Adik-adik Pun Suka Jubah Ni

!Assalamualaikum!

Haloooo..aishhh lamanya tak update blog hari-hari kan? macam dulu-dulu...rindu pulak rasanya...hiii..untuk mengubat rindu ni...nak share sikitlah yang adik-adik aku pun suka jubah abaya dari leen enterprise ni..kalau aku punya jubah two-tone..adik-adik aku ni jubah plain aje...walaupun plainn warnanya sangat cantik.



Amecam?? comel je kan jubah plain ni?? macam-macam warna ada...yang adik-adik aku pakai ni warna purple, hijau dan emerald green...ermmm x caya lagi jubah ni cantik?? tengok jelahh adik-adik aku senyumm sampai ke telinga tu haaa..hihihi *mohon adik2 kesayangan jangan marah*.


okay fine!! siap tunjukk best lagiii tuuu...hhehehe

Rasanya dah banyak kali aku update pasal abaya leen enterprise ni kan?? untuk maklumat yang lebih2 lagi..korang boleh baca kat SINI dan SINI...kalau nak order abaya cecomell macam adik-adik aku pakai ni, boleh terus order dengan leen enterprise kat bawah ni ya ^_^


PAGES: LEEN ENTERPRISE (KLIK)


p/s: terima kasih buat adik2 tersayang yang comel2..hihi..nanti aku belanja eskremm okies??? =P

Tips membeli minyak wangi secara online

!Assalamualaikm!

Ramai orang lebih suka membeli barangan secara online kerana menjimatkan masa dan tenaga. Lagi-lagi bila pasaraya seperti Tesco juga menawarkan perkhidamatan penghantaran ke rumah apabila membeli barang dapur basah secara online. 
Tetapi paling membimbangkan jika barangan yang dibeli tidak seperti yang disangkakan, terutama apabila memilih minyak wangi yang sesuai. Lagipon, kita tidak dapat bau minyak wangi tersebut untuk membuat pilihan yang tepat. 

Ada beberapa tip untuk memilih minyak wangi secara online yang dapat aku kongsikan : 

1. Membuat research terlebih dahulu.

Kalau nak beli minyak wangi, make sure buat research dahulu. Sekarang ni apa-apa maklumat pon kita boleh melalui online. Kalau well-known product macam Calvin Klein, Hugo Boss or minyak wangi yang popular, tak perlu risau kualiti. Kalau product yang jarang-jarang kita dengar, boleh google and tengok forum. Ingat, kita kena tahu apa yang kita beli. Usually kalau online shopping mesti ada filter rating, korang boleh la filter rating paling tinggi and have good customer feedback.




2. Check description/Product detail

Paling penting, kita kena check jenis kandungan and berapa banyak kandungan. As a muslim, kita kena check kandungan, sebab risau takut ada bahan-bahan tertentu yang dilarang. Then kita kena check berapa banyak kandungan sebab bila dalam gambar, kita tak tahu botol tu besar or kecik, so kita depends on berapa banyak kandungan. 10 ml ke , 12 ml ke , so kita boleh teka how big that bottle.



3. Tetapkan wangian pilihan - jenis bau

Bila membeli online, pastikan membeli jenis wangian yang disukai. Contohnya kalau suka wangian yang berbau lavender, beli lavender. Jangan beli minyak wangi yang wangian yang belum pernah beli or try. Takut bila sampai barang yang dibeli, korang tak suka wangian tu then buang. Membazir. Lagi satu, beli wangian yang sesuai dengan gender.

Lazada Malaysia ada sediakan 2 kategori, iaitu wangian untuk Lelaki dan Wanita supaya senang pembeli membuat pilihan. 


4. Discount

Semua orang suka potongan harga/discount, oleh itu tiap kali beli minyak wangi, pastikan harganya berpatutan sebab different online shop mesti mempunyai harga atau diskaun yang berbeza. Pastikan kualiti bersesuaian dengan harga yang ditawarkan. Tapi, lagi banyak diskaun lagi bagus kan? kan? hehe





Jadi pastikan korang  memilih minyak wangi yang betul. Boleh survey pelbagai jenis wangi yang ada dijual di Lazada sebagai hadiah kepada yang teristimewa atau beli untuk diri sendiri. ^_^


p/s: siapa cakap lazada jual gadget je? haa korangg silap...kat laman lazada macam-macam ado...jom shopping ;)

Ini bukan batu TAPI....

!Assalamualaikum!

Wuhuuu...sekali tengok macam batu? dua kali tengok pun macam batu? tiga kali tengok pun macammm batu yang letak dalam akuarium tu kan??hehhe...kamu semua salah!!! ini bukan batu tapi coklatttt...yummyyy dapdap sangat coklat batu ni..ihiiii sorry gedik sikittt.




Ini coklat batu dari jordann..haa puan kaunselor yang tempat aku kerja ni yang bawak kan. Dia bagitau dia beli coklat batu kat jordan bulan lepas. Wahhh sepertii beliauu tahu aku ni hantu coklat...ermm cadburyy dah tak boleh makan, coklat lain tak berape suke...so coklat batu ni jadi pengubatt rinduu?? aishhh mengada pulakk aihh..hahahaha

Bila puan ni bukak aje plastik, letak dalam tupperware..aku dah siap sedia serangg tupperware tu..hehe..bukan sekali aku serang..berkali-kali weiii...sedap sangat rupanya coklat batu ni. Alhamdullilah rezeki hari ni...esok dah last aku praktikal kat politeknik ni haa.




p/s: rupanya yang comey dan berwarna-warni, ditambah pulak sedap dan ranggup buatkan aku tak sanggup jauh dari tupperware..haha..over!! sekiannn ;)

Esgesee.com Shopping Online Best!!

!Assalamualaikum!

Yuhuuu...sedang godek-godek laman shopping online best ke?? haa ni yang aku nak kasi tau korang ni. Aku baru terjumpa shopping online yang memang syok abis iaitu Esgesee.com. Kenapa best? kenapa syok?? ni yang aku nak citerkan ni..hehe

Buat peminat tshirt or top korea macam aku ni, memang sesuai sangat entry ni dengan korang sebab di Esgesee.com terdapat pelbagai tshirt korea yang cun abis wa cakap lu. Masa bukak laman Esgesee.com ni terpegun aku jap, sebab rambang mata aku tengok baju-baju yang lawa dan trendy di laman ni. Kalau aku yang kuat shopping ni rambang mata, aku tak tahulah korang pulak camne kan??

tshirt belang2 yang aku berkenan..hihi (ehemm RM24 )

Mata aku ni haa alergik beno tengok tshirt korea comel-comel, semua aku rasa nak beli. Bila tengok di Esgesee.com terdapat banyak pilihan, melekat sejam dua jam gak aku depan laptop, semata-mata duk usha-usha laman ni. Apa yang menarik bagi aku di Esgesee.com ni, semua barang dia ready stock...sekali lagi diulang ready stock ye. So, korang tak perlulah tunggu berminggu-minggu untuk tshirt comel korang sampai ke rumah kiorang...dalam dua ke tiga hari dah sampai ke rumah korang, kot-kot sehari je dah sampai...wahhh memang best kan Esgesee.com ni??

Dari tadi lagi aku duk sibuk cakap pasal tshirt korea je kan? sebenarnya ada banyak lagi yang terdapat di laman Esgesee.com ni. Ada seluar, blouse labuh, kemeja, yang dalam-dalam pun adooo..hihi. Semuanya cantik, trendy, dan korang pun boleh pilih tshirt yang longgar2 tau. Bukan semua ketat ye, tapi korang kenalah pandai pilih ;)

blouse yang superbb lawa bagi aku ( RM25 JEEEE!!! hahaha )

jaket jeans yang buat aku menjerit jap...hahaha (RM43 je weiii)

Owh lupe, bagi mereka yang nak cari pendapatan lebih, Esgesee.com pun ade menyediakan sistem dropship. Haa, jadi korang bolehlah menjual tshirt-tshirt korea jugak...insyaAllah yang berusaha mesti akan dapat hasilnya. Bagi peniaga yang nak beli borong pun amat dialu-alu kan di Esgesee.com, banyak beli banyaklah korang dapat diskaun..hiii.

Aku malas nak cakap banyak, yang pasti bagi aku Esgesee.com memang shopping online best!! Dengan service yang pantas dan cekap, dan apa yang paling penting murah!! kebanyakkan produknya tak sampai RM30..insyaAllah aku jamin korang mesti berpuas hati. So, apa lagi...jomlah shoppingg uollsss.

Beraya Dengan Jubah Abaya Leen

!Assalamualaikum!

Rasanya belom terlambat untuk aku ucapkan Selamat Hari Raya maaf zahir dan batin kan? yela, raya baru dua miggu..belom sebulan lagi..hihi. Okaylah, kali ni aku nak citer yang raya baru ni aku berjubah abaya leen ni haa...wahhh sangat puas hati sebab akak leen ni gitau yang aku pakai ni design baru dari pages dia...alhamdullilah, boleh jugak aku pakai raya jubah ni.

gambar sedekit blurr...sorry yaa..hehe


Mula-mula dapat jubah ni sangat excited sebab warna dan designnya yang sangat cun!! pink hitam waa cakap luuu..rare sangat kan?? so, bila dah dapat terus bukak instagram cari tudung warna pink hitam jugak..alhamdullilah akhirnya penemuan berakhir bila jumpa shawl ala-ala rose gituhh. 

Apa yang aku lagi hepi ialah bila pakai jubah ni rasa macam slimm sikit aku nihh, padahal berat semakin melambung..maybe sebab designnya yang kecik diatas dan kembang dibawah  like princess2 tapi masih loggar bila dipakai sangat memuaskan hati aku ni. Bukan senang nak cari jubah abaya yang design like dress camni kan??




Pusing sini, pusing sana...sampai adik aku cakap aku macam berlagak je masa pakai jubah abaya ni..hahaha..tapi aku tak kisah diorang cakap apa..janji aku hepyy dan suke sesangat jubah abaya ni...so kalau korang nak jugak baiklah cepat-cepat gi tempah sekarang..nak saiz kecik ke, besar ke, pluss pluss pluss size pom adooo...jom!!!




p/s: thanks sesangat buat kak leen untuk jubah yang sentiasa menjadi kegemaran hambaa..hihihi


Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^