Home » » Kenapa Benda Ni Selalu Ada Dalam Blog??

Kenapa Benda Ni Selalu Ada Dalam Blog??

!Assalamualaikum!
Biasanya tak lah banyak macam hari ni...tapi hari ni aku rasa aku dah delete hampir berpuluh-puluh komen spam kat dalam blog aku. Benda nilah yang buat aku bengang hari ni. Kenapalah benda ni selalu ada dalam blog??tak kesian kat aku ke??adessss..penat nak delete...tiap kali bukak mesti ada..huhu


Ya, aku tahu..ada komen spam ni diorang guna auto..ada jugak yang sengaja tinggal sebab hati busuk...dan macam-macam lagilah sebabnya. Kadang-kadang aku pun pelik kenapalah ada komen spam camni dalam blog...ermm..benganggnye...huhu

Bila aku buat yang ada google akaun je yang boleh komen kan, nanti ada yang cakap tak boleh komen pulak...huhu...dah tak tahu dah nak buat apa...tapi kalau guna blog wordpress konfem tak pening camni kan??hehehe..tapi belom bersedia nak tukar ke wordpress lagi =P

p/s: jadi...kerja aku setiap hari....bukak blog, dan delete komen spam T_T

22 comments

1 February 2014 at 20:33

ni lah spam virus..delete semua ye utk menjaga blog kita

1 February 2014 at 20:35

@Farid Lahamdah delete dh...tiap hari keje duk delete bde ni je..hee

1 February 2014 at 20:47

Pernah sekali kena... Ada sekali tu delete pastu benda tu dtg lg. deleta datang lg.. org jawa kata tensen kalau macam tu.. hehe

1 February 2014 at 20:52

@Aniq Bukharypernah sekali je kena??untunglahh

1 February 2014 at 20:53

nina jarang dpt spam cenggini. huhu. ada lah jugak dpt. tp xselalu

1 February 2014 at 21:40

stkt ne da lg komen spam 2...so xbyk keja la law da bka blog :)

1 February 2014 at 22:06

@NinaAzbestnye....sy slalu ade...geram jee..

1 February 2014 at 22:06

@Izzah Norlizahhuntungglahhh =P

1 February 2014 at 22:11

jom bertukar ke wordpress

1 February 2014 at 23:40

sng je tak nk bgbnda ni terjd lg, buat captcha komen...

2 February 2014 at 00:04

Sebenarnya spammer ni hanya nak tempek diorang punya link sahaja. Kalau banyak sangat spam cuba try aktifkan komen captcha.

2 February 2014 at 00:15

@Prosihatkalo buat captcha nti...susah pulak org lain nk komen...ke cmne?huhu..pening dah

2 February 2014 at 00:28

erm,,sabar je la banyak2...
kalau dah yang degil tu,,dia tetap buat cam tu...
haih...

2 February 2014 at 00:55

tukar setting kat komen je senang. dr anyone ke register.. nanti tak de lah komen dari anonymous :D

2 February 2014 at 01:55

@Hana Jalildah buat dah...hehe..thanks =)

2 February 2014 at 02:26

banyaknya. farah tak pernah kena.

2 February 2014 at 05:40

dah tukar setting ek biela? hehe gud gerl hehe

2 February 2014 at 05:53

tutup komen anonymous je la..tick y registered user tu.. slh satu alternatif kot..hee.. =)

ade org ckp spammer ni antre org y plg istiqamah jln kn kerja ..huhu..xde kerja lain agknye..haha

2 February 2014 at 07:24

Hehe..Istiqamah itu yang tak tahan. Dulu2 selalu kena SPAM ini tapi sejak guna domain dah tak ada. Betul2, cuba awak tukar setting comment allowed to registered user tak pun OpenID.

2 February 2014 at 18:55

payahhh nya kalo banyak ! huhuhu

2 February 2014 at 19:20

Adoyai!!!!

8 February 2014 at 05:19

tanda tanda dah level diva...hehehe

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^