Tiada Lagi Masalah Rambut Gugur!!

!Assalamualaikum!


Sebagai seorang gadis yang comel dan cun, aku amat memahami perasaan gadis-gadis serta wanita lain apabila banyak rambut yang gugur bila kita mandi, sikat rambut, dan main-main dengan rambut kan??hee..jangan risau!jangan bimbang! aku ada satu produk yang boleh membantu korang semua iaitu Rose Hair Perfumes.

Ingat tak lagi yang aku review produk wangikan rambut minggu lepas?? haa benda ni lah. Biasanya kita pernah dengan body perfumes je kan? tapi sekarang ni dah ada perfumes rambut yang pertama kat Malaysia ni..haa excited tak?? Bukan je dapat wangikan rambut, rambut pulak dah tak banyak gugur tau!!



Alhamdullilah, dah seminggu aku guna Rose Hair Perfumes ni, sangat mengejutkan aku..bila rambut aku taklah banyak gugur macam dulu. Sekarang ni, konfiden je bila sikat rambut..hehe..rambut gugur sangat sikit. Buat apa aku nak tipu kan? tak baik tau =P

Bagi gadis yang bertudung macam aku, amat sesuai pakai Rose Hair Perfumes ni sebab bila lama-lama kita pakai tudung, rambut kita kadang-kadang berbau kan? Jadi bila pakai perfumes ni, rambut kita akan wangi, dan dapat tahan selama 8 jam bau rose dia...hewhew

Best kan? Best kan? rambut dah tak gugur, baunya wangi dan dan dan dapat lebatkan serta sihatkan rambut juga dengan adanya vitamin E dan collagen dan ramuannya. Apa lagi korang nak untuk rambut? semuanya adalah dalam Rose Hair Perfumes ni..apa lagi nak ditunggu? harganya? jangan risau, amat berpatutan sekali, konfem boleh beli..hihi..jomlah try sekali ^__^


CARA-CARA NAK ORDER
 
PAGES: PRODUK RAMBUT
SMS HP6<NAME> ke 013-2662769
                atau inbox di https://www.facebook.com/messages/503829963041655

p/s: dah try sekali, tak nak yan lain dah..hihihi

Pertama Kali Dalam Hidup Makan Benda Ni

!Assalamualaikum!


Okay, excited nak citer ni. Pertama kali dalam hidup aku makan benda ni. Benda kat atas ni haa..korang tahu tak apa?? tak tahu ye? ni lah nak habaq ni..hee. Tadi aku pergilah melilauu kan diri pesta konvo U aku. Jadi ternampaklah benda ni, aku tanya makcik yang jual tu apakah benda ni? makcik tu cakap, nilah sengkuang calit.

Sengkuang memanglah aku suka, ala sengkuang yang biasa ada dalam rojak tu. Kenal?? kalau tak kenal silalah google ye..hee. Tapi ni lah pertama kali dalam hidup aku dengar, tahu, makan sengkuang calit ni. Sengkuang ni dinamakan sengkuang calit, sebab sengkuang ni diletak kan dengan sos dan kacang..rasanya?? tok sah nak katalah, memang yummmyyy..hii..

Aku ni memang peminat tegar sengkuang sebab ianya sangat rangupp..errr rangup pun ranguplah kan..hahaha..sebab tamak punyer pasal kenal makanan baru, dua bungkus aku beli..akak tu pun baik, dia bagi banyak jugak kak aku..al maklumlah pertama kali nak rasa...hewhew

Akak tu cakap, sengkuang calit ni amat femess kat negeri utara,,yeke?? aku memanglah tak tahu, sebab aku ni asalnya pantai timur. Tapi apa pun, memang sangat teruja dapat tahu adanya makanan ni..hee..rupanya banyak lagi makanan kat Malaysia ni aku tak tahu ye...T_T

p/s: sengkuang calit ni memang asal utara ye??heee

Blog Berubah Wajah

!Assalamualaikum!

Errr rasa macam dah lama tak update entry pasal wajah blog ni...*wajahlah sangat kan*..hee. Disebabkan aku rasa blog aku ni macam serabut sangat plus dengan menu tab kartun yang nampak macam budak-budak so aku ambik keputusan untuk suruh akak jia lagi editkan blog aku.

Alhamdullilah, sangat berpuas hati dengan hasil kerja akak jia. Aku hanya menyuruh akak jia editkan menu tab, buang kotak kat sidebar, dan warna tulisan di sidebar. Barulah nampak sikit blog ni, kalau tak memang nampak serabut dengan lalang-lalang..sekarang dah hepy sebab lalangnya sudah ditebas..hahaha




Perasan tak yang header aku pun berubah?? memang ramai yang tak perasan, sape-sape yang biasa jenguk blog aku memang perasanlah..hee..yang berubahnya beauty, travel dan food tu, dulu kan informasi, tips dan blogging. Memang sengaja suruh Azwan editkan balik header tu..sebab aku nak fokuskan kat 3 benda tu sahaja lepas ni.

p/s: nak edit sendiri malas nak godek tengok tutorial, suruh orang jelah yang mampu..hihi

Petua Kuruskan Badan Berkesan

!Assalamualaikum!

Petua kuruskan badan berkesan ni amat sesuai buat orang yang suka Makan! Makan! Makan! Tu je tau kan..yela, bila makan terasa nikmat duniawi yang sementara ni..hehe. Secara jujurnya dan sejujurnya, berat aku naik tang tang tang semester ni. Memang agak terkejut sebab selama ni aku makan banyak-banyak pun berat maintain je, tapi kali aku silap besar.

Bila dah naik berat badan, barulah rasa insaf sikit..google kat internet camne nak turunkan berat ni haa..akhirnya aku jumpa jalan selamat. Nak tahu apa petua yang senang diikut ni??korang boleh makan macam biasa tapi berat turun dengan jayanya..camne?meh tengok meh.


Banyak Minum Air
Okay, petua ni memang senang dibuat bukan? tak payah modal beribu untuk kuruskan badan, just minum banyak air sebab sebenarnya bila kita minum banyak air, metabolisme dalam tubuh kita akan meningkat, bila metabolisme meningkat, makanan yang kita makan akan cepat diproses dan dibuang. So, can untuk kurus tu amatlah tinggi

Makan Berjadual
Mentang-mentang nak kurus, setiap masa tak makan ye?? owwhh..itu diet yang amat-amat salah sebenarnya. Jika nak kurus, makan itu sangat perlu tapi setiap hidangan perlulah dikurangkan. Contohnya sebelum ni makan nasi satu pinggan penuh, sekarang cubalah makan nasi suku ke..or sikit lagi ke..hee

Bersenam
Ya, untuk kuruskan badan memang tak lari dari bersenam. Bersenam ni tak semestinya korang pergi berlari selalu. Mengikut kajian, senaman yang paling baik ialah bila kita berjalan tau. Jadi untuk kuruskan badan dengan cepat, korang banyak kan berjalan ya..hee

Jangan Makan Tengah Malam
Punca aku berat naik disebabkan aku selalu makan tengah malam. Bayangkan pukul 12 malam or pukul 1 malam masih melahap nasii. Owhh memang aku ikut nafsu makan je tanpa fikir panjang. Sebenarnya makan yang elok pada pukul 8 malam dan ke bawah. Metabolisme kita pada waktu tengah malam amatlah rendah, jadi penghadaman pun jadi lambatlah. Waktu yang paling bagus untuk makan ialah pada waktu sarapan, masa tu metabolisme kita tinggi.

Okay, tu je yang aku boleh kongsikan..hasilnya?? silalah cuba, alhamdullilah berat aku sekarang makin kurang sikit dari hari tu.hee..walaupun sikit, nanti lama-lama jadi gununglah kan??amin...hee..malu jugak bila orang cakap kita makin berisi kan? =P

p/s: cubalah, kalau berkesan share-sharelah dengan aku ye ^__^

Penulisan Blog Yang Lebih Fokus

!Assalamualaikum!


Dulu tertanya-tanya jugak bila ada orang tanya, "blog engkau tulis pasal apa je ye?", memang terkesima jap sebab aku main tulis je apa-apa pun dalam blog aku ni..semua adelah katakan tapi sekarang ni baru tahu, yang penulisan blog yang lebih fokus tu lagi baik sebenarnya.

Apa yang aku maksudkan dengan penulisan blog yang fokus?? senang citer ada orang paggil niche bloglah, aihh dulu memang tak tahu semua ni, sekaraang ni baru faham..jika kita fokuskan penulisan satu-satu topik dalam blog kita, blog kita senang atau mesra dalam carian di google rupanya.

Masih tak faham ya?? contohnya sekaranglah, aku nak fokuskan blog aku kepada 3 bahagian sahaja iaitu beauty, travel dan food. Nak tulis benda lain dalam blog pun boleh tapi biar apa yang kita fokuskan tu banyak. Jadi sesiapa yang berminat nak suruh aku review produk ke makanan ke..amat aku alu kan lah di blog aku ni haa..hehe

Buat masa sekarang, aku dah mulakan dah review untuk beauty  dan insyaAllah akan perbanyakkan lagi apa yang aku nak fokuskan tu. Alhamdullilah jugak sebab dah ada advertiser yang nak suruh aku review produk..jadi amat sesuailah dengan blog aku kan??hihi

p/s: blog korang pulak fokuskan penulisan tentang apa ya? ;)

Wangilah Rambut Lepas Ni

!Assalamualaikum!

Ehemm..alhamdullilah, Rose Hair Perfume dah sampai. Baru je sampai semalam, bila dapat je, mandi dan terus sapu kat rambut!! Aummm wangi bangett baunye. Bau ape? konfemlah bau rose..ihikkss..baru je guna hari ni, jadi tak dapat citer banyak. Korang tunggu seminggu ye, nanti aku citer lagi apa kebaikkan perfume ni untuk rambut aku ni haa.

ni lah perfume rambut yang terbaekk di abad ini..hihi
Haa jangan ingat body perfume je ade, rambut pun adoo..sesiapa yang rambut always bau hapak tu, memang terbaekklah guna perfume rose ni haa..tahan 8 jam kot..hee..tak nak  citer banyak lagi, sebab sehari baru guna kan, nanti korang tak percaya pulak..hihi..tunggu lagi seminggu ye..nanti aku citer banyak lagi nohhh.

p/s: terima kasih buat pages Produk Rambut untuk perfume rambut ni haa..first time tahu ni, rambut pun ade perfume..hewhew

Perasaan Siapa Lebih Penting?

!Assalamualaikum!

Pernah tak korang terfikir, perasaan siapa yang lebih penting? perasaan diri sendiri ataupun perasaan orang lain??  Selama ni kita selalu jaga perasaan orang kan? sampaikan perasaan kita sendiri kita abaikan. Persoalan ni selalu bermain kat fikiran aku, " aku ni asyik jaga hati orang je, tapi orang tak pernah nak jaga hati aku".

ni lah muke orang yang selalu sedih diabaikan..hihihi

Ada orang, dia tak berani nak luahkan ketidakpuasan hati dia kat orang lain..tapi berani pulak update status kat facebook dan blog, ada orang suka cakap lepas kat orang yang dia tak puas hati..sampaikan orang tu pulak yang terasa hati..dan ada satu orang ni ..dia hanya pendamkan perasaan dia hingga ke lubuk yang paling dalam..korang rasa yang mana lebih baik??

Sebenarnya, bagi aku..jaga perasaan orang lain tu penting tapi menjaga perasaan sendiri jugak sebenarnya lebih penting. Sampai bila kita nak jaga perasaan orang hinggakan kepala kita dipijak-pijak kan?? kalau nak jaga perasaan orang lain pun biarlah bertempat, kita dan dia tak ada beza pun..sama je, semua manusia bukan?? 

Cara penyelesaian yang paling mudah untuk menjaga perasaan sendiri, bila ada rasa tidak puas hati kat seseorang..terus je cakap apa yang kita rasa tu kat dia..jangan perli-perli, jangan buat muka, jangan update status kat FB macam meroyan TAPI jujurlah dengan si dia..sebab kita tak tahu apa yang dia tahu..dan mungkin kita tak faham apa maksud disebalik kata-kata dia mahupun perbuatan dia. Jadilah lebih matang, bukan kah itu lebih baik?

p/s: entry ni bukan nak mengata siapa-siapa, secara jujurnya untuk aku peringatkan diri aku sendiri, yang aku mesti jadi lebih berani untuk menjaga perasaan sendiri ^___^

Tahniah! Pemenang Gempak Giveaway 2

!Assalamualaikum!

Alhamdullilah, akhirnya selesai juga pemilihan pemenang untuk Gempak Giveaway Red Delima part 2 ni. Seperti semua tahu, bagi giveaway kali ni semua pemenang dipilih oleh Red Delima sendiri bedasarkan UV ke laman web Red Delima. Senarai pemenang ni dicampur dengan senarai pemenang dari blog akak Shida, so yang aku umumkan ni adalah pemenang dari blog aku dan blog akak Shida ye. Meh pakat tengok siapa yang kena kali ni!!



Vacation to Satang Island ++
1 Veroneika Johnny=ivy_ika@yahoo.com DuniaShida http://hafiznur.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-2-by-dunia.html
Blog Uplift + Iklan + Artikel ++
2 ANa Ahmad= mad_92.jalanan@yahoo.com. Nabilabiela http://amad
jalanan.blogspot.com/2013/11/gempak-giveaway-red-delima-part-2.html
Iklan + Artikel + T'shirt
3 Nurul Sakinah Nazari=kinahnazari@gmail.com DuniaShida http://ape-kinah.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-2-by-dunia.html
Telekung

4 Wardatul Asmar Arafadin=asmararafad@yahoo.com  DuniaShida http://asmarpunyablog.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-2-by-dunia.html

5 syuhada salleh=syuhadasalleh@gmail.com  DuniaShida http://www.syuhadasalleh.my/2013/10/reddelima-giveaway-part-2-by-dunia.html

6 Muhamad Nazli Ismail=nazli_angkasa@yahoo.com Nabilabiela http://www.nazlee.com/2013/11/gempak-giveaway-red-delima-part-2.html

7 Siti Atiqah  Mohd Hashim=atiqah_hashim92@yahoo.com DuniaShida http://atiqahnorbeli97.blogspot.com/2013/11/reddelima-giveaway-part-2-by-dunia.html

8 Solehah Shamsuddin=pinkgemstone90@gmail.com DuniaShida http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-2-by-dunia.html
Beg

9 Aienn Mohd Nasir = aienn_ninie@yahoo.com  DuniaShida http://contest-sanasini.blogspot.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-2-by-dunia.html

10 Izzat Syahir pooh_spongebob92@yahoo.co DuniaShida http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2013/11/reddelima-giveaway-part-2-by-dunia.html

11 Aiman Aziz=aimanp98@yahoo.com Nabilabiela http://galahpanjangg.blogspot.com/2013/11/gempak-giveaway-red-delima-part-2.html

12 Miza Kamaruzzaman=uyun_slender23@yahoo.com facebook

13 Nursyazwani Masduki syazgreen89@gmail.com Nabilabiela https://plus.google.com/+YaNgAyEsHa
Scarf

14 Manja Abdullah= ain_cutee4@yahoo.com https://www.facebook.com/ManjaAbdullah

15 Atie Eryati= eryati143@gmail.com Nabilabiela http://eryati.blogspot.com/2013/11/gempak-giveaway-red-delima-part-2.html

16 Noor Amyma Omar=amymaomar@ymail.com facebook

17 Effa Farhana fareezfarhana@gmail.com DuniaShida http://wwweffafarhana.blogspot.com/2013/11/reddelima-giveaway-part-2-by-dunia.html

19 Nurul Wadiatul=nurulwadiatul@yahoo.com
T'Shirt

20 Noridayu Zan = ayuzan@hotmail.com DuniaShida http://ayuzan.blogspot.com/2013/11/reddelima-giveaway-part-2-by-dunia.html

21 Azhafizah Md Nor= azhafizahmdnor@gmail.com DuniaShida http://www.azhafizah.com/2013/10/reddelima-giveaway-part-2-by-dunia.html

22 Nur Alja= missnotey_alja95@rocketma

23 Shahida Rahim= shahid_da87@yahoo.com DuniaShida http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2013/11/reddelima-giveaway-part-2-by-dunia.html

24 Asyifa Mustaffa= asyifa2701@gmail.com Nabilabiela http://asyifamustaffa.blogspot.com/2013/11/gempak-giveaway-red-delima-part-2.html
Tahniah buat semua pemenang, dan bagi yang tak menang...aku minta maaf banyak-banyak ya..dan janganlah sedih ye.. owh ye,,bagi yang menang boleh PM maklumat korang seperti dibawah ke pages FB blog aku kat SINI *bagi yang menang dari blog aku sahaja*

Salam..saya pemenang Gempak Giveaway Red delima part 2 di blog Nabila biela..ni maklumat saya:

NAMA:
LINK PENYERTAAN:
LINK FB:
EMAIL: 
ALAMAT:
NO TEL:
HADIAH: 

##AMARAN..tempoh tuntut hadiah hanya 3 hari sahaja, jika lambat tuntut hadiah akan diberi kepada aku...aik??hehe..bukan-bukan...hadiah korang akan diberi kepada peserta lain..harap maklum!!!

Tahniah Alia!

!Assalamualaikum!

Alhamdullilah, teramat gembira hari ni bila dapat tahu adik bongsu aku Alia dapat 5A dalam UPSR. Rasa macam nak lompat-lompat bintang je..hihi..tahniah Alia!! tahniah sebab Alia dapat apa yang Alia nak selama ni..dan tahniah sebab dapat membanggakan emak, ayah, dan kami adik beradik..hee




Semalam baru bercakap dengan Alia ni, kalau dapat 5A nak pergi mana kan?dia cakap nak pergi sekolah Imtiaz jugak macam adik aku sorang lagi..hihi..dia tanya aku, nak bagi apa kat dia kalau dia dapat 5A..aku just cakap, aku akan bagi seringgit satu A..kejam tak aku?hahaha*super kejam kan?*

Adess, aku gurau jelah..sebenarnya aku tengah pikir lagi nak bagi apa kat adik bongsu aku sorang ni ha..nak bagi hanset ka?duit ka? baju ka? amboiii..banyak duit aku..hahaha..sabar dulu ya alia..insyaAllah nanti ila beli hadiah best-best kat alia ye =P

Buat alia, ini baru permulaan hidup awak..jangan dapat je 5A terus nak senang lenang ya! Perjalanan awak tu masih jauh, dan buat adik-adik UPSR yang kurang berjaya..jangan putus asa sebab masih banyak peluang yang korang ade pada masa akan datang..insyaAllah.

ni lah adik aku alia yang gedik lagi manja..hahahaha*mohon jangan marah*


p/s: pejam celik, tengok-tengok semua adik beradik dah besar*cepat je masa berlalu*

Dah Kenapa Ni??

!Assalamualaikum!

Entry ni memang entry tak puas hati dengan seseorang, seseorang yang jugak seorang blogger*aku rasa*..tapi blogger yang bagi link spam kat blog aku ni..adess..memang dan memang tak puas hati, dah kenapa setiap hari nak hantar komen-komen yang melalut dan yang paling bengang komen tu spam.


bahase ape pun aku tak tahu, yang atas tu yelah bahasa cina kot.

Ada orang cakap, kalau banyak sangat komen yang spam maybe blog kita akan sendirinya didelete oleh google dengan kejamnya..adess..ni lah risiko kalau guna blog yang bawah google kan?hee..kalau nak selamat, gunalah blog wordpress*tetiba promote*...padahal blog aku ni pun blogspot..hahaha

Memang nak marah jugak bila setiap kali bukak je komen, konfem ade komen yang spam macam kat atas tu haa..sabar jelah..jadi pesan aku buat spammer tak kiralah engkau bangsa apa sekali pun, tolonglah jangan bagi komen spam kat blog aku ni haa..kalau singgah je tak apa..kesian blog aku..hehe

p/s: bila dah banyak kerja ni, asyik nak marah orang je..wuuuu*mohon maaf, emosi tak stabil*

Dapat Hadiah Lagi!

!Assalamualaikum!



Alhamdullilah, semalam hadiah dari segmen Alja yang dah agak lama aku rasa, sudah sampai kat rumah..hee..mula-mula bukak bungkusan ni aku ingatkan aku dapat tudung cotton tu, aipp..rupanya shawl cotton yang sangat besar dan cantik!

Mula-mula pikir, camne nak pakai ni..tengok tutorial Maria Elena bagai nak pakai shawl ni tau, al-maklumlah aku ni memang tak pernah pakai shawl..hihi..bawal je yang mampu, nak belit-belit tak mampu. Tapi semalam tekad jugak nak belit shawl tu sampai jadi..tulah tengok tengok tutorial semua tu.

Nak bagi kat adik, adik tak nak..hehe..cuba punyer cuba..nampak macam jadi..tapi tak berapa nak jadi, masih nampak agak serabut..wuu..dan...dan..dan..last sekali pun hasilnya sangat serabut macam kat bawah ni..adess..serabut bukan?tak apalah..baru belajar belit ni..hihi

maaf..malu sikit nak tunjuk gambo asal..jangan marahh..hihi

p/s: terima kasih alja untuk hadiah shawl ni..pengalaman baru bila cuba pakai shawl..hewhew

Mandian Paling Wangi Di Dunia?

!Assalamualaikum!

Eh..eh..korang tahu tak mandian apa yang paling wangi di dunia ni?? tak tahu? ni lah nak cerita lebih ni..hee..sebenarnyakan aku pun tak tahu mandian apa yang paling wangi kat dunia tapi mandian Cathy Choo yang aku beli dengan kak Wan ni..ya ampunn...sangat wangi!! dan botol dia pun cantik semacam je..hahaha

Sebenarnya aku beli mandian dengan losyen sekali. Dua-dua produk ni sangat best, mandian Cathy Choo ni dahla wangi malah dapat hilangkan yang hitam-hitam kat badan tuhh..apa ek? apa-apa jelah yang hitam macam kat bahagian siku, lutut dan dimana sahajalah sewaktu dengannya..*buat-buat faham okay?hehe*..semuanya makin jadi putih..woww..ini serius okay!!

cantik kan?cantik kan? bukan cantik je, tapi berkesan..
Kalau girlss ni mesti malu ada bekas-bekas parut kat badan kan? yela..dah besar...mestilah nak cantik dan gebu aje..aishhh..jangan risaulah..losyen yang aku beli dengan akak wan ni dapat hilangakan parut jugak..dahla wangi..hilangkan parut lagi..apa lagi yang korang nak?semua ada..hee..aku tak pandaai cakap bohong bab-bab camni walaupun aku baru je guna mandian dan losyen ni tapi amat puas hati.

Tahu tak apa part paling best? kak Wan ni amat baik dan pemurah orangnya..aku beli losyen dengan mandian ni freegift compact powder dari produk Mistine. Bekasnya sangat comel dan warna-warni..unik pulak tu..span bedak ni ada kat bawah bedak..memang unik sangat..dan aku suka!! Terima kasih kak wan untuk compact powder comel ni ya..hehe

comey kan?free tau...free...sekali lagi..ini freee!hahaha
Nak jugak?nak jugak?kat bawah ni aku sertakan sekali link FB kak Wan dan pages beliau..sangat banyak testimoni yang kak Wan ada tau..dan yang paling best, semua pembelian ade hadiah...hahaha

FB KAK WAN
PAGES KAK WAN

p/s: dengar citer, Dena Bahrain pun guna Cathy choo ni..aishh..nampak sangat mandian power best kan??hihi

Senarai Pengedit Blog Hebat!!

!Assalamualaikum!

Entry ni maybe entry yang ditunggu-tunggu oleh semua blogger yang pernah tanya aku, " akak, tolong buatkan blog untuk saya..nak macam akak punyer blog", " siapa edit blog awak? suka sangat blog macam tu".." cantiklah header blog akak, nak tempah boleh?"..dan banyak lagi soalan yang buat aku malu dengan diri sendiri dan tak tahu nak jawab ape..SEBAB..blog aku ni diedit oleh beberapa orang pengedit blog hebat!! bukan sorang..tapi beberapa orang tau*kantoi sudah*.



Dah tak malu nak mengaku lagi, blog aku ni diedit oleh akak Jia, akak Ayu, Nabila Medan dan header cecomel sangat tu oleh Azwan. Boleh dikatakan 90% blog aku ni diedit oleh diorang, aku pulak tahu edit sikit je..lagi satu tahap kemalasan melampau buat aku tempah diorang sahaja yang buatkan..hasilnya sangat memuaskan..hehe

Owh ya, lupa pulak nak bagi link diorang..korang boleh tengok kat bawah ni ya..jangan tengok je, kalau nak tempah..bolehlah terus PM diorang tau!

Akak Jia
Dah banyak kali akak jia edit blog aku, kadang-kadang sampai aku malu nak suruh dia edit lagi..hihi..akak Jia lah yang editkan background, tab menu yang cecomel sangat di blog aku ni haa..kalau korang nak tempah full edit pun boleh. Akak Jia ni baik dan peramah orangnya, jangan risau..hihi

Akak Ayu
Dari segi design blog, dan sidebar pulak..akak Ayu yang buatkan. Akak Ayu ni sangat kreatif orangnya. Hasil blog yang dia buat pun kemas je, suka sangat. Lagi satu, bayaran yang diambil sangat berpatutan..aishh..semuanya okaylah!

Nabila Medan
Siapa tak kenal Nabila Medan?? sangat menipu okay!! Nabila Medanlah yang tolong letakkan button follow dan like kat header aku tuh..hehe..walaupun tak banyak yang dia buat, tapi sebenarnya dia dah edit berpuluh-puluh blog blogger lain yang comel dan simple tau. Nak tempah dengan dia boleh, tapi bukan sekaranglah..dia tengah SPM tu =P

Azwan
Haa..masuk pulak ke bahagian pengedit header aku tu. Si Azwan nilah yang buatkan, hasil dia sangat-sangat profesional. Kalau dulu blog aku ni asyik nak header kartun je, tapi sekarang dah matang sikitlah dengan header gambar aku sendiri kan? memang sangat berpuas hati tempah dengan Azwan, harganya pulak murah!! kalau tak caye, cubalah tempah..hihihi

Inilah senarai pengedit blog yang hebat di blog aku, terima kasih banyak-banyak sebab sudi editkan blog aku ni haa. Kalau korang nak blog nampak macam comel je..macam comel je..PM lah diorang ya..tekan je setiap nama atas tu untuk ke blog diorang sendiri..gudluck ^^

p/s: rasa macam nak edit blog lagilah...nak buat background tu putih je..okay tak?hee

Inilah Kek Keju Yang Dijamin Sedap

!Assalamualaikum!

Yummmy..yummy..yummy..pagi-pagi buta ni pun aku dah telan kek keju yang aku beli semalam..hihi..tak sempat nak citer semalam, hari ni baru rasa nak citer kat korang. Peminat kek keju macam aku?? konfem nak lagi bila korang makan kek keju macam kat bawah ni haa.

ni kek keju lemon...yang aku beli smalam kek keju coklat..hihi
Sebenarnya, sebelum cuti semester ni lagi aku nak beli kek keju ni..semalam barulah hajat aku tercapai..ingatkan kat terengganu ni tak ada cawangan kek keju melimpah ni...aihh..taip je kat Facebook kek keju melimpah/ meleleh Terengganu..ada pulak aih...hepy sangatlah masa tu..suka sangat dengan kek keju ni..hantu keju okay!!

Order je kat FB..terus akak yang jual ni hantar dekat rumah..aku order kek keju coklat..memang sedap, sampai-sampai je terus makan dengan adik..hehe..walaupun harga dia boleh tahan, tapi kesedapan dan kekejuaaan dia sangat berbaloi kalau beli banyak sekali pun.

nilah kek keju perasa coklat aku beli...keju dia sangat melimpahhhh..aishh

Camne?camne tergoda tak??haha..sesiapa yang peminat kek keju, aku syorkan korang belilah kek keju ni untuk kepuasan korang..makan sekali je, rasa nak lagi berkali-kali..adik aku yang tak suka keju pun, makan kek aku beli ni dengan lahapnya..adess..cepat je abis kek aku!! T___T

tengoklah..hepy bukan main adik aku ni haaa..=P

p/s: nak jugak? nak jugak?? kalau korang dari area KL or Selangor boleh terus order dekat SINI..kalau dari Terengganu macam aku, order kat SINI..beli...beli...sedap...aummm...aumm

Best Sangat Ke Benda Alah Ni??

!Assalamualaikum!

Nak citer satu benda ni, aku ni online kat Facebook setiap hari..boleh katakan setiap masa jugaklah mengadap laptop..tapi..tapi..tapi..sebenarnya banyak benda dalam FB yang aku selalu ketinggalan..adess..sibk cari duit nokk..tak sempat nak hendap semua..hihi

Haa..dari semalam tiba-tiba rasa nak skodeng-skodeng wall jap..aipp..rasa macam pelik pulak, bila masa ada benda alah ni dalam FB?? aishh...lambatnye aku ni..dah ramai yang guna kot application ni..tak jadi ni..kena try jugak..macam best je...macam comel je...hahaha

Tau tak benda alah tu apa?? ni haa..bitstrips..betol-betol menggangu wall FB aku...muahaha..okay fine..aku mengaku aku jeless...hihi..weii jomlah berbitstrips sekali...best kot...hewhewhew


p/s: buat yang ketinggalan zaman macam aku ni...nah...tekan SINI..untuk main benda alah ni..maain-main jugak..jangan leka sudahlah yer ^___^

Tahniah! Pemenang Gempak Giveaway Red Delima

!Assalamualaikum!
Ehem-ehem, ni lah masa yang korang tunggu-tunggu kan?? ye..ye...aku nak umumkanlah ni siapa pemenang Gempak Giveaway Red Delima Part 1. Mula-mula sekali aku nak ucapkan terima kasih kepada korang sebab sudi join segmen aku dengan kerjasama Red Delima kali ni..terima kasih banyak-banyak tau. Malas nak membebel banyak, meh kita tengok siapa yang kena.

TOP REFFRAL

http://www.aienhermionie.my/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html


HADIAH YANG DIPILIH: Beg sandang dan katogeri beg (silk wallet purple) 

RANDOM
PEMENANG TELEKUNG

125) http://intanbalkish34.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
202)  http://acikdila.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
62) http://rawrmeansaranghaeyo.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

PEMENANG BEG SANDANG

89) http://tengkubutang.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
167) http://atienstory.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

PEMENANG SELENDANG

80) http://cinta25hb.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
70) http://fazahunhan.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
110) http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
25) http://shirochan99.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
32) http://www.syuhadasalleh.my/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

PEMENANG T-SHIRT

14) http://norossakinah.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
45) http://gadisdandunia.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
145) http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
112) http://nazirahnyerr.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
155) http://www.ayuinsyirah.my/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
119) http://lobakmerahjambu-syazwani.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
124) http://aenyminnie.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
117) http://ayuzan.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
76) http://diarijejakahangat1.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
83) http://salinaina88.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

PEMENANG YANG BOLEH PILIH HADIAH DI SETIAP KATEGORI

SLEEPWEAR

51) http://aswanazmy.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

OFFICEWEAR

156) http://misz-aa.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

ACCESSORIES

61) http://nuraliazainalabidin.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

SCARF

4) http://nazwww.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

Tahniah buat semua pemenang, dan bagi yang tak menang...aku minta maaf banyak-banyak ya..dan jangan putus asa..jemputlah join Gempak Giveaway Red delima Part 2..lagi banyak hadiah yang menarik menanti korang!! owh ye,,bagi yang menang boleh PM maklumat korang seperti dibawah ke pages Red delima sendiri di sini.tq

Salam..saya pemenang Gempak Giveaway Red delima part 1 di blog Nabila biela..ni maklumat saya:

NAMA:
LINK PENYERTAAN:
ALAMAT:
NO TEL:
HADIAH: 

p/s: alhamdullilah, semuanya berjalan lancar..terima kasih ye semua

Blog Nabilabiela.com Dalam Utusan

!Assalamualaikum!

Okay, rasa nak lompat tinggi-tinggi masa taip entry ni..hihi..alhamdullilah, blog aku dipilih untuk memenuhi ruangan Blogger Pilihan Utusan..alhamdullilah. Terima kasih banyak-banyak Utusan kerana memilih blog peribadi aku ni.

Sebenarnya tak tahu nak cakap apa dalam entry kali ni, cuma sedikit terharu dengan kawan-kawan yang banyak bagi sokongan lagi-lagilah kawan blogger serta kawan yang rapat dengan aku, korang memang
 power best lah..hee


Nak tahu apa yang aku membebel dalam akhbar utusan ni?? silalah beli akhbar Utusan 2 November ni ye..sebab banyak sangat yang aku kongsikan dalam ruangan ni...pasal blog, pasal hidup aku, pasal aku tulis puisi dan macam-macamlah. Pasal aku jual baju dalam FB pom adoo...hehe

Mula-mula buat blog dulu memang susah, tak ada orang ajar pom, belajar blog dengan si google ni je haa..taip tutorial buat blog..beribu-ribu blog tutorial yang keluar..alhamdullilah..berkat sabar dan berterusan dalam blog barulah sampai ke tahap ni..owh ye..blog aku ni baru berusia setahun setengah tau!!!

Jangan salah faham, blog aku masuk akhbar bukan bermakna blog atau aku femes-memes tau, sebab akak Utusan ni pilih je blog dia berkenan..hee..korang pun boleh masuklah..nak tau camne nak masuk akhbar??PM aku kat Fb eh??hihihi

p/s: Alhamdullilah..hari ni memang hari hepy ...lalalalalala


Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^