Entry Copy Paste, Apa Pendapat Anda??

!Assalamualaikum!


"Entry copy paste, apa pendapat anda??", wahhh entry kebabomm ye hari ni. Entry copy paste yang aku maksudkan pada hari ni, ialah entry yang copy paste tanpa meletakkan sumber asal entry tuh. Nampak macam biasa je kan?tapi sebenarnya entry copy paste ni bahaya jugak tau, kenapa bahaya??meh nak citer yerr.
 
Apa yang aku tengok dan meneliti banyak blog yang cepat naik kerana entry dicopy paste, errr copy paste tu tak salah, tapi apa yang salah bila kita copy entry orang lain tanpa meletakkan backlink ke blog asal itu semula. Perbuatan tu memang tidak patot untuk seorang blogger yang profesional..lagi-lagilah blogger yang dah otaiii.

Tak kanlah semua entry nak dicopy paste??kalo dapat berita yang hangat mahupom hangittt pandai-pandailah olah ayat sendiri buat entry..jangan malas sangat aihhh...sikit-sikit nak copy paste, tak letak sumber pulak tuhhh..bahaya tau..*sekali lagi bahaya yang ta terucap*..hee

Okay, dah banyak kali aku cakap bahaya entry copy paste kan??kenapa bahaya??bahayanya entry copy paste tanpa backlink kerana apabila blogger yang asal nampak entry dia dicopy paste tanpa backlink, jika dia tidak berpuas hati lalu report blog kita kat google, dengan mudahnya google akan delete blog kita tau..BAHAYA KAN??

Haa...jadi adik-adik, kakak-kakak, mahupom abaang-abang semua, kalau nak copy paste tu pandai-pandailah backlink balik ye ke blog yang asal, bukan apa..takut blog didelete google nanti karangg..siapa yang susah??heee..*nasihat untuk diri aku sendiri jugak nih*

p/s: dulu-dulu suka jugak copy paste entry orang, bila dah tahu ni..barulah kurang sikit..wuuu

Petua Mendapat Jodoh Yang Baik

!Assalamualaikum!


Ehemm-ehem..aku tahu korang mesti nak tahu camne nak dapat jodoh yang baik kan??siapalah tak nak dapat pasangan yang baik, yelah..pasangan sehidup semati kita nanti kan. Aku pom nak!!haha..tips atau petua ni aku dapat dari prof. Muhaya dalam TV9 baru ni..meh tengok tips mudah kat bawah ni.

PETUA ATAU TIPS

1) Mula-mula ambek satu kertas, dan tulis ciri-ciri pasangan yang korang nak. Contoh: saya nak suami yang hensem, baik, kaya, hormat orang tua dan lain2..hihi
2) Korang tengok kat kertas tu, ada tak ciri-ciri pasangan yang korang nak ada kat diri korang.
3) Tengok baik-baik, ada tak ciri tu kat korang??? tak ada? ada sikit-sikit?? or memang tak adaa terus??hahaha
4) Kalau ada, insyaAllah korang akan dapat ciri-ciri pasangan korang nak tu, tapi kalo tak ada, korang kenalah berubah lagi untuk jadi lebih baik..okay??

Haa senang je kan petua untuk dapat jodoh yang baik ni?jadi petua ni berbalik kepada ayat Quran yang menyatakan perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan begitulah sebaliknya.

" Perempuan-perempuan yang jahat adalah untuk lelaki-lelaki yang jahat, dan lelaki-lelaki yang jahat untuk perempuan-perempuan yang jahat dan (sebaliknya) perempuan-perempuan yang baik untuk lelaki-lelaki yang baik, dan lelaki-lelaki yang baik untuk perempuan- perempuan yang baik. " ( An-Nur ayat 26)

Errr..aku nak suami yang baik, kaya, hensem, tinggi, dan yang penting sayang aku lebey..waaa banyaknya..banyak jugaklah aku kena topup lagi diri aku ni..hihihi

p/s: jom try jom, angan-angan sambil mencuba tak salah kan??

Aku Si Penjual Tudung??

!Assalamualaikum!

Alhamdullilah rezeki di bulan Ramadhan ni mencurah-curah ibarat hujan turun dengan lebatnya..hihi*ntah pape peribahasa yang aku guna*...banyak untung yang masuk, banyak jugaklah kerja yang nak dibuat ya??sampai blog aku ni dah berhabukk aku tengok.

Apa kaitannya dengan tudung?? oh ya..selain dari jual baju dan jubah di FB aku, aku jugak jual tudung di kedai tudung. Jadi siang dan malam aku dipenuhi dengan jadual kerja. Siang-siang aku jual tudung di kedai, malam pula aku jual baju di FB..ohhh memang aku busy sekarang ni, kadang-kadang sampai tak terlayan customer yang nak membeli.

Kalau ikutkan hati, aku just nak ngadap laptop je dan just berniaga on9 tapi disebabkan aku kesian dekat akak yang kedai tudung ni, yang nak aku kerja dengan dia sepanjang aku cuti sem ni, aku jadi berat nak tolak permintaan akak tu..so, terpaksalah berkerja di siang hari di kedai dia.huu

Di kedai kak nah ni, ada macam-macam tudung yang dijual tau. Yang femes-memes sekarang ni tudung yang ala-ala fareeda tulah..ada berlambak dijual di kedai kak nah..macam-mcam jenislah boleh aku katakan...orang membeli memang best, orang yang menyimpan ni balik??seksa-seksa..hihi

yang ni tudung jenis baru dikedai kak nah..memang cumeyy

Aku tak menjual keseorangan, aku menjual dengan kawan aku si kiera kecik molekk ni..hehe..nasiblah si kiera ni ada, kalo taak memang bowink dan penatlah aku layan customer sorang-sorang..hewhew..kalo bowink2 startlah bergosippp sakan..wuuu

kekecikkan kiera terselah..nampak??hahaha*kiera..sila jangan marah..hihi*

Walaupom banyak tudung yang dijual di kedai kak nah, tapi tak sedikit pom menggugat aku..hihi..sebab aku tak suka sangat tudung jenis blink2 ni..kalo baju takpe..jadi tersangatlah untung bakal suami aku nanti kan??muahahaha..satu jenis tudung je aku suka..iaitu tudunggg bawah niiii


tudung bawal kosong je pilihan hati =)


Penat tu memang penat, tapi seronok jugak..dari aku melepak je duk kat rumah kan sepanjang cuti sem ni. Hurmm kalo kerja ni boleh jugak topup duit masuk sem baru kat U nanti..hehe..lagipom sem depan kena pergi Indon pulak..so, kena kumpul duit banyak2 nak shopping nanti.

tengoklah..hepy je kitaorang keje kat sini kan??hahaha

Aku tepek besar-besar gambar aku dan kiera kat atas untuk pengakhiran citer aku pada kali ni...entahlah bila pulak aihh boleh taip entry panjang-panjang camni. InsyaAllah aku akan rajinkan diri untuk taip entry lagi lepas ni..huhu..doakan jelah ye..si penjual tudung ni nak bersiap-siap pergi keje pulak ni....daaa

p/s: ohh ya, sape2 yang duk ganu tu bolehlah usha2 aku di kedai tudung kak nah di atas bustand kuala terengganu ya..kedai no. 181 =)

Tahniah!! Pemenang Jom Pilih Hadiah Raya

!Assalamualaikum!

Pertamanya aku ucapkan terima kasih sebab sudi join segmen raya aku pada kali ni. Aku harap korang semua puas hati dengan keputusan yang dibuat. Okay, malas nak cakap banyak..meh tengok siapa yang kena..sebelom tuh cek no korang kat entry SINI dulu.
 
2 ORANG PEMENANG TOP REFFRAL* pemenang pertama dapat 3 hadiah, pemenang kedua hanya dua hadiah*



TOP REFFRAL PERTAMA =  http://news.pingje.org/segmen-jom-pilih-hadiah-raya/
KUIH RAYA COKLAT NESTUM *tuntut hadiah kat SINI*
BEG DARI CRAFT CT HONEY NO 1 *tuntut hadiah kat SINI*
DUIT RAYA RM30 *tuntut hadiah kat SINI*

TOP REFFRAL KEDUA= http://sericullen.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
  DRESS*tuntut hadiah kat SINI*
BB CREAM COZUMA *tuntut hadiah kat SINI*


PEMENANG RANDOM
KUIH RAYA COKLAT NESTUM *tuntut hadiah kat SINI*
NO 56,  186, 88, 144

KUIH RAYA BERANEKA RASA *tuntut hadiah kat SINI*
NO 137, 197, 46
TUDUNG BAWAL *tuntut hadiah kat SINI*
NO 210, 202, 

SAMPUL DUIT RAYA*tuntut hadiah kat SINI*
NO 153, 3, 191, 151, 201, 2, 52, 185, 19, 5

BEDAK TANAKA*tuntut hadiah kat SINI*
NO 155, 176

SAFEEYA DAN MARYA SHAWL*tuntut hadiah kat SINI*
NO  221, 177

TSHIRT*tuntut hadiah kat SINI*
NO 101, 172

BEG DARI CRAFT CT HONEY*tuntut hadiah kat SINI*
NO 208, 98

SKIRT STYLISTA*tuntut hadiah kat SINI*
NO 13

MINYAK WANGI*tuntut hadiah kat SINI*
NO 21, 139, 122

BB COLOGEN*tuntut hadiah kat SINI*
NO 188

KAD RAYA*tuntut hadiah kat SINI*
NO 66, 193, 82, 120, 141, 12, 14, 124, 178, 126, 

KAD RAYA*tuntut hadiah kat SINI*
NO 47, 106, 79, 181, 10, 1

KAD RAYA*tuntut hadiah kat SINI*
NO 62,40, 224, 75, 159

KAD RAYA + BOOKMARK*tuntut hadiah kat SINI*
NO 160, 32, 135,

SHAWL CORAK*tuntut hadiah kat SINI*
NO 200

TUDUNG BAWAL*tuntut hadiah kat SINI*
NO 219, 204

SHAWL*tuntut hadiah kat SINI*
NO 68

PANTILLINER HERB *tuntut hadiah kat SINI*
NO 171

KEYCHAIN *tuntut hadiah kat SINI*
NO 6, 17

DUIT RAYA RM10 *tuntut hadiah kat SINI*
NO 241, 182

TAHNIAH buat semua pemenang, yang tak menang aku mintak maaf banyak2, semuanya dipilih random. Owhh bagi semua pemenang, sila tuntut hadiah masing2 dengan sponsor sendiri ya. Sila bagi maklumat seperti dibawah kepada sponsor:
Salam, saya pemenang segmen jom pilih hadiah raya, ni maklumat alamat saya:

NAMA:
ALAMAT:
NO FON:
HADIAH: 
p/s: kalau ada apa2 masalah, sila PM aku balik ye.

SENARAI BAKAL PEMENANG SEGMEN JOM PILIH HADIAH RAYA

!Assalamualaikum!
Mula-mula, aku nak beterima kasih kepada 251 orang blogger yang sudi join segmen jom pilih hadiah raya aku tu.Korang memang da bestlah..hee..jom cek link korang kat bawah ni, kalau tak ada cepat2 inform kat aku ye.TQ


GROUP 1
1) http://cadburyhana94.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
2) http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
3) http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
4) http://villahaslie.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
5) http://sharifahamarina.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
6) http://dhyeahana.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
7) http://diebadhie.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
8) http://justforfund.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
9) http://mycherrybook.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
10) http://ierahluvie.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya-d.html

GROUP 2
11) http://hip2-horey.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
12) http://puterysyafikah.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
13) http://preciousloveasfa.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
14) http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
15) http://nazwww.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
16) http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
17) http://www.aienhermionie.my/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
18) http://niesaeqhwan.blogspot.com/2013/07/assalamualaikum_13.html
19) http://kontemporarigurl.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
20) http://thesunshinesgirl.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

GROUP 3
21) http://tampawan.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
22) http://warnawarnigadiskidal.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya-by-nabila.html
23) http://niesaeqhwan.blogspot.com/2013/07/assalamualaikum_13.html
24) http://budakkecikpunyabelog.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
25) http://budaxxperasangoergus.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
26) http://kontemporarigurl.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
27) http://lovelytasya32.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
28) http://yayaomeyy.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
29) http://cudlybaby.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
30) http://news.pingje.org/segmen-jom-pilih-hadiah-raya/

GROUP 4
31) http://pinkkawaiigirl.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
32) http://hikayatraisyasukor.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
34) http://sericullen.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
35) http://darlieyana.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
36) http://nuraqilahmuhamadnazori.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
37) http://superpilotwoman-atiqah.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
38) http://sweetmissfifi.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
39) http://fiqansz.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
40) http://nurinaireen.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

GROUP 5
41) http://ain-nadia.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
42) http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/07/jom-pilih-hadiah-raya-by-nabila-biela.html
43) http://www.cikfie.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
44) http://fifiy-fitrianiee.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya-by-nabila.html
45) http://sayamisha.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
46) http://komikfeeqry.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
47) http://rawkkstylo.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
48) http://auroraasz.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
49) http://iezayusof-punyeblogspot.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
50) http://xanisnuradibahx.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

GROUP 6
51) http://asma-sah.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
52) http://mycadburychocolateblog.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
53) http://husnamujahidah.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
54) http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
55) http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
56) http://misz-aa.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
57) http://lalazarryn.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
58) http://babypinkbabyblue.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
59) http://umikasum.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
60) http://behindmysoom.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

GROUP 7
61) http://awekbananana.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
62) http://superdeestorie.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
63) http://arinalola.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
64) http://kurakuramenari.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
65) http://sitinurazwanizalife.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
66) http://mininominomi.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
67) http://tengku-boyz.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
68) http://aimlesstalkt.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
69) http://norainirahman.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
70) http://sitifarzanaiwani.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

GROUP 8
71) http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
72) http://www.sigadismerah.my/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
73) http://ordinaryalyaa.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
74) http://queenamylia.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
75) http://gadis-hijau.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
76) http://adudupurple.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
77) http://xeerazara.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
78) http://izyanstory.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
79) http://farraanuar.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
80) http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

GROUP 9
81) http://princessnuruld.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
82) http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
83) http://bondaqalish.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
84) http://mia-udax.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
85) http://borakborakzero.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
87) http://yayaaaank.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
88) http://mylovelystorysecret.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
89) http://foreverilakkuma.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya_1355.html
90) http://atikahazanan.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

GROUP 10
91) http://lienliedot.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
92) http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
93) http://tieysmilez.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
94) http://chordofthesky.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
95) http://nurizzah1811.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
96) http://mizzikastories.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
97) http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
98) http://sicomotizati.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
99) http://puteripiano.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
100) http://najaha-abdillah.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

GROUP 11
101) http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
102) http://applehijaulife.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
103) http://sushilovelydiary.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
104) http://aku-dan-giveaway.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
105) http://feeraakira.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
106) http://stuffyies.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
107) http://nurin-aqilah.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
108) http://syazwanieafandi.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
109) http://www.mohdzuhri.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah.html
110) http://nonasani.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

GROUP 12
111) http://lipspinkluvie.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
112) http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
113) http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
114) http://dreaminglovers.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
115) http://erynlycious.blogspot.com/2013/07/jom-pilih-hadiah-raya-by-nabila-biela.html
116) http://vaneelea.blogspot.com/2013/07/jom-pilih-hadiah-raya.html
117) http://akudot.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
118) http://norainirahman.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
119) http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
120) http://diariesgadhissepet.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

GROUP 13
121) http://dakwahmahabbah.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
122) http://rainyshiningshinee.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
123) http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
124) http://sukasukianiss.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
125) http://www.duniashida.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
126) http://superpapaya.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
127) http://hydrangeaslove.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-oleh-nabila.html
128) http://shuperpenguin.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
129) http://zira-cool.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
130) http://jijahcomey.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

GROUP 14
131) http://thinkingofminediary.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya-by-nabiela.html
132) http://whatevadiana.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya_14.html
133) http://apakenani.blogspot.com/2013/07/segmen-boleh-pilih-dan-kalau-menang.html
134) http://superdreamland.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
135) http://whymustshazwani.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
136) http://ifahpunyalifestory.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
137) http://schamanking.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
138) http://bunnyibby.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
139) http://ikalib.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
140) http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya-by-nabila.html

GROUP 15
141) http://ana-myhusna-life.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
142) http://koxtau.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
143) http://dakvanila.blogspot.com/2013/07/segman-jom-pilih-hadiah-raya-by-nabila.html
144) http://bilaaccountjdblogger.blogspot.com/2013/07/jom-pilih-hadiah-raya-by-nabila-biela.html
145) http://iema90.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
146) http://worldlynda.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya-by-nabiela.html
147) http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
148) http://cahayasirius.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
149) http://nazirahnyerr.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
150) http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

GROUP 16
151) http://sweet7cupcakes.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
152) http://imaneeda.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
153) http://twentysep.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
154) http://theieraziera.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
155) http://dilaella.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
156) http://hanazaty.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
157) http://nabihahj0urnal.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
158) http://tapoobabyboo.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
159) http://chocollyheart.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
160) http://www.alyabalqisstudio.my/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

GROUP 17
161)  http://my-awesome-simple-blog.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
162) http://setiasmile.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
163) http://doubleclickplease.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
164) http://sayasyiera.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
165) http://www.nurzulaihaziz.my/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
166) http://yongatira.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
167) http://www.ahmad-amiruddin.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
168) http://ynarazali.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
169) http://www.opzzpinky.my/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
170) http://cerita-aremira.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

GROUP 18
171) http://rabiatul-adawiyahcute.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
172) http://ceritapija.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
173) http://coretanku-anismasrina.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
174) http://nabilaizzati17.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
175) http://l-e-a-w-e-s-o-m-e.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
176) http://aliyahussin.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
177) http://supermonitor99.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya-by-nabila.html
178) http://ayzaadlyana.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya-by-nabiela.html
179) http://alieyaeryanazamri.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

GROUP 19
181) http://liyanapunyastory.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
182) http://sheda-ucu.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
183) http://sekuntumbungazara.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
184) http://ashirashida.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
185) http://nurhudadini79.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
186) http://lolyphotogrape-blackqueen.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
187) http://ctcollectionsapparels.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya_17.html
188) http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
189) http://diari-kecilku-sofea.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
190) http://nanameer-patrickstar.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

GROUP 20
191) http://indahsutera0605.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
192) http://faralalalala.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
193) http://blogazra.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya-by-nabila.html
194) http://diarionline-ku.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
195) http://blogprincessshin.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
196) http://dayangnorfatimah.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
197) http://kamihardsman.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
198) http://loveletter99.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
199) http://thecontestandgiveaway.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
200) http://nurulnadhirahnorsalim.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

GROUP 21
201) http://siszetty.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
202) http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
203) http://anis-tikah.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
204) http://izzam4eva.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
205) http://mimiecomelcomel.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
206) http://dewqracintakita.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
207) http://dayahzul92.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
208) http://kyralovelious.blogspot.com/2013/07/ga-segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
209) http://mylifesinglesimplecoupletrouble.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
210) http://cycieshukevanilla.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

GROUP 22
211) http://nuramirul.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
212) http://malihahmunirah.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
213) http://diamonds-blinkblink.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
214) http://zawanizainal.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
215) http://bintangbolehmenari.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
216) http://hootiecyum.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
217) http://doktor-empatmata.blogspot.com/2013/07/hereee-segmen-ini-dianjur-oleh-nabila.html
218) http://iloveyouforevernafter.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
219) http://aqylanatasha.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
220) http://www.cahayapermata.my/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

GROUP 23
221) http://coretannurikhmaindan.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya-by-nabila.html
222) http://www.fatindiana.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
223) http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
224) http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya-by-nabila.html
225) http://namikohoney.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
226) http://join-too.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
227) http://munirah-serupasama.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
228) http://nurhazirahziera.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
229) http://cheerymessy.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
230) http://teqahkhaire.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

GROUP 24
231) http://zarinnadya.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
232) http://chenta-taugeh.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
233) http://beautywithoutflaws.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
234) http://heyhoneysista98.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
235) http://mahiraridzuan.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
236) http://eyradzuhairah.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
237) http://www.ainilittlesweet.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
238) http://instanatural.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
239) http://amitum.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
240) http://mimbarhatiku.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

GROUP 25
241) http://www.syuhadasalleh.my/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
242) http://naquiyahamir.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
243) http://misschillax.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
244) http://randomtalking123.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
245) http://masnayli.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
246) http://dunianuranisamar.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
247) http://diaryhakmiliksaya.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
248) http://invisiblenote.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
249) http://amirahamer.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
250) http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html
251) http://www.hakimiputra.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html


Link korang tak ada?atau aku ada terdouble link??sila komen kat bawah entry ni tau..nanti aku ubah balik ye...=)
INFORM CEPAT TAW, SEBAB MALAM NI AKU NAK UMUM PEMENANG

p/s: maaf ye sebab lambat update nama peserta, lately bz sangat wooo..huu

Segmen Kad Raya by DiyanaHani

!Assalamualaikum!




 Segmen Kad Raya by DiyanaHani berlangsung selama seminggu iaitu bermula pada 20/7/2013 sehingga 27/7/2013.Segmen ini  diadakan untuk memberi penghargaan kepada penyokong-penyokong blog ini bersempena dengan hari raya aidilfitri yang akan tiba tidak lama lagi. 


KLIK BANNER DAH JOIN 






Giveaway Rahmatnya Ramadhan

!Assalamualaikum!


tamat 23/7/2013

p/s: tinggal berapa hari je lagi ni..jomlah join sekali =)

Giveaway Gempak Raya 2013


ADA 43 PEMENANG YANG BERTUAH !!

Hadiah - Hadiah Menarik :

1- Skirt Stylista
2- Cursor Bertema
3- Top
4 - Dress
5- Topup RM5
6- Novel Adam Dan Hawa
7- Pretty Little Badge
8- Instant Hijab 
9- Bag
10 - Tudung/Shawl
11- Tudung Nur Kasih
12- Earring
13- Nano white infinity trial cream
14 - Perfume
15- Shawl + Inner
16 - Hair Ribbon Clips

17- Gelang
18- Shawl

19-Topup RM5



GIVEAWAY X-CLUSIF PERTAMA BY ADHIE

!Assalamualaikum!


TAMAT: 20 JULAI

p/s: suke sangat join segmen disaat akhir..akulee tu..hee..klik banner untuk join sekali

I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com

 !Assalamualaikum!


TAMAT: 21 JULAI

p/s: apa tunggu lagi, jomlah join segmen blogger femes memes ni..klik banner kat atas untuk join =)

Giveaway 10K Followers Mialiana.com



Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Mialiana.com, Add  Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)
  4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senarai sponsor :

❤ Kerinchi MyKeledek | Fanpage

❤ Alycia | Fanpage

❤ Aida Hanafiah

❤ Amir Rofie | Google+

❤ Chekgu Skolah | Fanpage

❤ Anastasyea | Google+

❤ Sha Dhira | Fanpage

❤ Rafina Mimi | Fanpage

❤ Paly | Fanpage

❤ Dayang Deno | Fanpage

❤ Cikgu Kaca Mata | Fanpage

❤ Ieta | Fanpage

❤ Deq'Nyss | Google+

❤ Keyme Keymo | Google+

❤ Nur Dzafirah | Fanpage



Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :

❤ 1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150

❤ 1 x Glutaking bernilai RM 150
❤ 1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35

❤ 1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65

❤ 1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180

❤ 3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6

❤ 1 x Teddy Bear bernilai RM 100
❤ 2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35

❤ 1 x Wang Tunai RM 50

❤ 1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34

❤ 1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22

❤ 1 x Farcheese Powder bernilai RM 25

❤ 3 x Doodle bernilai RM 10

❤ 2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15

❤ 9 x Topup bernilai RM 10

❤ 4 x hadiah misteri bernilai RM50.00


     jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...



    GA Ramadhan Raya by Emas Putih



    Hadiah
    Top Referral - RM50
    84 Hadiah untuk dimenangi

    Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)




    Terkini!! Ana Hawana Penulis Sebenar Puisi Dayana!

    !Assalamualaikum!
    Berita yang mengejutkan bila aku dapat tahu dari blog Lekat lekit tadi yang sebenarnya bukan Dayana penulis sebenar puisi yang dihebohkan di FB semalam. Penulis sebenar puisi itu ialah Ana Hawana!!

    Banyak status di FB Ana Hawana yang menunjukkan sememangnya dia yang menulis puisi itu namun ramai yang salah sangka dan menyatakan puisi itu ditulis oleh Dayana. Meh tengok sikit antara status di FB Ana Hawana yang meminta sesiapa yang mencuri dan copy paste puisi beliau dan menyatakan itu puisi Dayana agar memohon maaf kepada beliau di FB.
    credit FB ANA HAWANA
    credit FB ANA HAWANA

    So, sesiapa yang memandai mereka citer dan copy paste puisi Ana Hawana dan menyatakan itu puisi Dayana sila silalah mintak maaf sendiri dengan tuan punyer badan ye..bulan baik ni, sama-samalah beringat..oh lupa...ni link FB ANA HAWANA.


    p/s: pengajarannya, selidik dulu sebelom sebarkan citer =)

    Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!

    !Assalamualaikum!
    klik banner untuk join sekaki- TAMAT 5 OGOS

    Bismillahirahmahirahim, aku agak-agak RM110.85 sen. Menggagak-agak ni dengan bantuan adik jugekk..hihi..arap-arap betol..amin =)

    Contest Mega Raya ini dianjurkan oleh Fuh.MyMedia-SiberGempak.Org dan ditaja oleh penaja awesome iaitu HairanBlog.ComYanty.MyFizaFantagiroSecretOfShailaBanKami.Net,Aynoranur.ComAimaBabyComelLongoi.ComSilenceBlogz.ComKacangBoy.ComCikKiwi,BeritaKakiKhairul AsrolKanvasDakwat.ComWoww.MyKopiLekatMoneyClub2u,PencuriMovie.ComBlogFyna.ComPena.MyBoniKacak.ComFizGraphic.ComKisahEmasPutih.Comdan BulanPurnama.Net

    p/s: jomlah join sekali, hadiah first dapat rm500 wooo..siapa tak nak..kehkeh
    Purple Flame Pointer
     

    Terima kasih sudi bacer^^