Home » » Bukan Tak Nak Komen Tapi.....

Bukan Tak Nak Komen Tapi.....

!Assalamualaikum!

Sebenarnya aku nak share satu benda ni.....khas buat kawan-kawan blogger yang aku kenal or tak kenal..errr macam suspend je kan?? aku ni suka jugak pergi blogwalking, tapi part yang paling aku tak suke bila bukak blog yang loadingnya lama teramat..baru ingat nak komen, tapi tak jadi..and then tanpa segan silu terus aje aku pangkah..uhuhuk...so nak membebel sikitla malam ni..boleh?hahaha




Kalau nak tahu, blogger-blogger lain pun bukan tak nak komen tapi bila loadingnya berat sangat dan makan masa, jadi tak syoklah nak blogwalking kan? So, cara yang mudah...korang yang rasa blog berat sikit tu bolehlah buang widget yang tak perlu.

Apa widget yang tak perlu dalam blog?? Bagi aku, widget tak perlu ialah seperti salji-malji bertaburan, lagu-lagu yang kadang-kadang buat aku terkejut, blink-blink yang teramat, iklan yang superb banyak dan pelbagai lagi. Tapi yang aku sebut tu memang tak perlu kot..hee...bagi aku lah.

Dulu aku suka jugak pasang macam-macam widget tu, tapi sekarang baru sedor...yang orang masuk blog kita bukan nak tengok sangat benda-benda tu, yang paling utama diorang nak tengok apa yang tulis aje...tak percaya cube tengok blog fatin liyana, yuyu zulaikha, ben ashaari..adoo ke semua tu?? takde kan?hee..so buang ajelah adik, abang dan akak-akak sekelian...blog simple tapi power lebih berkualiti tau..tau..so gunalah blog wordpress *tibe-tibe..macamlah aku guna blog WP*..kihkih

p/s: camnilah gaya si blogger yang tiada modal nak bercerita, semua nak dikomennya...owhh mak jemahh betoiilah =P

23 comments

7 April 2014 at 08:35

bukan mak jemah tapi memang pun buat bazir masa loading lama bagai + kotak komen tak mesra alam .. kihkihkih

7 April 2014 at 08:58

@namiacinta kan??btol...kotak komen satu hal jugak...hehehe

7 April 2014 at 09:55

Seyes sekarang ni... kalau masuk blog hiburang yang mengarut penuh iklan yang terapung.. klik2 taknal pulak closenya.. klik pangkah terus habes cite..

7 April 2014 at 10:01

nak try taruk lagu ler cenggini.. hahaha

7 April 2014 at 10:15

Blog saya termasuk dalam loading berat ke kak?

7 April 2014 at 10:18

Eden punyo blog ntah cano la ghomannyo....

7 April 2014 at 10:43

heheheh cer datang blog ika... rasa xde benda alah tu pon...tp xtau la kalo loading gak... eh lupo nak bagi salam. Assalamualaikum. salam kenal yo... baru nak follow ni. =P

7 April 2014 at 16:48

1 lagi..blog yang buat verification comment..memang terus hilang niat nak komen tu..tak ada masa nak julingkan mata nak tengok word verification tu..hehe

7 April 2014 at 16:56

part lagu mmg betul. Terkejut trs tekan pangkah

7 April 2014 at 18:05

hehe btl2..mood nak BW kalo byk sgt iklan/widget terus xjd nak komen...nak bace entry pon pyh..nak kena elak2 widget tu...eh, blog sy berat ke?

7 April 2014 at 18:29

aah..kadang ada perasaan cm tu juga bila visit mana2 blog.. :)

7 April 2014 at 21:37

Otai dah bersuara!!..huhu..

7 April 2014 at 23:43

Salam, haha..betul2...sometimes mmg nak komen, tp adoi loading sgt lambat..eh boleh minta tolong tak, tgk kan blog sy, loading laju ke tak ya? hehe..
haaa, sy pun bercadang nak ke WP jugak, tp belum sure lagi, hehe

8 April 2014 at 02:22

betul tu biela..

8 April 2014 at 02:38

betul jugak tu.. naniey paling malas nak baca entry kalau ada y jguna fon kecik.. dan warna fon hampir sama dengan warna background.. jumpa je blog macam tu..terus pangkah,..sakit mata nak baca...

8 April 2014 at 02:45

biasa la tu... tak tak bukak banyak tab. lol. http://iluvtour.com

8 April 2014 at 03:50

Setuju dengan Kak Nabila :)

8 April 2014 at 04:08

haha..cute je bebelan dia.

8 April 2014 at 06:35

kalau boleh biarlah blog tu mesra pembaca kan :) senang pembaca nak explore blog

8 April 2014 at 11:39

Widget tu semua takde, tapi saya rasa blog saya masih berat. Akak rasa? Hehe.. Yang bengangnya dengan iklan spam tu. Macam manalah nak buang agaknya. Akak tahu?

8 April 2014 at 18:43

kitepun suke widgert mse zaman kanak kanak dulu skunk da kai WP as simple as can mahunye hahah

13 April 2014 at 00:33

betul. setuju sangat. hehe

21 April 2014 at 02:35

huhuuu.. Zara xnak blog Zara lmbt loading.. huhu.. nak cek laa pasni

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^