Home » » Tak Ada Rezeki

Tak Ada Rezeki

!Assalamualaikum!

Al-kisah hari ni bila aku dan kawan-kawan aku dah tak ada rezeki...wuhuu..kenapa? Camni citernya..alhamdullilah pagi tadi sampai je kat stesen bas Putra terus ke KTM untuk balik ke Nilai. Duk syok borak ngan kawan, tiba-tiba ada train ke Pelabuhan Klang lalu, cepat-cepat je kami angkat beg nak masuk and dah masuk pun. Tengok aliran dalam train, tak ada pun ke Nilai..dengan tersipu malu keluar balik dari trainn..ishh malu benor bila silap train *macam first time je naik, padahal berpuluh kali dah T_T*


Beberapa  minit lepas tu, datanglah satu train lagi...ehh yang ni memang betol tau. Dengan cepat dan kelam kabut angkat beg, pastu duduk dan borak lagi *bergosip macam biasa..adess*. Lepas je 5 stesen KTM kami lalu, aku rasa beg aku macam kurang satu. ERRR..rupanya ada satu beg yang aku letak keropok lekor tertinggal dekat depan pintu KTM tu * aku agaklah*. Adoiii..rasa terkilan jugaklah, sebab banyak jugak keropok aku beli untuk kawan-kawan..huu..sedey-sedey.


masa tengok beg ada dua je, rasa terkejut..sedih dan macam-macam perasaann adoo.

Hurmm memang tak ada rezeki agaknya. Cuai sangat camnilah jadinya kan? Kalau terlepas satu stesen tu insyaAllah lah akan pusing balik, ni dah 5 stesen..memang tak lah. Bila teringat balik memang rasa rugi..tapi bila Allah dah cakap "jadi" maka "jadilah"...so, redha jelah..semuanya ada hikmah..insyaAllah.

p/s: kawan-kawan aku semua tak perasan jugak, tu lah..bila dah bergosipp..tak engat dunia!!hihi

14 comments

16 February 2014 at 02:11

mekkk..kalut ape la sampai lh tggal keropok tu...nok org pos mula dop?ehhehe

16 February 2014 at 03:33

Assalamualaikum dan salam singgah sini dik...sayangnya keropok lekor tu...rezeki orang yang jumpa beg adik tu...adik halalkan jer kat orang yang jumpa...

16 February 2014 at 04:03

@Farisya Anastasyia boleh gop..pos ekpok plg sedap ye..hehe

16 February 2014 at 04:04

@Mardiah Diana insyaAllah kak..dah halalkan ^_^

16 February 2014 at 04:11

itu mmg betul sakan berborak+ bergosip.. hehe.. tak apa, ada hikmah tu.. :D
Halalkan saja..

16 February 2014 at 04:26

@sha dhira betol tu syad...ada hikmah hee

16 February 2014 at 06:04

hehe..xpe2..ade la tu rezeki kt mne2..don't worry..be happy kay.. =)

16 February 2014 at 07:15

haha kalut ke laut ni wakaka

16 February 2014 at 17:30

hadoww klo akk dh frust gile da....tp nk wt cmne kn...sedih2

16 February 2014 at 18:01

huhu sedihnya. takpe bukan rezeki nak buat macam mana. halalkan jea.. ^^

16 February 2014 at 22:59

wah sayangnye... bukan rezeki..takpe..peringatan utk hari lain..hihi

16 February 2014 at 23:20

tu la,kalau dah berborak ni tak ingat dunia sekeliling.hehe..

17 February 2014 at 06:31

http://myrujukan.com/

saya lagilah x pernah naik train, hehhe

18 February 2014 at 04:15

Hihi berborak smpai xingt beg xckup satu ..xpe ,xada rezeki kan kak ..

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^