Home » » Sotong Celup Tepung Sedap di Kuala Terengganu

Sotong Celup Tepung Sedap di Kuala Terengganu

!Assalamualaikum!

Semalam aku dan dua orang kawan blogger iaitu pemilik blog duniafarisya.com dan terbaek.net  pergi makan sotong celup tepung sedap di Kuala Terengganu ni. Eh..bukan ada sotong je, ikan...udang...keropok lekor semua ada. Sebelum ni memang dah biasa makan sotong celup tepung ni, tapi sotong celup tepung kali ni sedap betol..hehe

Kedai yang sedap aku citer ni kedai Pak Nong dekat dengan Mengabang Telipot. Maybe orang di Kuala Terengganu ni dah biasa pergi ke sini kot, sebab masa aku pergi tu boleh tahan jugak ramainya...huhu..aku dan kawan aku beratur lama jugak...ermm semua duk berebut sotong celup tepung ni lah. Tapi alhamdullilah sedap sotongnya walaupun sedikit liat sebab besar sangat..hihihi


ni yang aku punyer...sotong satu, 3 ekor udang dan ABC...

ni yang aku bungkus bawak balik.

Harga??boleh tahan jugaklah, tapi ayah aku cakap biasalah musim-musim camni, sotong memang mahal sikit. Tapi alhamdullilah, berbaloilah harganya dengan rasanya...hehe....nak yang murah?? balik rumah buat sendiri ye??hihihihi


p/s: kalau pergi ke Kuala Terengganu, jangan lupa beli sotong, ikan dan udang celup tepung ni ye??dijamin sedappp =P


21 comments

5 February 2014 at 07:07

sedapnyeee..sy memang suke seafood..nyum nyum..^_^

5 February 2014 at 07:14

suke makan sotong kat teluk ketapang..

5 February 2014 at 07:16

sedap kan hehe..nti dtg la belanja kami mkn plak haha

5 February 2014 at 07:20

Kalau hari minggu lagi ramai orang..

5 February 2014 at 07:22

tak ajak punn..nak jugaaa

5 February 2014 at 07:35

yke..
mm lame da teringin nk g ganu..
mmber ade ajak..
bila la agak ye..

5 February 2014 at 07:56

Malam2 tengok sotong celup tepung, terus rasa laparrr! :D

5 February 2014 at 09:03

sedap nyeeee..

5 February 2014 at 09:34

Aaaaaaa. Bakpe post entri ni. you make me hungryyyyy

5 February 2014 at 17:15

dulu cx ttk reti mkn sotongg celup tepung ni. tp smnjk bile tah da suke mkn. kalau nabila pegi dkt restoran damai pasir gudang ,, sotong celup tepung die fuhh! marvelous okay. nanti cubalah ya :)

5 February 2014 at 18:22

assalamualaikum sis..ekin kadang makan sotong ni lain sikit...dah makan mesti gatal...huhu..tapi tengok orang makan macam nak pula..

5 February 2014 at 18:35

sotong tu besar2 mcm tu di goreng.. sdpnya

5 February 2014 at 21:39

@Anizz Annisameh makan meh..hee

5 February 2014 at 21:40

@CikLily Putihbetol kak..kat situ pom sedap jugak

5 February 2014 at 21:40

@sYiRa LoKMaNnti kita g same2 ye...hii

5 February 2014 at 21:42

@Dina Ibrahimmmg sedap...jomlah try

5 February 2014 at 21:43

@Hidayah Zulkefliala...sorrylah...hehe

6 February 2014 at 01:26

I'm drooling~ now..tsk tsk..lapar suddenly =__=' sedapnye!

6 February 2014 at 06:26

sy suka sgt2 sotong celup tepung .. ari tu cuti sem..balik umah, mak buat..sedap!=')

27 April 2014 at 02:43

Saya dah gi tempat ni.memang the best compared dgn batu buruk.layanan dari owner kedai pon ok.harga sangat berbaloi dgn sotong celup 2 ekor,ikan goreng 3 ekor air 3.baru rm33

27 April 2014 at 02:44

Sini memang the best lah kalau compared dgn batu buruk.harga murah and layanan owner pon ramah

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^