Home » » Mengejar Mimpi

Mengejar Mimpi

!Assalamualaikum!

Sebenarnyakan...aku memang tak ada idea nak tulis entry hari ni...tapi...bila tengok dua gambar kat bawah ni, aku rasa lebih bersemangat nak berjaya dalam hidup dan nak mengejar mimpi yang belom aku kecapi. Gambar yang penuh makna bagi akulah..hihi



Haa nampak tak? nak mendapatkan sesuatu yang kita nak dalam hidup ni kena berani, jangan takut untuk tanggung risiko. Apa yang kita buat kat dunia ni, kita kena bertanggungjawab..so guys, "Tanpa keberanian mimpi tak bermakna ".

Duk sibuk-sibuk kejar mimpi, bila tak berjaya janganlah berputus-asa. Hidup ni kan ibarat roda, memang mencabar dan memang perit bila kita gagal, tapi bila kita terus berusaha insyaAllah akan berjaya.


 

p/s: Impian aku yang belum tercapai sekarang tak lain tak bukan nak jadi kaunselor hebat...nak jadi blogger yang bagus dan nak kawin cepat!hehe..korang??



14 comments

7 February 2014 at 23:13

betul tu. bila jatuh, kena bangun semula dan yang penting, jangan give up.

p/s: jemput join giveaway kami.
http://rexylla.blogspot.com/2013/12/rexylla-fb-page-launching-giveaway.html

7 February 2014 at 23:17

Hihi...pasni boleh la dptkan nasihat dari bkl kaunselor...

7 February 2014 at 23:27

BILA JATUH,BANGUN :)

8 February 2014 at 00:59

Assalamualaikum dan singgah petang...Diana doakan semoga apa yang di impikan akan terlaksana...jangan mudah berputus asa...

8 February 2014 at 02:28

Saya nak jadi cikgu Bi paling best,haha :D

8 February 2014 at 03:47

wah! nak jadi kaunselor. Hebat!!
Saya pun nak jadi blogger hebat and hidup bahagia di dunia&akhirat.
Lagi satu nak jumpa SRK. Hahaha XD

8 February 2014 at 04:19

@Rexylla yeahh...betol tu dear

8 February 2014 at 04:19

@NaZiRaH @ Ezyra insyaAllah kak... =)

8 February 2014 at 04:19

@sYiRa LoKMaN ^_^

8 February 2014 at 04:20

@Mardiah Diana wkmslm..thanks dear

8 February 2014 at 04:20

@Nini Hanini all da best =)

8 February 2014 at 04:20

@Nur Madihah amin2...hehe

8 February 2014 at 04:53

May your wishes comes true dear :)

8 February 2014 at 04:55

dan bila dah berjaya, jangan terleka ^^ supaya impian akak tercapai.. amiinn.. :DD

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^