Kembar Aku Versi Lelaki?

!Assalamualaikum!

Eh..eh..rasa janggal nak menulis jap, yela dah berapa hari tinggal blog ni dengan entry segmen je kan? mesti korang rasa nyampah je..nyampah je..kan?hahaha..mintak maaf banyak-banyak, dengan progam situ sini buat aku tak ada masa nak menaip macam dulu, tapi hari ni ada benda menarik jugaklah nak citer kat korang ni, aku dah jumpa kembar aku versi lelaki lah!!wink..wink..wink

Ceritanya macam ni,Isnin baru-baru ni..aku dan kawan-kawan kos aku yang lain kena pergi sekolah menengah kat KL untuk adakan sesi kaunseling kelompok dengan budak-budak sekolah kat sana. Dalam sibuk-sibuk bahagi kumpulan, tiba-tiba kawan aku tegur aku yang ade sorang budak dalam group aku muka sama dengan aku!! err..terkesima jap aku masa tu..yela..rasanya ni baru kali kedua jumpa muka lelaki yang sama dengan aku..hee

Aku tilik-tilik jugaklah muka budak lelaki ni, nak cari tang mana yang samanya, duk tengok-tengok, baru perasan, mata kiteorang sama..dan yang tak boleh blah, pipi dia pun naik jugak time senyum..adess..nampak je sama okay, yang pasti memang berbeza..yela, dia lelaki..aku pulak perempuan..hahaha..nak tengok jugak? cube korang tilik pulak gambar bawah ni..apa yang sama??

cer cari..mane kembar laki aku tu..hihi..tang mane same??

Haa nampak tak? nampak tak? tak jumpa cari mana aku dan mana lelaki tu?? ouchh memang korang tak tilik lah ni..haha..nah..ambek tengok gambar bawah ni..aku dah siap bulatkan aku dan budak lelaki tu..hihi..takut-takutlah aku pun korang tak kenal...adesss*almaklum tak femes*...wuu

senyum je, pipi naik...adesss..same betol lah

Tak ada apa yang penting pun dalam entry kali ni, cuma aku rasa excited jugaklah bila nampak muka orang yang seiras dengan aku..lagi-lagilah orang tu lelaki, jarang jumpa bukan?hihi..kalau korang mesti melompat-lompat macam aku jugak punyer..hahaha..yang pasti budak lelaki ni baru umur 15 tahun ye..aku pulak dah tua...muahahaha

p/s: kembar versi lelakilah sangat kan?? ^____*

Gempak Giveaway Red Delima Part 2



Alhamdullilah, Gempak Giveaway Red Delima Part 1 sudah tamat, kini Gempak Giveaway Part 2 pula menyusul dengan hadiah yang lebih gempak dan menarik!! Sebelum tengok hadiah yang power best, meh tengok syarat-syarat mudah kat bawah dulu.

SYARAT-SYARAT

1) Like pages RED DELIMA & share di FB korang
2) Follow blog dan like pages blog Nabilabiela.com
3) Buat satu entry bertajuk "Gempak Giveaway Red Delima Part 2"
4) Copy paste coding yang telah disediakan ke ruangan HTML dan Publish entry.
5) Tinggalkan URL entry di ruangan komen entry ini.
6) WAJIB Daftar menjadi Affliate www.reddelima.com dan letak banner Affliate dalam blog (akan disemak oleh Penaja) setiap blogger boleh menjana pendapatan bagi setiap klik dan 7% komisen bagi setiap blog 'referer', cara daftar boleh tengok kat sini--->  Jom Buat Duit Dengan Afflaite Red Delima
7 ) Pemenang dipilih melalui unit klik yang paling tinggi ( Pihak Red Delima sendiri yang akan pilih)
8 ) Giveaway untuk kategori kedua ini berlangsung selama dua minggu (31/10 -15/11 )

COPY CODING ENTRY YANG DISEDIAKAN INI



SENARAI HADIAH

1) Pakej percutian 3 hari dua malam ke Pulau Satang, Kuching Sarawak untuk 6 paks Sila rujuk https://www.facebook.com/pages/Satang-Island/148250631916611 untuk keterangan lanjut mengenai Pulau Satang..April hingga September sahaja ( HADIAH UTAMA)
2) Telekung x 5
3) Beg x 5
4) Selendang x 5
5) T-Shirt x 5

GAMBARAN HADIAH

p/s: jika ade yang tak faham tentang segmen ni, boleh terus PM aku kat FB ye..jemput join ramai-ramai ^____^

SENARAI HADIAH GEMPAK GIVEAWAY RED DELIMA PART 2

!Assalamualaikum!

HADIAH UTAMA
Pakej percutian 3 hari dua malam ke Pulau Satang, Kuching Sarawak untuk 6 paks 



TELEKUNG X 5


BEG X 5



SELENDANG x 5


T-shirt x 5



LEBIH 20 HADIAH LUMAYAN MENANTI ANDA!! APA TUNGGU LAGI, KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SEKAKI ^___^


Jom Buat Duit Dengan Affliate Red Delima!

!Assalamualaikum!

Ehemm..kalau pasal duit, laju je korang kan?hee..aku pun samalah! Untuk segmen Gempak Giveaway Red Delima Part 2, semua peserta wajib untuk daftar affliate di laman web Red Delima tau. Sesiapa yang tak nak join segmen tapi nak daftar affliate Red Delima pun boleh..tak salah pun, sama-sama jana pendapatan kan? Apa tu affliate?? ala..macam iklan tu..klik-klik dapat duit..hihi..tak paham? boleh tengok langkah mudah kat bawah ni untuk mendaftar affliate Red Delima.



Mula-mula anda perlu mendaftar di laman web mengikut langkah di bawah: 
1) Pergi ke laman web, www.reddelima.com. 
2)Klik “Sign in”yang terletak di hujung kanan (atas)pada laman web. (http://www.reddelima.com/customer/account/login/referer). Anda akan di bawa kepada page “Login or Create An Account”. 
3) Anda boleh mendaftar sebagai affiliate melalui “Facebook Sign In”, “Twitter Sign In” atau “Google Sign In”. 
4) Contohnya, apabila anda mendaftar melalui “Facebook Sign In”, page “My Dashboard” akan keluar di mana informasi anda akan berada di page itu. Anda perlu klik perkataan “affiliate” di bawah tajuk “My Account” di bahagian menu di sebelah kiri laman web. 
5) Setelah anda klik “affiliate” itu, anda akan dibawa ke page “Affiliate Program”. Sila klik perkataan “ Signup” di bawah tajuk “Affiliate Home”, di bahagian menu di sebelah kiri laman web. 
6) Apabila informasi semua telah diisi, proses pendaftaran sebagai ‘affiliate” telah selesai dan anda sekarang menunggu untuk permohonan itu diluluskan. 
7) Anda akan diberitahu melalui e-mail apabila pendaftaran anda diluluskan dan anda bolehlah mula menikmati kelebihan sebagai “Affiliate” www.reddelima.com    

Sedikit penerangan tentang “Program Affiliate” www.reddelima.com :
Program “Affiliate” ini sama macam Nuffnang

• Program ini percuma. 
• Dapat menjana pendapatan melalui “Pay per Click” (PPC) dan “Pay per Sale” (PPS). 
• Affiliate akan menggalakkan trafik dan jualan untuk laman web komersial melalui Facebook, Twitter, Email, blog banner dan mendapat pulangan dalam bentuk komisen.

Bagaimana Ia Berfungsi?

Apabila anda menyertai program affiliate ini, 
• Anda akan dibekalkan dengan pelbagai banner dan link text yang boleh anda tempatkan di laman web anda. 
• Apabila pengguna klik pada salah satu link anda, mereka akan dibawa kepada laman web kami dan aktiviti mereka akan dikesan oleh perisian Affiliate kami. 
• Anda akan menikmati komisen melalui “Pay per Click” (PPC). 
• Sekira pembelian dilakukan melalui trafik yang anda hantar kepada kami, anda akan mendapat komisen melalui “Pay per Sale” (PPS). 
• Sekiranya pembelian dilakukan dalam masa 3 bulan walaupun tidak melalui trafik yang anda hantar kepada kami, anda juga akan mendapat komisen melalui “Pay per Sale” (PPS). System Affliate kami dapat mengesan pengguna dan juga pengguna yang dirujuk. 

Anda juga dapat menggunakan facebook untuk share produk melalui : 

• “Login” ke www.reddelima.com dengan menggunakan “user id” anda. 
• Anda pilih produk untuk share in facebook. Klik produk untuk “Product Description”. Klik facebook icon share yang kecil. 
• Anda akan mendapat komisen melalui “Pay per Click” PPC sekiranya ada rakan anda yang klik. 

Siapa kah Red Delima Store? Kami merupakan syarikat perkongsian yang berdaftar dengan :

• Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). 
• MOLpay Sdn Bhd untuk “payment gateway”. 
• Norton Secure (Verisign) untuk “Secure Site”. 

p/s: Mudah saje kan cara daftarnya?jomlah buat duit sama-sama..tak kan nak tengok je??hihi

Senarai Blogger Best!

!Assalamualaikum!
Mula-mula aku ingin ucapkan ribuan terima kasih bagi blogger-blogger best yang sudi join segmen aku pada kali ni iaitu segmen Gempak Giveaway Red Delima. Terima kasih banyak-banyak ya, sebelum pemenang diumumkan nanti, silalah cek nama korang ada tak kat bawah ni, jika taka ada atau aku terdouble nama, sila komen kat bawah entry ni ye..thanks..korang memang blogger best!!

GROUP 1

1) http://superdreamland.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
2) http://ninamaslizza.blogspot.ru/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
3) http://murnimohdyusof.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
4) http://nazwww.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
5) http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
6) http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
7) http://ifharzcho.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
8) http://www.cikkmira.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
9) http://amad-jalanan.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
10) http://www.dayangdeno.com/2013/10/gempak-giveaway-by-red-delima-di.html

GROUP 2

11) http://www.cahayapermata.my/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
12) http://purplestarz89.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
13) http://amirahamer.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
14) http://awanflufy.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di-nabilabielacom.html
17) http://amiraramora.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
18) http://schomells.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
19) http://aidilzaki55.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
20) http://dunianuranisamar.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

GROUP 3

21) http://sayasyiera.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
22) http://syahidahfadilah.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
23) http://myduniamelodi.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
24) http://mellyareenza.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di-nabiela.html
25) http://shirochan99.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
26) http://xanisnuradibahx.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
27) http://farrahs-le-moustache.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
28) http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
29) http://aineddihar.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
30) http://warnawarnigadiskidal.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di-nabila.html

GROUP 4

31) http://sebabakusabrina.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
32) http://www.syuhadasalleh.my/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
33) http://ohmymustachee.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
34) http://umikasum.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
35) http://kisahhatiekah.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
36) http://atiqahnorbeli97.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
38) http://sipendekmataempat.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
39) http://anayuhanis.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
40) http://inspiritdays.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html 

GROUP 5 

41) http://airis-contest.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
42) http://seudillerq.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
43) http://www.cikfie.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
44) http://sukasukianiss.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
45) http://gadisdandunia.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
46) http://arinalola.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
47) http://inameowmew.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
48) http://strawberrysgurls.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
49) http://izzaraamani01.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
50) http://www.kisahemasputih.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

GROUP 6

51) http://aswanazmy.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
52) http://giveawaymudamudi.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
53) http://ashyastories.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
54) http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
55) http://www.akubahrain.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
56) http://syasyafiefie.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
57) http://www.linazlina.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
58) http://storybudakfanty.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
59) http://alyamaisarah66.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
60) http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

GROUP 7

61) http://nuraliazainalabidin.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
62) http://rawrmeansaranghaeyo.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
63) http://i-ezzaen.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
64) http://miseyz.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
65) http://supersagaaaa.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
66) http://dianathewannababes.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
67) http://superpapaya.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
68) http://rabiatul-adawiyahcute.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
69) http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
70) http://fazahunhan.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

GROUP 8

71) http://faralalalala.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-wwwreddelimacom-di.html
72) http://katahati12345.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
73) http://ayzaadlyana.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di-nabila.html
74) http://hafiznur.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
75) http://lalazarryn.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
76) http://diarijejakahangat1.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
77) http://kelimenari.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
78) http://www.nazlee.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
79) http://farraanuar.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
80) http://cinta25hb.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

GROUP 9

81) http://rusukiri.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
82) http://www.mizisempoi.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
83) http://salinaina88.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
84) http://whyvenusmarscollide.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
85) http://nooramyma.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
86) http://chocollyheart.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
87) http://arunahakirah.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
88) http://husnazahidi.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
89) http://tengkubutang.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
90) http://bluepinkiey.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

GROUP 10

91) http://honeyoyeke.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
92) http://kucenkucenbelog.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
93) http://nur-afiz.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
94) http://ordinaryalyaa.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
95) http://imasukajoincontest.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
96) http://tengkuoyen.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
97)  http://wanieseuk.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
99) http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
100) http://lucudanlawak.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

GROUP 11

101)  http://anisninja.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
102) http://aqueiez95.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
103) http://dakwahmahabbah.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
104) http://mukminsiber.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
105) http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
106) http://ainnajihapunyeblog.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
107) http://stayinheart.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
108) http://ceritamayapersada.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
109) http://permatacahayailmu.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
110) http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

GROUP 12

111) http://syazwanieafandi.blogspot.com/2013/10/Gempak-Giveaway-Red-Delima-di-Nabilabiela.com.html
112) http://nazirahnyerr.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
113) http://merahterusmekarmara.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
114) http://norossakinah.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
115) http://diariummi.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
116) http://imaneeda.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
117) http://ayuzan.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
118) http://vidolaaa.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
119) http://lobakmerahjambu-syazwani.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
120) http://diariaishah87.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
 
GROUP 13

121) http://aimlesstalkt.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
122) http://diarionlineaten.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
123) http://sayamenangcontest.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
124) http://aenyminnie.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
125) http://intanbalkish34.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
126) http://atikahazanan.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
127) http://anakenciksalamat.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
128) http://tampawan.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
129) http://randomlyawesomeme.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
130) http://rishamelongadis.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

GROUP 14

131) http://thisismystorylah.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
132) http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
133) http://fifiy-fitrianiee.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
134) http://inlove-wanda.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
135) http://myblogsantai.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-by-reddelima.html
136) http://nzaodonut.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
138) http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
139) http://ainathirahanuar.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
140) http://haryatifaizal.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

GROUP 15

141) http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
142) http://invisiblenote.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
143) http://liyanasyafiqah98.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html 
144) http://sepupusepakat.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
145) http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
146) http://zieta-theimaginarydream.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
147) http://hubbunashilun9705.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
148) http://sallyyatiey.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
149) http://www.iuzira.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
150) http://aqil-ziyad.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

GROUP 16

151) http://lienliedot.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
152) http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
153) http://meetmiszza.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
154) http://cercitertashaqisha.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
155) http://www.ayuinsyirah.my/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
156) http://misz-aa.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
157) http://alyadina.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
158) http://leprecious-nineplus-two.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
159) http://kamusayepunyer.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
160) http://gadissirama-rama.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

GROUP 17

161) http://www.sigadismerah.my/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
162) http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
163) http://ciknyoonyalita.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
164) http://teesaz.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
165) http://walkstatic.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
166) http://sahbanu-mulaan.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
167) http://atienstory.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
168) http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
169) http://ayzaadlyana.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di-nabila.html
170) http://www.geeazielove4eva.my/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

GROUP 18

171) http://ebob-dawesome.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
172) http://akuadalahsiti.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
173) http://mashimaaru.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
174) http://melangkaugarisan.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
175) http://nurhazirahziera.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
176) http://chea94.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
177) http://celotehbudakkechiq.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
178) http://princesskawaiigurlzz.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
179) http://mylovelystorysecret.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
180) http://cikchubbyblogs.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

GROUP 19

181) http://www.fatindiana.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
182) http://shekechik.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
183) http://siszetty.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
184) http://myraazmee.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
185) http://anisfhna.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
186) http://cikgufaizcute.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
187) http://supernaddyss.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
188) http://anggerikawsem.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
189) http://wanruswaniee.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
190) http://farah-wahidah-blog.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html

GROUP 20

191) http://justshutup99.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
192) http://notesfromwawa.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
193) http://misspaiepal.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
194) http://ikajohans.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
195) http://khairunnisa3020.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
196) http://nashanim.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
197) http://truebrotherh00d.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
198) http://nursyikin.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
199) http://ainananamirah.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima.html
200) http://bebeh-ocha.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
GROUP 21

201) http://www.aienhermionie.my/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
202) http://acikdila.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
203) http://menariksanasini.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
204) http://kisahakudanalammaya.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
205) http://exohomestory.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
206) http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/10/gempak-giveaway-red-delima-di.html
207) http://mamadarwiish.blogspot.com/

Semester Yang Sibuk

!Assalamualaikum!



Adoiii, blog siapalah ni yang terbengkalai ni kan?hehe..nampak tak ada sawang-sawang kiri dan kanan blog ni?nampak?nampak?*okay, dah-dah cari..memang tak ada pun*..hahaha..sejujurnya memang semester ni aku sangat-sangat sibuk..banyak sangat program untuk kos kena handle dan join.

Masa awal-awal semester hari tu, aku engat semester tak adalah banyak sangat kerja, rupanya jangkaan aku tu sememangnya salah. Semester ni terlalu banyak sesi kaunseling yang aku kena buat. Kaunseling kelompok kena buat sesi, kaunseling silang budaya kena buat sesi*kena cari klien bangsa atau jantina lain pulak tu*..owhh..memang mencabar..dan ditambah pulak dengan lawatan sana-sini.

ni masa lawatan ke istana menanti*suke sangat gambo ni...wiiii*
Ramai yang cakap, bestlah kos kaunseling ni..boleh pergi sana-sini, boleh ponteng kuliah*kononye*...tanpa korang semua tak tahu, kiteorang ni pergi sana-sini buat sesi, lepas tu kena buat report pulak..haa..memang banyak kerja tau..jangan ingat kiteorang pergi untuk berseronok je...wuuu

Tadi siang pun, pergi buat sesi kat sekolah menengah. Walaupun kadang-kadang rasa banyak kerja, tapi bila ada buat sesi dengan budak-budak ni rasa macam seronok jugaklah. Yela, bila layan karenah budak-budak yang happy gudlucky, rasa kita pun dalam kalangan diorang jugak..hihi

Bukannya tak nak update blog tiap ari, tapi memang masa amat cemburu dengan diri ini..ceewahh..haha..walaupun kadang-kadang ada masa, mood pulak tak ada...haa camne nak update entry best-best dan power rangers kan? memang tak dapat den nak nolonggnye.

p/s: ni pun curi-cri masa buat entry,padahal dua kerja untuk esok tak selesai lagi..doakan semuanya berjalan lancar ye ^___^

Alhamdullilah dah 20 Juzuk

!Assalamualaikum!



Alhamdullilah, aku tumpang gembira bila dapat tahu adik aku yang kedua bongsu iaitu Aqilah dah menghafal 20 juzuk Al-quran. Sebagai kakak, aku memang bangga dengan pencapaian adik aku yang baru umur 14 tahun tapi dah dapat menghafal 20 juzuk Al-quran.

Adik aku Aqilah ni, sekolah sama dengan aku dulu, sekolah Imtiaz...yang bezanya dia sekolah Imtiaz Kuala Terengganu, aku pulak cawangan Dungun..hee..kadag-kadang rasa malu juga dengan adik aku, sebab aku sempat hafal 10 juzuk sahaja dulu..tu pun tak berapa nak ingat..T_T

Target sekolah Imtiaz ni, bila dah abis tingkatan 3, pelajar tu mesti habiskan 30 juzuk. Maknanya 10 juzuk setahun. Kiranya adik aku ni pantas jugalah sebab dah abiskan 20 juzuk kurang dari dua tahun. InsyaAllah tahun depan habislah 30 juzuk adik aku tu..hehehe

Sekolah Imtiaz ni bagus, bukan sahaja mementingkan akademik tapi juga hafalan Al-Quran. Masa zaman aku dulu susah juga nak masuk, kena interview bagai..tapi sekarang makin susah dan syarat kemasukan pun agak ketat..*ecece promote sekolah sendiri jap*

Aku harap, adik aku dapat tamatkan 30 juzuk tahun depan dengan jayanya. Walaupun aku tak dapat menghabiskan dulu, aku harap adik aku dapat sambung harapan keluarga kami nanti..Amin.

p/s: Al-Quran ni jika ditinggal sekali, 10 kali dia tinggalkan kita*tu lah tak berape nak ingat je sekarang..huhu*

Buat Si Copy Paste Entry

!Assalamualaikum!

copy paste entry


Ini bukan entry pertama yang aku berceloteh tentang entry copy paste. Rasanya dah yang kedua kalinya, yang pertama dulu aku ada minta pandangan blogger lain tentang entry copy paste ni, korang boleh baca entry tu kat SINI.

Aku tumpang simpati kat kawan aku yang mengadu entry dia selalu di copy paste oleh blogger yang tak bertanggungjawab. Copy paste tu tak salah jika diberi kredit, tapi apa yang buatkan kawan aku marah dan blogger lain marah, dahla copy paste sebijik sekali dengan gambar tapi tak bagi kredit langsung.

Nampak remeh je kan benda ni?? tapi sebenarnya tak seremeh yang kamu sangka wahai si copy paste. Bila kamu copy paste entry blogger lain dan blogger itu report kat google mengenai entrynya dicopy, tanpa segan silu google akan delete blog kamu..itu ke yang lamu mahu??

Bukan itu sahaja, kamu rasa hasil yang kamu dapat dari blog tu berkat ke bila asyik copy paste je entry orang lain tanpa bagi kredit?? mungkin kamu boleh tipu, mungkin kamu boleh berlagak, tapi sampai bila?? dapat hasil yang lumayan dengan blog, bagi anak bini makan atau family makan, berkat ke?? kamu dah besar, Allah bagi akal..jadi gunalah sebaiknya.

Entry ni bukan nak marah atau mengamuk bagai, cuma mengingatkan sesama kita dan untuk diri aku sendiri juga. Mungkin ada yang kata, blogger otai pun ade yang copy paste entry info-info menarik dan sebagainya kan?? Tapi bahagia ke diorang bila ambik idea orang lain tanpa bagi kredit? sejauh manakan kualiti blog diorang jika perbuatan itu diulang-ulang? bagaimana pula ranking blog diorang bagus dengan mengambil idea dari orang lain? tidak kah perbuatan tu nampak seperti menindas blogger lain?

Persoalan yang aku berikan diatas khas untuk si copy paste. Sedarlah sebelum terlambat, buat salah tu biasa..tapi bila salah itu diulang-ulang, binasalah jawabnya.

p/s: dah komen dientry pun, komen kena delete, ni siap buat entry lagi..kalau tak dengar juga silalah tinggal dalam gua..hihi

Gempak Giveaway Red Delima Di Nabilabiela.com

!Assalamualaikum!



TAMAT GEMPAK GIVEAWAY PART 1






Bismillahirahmanirahim, hari yang ditunggu-tunggu telah tiba..hari ni 15 Oktober dengan rasminya "Gempak Giveaway Red Delima" di adakan di blog Nabilabiela.com. Hadiah yang hampir berjumlah RM5000 ni bakal menjadi milik anda! Jom tengok syarat-syarat dan senarai hadiah best lagi awesome.

SYARAT-SYARAT

1) Like pages RED DELIMA & share di FB korang
2) Follow blog dan like pages blog Nabilabiela.com
3) Buat satu entry bertajuk "Gempak Giveaway Red Delima Di Nabilabiela.com"
4) Copy paste coding yang telah disediakan ke ruangan HTML dan Publish entry.
5) Tinggalkan URL entry di ruangan komen entry ini.
6) Pemenang dipilih random dan top reffral. (Top reffral boleh pilih dua hadiah yang dia mahu)
7) Giveaway untuk kategori pertama ini berlangsung selama dua minggu (15/10-29/10)

Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini

 
kredit to MIA LIANA

LIKE PAGES

 

SENARAI HADIAH

Telekung solat x 3 
Beg x 3 
Selendang/Pashmina x 5 
T-Shirt x 10

Pemenang boleh pilih sendiri hadiah di  laman  www.reddelima.com  setiap satu di

Kategori 'Sleepwear.' 
Kategori 'Officewear'. 
 Kategori beg. 
 Kategori 'Accessories'. 
 Kategori 'Scarf."

SEMUA SEKALI 26 HADIAH LUMAYAN

GAMBARAN HADIAH


p/s: Syarat mudah, hadiah banyak!! apa lagi yang korang tunggu? jomlah join ^___^



SENARAI HADIAH Gempak Giveaway Red Delima

!Assalamualaikum!

TELEKUNG SOLAT X 3
BEG SANDANG X 3
SELENDANG/PASHMINA X 5


TSHIRT X 10 helai


Pemenang boleh pilih sendiri hadiah di  laman  www.reddelima.com  setiap satu di

Kategori 'Sleepwear.' 
Kategori 'Officewear'. 
 Kategori beg. 
 Kategori 'Accessories'. 
 Kategori 'Scarf."

PEMENANG DIPIH RANDOM DAN TOP REFFRAL. BUAT TOP REFFRAL BOLEH PILH DUA HADIAH YANG DIA MAHU.

P/s: Apa lagi yang korang tunggu??jom rebut hadiah awesome ni..boleh join kat SINI ye ^___^ 

Gempak Giveaway Red Delima Esok!

!Assalamualaikum!


Haa ingat tak lagi yang aku ditawarkan handle segmen grand tu? ala yang hadiahnya hampir berjumlah RM5000 tu? insyaAllah segmen tu akan diadakan esok. Pihak penganjur iaitu Red Delima yang akan sponsor kesemua hadiah itu nanti.

Segmen ni, akan diadakan dua ketgori tau. Kategori pertama tu segmen macam biasa. Kategori kedua para peserta perlu register sebagai affiliate di laman web Red Delima. Bila dah register jadi affiliate, kena  meletakkan banner di blog korang atau share di facebook (setiap blogger boleh menjana pendapatan sebanyak 2 sen bagi setiap klik dan 7% komisen bagi setiap blog 'referer'). Untuk kategori kedua ni hadiahnya sangat lumayan iaitu pakej percutian  3 hari 2 malam di Pulau Satang, Kuching, Sarawak. Boleh tengok disini www.facebook.com/pages/Satang-Island/148250631916611 untuk keterangan lanjut mengenai Pulau Satang.

Banyak lagi hadiah lain yang cukup best dan lumayan seperti telekung solat, baju Tshirt, beg dan banyak lagi!! sesiapa yang berminat untuk masuk kategori yang kedua tu boleh daftar siap-siap jadi affiliate di SINI ye..pakej percutian menanti korang. 

Segmen ni akan diadakan esok..tapi aku belum pasti nak anjurkan pada pukul berape. Jadi rajin-rajinlah usha blog aku esok ya??hihii

p/s: harap-harap semuanya akan berjalan lancar esok ^___^

Dapat Hadiah Istimewa Dari Blogger

!Assalamualaikum!

Ini bukan kali pertama aku dapat hadiah dari blogger ni, tapi dah kali kedua ya. Memang gembira sangat dapat hadiah istimewa dari kawan blogger. Kalau dulu si dia bagi bookmark blog aku yang comey ni, kali ni dia bagi tshirt "I <3 Blogging" yang super dupper comel!!

Aik, tak kan tak boleh teka lagi blogger tu?hehe..ala, blogger tutorial yang comel-comel tu? alahai..tak boleh teka lagi ya? yela-yela..bilah nak habaq ni. Blogger yang comel dan baik tu ialah blogger Nabila Medan. Haa dah kenal? *kalau tak kenal memang peliklah..hihi*

Serius, baju tshirt ni sangat cun, sampai je rumah..terus aku pakai..suke sangat!! Thanks Nabila Medan for this special gift ^___^
Hadiah Istimewa

Baju ni memang ajaib!! kenapa? pakai je baju ni, semangat berblogging aku membuak-buak..hehe. Adik laki aku bukan main nak jugak, aku buat tak tahu je..sayang punyer pasal..kalau baju running man hari tu, boleh lagi pejam mata bagi kat dia, tapi baju blogging ni..sorry to say lah adik kuu..hewhew

p/s: nak tahu satu rahsia?? masa taip entry ni, aku pakai baju tshirt ni tau..*tanpa segan silu ku mengaku..hihi*

Entry Pertama Dalam Blog

!Assalamualaikum!

Entry Pertama Dalam Blog


Hari ni buka je blog, terus blogwalking kat blog sendiri..hihi..lepas tu tiba-tiba aku rasa nak baca entry pertama dalam blog aku. Cepat-cepat buka dashboard dan cari, adess entry pertama dalam blog memang lawak dan agak memalukan..hahaha

Kenapa memalukan?? huruf kecil besar bercampur dalam tajuk entry dan entry yang amat pendek..hewhew..ala biasalah tu, newbie lagi masa tu kan? hihi..bukan entry pertama sahaja, entry kedua, ketiga dan berlarutan hingga ke sepuluh sekali pun..memang malu!!haha

Bukan tu je, dulu suka sangat copy paste entry orang lain. Senang-lenang je copy entry orang lain kan? cerita pun entah apa-apa. Sekarang ni barulah sedar dan insaf, tak adalah nak copy entry orang lain lagi dan yang paling penting, dah tak cerita yang karut marut dalam blog ni haa..kalau dulu macam-macam ada.

Belajar dari kesilapan lalu, dan cuba perbaiki lagi cara penulisan dalam blog itu perkara biasa sebagai seorang blogger kan? kalau ikutkan hati nak je padam entry dulu-dulu, tapi bila fikir balik, rasa sayanglah pulak..biarlah entry itu menjadi sejarah yang tak akan berulang..ceewahhh..hiii

p/s: dah cek belum entry pertama korang dalam blog?? malu kan?malu kan?=P


Jangan Sombong Boleh?

!Assalamualaikum!

Satu hal yang memang aku tak boleh nak terima bila kawan yang kita kenal sombong bukan main dengan kita. Maklumlah bila dah diatas, orang dibawah ni dipandang rendah sahaja, ibarat dia melihat kita ni macam semut api yang kecik-kecik tu haa*nasib baik tak pijak je*.

Kadang-kadang kita selalu pandang rendah dengan kebolehan kawan-kawan kita kan? kita selalu fikir kitalah yang terbaik, perfect, tak ada salah, dan segalanya sempurnalah. Sampaikan kata-kata yang terkeluar dari mulut kita tu pun kita tak sedar akan sakitkan hati kawan kita. Perlian dan cacian kita pandang seperti gurauan yang biasa.

muka sombong yang mintak penampar..hihi


Eh!! jangan nak sombong sangat boleh??mungkin awak hebat dari segi lain dan kawan awak tu hebat dari segi lain. Setiap manusiakan mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing. Jika nampak kekurangan kawan kita, tegurlah secara elok..Islam ni indah bukan??

Malas nak membebel panjang malam-malam buta ni. Banyak lagi kerja lain yang perlu difikirkan..cuma satu benda yang nak aku highlightkan kat sini, hidup ni ibarat roda, kadang-kadang kita dibawah, kadang-kadang kita diatas, apabila diatas janganlah lupa melihat orang dibawah, dan jika dibawah jangan pernah berputus asa untuk mengejar orang yang diatas.

" Tidak akan masuk syurga orang yang didalam hatinya terdapat kesombongan  walau hanya sebesar zarah"-Hadis Riwayat Muslim

p/s: perasaan sombong ni tak baik tau, dah! pergi buang jauh-jauh perasaan tu

Tolong Jangan Buruk Sangka

!Assalamualaikum!
Tolong Jangan Buruk Sangka
✿ Ada seorang perempuan,umur 15 tahun..bawa anaknya yang umur setahun jalan di pasaraya! 
••► Orang kata dia tu perempuan hina..tak suci,tak malu! 
» Tapi takde orang tahu dia dirogol masa dia umur 13 tahun!

✿ Ada seorang lelaki, dia sangat-sangat gemuk!
••► Orang kata dia tu tak tahu jaga diri! 
» Tapi takde orang tahu dia ada penyakit!Makan tak makan tiap-tiap hari berat badan naik!

✿ Ada seorang orang tua, mata dia buta, telinganya takde! 
••► Orang kata dia tu hodoh, sangat-tsangat hodoh! 
» Tapi takde orang tahu dia tu askar! Hilang mata & telinga waktu mempertahankan negaranya!
  
Banyak benda dalam dunia ni kita nampak,tapi tak bermakna kita tahu segalanya. Mungkin kita hanya menilai dari luarannya sahaja, namun cerita yang sebenar hanya Dia yang tahu. Jadi sebagai manusia biasa tolonglah jangan buruk sangka. Selidik dahulu, barulah buat penilaian.
“Jauhilah sifat berprasangka karena sifat berprasangka itu adalah sedusta-dusta pembicaraan. Dan janganlah kamu mencari kesalahan, memata-matai, janganlah kamu berdengki-dengkian, janganlah kamu belakang-membelakangi dan janganlah kamu benci-bencian. Dan hendaklah kamu semua wahai hamba-hamba Allah bersaudara.” (HR. Bukhori)

Cadar 3D Ini Tercantik Di Dunia!

!Assalamualaikum!

Rasa sangat teruja tadi bila tengok gambar cadar 3D ni kat facebook . Secara jujurnya tak pernah aku tengok atau tahu adanya cadar 3D yang sangat cantik ni. Memang sangat cantik dan aku rasa memang layaklah jika cadar ni dipanggil cadar 3D tercantik di dunia.









Ini cadar betul-betul ye, bukan rekaan aku semata-mata..hehe...akak-akak, adik-adik, makcik-makcik jika berminat bolehlah beli dengan akak yang aku baru sahaja add dia kat FB tadi. Curi gambar untuk keuntungan akak ni tak apa kan??hehe..boleh terus ke FB akak ni untuk order:


p/s: akak ni cakap, cadar ni tengah laris kat pasaran sekarang..apa lagi, jomlah serbu =)

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^