Budak Kuat Komen Di Blog Aku

!Assalamualaikum!

Dah lama sangat aku rasa aku tak pasang widget top commentor di blog..huu. Disebabkan sekarang aku agak busy, so aku pasang balik widget ni supaya senang aku pergi komen kat blog korang yang suka komen di blog aku ni..hehe..so, barulah adil kan?



Kat atas tu ialah "budak kuat komen" di blog aku buat masa sekarang. Terima kasih banyak-banyak dan aku mintak maaf sebab kadang-kadang tak sempat nak balas komen korang balik. Apa pun, untuk menghargai top commentor ni mulai bulan depan, insyaAllah 5 orang top commentor pada setiap bulan akan aku review di dalam blog aku ni.

Bila kita busy, masa pun tak banyak nak blogwalking..dengan cara camni jelah aku rasa dapat kita hargai balik mereka yang kuat komen ni kan??hihi..sekali lagi terima kasih.


p/s: 5 top commentor di blog aku akan direview pada setiap bulan, so jomlah balas-balas komen...hewhew *paksa orang pulak kan?* hahaha

"Segmen: Paly cari Bloglist Mac 2014"

!Assalamualaikum!




Blog Paly akan memilih 15 blog rakan blogger melalui random.org dan mereka yang bertuah, akan dimasukkan dalam bloglist Mac 2014. Syarat-syarat simple macam selalu, boleh tekan gambar atas kalau nak join. Selamat bersegmen ! :)

p/s: esok tamat!! jom-jom join ^___^

Bila Aku Jeles

!Assalamualaikum!

Ehemm sejujurnya aku amat jeles kat blogger yang pandai bahagi masa diorang untuk tulis entry yang banyak dalam satu hari. Sebenarnya antara tips nak baguskan ranking alexa korang ialah menaip entry setiap hari tau. Sekarang ni aku biasakan diri aku untuk taip 2 entry setiap hari tapi kadang-kadang termalas jugak..huu..lagi-lagilah dah masuk semester baru ni.


Ohhh aku tersangat-sangat jeles jugak kat blogger otai seperti abang Ben, kak Mia, Hasrul Hassan dan ramai lagi yang selalu maintain menaip entry pada setiap hari. Bukan satu...bukan dua...kadang-kadang sampai 4 dan lebih entry diorang tulis...owhhh sungguh banyak idea dan rajin...hihi.

Alhamdullilah, sekarang aku dah start tulis entry setiap hari dan aku akan naik kan jugak bilangan entry setiap hari di blog. Tak adalah korang bukak blog aku, benda sama aje kat home blog aku kan??hehe..jom taip entry sokmo untuk baguskan ranking alexa.


p/s: jeles untuk benda baik aci je kan?? =P

Akibat Letak Email Dalam Blog

!Assalamualaikum!

Seperti yang kita tahu, letak email dalam blog ni amat bagus dan memang sebagai blogger kita kena mudahkan orang lain untuk contact dengan kita. Yela, manalah tahu ada projek berjuta nak lamar kita ke kan??hehe..so, email amat penting. Tapi...tapi...akibat letak email dalam blog jugaklah banyak aje email SPAM yang masukk..geramm pulak aih bila setiap hari ada email SPAM masuk.


email spam yang siap sedia untuk didelete

Tahu-tahu jela bila email SPAM ni, macam-macam benda mengarut diorang hantar. Nak bagi duitlah, nak ajak bussines lah...adess macam-macam lah. Kalau dalam email SPAM aku terus je delete...tak larat dah nak bace..hihi.

Macam aku cakap tadilah, letak email dalam blog tu okay tapi kalau boleh jangan letak email yang kita daftarkan untuk blog kita ye. Buat email lain sebab kadang-kadang ada jugak yang hati busuk cuba nak hack blog melalui email blog kita tau..so hati-hati!! 


p/s: nombor fon tu perlu ke letak?? tak payah kot, nanti macam-macam SMS SPAM pulak masuk...hahaha

Tahniah! Pemenang Segmen Saya Nak Tudung Syria Superb

!Assalamualaikum!

Mula-mula sekali aku ingin ucapkan terima kasih kepada 172 orang blogger yang sudi join segmen saya nak tudung syria superb. Alhamdullilah, aku rasa sangat berpuas hati kerana dalam masa 3 hari sahaja seramai 172 orang yang join!! Alhamdullilah..okay, malas nak membebel panjang..jom kita tengok siapa yang kena kali ni ^__^



TOP REFFRAL
( Akan mendapat 2 helai tudung (Syria Adeela dan Wide Shawl) )*Warna bergantung kepada stok yang ada



1) http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
2) http://www.ainizakaria.my/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
RANDOM 1
( Akan mendapat tudung syria adeela *warna bergantung kepada stok yang ada)

48)  http://diyanawan.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
31) http://tiramisusweetsour.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
72) http://zafarah.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html

RANDOM 2
( Akan mendapat Nawra Wide Shalw *corak bergantung kepada stok yang ada)

50) http://lifestorysayakatsini.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html

RANDOM 3
(Akan mendapat Shawl Lace *warna bergantung kepada stok yang ada)

164) http://hadirasoul.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
68) http://nurulbalqisathirah.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html


Tahniah buat semua pemenang!! dan bagi yang tak menang, jangan sedih dan aku mintak maaf banyak-banyak tau. Yang random tu semua MR.random pilih, bukan aku nah..hehe. InsyaAllah ada rezeki lagi lepas ni aku buat segmen yang best lagi ye??sekali lagi mintak maaf banyak-banyak ^___^

Bagi semua pemenang, sila bagi maklumat korang seperti dibawah kepada TUDUNG SWEET ARYAN ya.

NAMA:
ALAMAT:
NO FON:
HADIAH:


p/s: tuntut hadiah dalam masa 3 hari je ye, kalau tak hadiah korang akan burn or bagi kat pemenang lain

Senarai Bakal Pemenang Saya Nak Tudung Syria Superb

!Assalamualaikum!

GROUP 1
1) http://madihahdaisy.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb_22.html
2) http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
3) http://ciknyoonyalita.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
4) http://vidolaaa.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
5) http://mawarberduri4147.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
6) http://azyanramle.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
7) http://airis-contest.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
8) http://dramaticyang.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
9) http://fairytaleeeeeee.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
10) http://muslimahsejati96.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html

GROUP2
11) http://amirahamer.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
12) http://nazirahnyerr.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
13) http://cutiefany.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
14) http://kakarians-forever.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
15) http://nuurfarhani96-misswhiterose.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
16)  http://norshafikahaf.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
17) http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
18) http://shafyqahazahar.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
19) http://macam2pakcik.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
20) http://dirax.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html

GROUP 3
21) http://fionaina.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
22) http://nadhirahafieqah.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
23) http://honeyoyeke.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
24) http://misz-aa.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
25) http://coffeeunderscorekopi.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
26) http://chocolatefreeze.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
27) http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
28) http://justforfund.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
29) http://www.fatindiana.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
30) http://inicaraaniss.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html

GROUP 4
31) http://tiramisusweetsour.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
32) http://dielacraft.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb_22.html
33) http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
34) http://zimahhere.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
35) http://aisyasakura.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
36) http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
37) http://aienaaa.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
38) http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
39) http://atiqahamelya.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
40) http://myra-zone.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html

GROUP 5
41) http://ichigo-michiyo-whiteroses.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html 
42)  http://thesupersomething.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
43) http://www.kisahemasputih.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
44) http://wanaseoby.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
45) http://jombercontest.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
46) http://inpiniteuo.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
47) http://cikgufaizcute.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
48) http://diyanawan.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
49) http://aryssanajwa.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syiria-superb.html
50) http://lifestorysayakatsini.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
 
GROUP 6
51) http://alfasyamimi.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
52) http://ratupimples.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
53) http://friends-jannah.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
54) http://artisarainbow.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
55)  http://batucoklat.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
56) http://contengcontengsicabi.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
57) http://www.syuhadasalleh.my/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
58) http://maszie.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
59) http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
60) http://nenektanjung.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html

GROUP 7
61) http://geeazielove4eva.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
62) http://damiashukri.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
63) http://eyqayushaiza.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
64) http://lollista.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
65) http://afiqahanaktapa.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
66) http://kisahsinenot22.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
67) http://sweetsmilensweetlife.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
68) http://nurulbalqisathirah.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
69) http://ierahluvie.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
70) http://www.opzzpinky.my/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html

GROUP 8
71) http://beautifully98.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
72) http://zafarah.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
73) http://dumtaradumdum.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
74) http://luahansikhilaf.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
75) http://little-geek98.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
76) http://aressazman.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
77) http://deyawanny.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
78) http://akugadishijabista.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb-nabila-biela.html
79) http://akuedyedankoe.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
80) http://zyeerazan.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html

GROUP 9
81)  http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
82) http://www.ainizakaria.my/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
83) http://blogyanapunya.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
84) http://yangbaik.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
85) http://exoticowner-aiesyah.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
86) http://melangkaugarisan.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
87) http://matacahayakejayaan.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
88) http://lalazarryn.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
89) http://fuzamusa.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
90) http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html

GROUP 10
91) http://mass-naim.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
92) http://mininominomi.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
93) http://norsyaheerayusof.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
94) http://newnurul.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
95) http://newnurul.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
96) http://sicomotizati.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
97) http://didi-the-kaito.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
98) http://superpapaya.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
99) http://smileon-secret.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
100) http://ainexo96.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html

GROUP 11
101) http://gadizspectacles.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
102) http://bondaqalish.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
103) http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
104) http://rabiabiz79.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
105) http://momentoshere.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
106) http://supernaddyss.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
107) http://runninggiveaway.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
108) http://alfirahana.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
109) http://darlinalife.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
110) http://blog-giveaway-fatenmeera.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html

GROUP 12
111) http://wanruswaniee.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
112) http://official-shahirasulaiman.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
113) http://ezbil-official.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
114) http://blogcikmunirah.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
115) http://nineight.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
116) http://applehijaulife.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
117) http://lazymenaip.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
118) http://dilaella.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
119) http://fatin-rose.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html 
120) http://zulaizat.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html

GROUP 13
121) http://mummyaza.blogspot.com/2014/02/blog-post.html ( BAGI LINK ENTRY)
122)  http://girlanddiary.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
123) http://hunyieda.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
124) http://stayinheart.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
125) http://shapurpleungu.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
126) http://ibtisam166.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
127) http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
128) http://iamtifa.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
129) http://mardiahdiana.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
130) http://aimlesstalkt.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html

GROUP 14
131) http://farahwahidahofficalblog.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
132) http://sweetsourtheworld.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
133) http://aidafendy.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
134) http://cercitertashaqisha.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
135) http://jihahjihahjihah.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
136) http://merahsitulip.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
137) http://badariahkakak007.blogspot.com/2014/02/saya-nak-tudung-syria-superb.html
138) http://dlilasayangmama.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
139) http://lifeandpassionate.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
140) http://xoxogiveaway.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html

GROUP 15
141) http://zxcvbnmml.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
142) http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
143) http://celotehgadistwitter.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
144) http://strawberrysgurls.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb_23.html
145) http://nutyra.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
146) http://idreyldreams.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
147) http://cinta5november.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
148) http://pelangiraudhah.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
149) http://frhrn.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
150) http://zxcvbnmml.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html 

GROUP 16
151) http://aidafendy.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
152) http://urbanzara.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
153) http://www.diyanahani.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
154) http://www.duniashida.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
155) http://norminieza.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
156) http://mr-mrshafiezy.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
157) http://namakusuzy.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
158) http://nadcontestandgiveaway.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
159) http://haryatifaizal.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
160) http://nurulnadhirahnorsalim.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html

GROUP 17
161) http://inihafiza.blogspot.com/2014/02/saya-nak-tudung-syria-superb_23.html
162) http://www.mamakaybee.my/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
163) http://luviza-98.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
164) http://hadirasoul.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
165) http://theilusi.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
166) http://byunbaekxoxo.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
167) http://fanisalia-stories.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
168) http://raihanabintiramlan.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
169) http://contenganmesra.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html
170) http://itsmetira.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html

GROUP 18
171) http://aenoyou.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb-end.html
172) http://miseyz.blogspot.com/2014/02/segmen-saya-nak-tudung-syria-superb.html


Terima kasih buat semua peserta yang join, korang memang superb. Sila cek link penyertaan korang ye, insyaAllah malam ni aku akan umuman pemenang. Jika link tiada, link terdouble sila komen di bawah entry ni sahaja. Thanks ^___^


Guna Bio Oil Untuk Kulit Kering

!Assaamualaikum!

Siapa cakap Bio Oil hanya untuk hilangkan parut?? owhh anda salah, Bio Oil ni banyak kegunaannya tau, untuk kulit kering pun boleh. Musim panas macam sekarang ni, memang kena ada ubat sikit nak pulihkan kulit kering aku ni haa..hehe*ubat pun ubatlah*



Sebenarnya tak merangcang pun nak beli Bio Oil ni, tapi masa pergi Watson untuk beli Simply Siti aku yang dah abis tu, terasa nak beli Bio Oil jugak dekat kotak dia ada tulis boleh ubatkan kulit kering jugak. Kulit muka aku ni tak adalah kering sangat, tapi rasa tak selesa jugaklah kan sebab bila bedak sikit nampak gelupas halusnya tu.

Musim panas camni memang kena banyak minum air tapi nak wat camne, aku ni susah benor nak minum air masak. So, beli jelah Bio Oil ni untuk lembabkan kulit balik. Alhamdullilah baru je guna dalam dua hari, kulit dah tak kering lagi. Memang terbaiklah Bio Oil ni.

Opps, jangan salah faham..Bio Oil ni bukan hanya boleh sapu di badan tapi di muka pun boleh. Sebab ni pertama kali aku beli Bio Oil, so aku aku pun baru tahu minyak ni leh sapu kat muke..ihihihi.


p/s: bagi yang kulit kering, bolehlah try Bio Oil ni ye ^__^

Segmen Saya Nak Tudung Syria Superb

!Assalamualaikum!

TAMAT

Bismillahiramanirahim..seperti yang dijanjikan pagi tadi, alhamdullilah dengan ini berlangsunglah "Segmen Saya Nak Tudung Syria Superb" ni. Segmen ni berjalan 3 hari sahaja tau (22-24), dan insyaAllah 25 ari bulan aku akan terus umum pemenang. Best kan?? hadiahnya pula superb!! Siapa tak join sangat rugi..lololo..hehehe..apa lagi meh tengok syarat mudah segmen ni:

SYARAT-SYARAT

1) Follow blog Nabila Biela
2) Like pages di bawah:
3) SHARE di FB mana-mana gambar dalam album tudung Syria Adeela di SINI *pastikan public*
4) Segmen ni berlangsung pada hari ini 22/2(Sabtu) hingga 24/2 (Isnin) dan pada hari Selasa ni akan diumumkan pemenang!!
5) Buat satu entry bertajuk Segmen "Segmen Saya Nak Tudung Syria Superb" dan copy paste code di bawah:




7) Tinggalkan link entry segmen korang sahaja di kotak komen entry ini.

HADIAH
1)2 Top Reffral: Akan mendapat 2 helai tudung (Syria Adeela dan Wide Shawl)*Promote abis-abisan untuk menang dua tudung exclusive ni*
2) 6 Random: 3 Syria Adeela, 2 Wide Shawl Nawra dan 1 Shalw Lace Exclusive

GAMBAR HADIAH: 
 a) Tudung Adeela dalam album di SINI ( Bernilai RM45 satu)
 b) Tudung Nawra Wide Shawl dalam album di SINI ( Bernilai RM29 satu)
c) Tudung Shawl Lace Exclusive dalam album di SINI (Bernilai RM25 satu)
  #Warna tudung boleh pilih bergantung kepada stok jugak ye ^_^

SENARAI PESERTA

p/s: seperti yang aku cakap tadi, segmen ni berlangsung selama 3 hari sahaja...dan pada hari Selasa ni akan diumumkan pemenang,,promote abis-abisan untuk menang 2 helai tudung excusive ini!!



Dapat Sponsor Tudung Syria Yang Cantik

!Assalamualaikum!

Wahh pagi-pagi ni aku taip entry, macam pelik je kan?? tu lah, sebab terlalu excited nak share dengan korang yang aku dapat sponsor tudung syria yang cantik. Alhamdullilah, rezeki di pagi hari agaknya. Ada sorang akak yang comel ni nak sponsor tudung syria Adeela yang dia jahit sendiri. Sponsor untuk apa? Untuk aku buat segmen macam biasalah..hehe.

Tudung Syria Adeela yang dijahit sangat cantik sebab bila pakai nampak macam kita pakai shawl padahal sarung je pun..hihi. Dahla tudung ni cantik, senang dipakai lagi..apa lagi yang korang nak??hehe..meh cuci mata tengok tudung Syria ni jap ye.


Ehemm cantik kan?? tudung tudung ni dijahit kemas dan dapat inner free jugak..so, nak pakai sarung je terus jadi princess...hehe. Banyak lagi warna lain sebenarnya, semuanya cantik. InsyaAllah kalau tak ada apa-apa, malam ni aku akan buat segmen tudung syria Adeela ni. Akak ni sponsor 7 tudung syria dan 3 wide shawl. Alhamdullilah, moga akak ni terus dimurahkan rezeki.

siap ade ribbon kecik kat bahagian bahu tudung ni..comey kan?

Berminat sangat dengan tudung Syria super comel ni ye?? boleh terus usha-usha or like terus pages akak ni kat bawah ye...persediaan awal..malam ni join je terus..hihi

FB PAGES: TUDUNG SWEET ARYAN (KLIK)

P/S: malam ni lepas isyak terus datang blog ni join segmen tudung syria ni okay?? ;)

"Segmen Review Blog - 3 Hari Sahaja !"

!Assalamualaikum!

Sedang blogwalking tadi, ternampak satu segmen review dari blogger Syira Lokman. Turut menjoinkan diri sebab suka kalau ada blogger review blog aku ni..hehe..tengok je ke?? meh join sekali..banyak jugak pemenang yang dia nak review nanti.



p/s: jom support Syira Lokman yang cun melecun ni ^___^

Kisah Benar! Bahaya Collagen Plus Vitamin E

!Assalamualaikum!

Bismillahiramanirahim....mula-mula sekali aku nak mintak maaf kepada perniaga produk Collagen Plus Vitamin E, entry aku ni bukan nak tutup periuk nasi orang cuma nak berkongsi apa aku dan family aku lalui selepas memakai produk ini dulu. Tolong baca sampai habis sebelum membuat tohmahan yang melulu.

Serious, aku agak takut untuk berkongsi..tapi disebabkan aku sangat kasihan kepada kawan aku yang lain, yang sedang rancak menggunakan produk ni. Putih gebu kata mereka, itu memang aku tak dapat nak sangkal. Secara jujurnya, aku dan orang terdekat dengan aku pun  pernah menggunakan dan MENJUAL produk ini dulu, tapi tidak lagi sekarang setelah tahu bahayanya produk ini.


Ceritanya bermula bila seseorang yang aku kenal memakai  produk ini, mukanya jadi sangat cantik, putih dan gebu. Memang kalau orang lain tengok, konfem cair. Aku yang suka tukar produk ni pun turuk terjebak dengan produk ni. Tapi, apa yang peliknya muka aku tak sesuai dengan produk ni sama dengan produk 99 tu. Padahal sebelum ni aku tukar-tukar produk Malaysia punya okay aje, tapi bila pakai produk ni muka aku gatal-gatal dan merah.

Orang-orang yang terdekat dengan aku aku pakai semuanya menjadik. Mereka semua jadi putih gebu dan kulit muka diorang sangat cantik. Ada salah seorang darinya pengguna tegar produk ni, malam siang duk sapu kat mukanya..huhu. Tiba-tiba, satu hari..seseorang tu kol aku..dia cakap cakap kulit muka dia ada tompok-tompok putih seperti panau. Sapu-sapu ubat panau tak hilang jugak. Pergi hospital, doktor cakap dia mengalami masalah kulit!!

Dia terpaksa memakai ubat yang bernilai RM300 sebulan untuk menghilangkan tompok-tompok putih tu. Alhamdullilah, muka dia kembali okay selepas itu. Dan kami tak memakai lagi produk  Collagen Plus Vitamin E ni. Apa yang kelakar kulit muka dia jadi gelap balik..pelik kan?? tak pakai, terus jadi gelap balik.

Ya aku faham, lepas baca ni mesti ada yang cakap "eh aku pakai okay je, putih gebu siap repeat order lagi"..ya aku faham sebab seseorang yang rapat dengan aku dulu pun camtu. Tapi sekarang baru kami tahu rupanya produk tu mempunyai merkuri. Ada jugak yang cakap "saya ada cek guna emas, tenggelamkan emas dalam krim ni..tak luntur pun emasnya..bermakna produk ni tak ada merkuri"...haa mesti adanya yang cakap camni...nak tahu tak cara cek kandungan yang paling betol?? sila pergi cek kat ALS Laboratory Group (Analytical Chemistry & Testing Services ). Biar saintis yang cek!!! produk apa-apa pun diorang boleh cek..dan tengok sendiri apa jawapannya.

Sebenarnya produk bermerkuri ni sangat bahaya, boleh buat kanser kulit, sakit buah pinggang, mandul dan macam-macam lagi. Produk ni sebenarnya pun dah diharamkan kat Indonesia, sebab merkurinya yang tinggi..bukan tu je, produk Tabita pun dah lama tak dijual kat sana..tapi yang sedihnya di Malaysia masih ada orang yang menjualnya.


Aku faham..produk ni murah dan berkesan. Tapi ingatlah, sampai bila kesanya tu?? kalau tak percaya...silalah pakai, dan bila kulit korang ada masalah nanti or banyak penyakit yang datang..jangan salahkan sesiapa. Bila dah ada yang bagitau, cubalah menerima..jangan fikir orang nak tutup periuk sesiapa aje. Buat perniaga pula, dah tahu benda ni bahaya..tapi tetap menjualnya sebab nak abiskan stok itu terpulang, tapi diakhirat nanti mahu jawab sendirilah ya!!!


p/s: nak info lebih banyak pasal produk merkuri?? boleh ke pages-->> Bahaya Cream Merkuri (klik)

COKOLAT COKOLI SEGMEN BY TENGKUBUTANG

!Assalamualaikum!




p/s: sebab terliur dengan coklat ni terus je join..hehe..malam ni tamat ye..jomlah join sekali ^___^

Punca Orang Kaya Tapi Tak Bahagia

!Assalamualaikum!

Pernah tak korang tengok orang kat sekeliling korang, dia kaya..ada rumah, ada kereta, ada syarikat tapi tak bahagia? Selalu je rasa tak cukup dalam hidup dia, padahal duit yang dia dapat setiap bulan bukan main banyak. Bandingkan pula dengan orang yang hidupnya sederhana, tapi hidup diorang bahagia tapi kenapa??





Bukan semua orang kaya tak bahagia, tapi sesetengah dari mereka ada yang tak bahagia. Apakah punca orang kaya tak bahagia? Bagi aku ada 3 punca utama orang kaya ni tak bahagia:

SUKA BERHUTANG

Eh ingat orang kaya tak pernah berhutang?? masa susah berhutang dengan ramai orang, tapi masa senang hutang lambat-lambat je bayar dan ada yang lebih teruk tak bayar langsung. Sedangkan dalam Islam menyuruh kita membayar hutang terlebih dahulu daripada benda-benda yang lain. Camnelah hidup nak berkat oi?? hutang ni tak kira siapa...kalau kita cakap kita nak pinjam duit dengan mak ayah kita sekalipun, kalau namanya dah hutang..WAJIB bayar okay??

SUMBER REZEKI YANG TIDAK HALAL

Berniaga macam-macam...sampaikan arak pun nak jual. Macam orang tak tahu agama, bila benda tu haram..sumber yang kita dapat pun tentulah haram. Ada jugak yang suka rampas hak orang lain, pastu elok-elok je berniaga dengan barang yang dirampasnya tu. Kaya memang kaya, tapi tengok-tengok anak-anak semua "tak menjadi". Bukan salah anak-anak, tapi salah mak bapak bagi makan dari sumber yang haram.

KEDEKUT

Punyalah kedekut, sampaikan zakat yang wajib bayar pun tak bayar. Inikan pulak nak derma kat masjid dan surau?? anak-anak yatim jauh sekali kot. Apa yang kita dapat, kongsilah sesama orang Islam yang lain, dan orang yang terpenting septutnya kita bagi jugak ialah mak ayah kita. Ni kalau mak ayah pun tak bagi, camne nak bagi kat orang lain?memang taklah. Janganlah kedekut sangat oiiii.


p/s: hurm.....mintak-mintaklah kita dijauhi dengan kelakuan sebegini kan?

Jom Sihat Sambil Beramal

!Assalamualaikum!

Suka bersenam? suka beramal? haa ni memang program terbaik untuk korang. Sebenarnya program amal yang aku cakap ni ialah program Walkathon - 'Rose2Rose Walk For Humanity'. Program ni sangat bagus kerana ini adalah satu program kemanusiaan dan kebajikan untuk disalurkan sebanyak RM500,000 kepada setiap negara iaitu Palestin, Syria dan Rohingya.

Apa yang menariknya lagi, duta kesihatan dan kecantikan Kevin Zahri turut serta di sana nanti! Jadi korang boleh dapat pelbagai tips kesihatanlah dari Kevin ni nanti. Aku pun sangat suka blog Kevin ni, kerana tips yang dibagi sangat bagus untuk dipraktikkan. 



 Untuk Walkathon ini penganjur menganggarkan penglibatan seramai 2,000 orang daripada semua latar belakang. So, kalau korang berminat dengan program ni..apa lagi...jomlah daftar sekarang.

PENGANJURAN
Rose2Rose Walk For Humanity adalah anjuran bersama Sekretariat Rose2Rose, Aqsa Syarif dan Ikram4Syria.

TARIKH
16 Mac 2014, Ahad

LOKASI
Padang Merbok, Jalan Parlimen, KL

ANGGARAN PENYERTAAN
2000 orang dari semua kategori meliputi semua lapisan masyarakat dan bangsa.

DUTA KESIHATAN & KECERGASAN
Kevin Zahri

TEMA WALKATHON
“Walk for Humanity”

OFFICIAL FB PAGE: https://www.facebook.com/myrose2rose
EVENT FB: https://www.facebook.com/events/1418416978403669/
WEBSITE: http://aqsasyarif.org.my/
INSTAGRAM: @rose2roseofficial
HASHTAG: #walk4humanity
BORANG PENDAFTARAN: http://bit.ly/r2rwfh-form

Bayaran atau sumbangan boleh dibuat kepada:
AQSA SYARIF BERHAD
Maybank : 5515 7500 4299
CIMB : 1216 0000 452101


Menjadi harapan besar agar program kutipan dana melalui konsep walkathon ini dapat menembusi lapisan masyarakat yang baru bagi meningkatkan kesedaran tentang isu kemanusiaan di Palestin, Syria dan Rohingya. Sesungguhnya isu kemanusiaan merentasi bangsa dan agama. Semoga Allah meredhai usaha kecil ini dalam membantu saudara-saudara kita yang tertindas.

p/s: apa lagi?? jomlah sihat sambil beramal ^___^

Blog Aku Blog Sedih?

!Assalamualaikum!



Persoalan demi persoalan yang bermain kat fikiran aku ni *skema jap*..yela mana tak nya, keywords ayat sedih, ayat cinta sedih dan semualah yang sedih-sedih melekat kat blog aku. Blog aku blog sedih? rasanya tak adalah sedih sangat..hihi..bila time sedih je update yang sedih-sedih.




Nampak?? nilah keyword yang selalu dicari di blog aku. Kalau orang yang tengah sedih-sedih tu konpem singgah kat blog aku ni dulu...hahaha. Sebenarnya ni penangan entry ayat-ayat cinta sedih yang aku pernah buat dulu-dulu lagi. Sekarang entry tu dah mencapai 50K PV...entry tu biasa je, yang aku pun tak pandai lagi bab-bab SEO masa tu. Memang terbaiklah google...hihi...sampai hari ni keyword tu melekat.


p/s: aku pernah dengar, kalau nak entry tu SEO nya kuat perkataan kena lebih 300..tapi entry aku tu tak sampai 100 pun..gamborr je lebey =P

Bila Duit PTPTN Lambat Masuk

!Assalamualaikum!

Owhh rasa agak kepelikan semester ni, sebab duit PTPTN belum masuk lagi. Biasanya sebelum daftar semester baru ni duit dah masuk dah. Haa bila duit PTPTN lambat masuk, memang semua budak U lah berjimat-cermat termasuklah aku dan kawan-kawan aku yang lain...T_T

Err faham-faham jelah, bila dah dapat duit PTPTN ni..macam-macamlah nak dibelinya...nak ke situ..nak ke sini..nak shopping..nak kaweng??hehe..jadi semua rancangan tergendala kejap duit tak masuk..hihi. Aku dan kawan-kawan aku pun tak boleh nak buat projek setiap kali awal semester lagi ni. Dengar-dengar 28 ni masuk..tapi tak tahulah betol ke tak...wuuu

Projek apa??? shoppinglahh..akhir semester nanti konfemlah dah pokai..hahaha

p/s: duit PTPTN U korang dah masuk ke??untunglahh kalo dah masuk ;)

Unik! 7 Orang Ini Mirip Manusia Terkenal Dunia

!Assalamualaikum!

Semalam aku tengoklah you tube, layan lagu dan macam-macamlah. Tiba-tiba tertarik nak tengok "ON THE SPOT 7 orang berwajah mirip tokoh dunia". Layan punya layan, wahh unik sangat sebab 7 orang manusia biasa ni sangat mirip dengan manusia terkenal di dunia.

Siapakah 7 orang manusia yang mirip dengan tokoh di dunia ni?? korang boleh layan youtube bawah ya, aku dah berapa kali ulang...sebab wajah mereka sebijik sama!! Tak puas tengok, takjub pun ada...indah sungguh ciptaan Allah ni ^___^




p/s: camne?? sama kan?? susah nak cari muka sama kat dunia ni..tapi memang ada

Tak Ada Rezeki

!Assalamualaikum!

Al-kisah hari ni bila aku dan kawan-kawan aku dah tak ada rezeki...wuhuu..kenapa? Camni citernya..alhamdullilah pagi tadi sampai je kat stesen bas Putra terus ke KTM untuk balik ke Nilai. Duk syok borak ngan kawan, tiba-tiba ada train ke Pelabuhan Klang lalu, cepat-cepat je kami angkat beg nak masuk and dah masuk pun. Tengok aliran dalam train, tak ada pun ke Nilai..dengan tersipu malu keluar balik dari trainn..ishh malu benor bila silap train *macam first time je naik, padahal berpuluh kali dah T_T*


Beberapa  minit lepas tu, datanglah satu train lagi...ehh yang ni memang betol tau. Dengan cepat dan kelam kabut angkat beg, pastu duduk dan borak lagi *bergosip macam biasa..adess*. Lepas je 5 stesen KTM kami lalu, aku rasa beg aku macam kurang satu. ERRR..rupanya ada satu beg yang aku letak keropok lekor tertinggal dekat depan pintu KTM tu * aku agaklah*. Adoiii..rasa terkilan jugaklah, sebab banyak jugak keropok aku beli untuk kawan-kawan..huu..sedey-sedey.


masa tengok beg ada dua je, rasa terkejut..sedih dan macam-macam perasaann adoo.

Hurmm memang tak ada rezeki agaknya. Cuai sangat camnilah jadinya kan? Kalau terlepas satu stesen tu insyaAllah lah akan pusing balik, ni dah 5 stesen..memang tak lah. Bila teringat balik memang rasa rugi..tapi bila Allah dah cakap "jadi" maka "jadilah"...so, redha jelah..semuanya ada hikmah..insyaAllah.

p/s: kawan-kawan aku semua tak perasan jugak, tu lah..bila dah bergosipp..tak engat dunia!!hihi

Balik Ke Nilai

!Assalamualaikum!

motif gambor? nampak comey..so, je tepek jelahh =P

Rasa macam tak caye je, malam ni dah ke balik ke Nilai. Cuti sem kali ni rasa macam kejap je..hihi..mana puas loll duk rumah *asyik makan tidow je*..opss badan pun dah gemokk semacam aku tengok ni haa...tapi relax aje, aku cek hostel...aku dapat rumah tingkat 8!!wohaaa..memang nak aku kurus ni..T_T

Walaupun dah balik ke U, aku tak kan abaikan blog macam dulu-dulu..sekurang-kurangnya satu hari tu mesti ada satu entry kan? InsyaAllah..kalau tak entry panjang pun, pendek-pendek pun acilah..hew..tapi aku tengok jadual semester macam tak padat sangat, jadi okaylah kalau nak meroyan dalam blog ni setiap hari..hahaha.



Haa..nampak tak jadual tu? hari jumaat ada sekelas je, so..macam biasa kami akan bodek lecturer pindah hari lain...hehe..hari Jumaat bolehlah dah start cuti weekend..err kalau bolehla. Hurmm sebenarnya aku tak kemas barang lagi nak balik Nilai malam ni..jadi dari aku duk potpett kat sini baiklah rasanya aku bla dulu ya??daaa...tata..titi...tutu...*owhh budak-budak sangat*

p/s: tiba-tiba rasa malas giler nak kemas barang...owhhh Nilai...

B’RAMPING KOPI UNTUK KURUS DENGAN SENANG

!Assalamualaikum!

B'ramping kopi untuk kurus dengan senang bukanlah satu khayalan yang direka tapi kenyataan yang perlu korang rasa! Sejak tak bergiat sangat dalam sukan masa kat universiti ni, berat aku semakin naik. Owhh walaupun tak adalah nampak gemuk gedempul, tapi bimbang jugak kan kalau beratnya asyik naik aje...hii. So, aku baru je try B'ramping coffee ni, alhamdullilah ternyata B'ramping kopi  produk untuk kurus dengan senang!

Mulanya agak konfius, camne dengan minum kopi boleh jadi kuruskan? Tapi bila aku minum B'ramping kopi ni, barulah aku sedar..rupanya ada produk yang tepat untuk jadi kurus dengan senang. Dengan hanya minum secawan B'ramping kopi sebelum breakfast, aku rasa badan aku ringan je sepanjang hari. Perut rasa lega sangat sebab angin-angin dalam badan habis keluar lepas minum kopi ni.
Korang nak kurus tanpa berdiet dan berlapar?? B'ramping kopi adalah jawapan yang tepat. Aku ni memang suka makan tau, minum kopi ni pun aku tetap makan seperti biasa. Tapi apa yang aku rasa, bila aku minum kopi ni sebelum breakfast...aku rasa kenyang sampai ke tengahari. 
Bahan apa yang terdapat dalam kopi ni sampai aku boleh kenyang kan? owhh rupanya terdapat kopi Arabica, guarana, Asam Gelugor, Ekstrak Ubi Kentang, Serbuk Mutiara, dan Fiber Oat di dalam kopi ini. Melalui bahan-bahan ni, bukan sahaja buat kita kurus malah akan cantik jugak tau! Yela, dengan serbuk mutiara tu akan mencegah penuaan kulit..so, kulit cantik badan rampinglah nanti..hehe.
kopi ni lazat dan sedap tau, so jangan bimbang untuk cuba ^_^
Dulu, bukan main lagi aku hepy sebab metabolisme badan aku ni tinggi. Makan banyak mana pun, konfem badan aku macam tu jugak. Tapi sekarang ni, aku rasa metabolisme aku dah rendah sebab berat dah naik..huhu. Apa yang aku excited sangat sekarang, bila minum B'ramping kopi ni aku rasa metabolisme aku tinggi balik dan kerap aje nak buang air besar dan kecil
Banyak lagi kelebihan kopi ni sebenarnya, selain kuruskan badan dengan senang, badan kita jugak akan rasa bertenaga, melancarkan perjalanan usus, mengurangkan perut buncit, bakar lemak dengan pantas dan lain-lain. Produk ni sesuai untuk semua ye, bukan perempuan sahaja..lelaki pun boleh minum. Apa yang paling penting produk ni selamat kerana mempunyai kelulusan KKM.

Yuhuu...alhamdullilah, aku turun 1kg dalam masa 8 hari sahaja. Sikit je turun? tak apa, sikit-sikit nanti lama-lama jadi bukitlah kan?hahaha. Sebenarnya penurunan berat badan ni bergantung kepada individu jugak, ada kawan aku boleh turun sampai 3kg dalam masa seminggu! haa..banyak kan? so, sesiapa yang nak kurus, rugi tak cuba kopi ni tau. Produk kopi yang dijamin korang akan ramping dan kurus..hihihi.

ORDER

COD @ SELECTED AREA FOR MELAKA AND JOHOR BAHRU
BLOGSHOP : www.nadiasecreto.com
HOTLINE 0197727572
WHATSAPP: 0137157572
INSTAGRAM : @naddyshaira
FB PAGE: https://www.facebook.com/pages/N-and-N-mini-shop/167811943329538?ref=hl
FB OWNER: https://www.facebook.com/nadiashaira.shafii?fref=ts
#setiap pembelian akan dapat freegift!!


p/s: tengah duk kira-kira ni, kalau 1 kg seminggu...sebulan boleh slim dan sexy lah badan aku ye..kehkeh

Siapa Nak Kasut Ni?

!Assalamualaikum!

Okay, entry ni sedikit sedey...mungkin bagi akulah..hehe. Sebenarnya camni, aku dapat voucher dari Zalora RM100...diorang just suruh aku copy paste entry yang diorang bagi dalam blog. So, aku buatlah apa yang diorang suruh...dan dapatlah aku shoping kat zalora tuh.

Aku baru je order dalam 3 hari lepas, barang aku dah sampai dah semalam. Memang cepat giler sampai, tapi part yang paling sedey..bila aku bukak je barang aku beli..alahaiii tinggi pulak aihh kasut ni. Tengok dalam gambar okay-okay je...adesss..memang sedey.

Kasut ni semuanya okay, tapi tu lah..sebab tinggi kan, takut pulak nak pakai. Nanti ade pulak yang masuk hospital sebab terpleokk..hehe. So dengan berbesar hati, ada tak sesiapa nak kasut kat bawah ni?? kalau ada nanti malam aku buat segmen sikitlah. Tak payah buat entry pun, just buat apa yang aku suruh..dan tinggalkan link blog kat komen.





Wuhuu...kasut ni memang cantik tau! Tapi aku pakai size 5 or 6...jadi spesis kaki kecik macam aku memang muatlah..hahaha. Kasut ni jenama Le Sandee okay...huhu..RM70 camtu...so siapa nak?? kalau ramai malam or esok aku buat mini segmen. Kalau tak ada, aku simpan jelah buat koleksi..hihi.


p/s: ni lah akibatnye beli kasut..kalo beli baju or beg okay sikit kan??wuhuuuuu T_T

Selamat Datang Semester 6

!Assalamualaikum!

Ohoii..pejam celik dah nak masuk semester 6 minggu depan. Alhamdullilah, baru je register untuk semester depan. Result semester ni?? alhamdullilah naik walaupun apa yang dihajatkan semester lepas tak tercapai..uhuu..dah usaha, dah tawakal..bila dapat result haruslah kena redha bukan??


Macam biasalah, setiap semester bila nak cek result berdebor bukan main...tu lah hari ni senyap je blog ni haa..sebab cek result siang tadi..hihi. Walau apa pun, semester depan mesti buat lebih baik dari semester lepas. Tak boleh sedih-sedih, kecewa jangan sekali..usaha, doa dan tawakal. Semester 6 lebih mencabar subjeknye. Seram jugak tengok masa daftar tadi...heww


Tahniah aku ucapkan pada kawan-kawan yang berjaya untuk semester lepas, dan selamat datang semester 6. Semester ni tak boleh nak main-main dah, nak pra-praktikal dah oiii..hihi..semoga semester ni lebih hepy..lebih gempak..lebih poyo dengan korang semua ya!!


p/s: Maybe Allah belum bagi apa yang kita nak, tapi Allah dah bagi apa yang kita perlu..so smile okay!! ^___^

Segmen 12 Jam Bloglist #7 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mac dan April 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 12 Februari 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #7 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?


12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 28 Februari 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...


Makanan Western Sedap di Kuala Terengganu

!Assalamualaikum!

Owhh masih teringat lagi kat kepala aku makanan western sedap di Kuala Terengganu aku makan semalam. Ni gara-gara terpengaruh dengan blogger Duniafarisya.com..hehe. Semalam lepas teman dia pergi hantar baju kat kedai jahit, terus pergi NR seafood village ni. Sampai je kat sini, terpegun jap..kenapa unik sangat restoran ni?? Restoran ni sedikit gelap..dibuat daripada kayu dan aku rasa macam duk dalam perkampungan tarzan pulak aih..tapi yang pasti sangat cantik!!

sila abaikan selipar kami tu ye..hehe
Masa aku pergi tu, tak ada orang lagi..sebab maybe baru bukak. Cepat je waiter dia datang ambek order. Banyak sangat pilihan makanan western..eh-eh makanan biasa-biasa pun ada..jangan salah faham pulak. Sebab terlalu pening nak pilih, aku just tanya je Farisya apa yang sedap kan, dan yang sedap kat sini tentulah Chicken chop bawah ni haa. Aku order chicken chop, banana split dan air yang namanya First love..eh aku tak tipu okay! Farisya pulak order nasi goreng, banana split dan air kelapa....almaklumlah dia selalu datang, so..memang dah biasalah makan chicken chop ni.


Ni lah chicken chop tu..bila ingat balik...rasa mengidam..huhuhu
Banana split ni pulak RM3 je..sangat berbaloi dengan rasanya.

bukan setakat nasi goreng, sotong dan udang pun adoo


Haa ni aku nak citer sikitlah pasal air aku pilih ni. Namanya first love...masa aku nak pilih air dalam menu dia tu, semua nama air macam jiwang gituh..aishh....aku rasa macam pergi date ngan pakwe pulak..haha..yang pasti air aku pilih ni super sedap ye..hihi



Lupa nak bagitau, NR seafood village ni terletak di Mengabang telipot Kuala Terengganu. Tadi, aku usha-usha kat google, rupanya restoran ni pernah masuk Jalan-jalan cari makan. Memang sesuai sangatlah, sebab makanan dia memang sedap dan sangat berpatutan. Semua makanan yang aku citer tadi hanya RM30 sahaja..murah kan? Kalau bawak family ni, belom tentu habis RM200..sangat berpatutan.


p/s: thanks untuk blogger farisya sebab kenalkan restoran ni....rasa beruntung sebab tahu ada restoran yang sedap kat Kuala Terengganu ni..hewhew

HIJAB UNIK DAN STYLISH

!Assalamualaikum!

Ramai melontarkan pandangan yang cukup memuji penampilan selebriti-selebriti tempatan yang mengenakan hijab. Antara selebriti yang sering menggamit tumpuan ramai akan penampilan berhijab mereka ialah dua figura terkenal dengan kelas yang tersendiri iaitu penyanyi meningkat naik Yuna dan diva tersohor nusantara, Dato’ Siti Nurhaliza. Ada kebenaran di sebalik pandangan yang mengatakan penampilan seseorang artis itu mampu mempengaruhi peminat mereka. Lihat sahaja apa yang berlaku dalam kalangan peminat seni tempatan apabila dua penyanyi ini mengenakan tudung atau hijab.

Mereka mencetuskan fenomena di mana kemunculan hijabista masa kini mengambil inspirasi daripada mereka berdua. Malah bagi Yuna sendiri penampilannya memberikan impak positif dalam usaha beliau mencipta nama di persada dunia dan US. 


Penampilan berhijab memberikan gambaran yang cukup positif buat pemerhati dan pengkritik. Ini kerana hijab yang dipakai dipadankan dengan cara pemakaian yang cukup sopan dan masih tampak elegan dan anggun tanpa perlu berpakaian seksi. Ini memberikan extra point buat si pemakai kerana mampu bergaya dengan hijab semaksima yang mungkin. Selain itu hijab juga membuatkan penampilan seseorang lebih ayu dan eksotik – suatu nilai yang menjadi punca trend hijab berkembang.

Fesyen hijab online juga telah mengalami perubahan yang cukup ketara sejak akhir-akhir ini hasil usaha pereka fesyen yang bersungguh-sungguh memberikan sentuhan kreatif mereka ke atas hijab atau tudung agar kelihatan lebih trendy.



Ini memberikan impak yang cukup positif buat pasaran hijab di Malaysia dan memperlihatkan permintaan yang cukup tinggi. Penggunaan hijab juga memberikan lebih ‘wow’ factor buat anda andai digayakan dengan betul. Terdapat pelbagai stail hijab yang boleh digayakan dan anda boleh buat experiment sendiri agar menepati cita rasa dan personaliti. 

Zalora.my sebagai destinasi fesyen online yang terunggul bakal memberikan kepuasan buat pembeli mereka dengan adanya koleksi hijab buat wanita Muslim yang mencari tudung moden yang fashionable. Zalora juga menempatkan ratusan jenama terkenal yang boleh didapati dengan tawaran diskaun yang menakjubkan. Beli trendy hijabs online di sana sekarang dan nikmati promosi istimewa buat hijabista.


p/s: bagi aku bergaya dengan hijab tu tak salah...yang penting aurat tu kena jaga..betol tak??^___^

Penting Ke Blogwalking Dalam Blogging?

!Assalamualaikum!

Dulu-dulu...akulah manusia paling sombong dalam dunia blogging ni *aku rasalah*...kalau tak percaya, korang tanya kawan-kawan blogger yang suka komen kat blog aku dulu, aku buat tak tahu je...kadang-kadang kalau rajin baru aku singgah. Sebab masa tu aku tahu pun kepentingan blogwalking dalam dunia blogging ni. Tak pernah terlintas kat kepala aku masa tu persoalan  yang penting ke blogwalking dalam blogging?.

Okay, meh nak citer sikitlah...dulu-dulu aku kejar pagesview dalam blog aku ni, target aku dalam sehari aku mesti dapat 5000 PV..dan pernah aku target dalam seminggu tu mesti dapat 10,000 PV..dan alhamdullilah, pernah tercapai semua tu tapi aku tak pernah sibuk-sibuk pergi blogwalking ke blog lain sebab duk kejar pagesview..huhu

Korang faham-faham jelah, bila nak kejar pagesview ni mesti kena entry semasa, gosip dan tajuk gempak kan? barulah dapat pagesview tinggi kecualilah blog yang femes dan sedap dibaca macam blog Fatin liyana tuh..hehe. So, setiap hari kerja aku cari citer panas sebab nak suruh ramai yang singgah baca blog aku.



Tapi tu semua dulu...zaman rajin nak buat semua tu, sekarang ni dah malas nak jaja citer orang...gosip ke ape ke..tak larat dah..huhu..so, lama-lama ranking blog aku jatuh sebab jarang update blog. Runsing jugak mase tu, yela..takutlah ranking blog jatuh sebab selama ni duk jaga je kan.

Lepas je habis exam hari tu, aku terpikir..camne nak naik kan balik ranking blog. So, aku main cara halus..aku belajar dengan kawan blogger lain pasal SEO...niche blog..dan lain-lain. Dan ada sorang blogger ni bagitahu aku yang salah satu nak cepat naik kan ranking, blogwalking dan komen di entry blog lain. Wah memang mencabar sungguh, sebab aku bukan jenis macam tu kan..hehe

Aku try yang kawan aku bagitau tu...dan alhamdullilah, baru je aku rasa dalam seminggu ranking aku dah semakin baik..hehe..suka sangat!! Thanks lah buat kawan aku tu..haha..sekarang ni, aku update entry setiap hari dan yang paling penting blogwalking dan komen di blog lain dan terutamanya blog yang pagesrank dia tinggi.

Haa..tengok kuasa blogwalking?so, kalau tanya aku..memang aku akan jawab, blogwalking sangat penting dalam blogging. Selain dapat kenal kawan blog..dapat jugak sebarkan link blog kita di blog lain..hehe..so, apa nak tunggu lagi..jom blogwalking dan jangan lupe komen sekali ye...hihi


p/s: sekarang ni, semua blog aku singgah aku komen....hehe




Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^