Home » » Seronok Cerita Bab Kawin

Seronok Cerita Bab Kawin

!Assalamualaikum!

"Weii ko nak kawin bila?", "Kawin nanti nak pakai baju warna apa?", " Nak kawin dengan orang mana?", "Nak kawin umur berapa"...wahhh seronok benor bila citer bab kawin kan? kalau duk sembang dengan kawan 3, 4 jam pun takpe..bab kesukaan orang muda mudi macam aku yang belom kawin ni haaa..kihkih.



Bohongglah sesiapa yang tak pernah cerita bab kawin dengan kawan-kawan, sebab tak silap aku lah tak terkira berapa kali aku sembang bab ni dengan kawan-kawan aku..bahahaha. Best dan syok benor berangan sambil sembang, "aku nak kawin umur 25 lepas dapat kerja, hantaran kawin takyah lah mahal-mahai...kereta ferrari sebijik pun dah lepas", and bla...bla..bla...sampailah hati rasa sepuas-puasnya bercerita...hihihi.

Ada yang tak mahu kawin lagi, pasangan beriya-iya ajak kawin...ada yang dah tak boleh nak tahan dah...nak kawin sangat-sangat dah ni...pasangan pulak tak nak kawin lagi, ada jugak yang tak mahu kawin langsung! Alahaiiii nilah lumrah hidup, so harap yang dah tak sabar kawin bawak-bawaklah bersabar..hahaha..bagi aku pulak, aku okay je bila-bila pun...asalkan kita yakin jodoh kita ada..insyaAllah semuanya akan okay!

Teringat pulak profesor aku gitau, kalau kita nak sesuatu dalam hidup kita tu cepat menjadik...cuba rancang awal-awal apa yang kita nak dalam hidup kita. Macam aku, aku dah taip siap-siap dalam note hanset aku apa aku nak dalam hidup, kalau korang nak tulis dalam kertas pun boleh..insyaAllah apa yang kita nak dan rancang tu akan menjadi...amin.

p/s: buat bakal si jantung hati, mohon banyak bersabar sebab banyak lagi impian aku tak lepas sebelum kawin ni haa...siapakah? siapakah? shuhhh awak yang baca tu je tau..krikkrikkkk...

9 comments

9 April 2014 at 11:30

Classmates pompuan selalu gak cerita pasal kawin. Macam2 benda diorang cerita...kita yg kat sebelah ni dengarkan aje.

9 April 2014 at 20:02

sabar2..kalau dah sampai jodoh..esok pon blh kawen..hehe

10 April 2014 at 01:37

hahahahahahha. kelakar sgt entry ni. betul sangat dah tuuuu. ^_^

10 April 2014 at 06:13

@Jia Rizaira tadah tlinga jelah kan..hahah

10 April 2014 at 06:13

@Naniey Jemiey insyaAllah..amin..hehe

10 April 2014 at 06:14

@Minah Brutal kan?? =P

10 April 2014 at 06:18

Gila x seronok cte pasal kawen.. Hihi :D

13 April 2014 at 00:33

memang seronok bila bercerita tentang kahwin. lebih2 lagi dgn kawan2. hehe. rindu that memori.

21 April 2014 at 02:32

hahaha.. sweet jaa.. xpa laa.. capai dlu paa yg di impikan sblm kawen.. kalo daa smpai seruu tu.. insyallah kawen jgk nnti .. =D

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^