Home » » Salah Blogger Jugak Ke??

Salah Blogger Jugak Ke??

!Assalamualaikum!
Sangat terkilan dan kasihan jugak dengar citer-citer kawan blogger yang lain bila ada pihak advertiser menyalahkan mereka apabila barang yang direview oleh blogger itu tidak mendapat kesan atau keuntungan pun kepada advertiser tu.

Persoalannya sekarang, salah blogger jugak ke jika barang yang direview oleh blogger tu tidak laku?? Blogger tu dah review sebaik yang mungkin, pagesview untuk review tu pom banyak...tapi barang tu tetap tak laku..salah blogger jugak ke??herannn...padahal aku rasa jika beriklan di blog sangat menguntungkan ..sebab promosinya berjalan setiap masa selagi entry review tu tak didelete, ianya tetap di pages google jika blogger itu pandai main keywordlah. *tu lah kena pilih blogger yang berkualiti*..haa promosi sepanjang zaman..tak gituh??



Pihak adevertiser perlulah mengambil risiko jika barang yang direview tu tak memberi keuntungan kepada mereka kerana maybe kadang-kadang barang yang disuruh review itu tidak berapa okay ke ape ke kan? kalau nak lebih cepat gempak..bolehlah terus beriklan kat TV ke radio ke kan? hurmm...

Alhamdullilah lah setakat ni aku tak jumpe lagi advertiser yang camtu...huu..kalau jumpa, aku rela bagi balik bayaran tu kat dia dari terus dimarah or maybe di persalahkan?? apa-apa yang kita buat kat dunia ni, haruslah kita kena tanggung risikonya..jangan sedap-sedap hati je nak salahkan orang lain okay??

p/s: entry panas pulak malam ni aihhh...

16 comments

15 March 2014 at 07:03

itu sebab terlalu bergantung pada orang lain :) kurang berusaha.. sebabtu suka salahkan orang. Rezeki di tangan tuhan.. betol x?

15 March 2014 at 07:08

@Nur Kamsinah betol sgt2 =)

15 March 2014 at 07:15

memang tak patutlah blogger dipersalahkan, mungkin orang tak minat dan nak salahkan blogger pun tak boleh... kalau orang dah tak nak tu tetap tak nak...

15 March 2014 at 07:18

mahu berjaya, bukan bergantung pada manusia semata-mata ,
selain usaha, doa dari Allah dan tawakkal juga perlu..Dan sepatutnya bergantung pada Allah SWT.

Soal rezeki Allah maha mengetahui,
dan kena bijak tarik pelanggan.
Bukan suruh blogger semata-mata lakukan produk.
Kat malaysia banyak sumber2 media yang boleh di iklankan bukan tertumpu pada laman sosial atau laman internet.

wallahu'alam.

15 March 2014 at 07:36

pernah kena sekali. hehe

15 March 2014 at 07:52

Kak pernah dapat entry berbayar ke?? XD

15 March 2014 at 08:27

Setuju...
Haa..pernah juga bc luahan uzu pasal hal ni...

15 March 2014 at 09:07

sabaq3.... 2 terlalu salt-fish

15 March 2014 at 18:34

Salam, huh..panas juga bace entry ni...apelah nk salahkan blogger pulak klw blogger tu dh buat yg terbaik, kan...itu just salah satu cara nak advertise kan produk diorg..setiap cara kenalah ade risiko nya..salahkan org lain pulanye pun adoiyai~ hahah

15 March 2014 at 21:45

haha marah nampak...sampai kesini bahangnya...biasa la tu,kalau barang tak laku mesti nak cari salah orang lain,tapi bila barang laku mula la luper diri..pelik memang pelik...

15 March 2014 at 23:49

http://myrujukan.com/

saya plak dah lama x menerima advertiser nih

16 March 2014 at 01:08

Asam garam seorang blogger :)

Ikhlas,
profhariz.com

17 March 2014 at 05:32

tak boleh la nak salahkan blogger 100% kan...promote macam mana pun tak laku jugak...nak buat macam mana kan...memang advertiser pun kena la pandai pilih blogger...yang sudah biasa buat review2 produk ni...

18 March 2014 at 08:12

tulah advertiser nak pilih jln mudah plih blogger byr murah then xlaku slh kite..nk byr mahal kdekutkn :) setakat ni akak blm pnh kena tp dr pgalaman kwn2 adela..advertiser juga jgn kdekut sgt btla promosi skali baru org syok..mna blh bisnes nk untung je..kdg2 kena rugi juga tuk tarik cust kn :)

18 March 2014 at 18:47

Sabar ek....

Kalau barang tue bukan barang panas.. iklan macam mane sekali pun belum tentu ramai yang nak beli.

Orang yang belajar Marketing mesti tahu pasal benda nie.

Bila bro letak harga yang tinggi untuk mengiklan di blog bro.. Dorang tak sanggup... Bila bro mention produk mereka tak boleh pergi jauh, dorang melatah...

Tapi Bro boleh tunjuk bukti berapa produk yang pernah mengiklan di blog bro pergi jauh. Walaupun ianya hanya cendol tepi jalan je...

www.broframestone.com

24 March 2014 at 08:12

Pena tgk kawan kena mcm ni =)

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^