Home » » Keliru! Nak Yang Mana?

Keliru! Nak Yang Mana?

!Assalamualaikum!

Dari pagi sampai tengah hari, aku godek-godek kat google nak pilih handphone pujaan hati. Keliru sangat-sangat, tak tahu nak ambik hanphone apa. Mula-mula ingat nak ambik Samsung mega 6.3 tapi hanset ni besar, takut aku pegang jatuh..abis berkecaiii...aku pulak jenis ganas.Pastu adik aku cakap, dari ambik Samsung Mega baik ambik Smasung note 2..sebab harga lebih kurang.

Pilihan kedua, nampak macam Iphone5s macam best je kan. Tapi harga pulak bapakkk mahal, kalau aku ni bukan student, dah lama aku rembat..tapi apa kan daya, aku ni belajar lagi..tunggu kerja dulu barulah boleh berangan nak pakai hanset camtu kot.



Disebabkan aku ni jenis ganas, hanset nokia yang aku guna sekarang ni dah berpuluh kali jatuh tapi alhamdullilah tetap hidup sampai sekarang..jadi godek-godeklah Nokia Lumia 925...wah...nampak macam best sangat kan, insyaAllah lah kot tahan lama macam nokia aku guna sekarang, tapi still keliru tak tahu nak pilih apa ni haaa.

Aku dah pernah guna HTC...tu lah tak nak dah guna HTC..hee nak try jenis lain pulak..korang rasa camne? yang mana lebih okay?? Samsung Mega 6.3 or Nokia Lumia 925 or Samsung note 2??Iphone tak yah sebutlah ye, sebab yang ni je yang aku mampu beli sekarang guna duit sendiri..bukan duit mak bapak..hihi..so....yang mana yaa??Owhhh keliruuuu.

p/s: silalah bantu insan keliru ni haaaaaaa..huwaaaaa =P

18 comments

1 January 2014 at 23:36

samsung note 2.hehehe

1 January 2014 at 23:39

@Farisya Anastasyia
yke syirah..kalo jatuh tahn x??nk cari yg tahan sikit...sy ni jenis lasakkk...wuuu

1 January 2014 at 23:45

Samsung Mega 6.3. Lawa woooo, Alang alang na beli handphone baru, balik beli yang besau. Puas bag hang! Heheh tak pun kumpul duit lagi, dapat iphone5s. Hihihi

1 January 2014 at 23:46

apa kata akk guna samsung galaxy s3 mini...

1 January 2014 at 23:50

Assalamualaikum. Pada pndpt sy smsung note 2 ok juga. Saiz pun tak terlalu besar.

1 January 2014 at 23:55

@Farisya Anastasyia

Yup.. Samsung best...

2 January 2014 at 00:00

kalo bab jatuh, bergantung pada tuah jgk.. sb kalo ade review nset tu lasak tapi kite buat jatuh, tak tinggi pun, rosak.. huuu.. amik je mane yang berkenan, nnti jage dgn ati yang ikhlas, haha..

2 January 2014 at 00:02

@Nor Farhanah
tulah..smsung mega 6.3 mcm best kalo nak on9 kan..hehe

2 January 2014 at 00:02

@nurul alfira nasir
ala...xnak kecik2..heee

2 January 2014 at 00:02

@Nasuha
tulah..adik pun ckp cmtu

2 January 2014 at 00:03

@Paly
jage seikhlas hati...hahaha..xleh blahhh

2 January 2014 at 00:23

lumia guna window, leceh la ..bg MG la ..pening kepala ..haha
gor for mega kot
note 2 dah klise lak
tp either one note or mega
thumbs down for lumia..hehe :P

2 January 2014 at 01:26

macam semua orang beli hp baru je.. berjangkit ngan fatin diana ke.. kekeke

2 January 2014 at 02:44

samsung mega kt tmpt kje sy org paggil tv.. haha ..

samsung grand ok kotw. tgok mmber pakai :)

tp.. mm smbung galaxy 4 pon ok jugak taw..

eh tak2.. galaxy 3 still ok :)

galaxy 3mini kcik ...


apa pn slmt mmbeli hpon baru ..~

2 January 2014 at 03:26

samsung note 2 sis ^^

2 January 2014 at 04:52

Samsung Note 2! Saya guna yg ni memang best! ♡

2 January 2014 at 08:17

Samsung mega besar sungguh kot, bagi nab la. Hehe. Samsung note 2 ok rasanya. Nab pun tengah mencari phone baru nk ganti bb. Kakak nab bg cadangan beli ninetology, katanya ok, murah sikit. Hihi

3 March 2014 at 02:27

Samsung still banyak problem. Kalau nak beli pun ambil model note je Yang tu ok ckit, jangan ambil samsung gs3 sebab problem pada charger, ramai orang complain dh. Mmg problem dari kilang. Samsung gs4 orang complain panas. Kalau nak ambil, ambil model note ok ckit. Ini adalah berdasarkan pengalaman aku la.

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^