Home » » Akibat Letak Email Dalam Blog

Akibat Letak Email Dalam Blog

!Assalamualaikum!

Seperti yang kita tahu, letak email dalam blog ni amat bagus dan memang sebagai blogger kita kena mudahkan orang lain untuk contact dengan kita. Yela, manalah tahu ada projek berjuta nak lamar kita ke kan??hehe..so, email amat penting. Tapi...tapi...akibat letak email dalam blog jugaklah banyak aje email SPAM yang masukk..geramm pulak aih bila setiap hari ada email SPAM masuk.


email spam yang siap sedia untuk didelete

Tahu-tahu jela bila email SPAM ni, macam-macam benda mengarut diorang hantar. Nak bagi duitlah, nak ajak bussines lah...adess macam-macam lah. Kalau dalam email SPAM aku terus je delete...tak larat dah nak bace..hihi.

Macam aku cakap tadilah, letak email dalam blog tu okay tapi kalau boleh jangan letak email yang kita daftarkan untuk blog kita ye. Buat email lain sebab kadang-kadang ada jugak yang hati busuk cuba nak hack blog melalui email blog kita tau..so hati-hati!! 


p/s: nombor fon tu perlu ke letak?? tak payah kot, nanti macam-macam SMS SPAM pulak masuk...hahaha

15 comments

26 February 2014 at 05:47

Xyah letak email.. tp buat contact form.. baru spamming x tahu email kita... :)

26 February 2014 at 05:49

bahaya juga ni. thanks inform kak

26 February 2014 at 05:51

betul laa.. tiap hri mesti ada satu-dua e-mail spam masuk inbox.. rimas jugak la..

26 February 2014 at 05:52

uishh macam tu ke..patut lah banyak je msj spam dekat my email..ayoyo kena tukar email lain la..

26 February 2014 at 06:05

@PingJeDotOrg Page yke?? okay sifu...hehe

26 February 2014 at 06:49

Ouh ye ke. Thanks for the info :)

26 February 2014 at 06:54

tu yg masalah spam semua masuk kt email

26 February 2014 at 07:00

mmg peningkan kepala! huhuhu

26 February 2014 at 18:21

kna berhati2..:)

26 February 2014 at 18:43

betul tu. GBM yg xletak emel dkat blog ni pun banyak je spam masuk. -.-""

26 February 2014 at 19:50

Hehe..thanks for info

27 February 2014 at 00:17

Eeee... mnakutkn laaa..

1 March 2014 at 07:39

Msg spam tu mksdnya apa?

2 March 2014 at 00:47

tak igt plak husna letak ke tak emel dalam blog.. huhuhu..

2 March 2014 at 08:37

sy pun xsuka letak email..xsuka tgok inbox penuh dgn bnda tah pape..=)

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^