Home » » Kisah Benar! Bahaya Collagen Plus Vitamin E

Kisah Benar! Bahaya Collagen Plus Vitamin E

!Assalamualaikum!

Bismillahiramanirahim....mula-mula sekali aku nak mintak maaf kepada perniaga produk Collagen Plus Vitamin E, entry aku ni bukan nak tutup periuk nasi orang cuma nak berkongsi apa aku dan family aku lalui selepas memakai produk ini dulu. Tolong baca sampai habis sebelum membuat tohmahan yang melulu.

Serious, aku agak takut untuk berkongsi..tapi disebabkan aku sangat kasihan kepada kawan aku yang lain, yang sedang rancak menggunakan produk ni. Putih gebu kata mereka, itu memang aku tak dapat nak sangkal. Secara jujurnya, aku dan orang terdekat dengan aku pun  pernah menggunakan dan MENJUAL produk ini dulu, tapi tidak lagi sekarang setelah tahu bahayanya produk ini.


Ceritanya bermula bila seseorang yang aku kenal memakai  produk ini, mukanya jadi sangat cantik, putih dan gebu. Memang kalau orang lain tengok, konfem cair. Aku yang suka tukar produk ni pun turuk terjebak dengan produk ni. Tapi, apa yang peliknya muka aku tak sesuai dengan produk ni sama dengan produk 99 tu. Padahal sebelum ni aku tukar-tukar produk Malaysia punya okay aje, tapi bila pakai produk ni muka aku gatal-gatal dan merah.

Orang-orang yang terdekat dengan aku aku pakai semuanya menjadik. Mereka semua jadi putih gebu dan kulit muka diorang sangat cantik. Ada salah seorang darinya pengguna tegar produk ni, malam siang duk sapu kat mukanya..huhu. Tiba-tiba, satu hari..seseorang tu kol aku..dia cakap cakap kulit muka dia ada tompok-tompok putih seperti panau. Sapu-sapu ubat panau tak hilang jugak. Pergi hospital, doktor cakap dia mengalami masalah kulit!!

Dia terpaksa memakai ubat yang bernilai RM300 sebulan untuk menghilangkan tompok-tompok putih tu. Alhamdullilah, muka dia kembali okay selepas itu. Dan kami tak memakai lagi produk  Collagen Plus Vitamin E ni. Apa yang kelakar kulit muka dia jadi gelap balik..pelik kan?? tak pakai, terus jadi gelap balik.

Ya aku faham, lepas baca ni mesti ada yang cakap "eh aku pakai okay je, putih gebu siap repeat order lagi"..ya aku faham sebab seseorang yang rapat dengan aku dulu pun camtu. Tapi sekarang baru kami tahu rupanya produk tu mempunyai merkuri. Ada jugak yang cakap "saya ada cek guna emas, tenggelamkan emas dalam krim ni..tak luntur pun emasnya..bermakna produk ni tak ada merkuri"...haa mesti adanya yang cakap camni...nak tahu tak cara cek kandungan yang paling betol?? sila pergi cek kat ALS Laboratory Group (Analytical Chemistry & Testing Services ). Biar saintis yang cek!!! produk apa-apa pun diorang boleh cek..dan tengok sendiri apa jawapannya.

Sebenarnya produk bermerkuri ni sangat bahaya, boleh buat kanser kulit, sakit buah pinggang, mandul dan macam-macam lagi. Produk ni sebenarnya pun dah diharamkan kat Indonesia, sebab merkurinya yang tinggi..bukan tu je, produk Tabita pun dah lama tak dijual kat sana..tapi yang sedihnya di Malaysia masih ada orang yang menjualnya.


Aku faham..produk ni murah dan berkesan. Tapi ingatlah, sampai bila kesanya tu?? kalau tak percaya...silalah pakai, dan bila kulit korang ada masalah nanti or banyak penyakit yang datang..jangan salahkan sesiapa. Bila dah ada yang bagitau, cubalah menerima..jangan fikir orang nak tutup periuk sesiapa aje. Buat perniaga pula, dah tahu benda ni bahaya..tapi tetap menjualnya sebab nak abiskan stok itu terpulang, tapi diakhirat nanti mahu jawab sendirilah ya!!!


p/s: nak info lebih banyak pasal produk merkuri?? boleh ke pages-->> Bahaya Cream Merkuri (klik)

77 comments

20 February 2014 at 22:48

Berhati2 dgn produk yg murah dan mudah dapat ni.ain pun tak percaya dengan produk pakai seminggu dah putih

20 February 2014 at 22:52

aritu pun ada tergerak hati nak beli produk ni, tapi sebabkan muka baru baik dari masalah kulit..dan baca yg produk ni ada merkuri, mmg cancel terus lah..takut

20 February 2014 at 22:57

mmg xsuka pakai produk yg xde sebrg kelulusan atau yg dtg dari siam, filipin, malaysia seniri. maaf ckpla. huhu

20 February 2014 at 23:04

bergantung kepada jenis kulit juga kak biela.. kawan saya pakai, satu keluarga kawan yg jual tu pakai, memang tak ada masalah pun! tiada kesan apa-apa pun. semuanya okay saja.. mungkin betul apa yang akak cakapkan tuh. tapi saya rasa kulit yang sensitif lagi mudah untuk dijangkiti oleh mana2 produk. macam saya, saya tak berani nak guna collegen tu. saya takut! saya hanya guna fair&lovely jek.. banyak kesan sampingan yang akan berlaku sekiranya bertukar2 produk. cuma cepat atau lambat sahaja.. please be careful. atau just pakai satu produk sahaja..

20 February 2014 at 23:30

haaaa...sy pun dah stop guna produk ni...baru 2 hari stop..nak biarkan dulu seminggu sebelum guna produk lain pulak...takut jugak..

20 February 2014 at 23:32

Terima kasih dear dengan info ni

20 February 2014 at 23:48

kementerian kesihatan dah sahkan ke berita ni?

21 February 2014 at 00:06

seriously menakutkan la.. huhuh.. semalam pergi downtown pun ada akak tu promot2 suruh try. hm.. :( memang tak berani nak cuba produk yang too good to be true ni.. risau nanti cantik tak kekal lama

21 February 2014 at 00:09

@eimah siti belom...tapi dah ada yg cek kat lab..dan lab ckp krim ni ada mercury...kalau nak lebih pasti dan yakin..boleh cek kat lab sendiri ye dear...sy just share =) --->> ALS Laboratory Group (Analytical Chemistry & Testing Services )

21 February 2014 at 00:27

urm... saya pakai kulit jadi kulit jadi mengelupas & bile kena air pedihhhhh terutamanya pada bahagian pipi dgn sekitar dagu..
terus saya stop pakai... hurmm tp malangnya jadi berbeka hitam2 akibat mengelupas tu... :(

21 February 2014 at 00:27

sebelum pakai sesuatu produk tu kita kenalah siasat dan semak dulu ye tak biela??? jangan main pakai jer...

21 February 2014 at 00:42

Gulppp... my kawan ada guna produk nih. Harus kena bagitahu dia.. kalau tidakkk.....
Thanks for this info yaaa . :)

21 February 2014 at 00:50

@nabila biela
naper x lampirkn skali ujian lab tu..biar jd bukti..

21 February 2014 at 00:59

@atie abllah sorry...lupe nk letak...kalau nak tengok..boleh terus ke link ni untuk tgok keputusan lab--->>> https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1383366798552505&set=a.1380638598825325.1073741827.1380637845492067&type=1&theater

21 February 2014 at 01:31

phew~ nasib tak pakai produk ni..nak beli jugak dah aritu..huhu

21 February 2014 at 01:33

Dah try dh. Naik jerawat. Dh stop pkai..

21 February 2014 at 01:49

penah gune produk ni tp x sampai seminggu pun sbb x serasi ngn kulit..jd gatal2 n pastu tumbuh bijik2 nakal..huhu

21 February 2014 at 02:31

Seriously?? Takut I dengar.. I pakai produk Shaklee, mmg ramai complain nampak kesan lambat. I ambil lepas 2 bulan baru nampak kesan ketara.. So make sure pakai produk yang terbukti natural, tiada bahan kimia...

21 February 2014 at 02:43

i still pkai lgi.takut jgak da tau mcmni.i pkai dlm 3 weeks kulit mmang licin.tp harini da naik jerawat.ada jgak jrawat kcik yg halus tu dlm die yg wrna kuning but i picit kluarkan xde apa kesan la. i nk stop takut la kesan lain plak. slain tu i mkan k-colly sweet 17 i rase blh cover kulit muka i kot.sbb k since i mkn kulit lembab je. kulit i jenis yg bersih xde jerawat pon cuma nk lgi putih but dgar citer mcmni sedih rasa...

21 February 2014 at 02:57

Mmg betol...bile stop je muka jd truk..tmasuk sy...skrg ni xnak caye ape2 produk dh...takot...

21 February 2014 at 04:44

ye ke awk.huuuu,sy tak pakai tpi banyak krim jenama laen same je camni..huuu da tataw mne bole pakai mne tak..huuuu.aduhh nak cntik pon susah.hehe

21 February 2014 at 05:57

Dulu pernah jugak terfikir nak cuba produk ni, tapi last-last sekali cancel niat tu sebab dapat tahu produk ni ada mercury. Skrg pun guna produk yg boleh didapat di farmasi / watsons / guardian saja. Lebih selamat :)

21 February 2014 at 06:00

Sy pn prnh guna..but da stop.sbb muka gatal & perit.hubby bising..now mkn supplement SHAKLEE & jd pengedar jgk dah..brmnt nk consume produk shaklee
Hubungi :-

Fb _izza zml
Page_ Zarissa Supplements house
WhatsApp 0126760551 (izza)

21 February 2014 at 06:05

hampir nak try, nasib baek x try.. fuhh

21 February 2014 at 06:15

Thanks for the info.. Actually im use for this product, yes this product make my face be glow, white n pimple also lose.. But after that, jerawat naik, muka xtahan panas, buat face sy merah2.. N now, I back to Shaklee... Shaklee product yg sgt bagus.. So, sy dh stop pggunaan collagen ni.. Sbb maybe dh xmatching dgn kulit sy.. Or maybe jgk tiruan.. Skrg byk2 product sy pcya shaklee... N 1 lg, bykkkn minum air.. Apa2 yg bkaitan dgn collagen, mesti kne byk minum air.. N smua supplements lah trmasuk shaklee.. Smua akan di serap dlm kulit n process prtukaran toksid2 akan berlaku n buah pinggang dan hati yg akn mnjalankan process digest. Apa pn yg penting bykkn minum air masak.. Water is very important dlm process pngangkutan bahan dlm badan kita... Jd, salah 1 mistake yg slalu kita buat, kita kurg minum air... Ini dr segi biology nye

21 February 2014 at 10:16

Pendapat peribadi Ika, product murah sure x selamat. Kenapa? Fikir logik, kalau harga borong untuk 1 benda RM8 . agak2 pemborong beli dari pengilang harga berapa? berapa harga kos? lebih kurang RM2-3 kan? dgn harga tu agak2 bahan apa yang dia boleh beli untuk siap kan product dgn jaminan putih dlm masa terdekat?.....

untuk product Tabita, fikir logik harga Beratus kan? RM100-RM200++.
Ika nak tanya napa kita sanggup habiskan beratus ringgit tu untuk product yang x de research+ siap ada isu Fake?
kenapa sy tahu harga borong? sy admin Group pengiklan.

Dengan harga beratus tu kenapa kamu x pergi ke beli SK 11, ESTEE LAUDER, CLARINS,. product2 ni sah2 x de isu fake, + siap research berpuluh tahun lagi... Lagi selamat siap ada beauty consultant lagi kat kaunter ni. Harga lebih kurang tabita ja.

selamat berfikir :D. kalau rajin dtg singgah blog ika
http://notamanjaku.blogspot.com/

21 February 2014 at 11:16

Erm..heran btl...da rmi yg story pengalama ngeri diorang msh nk jugak pertikai n pertikai. ..thanks 4 ur info..jgn nk cntk tp menyeksa diri. Elken products also very good.bkn nk promote sbb kite ni ahli tp mmg kenyataan. Try el marino blance elken...terbukti n terjamin...n sgt sokong yg mnm air putih kene byk klu mkn ape2 supplements pon...

21 February 2014 at 11:19

Btl2...sy sgt setuju dgn nabila...good info...sila ambil iktibar kpd yg berkenaan..klu rase confidence utk trskan...its up to u right..erm...nk pomot gak ni...try la elmarino blance elken..terjamin n terbukti...lg 1 sy sokong yg mnm air pth byk2 sgt membantu nk mencntikkn kulit especially yg mkn2 supplements tu...hehe..

21 February 2014 at 17:25

takotlaa.. :( kne berenti start hari ini jgk :(

21 February 2014 at 17:36

Fuuhhh.. nasib xda pkai ni.. zara just pkai garnier jaa.. set. Hehe

21 February 2014 at 17:45

Confirm ke ada merkuri?...apa kata semua buat testimoni guna cincin 100% emas...gosokkan dengan krim mlm CPVE . Kalau krim tu jadi hitam means itu mengandungi merkuri...kalau masih putih ianya bebas merkuri...pada yg dah pakai CPVE tapi muka pedih2...jadi hitam...itu kemungkinan besar muka sensitif....kalau bepum sahih produk ni ada tiruan jangan terus share...selidik dulu...walaupun saya xpakai CPVE tp kwn2 sekeliling sy rmi yg pakai...jadi sy pon follow tentang hal yg dah makin meluas ni.

21 February 2014 at 18:11

@The Baby Bin Retail sy xkan share kalau tak pasti..dah pernah ada orang cek...sila ke link ni untuk tgok sendiri-->> https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1383366798552505&set=a.1380638598825325.1073741827.1380637845492067&type=1&theater

21 February 2014 at 22:41

dah ku duga,msti ada udang sebalik produk yang murah dan penerangan di kotak pon berbelit.. apa pon tq 4 the info:)

22 February 2014 at 09:21

Scarynyaa. Sy memang dari awal tak pernah berani nak try produk yg dari indon, siam, filipina, etc. Especially produk yg guna kat muka yg kononnya blh buat muka putih gebu mulus dgn cepat tu. Dengar kesan pemutihan cepat aje dah tahu komfem ada guna bahan yg tak sepatutnya, bahan kimia yg bahaya. Memang tak berani sy. Saya berani ambik supplement yang minum, yg telan aje. Itu pun saya kemain siasat kandungan bahan dia, kelulusan dia, taraf halal dia, and setakat ni saya berani try supplement tempatan je. Dah pasti supplement tu tak bahaya, baru sy consume. Alhamdulillah, bila saya sendiri dah rasa kesan bagusnya supplement tu, sy terus jaid dealer,sebarkan kebaikan supplement tu pada semua. Supplement yg sy maksudkan tu Ephyra. Memang setakat ni sy hanya jual produk yg sy guna & saya yakin je. Yg saya dah rasa kesannya. Bukan jual sebab nak untung semata. Alhamdulillah setakat ni okey sgt2. Kesan takde la drastik sgt. Merawat dari dalam. Bukan utk cantik kulit semata, tapi kesihatan dalaman jugak. Sesape yg nak try produk Ephyra ni, blh sms/whatsapp sy 0145259353. Tiada paksaan okey. Just sharing pengalaman sy guna Ephyra ni je. Supplement yg paling sy percaya setakat ni.

22 February 2014 at 09:24

@The Baby Bin Retail

Tak payah susah2 nak test guna emas. Ntah2 test guna emas, result dia x sama setiap kali buat. Nak lebih yakin, bagi saintis check je terus. Bagi org yg pakar check. Just my opinion. :)

22 February 2014 at 09:28

@Miss Ika

Setuju! Kwn kepada kwn sy pakai Tabita. Memula sy jumpa dia, sy ingat memang kulit dia putih cantik mcm tu . Then dorang duk borak ckp jd cmtu lepas pakai tabita. Dorang tunjuk gambar pompuan tu before guna tabita. Lain gila. Tapi sy diam je. Sy memang tak percaya dgn produk2 yg siap ada fake issue lg ni. Nak2 pulak produk tu, kesan dia mendadak sgt. xde research pulak tu. Btw Tabita bukan produk tempatan kan? Siam ea?

22 February 2014 at 09:32

@hye cik syue

Setuju! Minum air byk2 sgt la penting, especially bg yg amalkan supplement. Baru la tak membazir duet yg kita habiskan beli supplement. Sebab bila kita minum byk air putih, penyerapan supplement tu pun lancar je. So berbaloi...btw sy tak consume shaklee. sy consume Ephyra. Alhamdulillah. Setakat ni sy yakin dgn Ephyra. Memang supplement yg terbukti tak berbahaya,dan berkesan. Produk tempatan yg halal pulak tu. Sy tahu shaklee pun bagus, tp dah try shaklee. Tekak ni x leh terima.. hehe.

23 February 2014 at 00:35

Cuba makan makanan sunnah Qaseh gold...: *
gunala herba tempatan...

23 February 2014 at 00:38

Makan makanan sunnah + siap ada cmpuran habatussauda +air zam2x.. qaseh gold + minun air masak. Selain makan makanan sunnah dpt pahala ikut nabi dapat sekali bonus jaga kesihatan.

23 February 2014 at 04:12

Actually, x pyh pkai ape2 pn xpe...nk cntik? Bkn ke setiap manusia yg dijadikn Allah ni cntik2...x pyh nk bazir duit beli mcm2...klu nk kekal cntik berseri, slalue ambik air semahyang & jgn tggal solat..insyaallah..

23 February 2014 at 21:28

saya pun xtau la mcm ne leh tjebak ngn collagen plus @?&#^' nii...kulit muke sy jd naik penuh jerawat pas stop pakai menatang nie...geram yg amat.konon minum perla blh jd putih gebu,tp hampeh...same jerk....

24 February 2014 at 00:00

Berhatilah2 memilih untuk kulit kita.
Nak cantik tanpa risau kandungan bahan terlarang?
Supplements lah jawapannya.
Doktor2 pun suggest amalan supplements untuk sihat, beri tenaga selain kulit acne-free, glowing & gebuss gitu.

Shaklee harga ahli jaminan terendah???
Free Gifts lagi uolsss
Sms@Whatsapp 0132229470 (Abid)
Like & Visit FB : Shaklee 24/7 Green Vitamins
Blog: abidvita.blogspot.com
COD: Ampang/Pandan/Shamelin/Bangi/Gombak/Bt Caves

25 February 2014 at 05:25

@Miss Ika Setuju! Produk SK II lebih baik walaupun mahal. Lgpon produk ni bukan untuk memutih tetaoi lebih kepada menyihatkan kulit.

28 February 2014 at 02:38

kita baru pakai produk ni sehari. kulit muka rasa gatal dan muka rasa panas semacam je. terus pegi cuci muka sbb pakai yg day cream. walaupun dh cuci muka, rasa panas dia still x hilang. kena la letak tuala basah kat muka. maybe produk ni x ok kat kite kot. huhu.

28 February 2014 at 03:54

kat blog saya ada testimoni ngeri pengguna produk ni.. bagi yang rasa ok teruskan la. Alhamdulillah korang cantik dengan produk yang takde kelulusan KKM tu.. bagi yg rasa nak cuba terpulang bagi yang dah terkena berwaspada. Pengedar jangan fikir untung je... Jual la produk yang selamat & terbukti selamat. Nak tau selamat ke tak.. kalau di luluskan KKM Insya Allah selamat
Hot >>PENGAKUAN PENGGUNA PRODUK COLLAGEN PLUS VITAMIN E MEROSAKKAN KULIT

29 March 2014 at 08:31

Btoi2..dluw sy dan kwn2 semuanye pkai produk ni..lpas dgr byk trus kmi bhnti..mmg bhya sbb kwn2 sy xde jrawat..lpas tggl produk ni trus rsa gtai2 n byk jrwat..

23 April 2014 at 18:58

Sy reseller produk ni..tokay pun xpakai..sy pnh pakai..masa tu smgu g umah kakak lupa nak bawak cpve ni..bila sy balik umah sy terkejut tgk muka sy makin gelap..mcm terbakar..huhu..x long lasting la produk ni..huh..mmg ada dgr produk ni bahaya tp tu la kan.
Sy masih guna sabunnya

29 April 2014 at 18:42

Thanks for the info sis. Nasib baik tak beli kalau abis la kulit muka ni. Sebelum beli apa2 jadikan habit baca ingredient dulu. Tak kira la makanan ke kosmetik ke apa2 jer la yang benda terjual kat luar sana. Sebab chemical macam parasit, tau2 jer dah ada dalam badan.so berhati2 wanita diluar sana. Just for sharing :D

5 May 2014 at 01:02

he..he..jgn kite terus kondem sesuatu produk..bkn sume org sama kulitnyer..n confirm ker de merkuri????de ker keluar kat tv???jgn kite ckp tnpa usul periksa..sbb zaman sekrg kelulusan dr sirim leh dpt senang2 jer..yg penting kite sebagai penguna dengar je produk tu murah la..da tukar supplier sbb suplier yg lama tu jual mahal..zaman sekarang melambak produk tiruan so kalo nak beli sesuatu produk biarla betui tempat nyer..

6 May 2014 at 18:33

http://portal.bpfk.gov.my ni laman check produk kosmetik..and collagen plus vit e memg ad mecury..lau xcye g kt produk cancellation,tq :)

9 May 2014 at 06:13

Im use it. rasenye dh 2 3 bln jgk lah kot. Tp still ok je lg ha. Pape pn rse nk stop jgk lah. Tkot jgk kesan die nnti kite tak tahu kn. btw thnkz to admin for the info. Rse mcm nk tukar produk Set babies blink pinkish lps ni. Ce usha jp ok x produk ni. Mcm best je :>

10 May 2014 at 09:03

Da 3 bulan pkai..family pun dah tgur..t'gerak hati mlm ni nk tahu tntg cream muka ni..serious tkot!! Nk stop!!!

10 May 2014 at 09:03

Da pkai 3 bulan.nak stop!!! Cuak!!!!

19 May 2014 at 23:41

Boleh tak saya nak tau nama ubat yang kwn awk guna? Saya sedang menderita penyakit sama. Tompok putih macam sopak lepas pakai produk ni. Dah beratus ringgit habis pakai produk klinik. Tapi sikit pun tak berkesan. Saya minta tolong sangat.

21 May 2014 at 00:57

hye, just nak bagi tips bagi sesiapa yang pernah menggunakan produk2 pemutihan & pengelupasan. muka mereka yang telah menggunakan produk2 sedemikian memang akan tumbuh ruam or jerawat etc sebab kulit dah jadi sensitif. so, the best thing is, stop those kind of products & rehatkan muka dari sebarang jenis kosmetik & produk muka minimum 1 minggu & maximum 1 bulan. dalam tempoh ni memang segala jrawat or ruam akan keluar, biarkan dia keluar sebab ia akan mengeluarkan segala kimia yg tersumbat dalam kulit. then lepas dah rehatkan muka, i suggest u'll gunakan set botanical Mary Kay (all skin types), its a mild cleanser & sgt bgus untuk kulit yg dah rosak & sensitif. guna dalam 3-6 bulan & ur skin akan bertambah pulih. lepas kulit dah pulih, then u should use skin regimen yg betul step by step, kalau yg ada beauty consultant tu lagi bagus, boleh tanya apa skin regimen yg betul2 kulit u'll perlukan & mereka selalunya akan analisa kulit dulu sebelum recomend kan sesuatu skin care. Mary Kay adalah produk yg berasaskan bahan semulajadi dan dijamin selamat. Ia nya bkn produk local. Its made from usa and setaraf dengan produk antarabangsa yg lain. Exclusive nya, produk Mary Kay tiada dijual di kedai jamu, pasaraya mahupun pasar malam.. Ianya hanya boleh dibeli daripada beauty consultant yg berdaftar shj. Klu berminat nk cuba produk ni boleh la msg/wassap saya Fara 0123046831 -Senior Beauty Consultant Mary Kay-

22 May 2014 at 22:42

@bundle beg kawan sy pergi klink dr sulaiman dekat kuala terengganu...sebab dia pakar kulit...pergilah klinik pakar kulit dear =)

18 June 2014 at 05:25

assalamualaikum na tny kalau pakai sabun je..ade effect kt muka ta?

18 June 2014 at 05:27

assalamualaikum..na tny kalau pkai sabun je ta ade effect ke?

26 June 2014 at 03:40

Sy pernah pakai for 3 month after that dah stop. Stop selama seminggu jugak sbb cpve ni mmg dah byk bnd negatif dh dgr. So alhamdulillah,sy berhenti pakai ni tkde effect yg negatif.

1 August 2014 at 14:07

https://www.facebook.com/lizawati1006 Saya pernah guna produk yg ada bahan pemutih dan pengelupasan , muka naik jeragat dan jerawat.. Alhamdulillah lps jumpa produk yg dari bahan organic ni muka saya dah hilang dari semua masaalah tu. Terima kasih Aqua International :)

13 August 2014 at 03:26

Astaghfirullahalazim ..... saya masih menggunakan cream ni.. seram pula...
Betul ke ni..
Sya baru terbaca blog ni...

5 September 2014 at 07:49

Salam.. Kalau guna sabun saja, ada effect x?

10 September 2014 at 08:12

Hi.. sy pon penah ade pengalaman guna product camni.. siyes pakai memang cantik, jerawat hilang.. gebus Tapi semua tu kejap j.. bile stop mula la jerawat naik.. yang lagi parah.. lagi terok jadinye,,
mujur berenti awal.. amik mase setahun jugak tak pakai ape2 product.. sampai lah sy berani untuk ambil supplement... dan sekarang jerawat dah xd.. alhamdulillah.. nice sharing.. sy agree..

17 September 2014 at 19:47

mcm mn nk elak bnda ini terjadi

30 September 2014 at 09:49

Erm korang kalau suka sangat pakai kosmetik melaysia yang cikai dan cap ayam ni bertabah lah ye kalau suatu harini keguguran kandungan,sesak napas,pening kepala,dada selalu berdebar2.....mana taknanya dah hari2 tepek racun kat muka ....dah racun tu pun masuk la kat urat darah kat muka tu meresap kat seluruh badan.racun tu akan tetap ada kat badan korang even korang dah stop pakai bende beracun tu.....kalau korang mengandung tak lekat baik korang check balik apa kosmetik yg korang pakai

16 October 2014 at 10:40

Kalau pakai sabun dantoner je ade effect tak?😭

11 December 2014 at 22:12

Just pakai argan oil je.

28 December 2014 at 06:52

Pls jgn pkai.. Sy terpaksa mc utk rest kt umh sbb kulit muka kering sesangatttt.. Seminggu sy tpksa menahan pedih.. Pdhal sy baru cuba xsmpai 48 jam.. Beli mcm2 semua x bjya.. Lastly jmpa doktor.. Dua mggu baru kembali pulih dgn pkai krim yg doktor bg.. Serik..

4 January 2015 at 23:19

salam nak tanya, boleh tak nak tahu apa nama ubat yg harga RM300 tuu, sebab muka saya pun jadi tompok2 putih camtu jugak

5 January 2015 at 08:25

salam.nak tanya ,boleh tak saya nak tahu harga ubbat RM300 tuu,sbb muka saya pun jadii mcm kawan awak tuu, die tumbuh tompok2 putih.kalu oleh call and tanya kawan awak uu apa nama ubatnyaa :) btw, tq sbb sahre pngalamn :) truss saya berhenti,tapi malangnya daa tumbuh tompok putih :( minta bantuan dari awak untuk bagi tauu saya apa nama ubat tuu

5 January 2015 at 08:28

salam

7 January 2015 at 00:32

@Nur Hanim

wkmslm...hanim..kawan sy pergi klinik kulit doktor sulaiman di Terengganu..klinik doktor sulaiman rasanya di Terengganu je..tp sy xpastilah takut ada cawangan kat lain...awak asal mana?

14 February 2015 at 01:58

Saye pon kena macam awakk kena .. awak jumpa doktor dia bagi awak ubat ape ????

15 April 2015 at 00:52

Lebih baik guna bahan semulajadi mcm aloe vera boleh moisturekan kulit ..klu i daa guna aloe vera 92% mmg best from korea ramai daa yg pegi korea just beli kat sne ..tp klu x dpt pegi sne skg daa rmi jual ..i just beli ngn kwn i dye jual online orikot ..ssape nk meh nk tolong ...what app je no ni 01152897268

30 June 2015 at 05:51

@Na.Profesional add aku . nak try . FB : www.facebook.com/BibirPinkk . Wechat : Afiq_Ah13

14 July 2015 at 22:34

saya asal perak,saya jumpa doktor pakar,die kate just hormon, saya rasa sedih dan geram, muka saya naik tompk putih tu lagi banyak, nak dekat 2 tahun tompok putih putih tu ada,dan bertambah .muka saya naik mcm blackhead lebih kurang,dan saya picit yag mybbkan parut, saya cuba dnars utuk hilgkan parut trsbut, dan alhamdulilah hilang, tapi muka saya naik blackhead lagi banyak dan naik tompok putih,dan saya amalkan balik tabiat memicit smpai muka berparut,parut yg tumbuh dekat kwsn tompok putih tak boleh hilang, nak dekat 4 buln x hilang 2.kalau boleh nangis dah lama sya nangis. muka penuh parut dan tompok putih.malu sgd.tapi jumpa doktor die kata hormon , dan dia bagi ubat jerawat,tapi muka sya jarang naik jerawat, kalu naik pun 3 bulan sekali.muka berparut akibat memicit blackhead yag tumbuh. macam mana ni? apa saya nak buat. macam 2 produk try, satu pun x berhasil.tolong saya biela. pleasee!!

29 July 2015 at 00:59

@Nur Hanim

Hanim...cuba pergi klinik dr sulaiman dekat terengganu nilah...bagus klinik ni...takde saudara kat ganu ke?

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^