nfj boutique mini giveaway

!Assalamualaikum!

Mangsa Tag
p/s: hari last tau...meh join sebelum terlambat=)

Blog Aku Dah Ada Watermark!

!Assalamualaikum!

Yuhuuu hepynye hari ni, sebab blog aku ni dah ada watermark sendiri. Kalo selama ni just taip url blog je guna picasa, tapi sekarang dah mudah sebab ada watermark ni haaa. Just tepek-tepek je kat gambar yang aku nak..rase seronok sangat..hihi

Cool? hebak? lawa? smart? tu atas pandangan masing-masing, tapi bagi aku, aku suka sangat watermark blog aku ni sebab ianya simple dan nampak cun..oppss dimata aku jelah..hee..mehh tengok watermark baru aku ni yeee...

bersama kawan-kawan tercinta...heee

adikkk bongsuku yg gedikkk..kehkeh

Nampak tak watermark tuh??ala Nabila Biela tuhhh...hee..okay tak?okay tak? simple je kan?tapi aku suka...watermark ni dibuat oleh pembuat header aku tu jugak...memang tak carik lain lainlah..sebab aku suka design dia buat...wuuu...nak buat sendiri tak pandai...

Apa fungsi watermark?? fungsinya gambar yang milik kita tak kan sewenangnya orang nak curik atau ambek sebab dah dicop dengan watermark kita. Selain tuh, nampak macam cool sikit kan kalo gambar kita ada watermark. Betol tak? betol tak?

yeahhh..ni lah watermark blog kite

p/s: mula-mula engat nak letak gambar sendiri dekat watermark, tapi bila tengok balik, comel yang simple je kan??



Mencari 3 Blog Untuk Direview Lagi!

!Assalamualaikum!

Disebabkan kebosanan yang melanda duk dirumah ni, dengan hepynya aku rasa nak review blog korang semua lagi..kali 3 blog yang bertuah yang dicari..sebelum tu meh tengok syarat simple kali ni:

SYARAT
1) Follow dan like pages blog ni
2) Klik SINI, SINI dan SINI *time kasih awak yg baik hati*
3) TAK PAYAH BUAT ENTRY..just tinggal url blog kat komen bawah ni tau=)
4) TAMAT pukul 12 tengahari esok (1/7/13)

Kali nak review best-best punyer..hee..sebab banyak mase duk kat umah ni haa..tak tahu nak buat apa. Senang je kan syaratnya?moh join..letak je link blog korang kat bawah ni lepas ikut syarat atas tau^______^

p/s: segmen ni simple je, nanti bila pose ade segmen yang meriah lagi..insyaAllah

Simple But Awesome Giveaway! By NabilaMedan

!Assalamualaikum!




Giveaway Terbaru Daripada NabilaMedan!!
Tamat Pada 1 Julai 2013
(Tekan Banner Untuk Sertai!)







Segment Doodle-Buster by Nanie

!Assalamualaikum!
Doodle yg sy nak ialah...jeng..jeng..jeng..:
- awning tudung : Hitam
- tudung : Pink Terang
- baju : Hitam
- kasut : Pink terang
- nama korang : Nabila Biela--kalo xmuat, biela je=)

Mangsa Tag
Aisyah Humaira'
Miz Ruha
Hadiah
-SEMUA YANG JOIN DAPAT DOODLE-
-2X TOP REFERRAL BOLEH PILIH DESIGN SENDIRI DOODLE YANG MEREKA INGINKAN-

p/s: jomlah join..semua yg join dapat doodle tau=) 

" BIRTHDAY GIVEAWAY | TENTANG SESEORANG "

!Assalamualaikum!


HADIAH
♥ 2 x shawl
♥ 4 x rm5 topup
♥ 4 x mystery gift

28 Jun 2013 - 30 Jun 2013

p/s: jom join ramai2..cepat2..esok tarikh tamatnya=)

CIRI-CIRI BLOG YANG DISUKAI GOOGLE

CIRI-CIRI BLOG YANG DISUKAI GOOGLE-Munkgin dulu (5 tahun lepas) gelaran seorang blogger memang jarang didengari apa lagi mahu menceburi memang agak sukar.kerana jika anda belum tahu di mana sebelum ini blogspot masih belum muncul dan gelaran blog juga masih belum famous hanya wordpress dan platform-platform lain yang berbayar sahaja yang ada dan masa itu hanya gelaran website sahaja yang selalu didengari.

Pada masa itu juga segala sumber infomasi yang google berikan kepada pencari infomasi melalui search enginenya 90% adalah tepat dan berkualiti.tapi sejak blogspot di umumkan pada khlayak ramai,gelaran blogger sudah mula didengari dan sejak itu,para blogger tempatan juga semakin lama semakin ramai sehingga lah sekarang di mana jika anda tidak tahu mengikut analisis ranking alexa setiap hari berpuluh ribu website atau blog yang telah di bina diseluruh dunia dan jumlah itu termasuk blogger dari malaysia.

Tetapi,mengikut alaisis dari setiap search engine,dimana 80% daripada web/blog yang dibina mempunyai content/artikel yang tidak unik atau tidak berkualiti iaitu artikel yang hanya pentingkan kuantiti dan tikda kepada kualiti.haraf anda faham maksud itu.

Jadi dengan itu.pada awal tahun 2011 dimana google telah mengeluarkan atau telah mecipta satu lagi prodak canggih mereka iaitu google panda.google panda berkerja sama seperti google spider,tetapi google panda agak sedikit pintar dan lebih teliti dalam menganalisis sesebuah web/blog adakah sesebuah web/blog itu berkualiti atau pun tidak.jadi untuk yang belum tahu apakah itu google panda,sila search kat google search sekarang dan pasti anda akan menemui jawabannya.

Ok.sebenarnya kalau nak diceritakan lagi memang tak habis-habis.so kita teruskan sahaja ke point ciri-ciri blog yang disukai atau di minati google seperti di tajuk artikel ini.

1.Blog yang menggunakan teks yang jelas dan jenis font yang mudah difahami seperti jenis font arial.serta setiap artikel mempunyai sekurang-kurangnya 1 link dan bukan link keluar ke blog lain tapi keluar ke blog sendiri.

2.blog yang mempunyai sitemap-sitemap amat penting bagi memudahkan kerja spider google untuk mengcrawler content-content blog.

3.blog yang mempunyai content yang berguna,padat dan jelas yang boleh menggambarkan content website.

4.Cuba lah mencari kata kunci di google trend terkini setiap kali menulis artikel.

5.Jika ingin menampilkan/menjelaskan sesuatu nama,conten atau link,sila gunakan teks dan elakkan menggunakan gambar kerana google tidak kenal teks,nama atau link yang ada dalam gambar.

6.Sila pastikan tajuk artikel betul-betul unik dan mudah difahami tanpa typo contoh saya-sy,kerana-krn,sayang-syg! elakkan penggunaan ayat untuk tajuk artikel seperti itu dan sama juga pada di bahagian ayat artikel,kerana spider google adalah robot dan ia tidak akan faham apa yang anda cuba sampaikan.bayangkan jika anda yang berkerja sebagai robot.adakah anda tahu apa itu "syg".mungkin anda tahu sebab anda orang melayu,jika bahasa itu adalah bahasa asing!.. adakah anda tahu?.sudah pasti tidak.jadi...sila pastikan setiap patah perkataan tajuk atau isi content artikel anda adalah unik dan mudah di fahami.

7.Sentiasa menganalisis blog adakah mempunyai broken link.jika ada.sila remove atau fix kan dengan segera.

8.Sila pastikan jumlah link yang ada di dalam blog dalam keadaan yang dibenarkan.boleh check melalui mana-mana penganalisis seo online.boleh cari kat google search.

9.Blog yang mempunyai robots.txt.boleh cari kat google search cara pasang robots.txt

10.Pastikan blog sudah berdaftar di google webmastertool.juga boleh cari kat google search.berlambak tutorial cara daftar ke webmastertool.

11.menggunakan theme/template yang seo friendly.boleh cari kat google search.

12.blog yang ringan untuk diloading.harap anda tahu part ini.

13.Sebenarnya ada banyak lagi ciri-ciri web/blog yang disukai google.jadi rajin-rajinkan lah diri untuk mencari info ini kat google search ye.. :)

Selamat mencuba..

POSTED BY ANONYMOUS!

CARA PASANG SEO SMART LINK AGAR BLOG LEBIH SEO DI BLOGSPOT

CARA PASANG SEO SMART LINK AGAR BLOG LEBIH SEO DI BLOGSPOT-Mungkin sudah ramai yang tahu cara memasang seo smart link automatik di blog blgospot ini tapi mungkin lebih ramai lagi yang tidak tahu dan tidak ambil pebuli menganai seo smart link.

Seo smart link adalah di mana setiap halaman artikel di blog kita akan mempunyai teks yang mempunyai link dan link tersebut berlinkkan entry kita itu sendiri.jadi.bila ada seperti ini maka artikel kita kelihatan lebih smart dan menarik dan bukan itu sahaja.dengan adanya smart link ini di setiap artikel kita spider google atau lain-lain spider search engine akan lebih mesrah ketika mengcrawler setiap teks yang ada di artikel tersebut.kerana terutama google,spider mereka lebih suka artikel yang mempunyai link-link,gambar-gambar dan ayat-ayat yang mudah difahami.tapi untuk link masuk,bukan link keluar.link masuk maksudnya link yang menuju ke blog kita sendiri link keluar maksudnya link yang ke blog orang lain.

Jadi,rasanya anda sudah tahu apakan keistimewaan seo smart link ini pada setiap artikel kita bukan?.untuk blog wordpress memang sudah tidak perlu lagi edit-edit ke HTML blog kerana wordpress sudah mempunyai plugin seo smart link ini hanya tinggal setting dan masukkan teks yang kita mahu.

BAGAIMANA SEO SMART LINK INI BERKERJA?.

Seo smart link ini akan membaca setiap kata kunci yang telah kita set up kan di dalam script kita di mana,jika kita set kan "TUTORIAL" pada script tersebut maka bila ada perkataan "TUTORIAL" di dalam artikel kita,maka tutorial tersebut akan script seo smart link ini detect dan menjadikan "TUTORIAL" itu tersebut sebagai teks smart link.faham kan?.

Ok,jika anda semua sudah faham,kita teruskan cara memasang seo smart link ini di blog anda masing-masing.

Pertama,masuk ke edit html blog anda dan klikkan mouse pada kod-kod html yang banyak itu kemudian tekan Ctrl+F di keybord laptop/pc anda dan cari kod </body>.

Dah jumpa,kopy kesemua kod di bawah ini:
<b:if cond='data:blog.url != data:blog.homepageUrl'><script type='text/javascript'>
function autoLink(){
    this.keywdHref = new Object();
    this.add = function(keyword, href){
        if(keyword.substr(0,1) != &quot; &quot;){keyword = &quot; &quot; + keyword;}
        this.keywdHref[keyword] =  href;
    }
    this.createAnchor = function(){
        var objs = document.getElementsByTagName(&quot;div&quot;);
        for(var i=0; i&lt;objs.length; i++){
            var obj = objs[i];
            if(obj.className.indexOf(&quot;post-body&quot;)&gt;-1){
                var content = obj.innerHTML;
                for(var keyword in this.keywdHref){
                    var href = this.keywdHref[keyword];
                    var newstr = content.replace(keyword, &quot;&lt;a href=&#39;&quot;+href+&quot;&#39;&gt;&quot;+keyword+&quot;&lt;/a&gt;&quot;, &quot;gi&quot;);
                    obj.innerHTML = newstr;
                    content = newstr;
                }
            }
        }
    }
    this.startScript = function(){
        var onLoad = window.onload;
        window.onload = function(){
            if(onLoad){onLoad();}
            setTimeout(&quot;f.createAnchor()&quot;, 100);
        }
    }
}
</script>
<script type='text/javascript'>
var f = new autoLink();
f.add(&quot;TUTORIAL&quot;, &quot;http://www.blogger.com/&quot;);
f.add(&quot;BLOG&quot;, &quot;http://www.blogger.com/&quot;);
f.add(&quot;TIPS&quot;, &quot;http://www.blogger.com/&quot;);
f.startScript();
</script></b:if>

Dah jumpa kod </body> tersebut letakkan kod scrip itu di atas kod </body>.
INGAT!. Sebelum letakkan kod script itu,sila tukar url blog dengan url blog anda.
dan tukar teks "tutorial" "seo" "tips" kepada perkataan anda sendiri.perkataan ini akan muncul jika perkataan ini ada di entry anda nanti.dan perkataan ini boleh letak berapa banyak sekali pun tapi disarankan hanya letak 1 hingga 3 perkataan sahaja untuk lebih mesrah seo dan supaya spider serach engine tidak pening apabila mengindex atau mengcrawler artikel anda.

Untuk menambah seo smart link lagi,anda hanya perlu tambahkan kod ini:
f.add(&quot;TIPS&quot;, &quot;http://www.blogger.com/&quot;);

Dan letak di bawah kod ini:
f.add(&quot;TIPS&quot;, &quot;http://www.blogger.com/&quot;);

Hanya perlu tukar teks "TIPS" mengikut selera masing-masing.tapi ingat!.jangan buat banyak-banyak.nanti panda google merajuk dengan blog anda.. :)


SELAMAT MECUBA.. :)

POSTED BY ANONYMOUS!!

Selamat Tinggal Dunia Blog!

!Assalamualaikum!



Entry hari ni sedikit emosi sebab aku akan tinggalkan dunia blog kerana exam. Ye, betol ni..aku tak akan update blog lagi, tak kan kacow kat blog korang lagi dan tak kan join segmen korang buat lagi... TAPI untuk 3 hari selepas entry ni sahajalah...hahaha*jangan marah ye*.

Owhh ye, minggu ni aku busy sebab exam untuk sem 4 ni. Tinggal 4 paper lagi yang berbaki. Takut jugaklah sem ni, sebab subjek pom boleh tahanlah "senangnya"...hehe. Esok exam psychology, lusa pulak kaunseling dan career..dan hari last iaitu tulat exam group counseling*yang pasti semuanya berkaitan dengan kaunseling*

Kalau korang perasanlah, ranking blog aku semakin merosot..yela..bila dah jarang update dan PV pom menurun camnelah ranking tak merosot kan??tapi takpe, lepas je exam ni memang semangat balik untuk baiki lagi ranking ni..dan insyaAllah aku akan tukar ke blog WP kot...hehe*tapi tak pasti lagi*

Bagi mangse-mangsa exam macam aku ni, aku ucapkan gudluck dan buat yang terbaek. Walaupom hakikatnya kurang study, dan study pom last minute...TAPI jangan lupa banyak berdoa...insyaAllah semuanya akan dipermudahkan.Amin.

Mulai detik untuk exam ni..aku mesti kuat!!yeahhh=)



p/s: tinggalkan blog untuk 3 hari je pom, tapi rase risau sangat2..haha..memang hantu blog..adoii

Terkini! Pierre Andre Dah Kawin

!Assalamualaikum!

Eh jangan tak percaya, Pierre Andre baru sahaja selamat diijabkabulkan dengan pasangan beliau iaitu Siti Nurhidayah Hasyim pada pukul 1.30 petang tadi di Masjid Al-Ikhlas Taman Melati Selayang.

Pihak perempuan menerima tujuh dulang hantaran dibalas dengan sembilan dulang hantaran dari pihak lelaki dengan mas kawin berjumlah RM300 dan wang hantaran bernilai RM 20,000.




p/s: moge bahagia selalulah pierre andre ye=)

Petua Hilangkan Jerawat Dengan Mudah dan Murah

!Assalamualaikum!


Hai..hai..hai..dah lama betol aku tak bagi petua kecantikkan ye?hee..sorry2..camtulah gayanya bila tak ada idea nak buat petua baru. Tapi tapi tapi..jangan risau, petua hari ni special buat korang yang mempunyai masalah jerawat yang berleluasaa..wuu

Secara jujurnya, alhamdullilah kat muka aku memang susah nak naik jerawat tapi muka aku sedikit kering. Petua yang aku nak kongsikan hari ni adalah petua dari kawan baik aku masa sekolah rendah iaitu nurul. So, petua ni aku kreditkan kat dia tau..jom bace apakah petua nya.

Kerap Membasuh Muka
Bagi yang mempunyai jerawat yang teruk, korang mesti basuh muka korang selalu dengan air bersih. Bukan basuh muka guna pencuci muka tau, tapi just basuh muka guna air. Kalau boleh tyme korang mandi ke or lepas ambek wudhu' ke, korang lebihkanlah basuh muka korang tu ye. Biar semua kotoran dimuka korang tu hilang secara semulajadi=)

Guna Kulit Kayu Manis
Haa ni satu lagi cara mudah hilangkan jerawat. Kalau kawan aku ni dia tumbuk kulit kayu manis ni dan campur sedikit dengan bedak sejuk. Pakai malam-malam buat masker. Dia cakap memang pedih sikit, tapi memang jerawat hilang! Korang buatlah dua atau tiga kali seminggu ye.

Okay, tu je petuanya. Eh dua je??ye..dua kat atas ni sahaja yang dibuat oleh kawan aku tu. Tak adanya nak pakai krim atau ubat mahal-mahal. Mudah dan murah kan??kat mana je korang boleh buat..hee..tapi bagi akulah, kalau korang selalu ambek wudhu', insyaAllah muka korang akan bebas dari segala jenis penyakit ni dan yang paling best ade Nur lagi kat muke tuh..hee..Selamat mecuba!

p/s: cubelah petua kat atas ni ye, kalo okay bagi respon tau..tau tau=)


"2nd Mini Giveaway by Y.E.A =)"

!Assalamualaikum!

Tarikh berlangsung
16 Jun 2013-16 Julai 2013


-2nd Mini Giveaway by Y.E.A =)-




Terima kasih kepada para sponsor yang baik hati :



Hadiah Menarik untuk Giveaway kali ini :

  • 1 set barangan Angry bird *Sponsor by Elma
    (1 porch beg + 3 mini Angry bird : putih , hitam , merah )
  • Cute Mini Accessories *Sponsor by Elma
    ( 2 hairclips + 5 mini brooch )
  • The Bride Teddy Bear with cute wedding dress *Sponsor by Elma
  • T-shirt Converse *Sponsor by Elma
    ( Saiz L )
  • Topup RM5 x 2 *Sponsor by Elma
  • 1 Note Book *Sponsor by Syara
  • 1 Satin Abstract Shawl *Sponsor by Fie-Lieyya Dreams Online Shop
  • 1 Skirt Stylista *Sponsor by Nur Be'lla Collection
  • Baucer belian RM8 x 2 *Sponsor by Kedai Cetak Cenderahati NZ Harmoni
  • Badge design nama sendiri x 10 *Sponsor by Pretty Little Badges
  • 1 Twinniey Pillow *Sponsor by Arasera Crushiess
  • 1 Cutty Pillow *Sponsor by Arasera Crushiess
  • Tasbih digital x 4 *Sponsor by Kedai Serbaneka Kelantan
  • Baucer belian RM5 x 3 *Sponsor by ShawlsToLove
  • Felt Bookmark x 2 *Sponsor by Cik Mun
  • Shawl Cotton/Chiffon x 2 *Sponsor by LUV hijab
  • Baucer belian RM8 x 5 *Sponsor by Xara Xandra Boutique
  • Rasha Chiffon Shawl x 3 *Sponsor by My Bawal Project
  • Bloglist x 3 di blog Arni *Sponsor by Arni
  • Header Blog x 3 *Sponsor by Arni
  • Instant Hijab x 3 *Sponsor by Zyranee
  • Bag x 3 *Sponsor by Dressuana
  • Bloglist x 8 di blog ini *Hadiah Saguhati
GAMBAR HADIAH : SINI





62 orang pemenang dicari !


Para pemenang : 100% Random.org


Click banner to join ! =)




"Mid Year Giveaway by Fatin Diana"


Assalamualaikum.





klik banner untuk join

HADIAH AWESOME
Bedak tanaka
Mask muka
Topup
Shawl
Tribal Top
dan banyak lagi hadiah lain..semuanya best...cepat2 klik banner




Tahniah! Pemenang Saya Suka Coklat

!Assalamualaikum!


Mula-mula aku nak ucapkan terima kasih pada 97 orang blogger yang super sporting kat SINI sebab sudi join segmen coklat aku semalam.*terharu sangat2*. Sebelum aku umumkan pemenang boleh klik kat SINI dan SINI dulu?sebab semalam aku tersilap letak link iklan..tolong klik ye?*terima kasih*


Dah klik dah?terima kasih tau..meh tengok siapa pulak yang kena kali ni:

PEMENANG COKLAT 18 HURUF*tuntut hadiah kat SINI*
www.paly.my

PEMENANG COKLAT UCAPAN TAHNIAH*tuntut SINI*
http://zemalaysiano.blogspot.com/
 http://syaza-applemints.blogspot.com/


Tahniah buat 3 pemenang yang bertuah. Buat yang tak menang, aku mintak maaf banyak-banyak..semuanya dipilih random tau.*bukan aku pilih*..huu...tak apa, nanti kalo ada lagi sponsor yang baik hati bagi hadiah best2, aku buat segmen lagi best dari ni ye??mintak maaf ^________^


Bagi semua pemenang sila tuntut hadiah malam ni dan esok sahaja..jika tidak, hadiah akan burn. Sila bagi maklumat kepada sponsor seperti dibawah:

NAMA:
ALAMAT:
NO TEL:
HADIAH YANG DIMENANGI: COKLAT SPECIAL 18 HURUF ATAU UCAPAN TAHNIAH

p/s: diulangi, tuntut hadiah hanya pada malam ini dan esok sahaja*22 JUN*..jika tidak hadiaah akan burn

Senarai Blogger Super Sporting

!Assalamualaikum!


Senarai blogger ni ialah antara blogger yang memang sporting kerana sudi join segmen coklat aku kat SINI semalam..walaupun hadiahnya cuma 3 kotak coklat...terima kasih ye wahai blogger yang super sporting sekalian^___^

GROUP 1
1) http://coretanekahatiqkah.blogspot.com/
2) http://zieyzie-ilisha.blogspot.com
3) http://vaneelea.blogspot.com/
4) http://www.cahayapermata.my/
5) http://shalmilanadya.blogspot.com/
6) http://akumira93.blogspot.com/ 
7) http://capitalhh.blogspot.com/
8) http://blogsikupukupu.blogspot.com/
9) www.paly.my
10) http://aynasyafiqah.blogspot.com/

GROUP 2
11) http://cutelikebee.blogspot.com/
12) http://lynamohd.blogspot.com/
13) tampawan.blogspot.com
14) http://syazwanieafandi.blogspot.com
15) http://annurislam90.blogspot.com/
16) http://chenta-taugeh.blogspot.com/
17) http://chocolatesunshinedanbo.blogspot.com/
18) http://tengku-boyz.blogspot.com
19) http://nikainaa.blogspot.com/
20) fattytissue.blogspot.com

GROUP 3
21) www.sibloggerpink.blogspot.com/
22) budakpeliksstory.blogspot.com
23) http://nanaownlife.blogspot.com
24) www.cikfie.com
25) http://yyunie.blogspot.com
26) http://www.izyanyuyu.my/
27) http://applehijaulife.blogspot.com/
28) http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com
29) cik-iey.blogspot.com
30) http://awekbananana.blogspot.com/

GROUP 4
31) http://anislvince.blogspot.com/
32) http://khairunnisa3020.blogspot.com/
33) http://hakimieinderaputra.blogspot.com/
34) http://supernaddyss.blogspot.com/
35) www.fatindiana.com
36) http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/
37) http://www.geeazielove4eva.my/
38) http://nonnotty.blogspot.com/
39) http://muffinsjue.blogspot.com
40) http://ceritapija.blogspot.com/

GROUP 5
41) http://angellovesoldier.blogspot.com/
42) http://warnawarnigadiskidal.blogspot.com/
43) http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com
44) http://azatiesayang.blogspot.com/
45) http://tieysmilez.blogspot.com/
46) http://zemalaysiano.blogspot.com/
47) http://www.hilary3music.blogspot.com/
48) http://nazwww.blogspot.com/
49) thewebmistress-aqilahishak.blogspot.com
50) http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/

GROUP 6
51) http://mycherrybook.blogspot.com/
52) http://eyradzuhairah.blogspot.com/
53) http://lienliedot.blogspot.com/
54) http://nnabilasbb.blogspot.com/
55) http://shahida-mysweetlife.blogspot.com
56) http://ziqanuar.blogspot.com/
57) http://inivelogku.blogspot.com/
58) http://hikayatraisyasukor.blogspot.com
59) http://www.ahmad-amiruddin.com/
60) http://keymekeymoo.blogspot.com/

GROUP 7
61) sabghina.blogspot.com
62) http://farraanuar.blogspot.com
63) http://fionaina.blogspot.com/
64) http://noorhamidahroslal.blogspot.com/
65) http://nur-irdeena.blogspot.com/
66) http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/
67) http://annurgiveaway.blogspot.com/
68) http://mardiyanhani.blogspot.com/
69) http://sweetmissfifi.blogspot.com/
70) http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/

GROUP 8
71) http://irapunyela.blogspot.com/
72) faralalalala.blogspot.com
73) www.duniafarisya.com
74) http://sharifahamarina.blogspot.com/
75) http://iyraacariyno.blogspot.com/
76) http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/
77) http://dakwahmahabbah.blogspot.com/
78) http://setiasmile.blogspot.com/
79) http://anewdaaay.blogspot.com/
80) http://coretanku-anismasrina.blogspot.com/

GROUP 9
81) http://kisahhatiekah.blogspot.com 
82) http://eira-shamiera.blogspot.com
83) http://sicomotizati.blogspot.com/
84) http://theyoungirliffah.blogspot.com/
85) http://nufanwhatever.blogspot.com/
86) farahanasharif.blogspot.com
87) http://syaza-applemints.blogspot.com/
88) www.opzzpinky.my
89) http://muslimahsejati96.blogspot.com/
90) http://smileandsmile123bye.blogspot.com/
GROUP 10
91) aejarstories.blogspot.com
92) http://ceritahatikuu.blogspot.com/
93) http://dheartyqhearty.blogspot.com/
94) http://justforfund.blogspot.com
95) http://imaniiwani-myprincess.blogspot.com
96) http://komikfeeqry.blogspot.com/
97) http://sayasyiera.blogspot.com/

Link korang tak ada?atau aku ada terdouble link??sila komen kat bawah entry ni tau..nanti aku ubah balik ye...=)

INFORM CEPAT TAW, SEBAB MALAM NI AKU NAK UMUM PEMENANG

p/s: nak join? tekan SINI ye...*pukul 5 ptg ni tamat*

Aku Ditipu Hidup-hidup!

!Assalamualaikum!



Ceritanya memang seram, sebab sebelum ni aku tak pernah kena tipu hidup-hidup macam ni. First time kena tipu semalam, rasa dah serik dah dan InsyaAllah lepas ni aku kena berhati-hati..huuu..dahla yang tipu aku ni kawan baik aku sendiri.

Nak tahu cerita yang sebenarnya??yela-yela..aku citer ye. Semalam dalam pukul satu pagi, aku asyik lagi duk online sebab tak ngantuk. Tiba-tiba adalah kawan baik aku ni..dia tegur aku kat FB..dan terjadilah perbualan dibawah:

KAWAN: ila, bosan x?
AKU: bosan, npe?
KAWAN: nak bacer komik kartun x? citer seram tapi  bukan hantu..tapi best
AKU: best sangat ke?
KAWAN: best, seram jelah. Trylah bacer..mana tahu boleh buat entry kat blog awak*siap bagi link komik online yang dia suruh aku bacer tu*

Okay fine, aku dengan cepatnya bukak link yang kawan aku bagi ni kat aku. Owhh komik tu memang best. Tak pernah aku bace citer yang sebest camtu. Gambar komik tu pom betol-betol dalam bentuk 3D tau..MEMANG BEST DAN POWER RANGERSS.

Habis tu kenapa aku cakap aku ditipu??KALAU BETOL-BETOL nak tahu tahu sebab apa aku ditipu, meh ramai-ramai bacer komik best tu kat link INI. Lepas bacer nanti baru korang tahu kenapa...hahaha..kalo tak bacer memang tak tahu.

Tekan kat SINI untuk bacer komik best tu ye=)


p/s: amecam, best kan citernya...thanks to my lovely kawan..iaitu zakira hafizah yang comel lagi nakal....*ciyes aku ditipu hidup-hidup..hahaha*

Segmen pantas! Saya Nak Coklat


TAMAT

!Assalamualaikum!

Engat lagi tak segmen coklat aku sebelum ni?haa ada 3 orang pemenang yang tak tuntut hadiah mereka, so hadiah mereka burn dan dijadikan hadiah bagi hadiah segmen ini..suka tak?suka tak?segmen ni dinamakan segmen pantas kerana malam ni mula dan esok akan tamat!

Ini bukan sebarang coklat tau..ini special punyer..korang boleh tulis 18 huruf yang korang nak kat coklat ni..best kan?sebelum tu meh tengok syarat-syarat simple kat bawah ni:

SYARAT-SYARAT

1) Follow dan like page blog ni

2) Like 3 pages ni 



3) Klik SINI, SINI dan SINI
*time kasih awk yg baik hati*
4) TAK PAYAH BUAT ENTRY..lepas buat semua syarat kat atas, just letak link blog korang kat komen dibawah ni ye=)
5) TAMAT 5 PETANG ESOK  (21 JUN)..dan MALAM ESOK  JUGAK UMUM PEMENANG

HADIAH DAN PEMBAHAGIAN

1) 3 KOTAK COKLAT ( Satu special dan dua ucapan tahniah)
2) Pemilihan pemenang berdasarkan random

GAMBARAN HADIAH

boleh bagi kat tersayang ni..hee


Bagi yang tak suka coklat, korang bolehlah bagi coklat ni untuk yang tersayang..opss bukan kepada pakwe or makwe je, bagi kat mak ke ayah ke atau befday kawan-kawan..semuanya terpulang kepada pemenang nak tulis apa dekat 18 huruf coklat tu..best kan??apa lagi..jomlah join!!
p/s: malam ni mula segmen, esok tamat dan esok jugak akan diumumkan pemenang...best kan?^_____^

Kenapa Muka Budak Ini Rosak??

!Assalamualaikum!


Wang Xiaopeng mempunyai wajah yang hampir hilang sifat sejak kemalangan ngeri dua tahun lalu. Kejadian sedih ini berlaku semasa dia menyalakan timbunan jerami jagung dengan rokok dan kebakaran itu menakutkandan berlaku dengan cepat.

Wang dari China ini, telah kehilangan rambut, bibir, kelopak mata dan jari selepas kemalangan ngeri itu. Sejak itu jugak dia tidak lagi ke sekolah kerana tidak ada sekolah yang mahu menerimanya dan dia hanya berkawan dengan rakan yang sudah biasa dengan kehadirannya.



p/s: bersyukurlah dengan apa yang kita ada sekarang^___^

Bulu Kaki Tiruan ini Elak Gangguan Seksual??

!Assalamualaikum!


Untuk menjauhkan sebarang potensi gangguan daripada lelaki tidak diingini, sebuah syarikat di China mempelopori ‘fesyen’ kaki berbulu yang boleh dikenakan dari pinggang sehingga ke buku lali.
Sekeping gambar dimuat naik laman sesawang ChinaSMACK di Shanghai menunjukkan bagaimana seorang model mengenakan bulu kaki tiruan itu.
Mengiringi gambar itu ialah keterangan mengenainya yang dianggap sebagai “kelengkapan penting untuk gadis bersiar-siar.” Namun, tidak dinyatakan di mana bulu kaki tiruan itu boleh dibeli.
Carian di Internet juga gagal mendapat jawapan. Imej itu mengundang ratusan komen pengguna Internet yang memberikan pelbagai reaksi.
Satu daripada komen pelayar menyatakan: “Amat menjijikkan!” Seorang lagi pengunjung laman sesawang itu menyatakan penggunaan bulu kaki tiruan itu mungkin memudaratkan pemakainya.
“Ia bukan saja menjauhkan orang tidak diingini, malah menakutkan lelaki kacak daripada menghampiri anda,” katanya. Pengunjung lain mencadangkan kaedah lebih murah memperoleh kaki berbulu.
“Tidak mencukur kaki adalah pilihan lebih menjimatkan,” katanya. Sementara itu, penganalisis berkata, produk itu adalah bayangan kepada pelbagai sarung kaki dikeluarkan syarikat J Crew pada 2010.
Di sebalik matlamat syarikat fesyen itu mahu memberi kelainan pada pemakai, penggunaan sarung kaki berkenaan menyebabkan pengguna seperti memiliki bulu kaki berlebihan. – Daily Mail.

p/s: geli je kan??hehe

KANAK-KANAK "LUARBIASA" INI MENGGEMPARKAN CHINA!

!Assalamualaikum!

Ini adalah kisah benar yang menyayat hati iaitu kisah seorang kanak-kanak di China yang mendapat anugerah tinggi dari kerajaannya kerana dikatakan telah melakukan “PERBUATAN YANG LUAR BIASA”.

Di antara 9 orang penerima anugerah itu, dia merupakan satu-satunya kanak-kanak yang terpilih dari 1.4 billion jumlah penduduk China kerana kesukaran hidup dan pengorbanan menjaga bapanya.

Sejak dia berusia 10 tahun kanak-kanak ini ditinggal oleh ibunya yang sudah tiada akibat tidak tahan hidup bersama suaminya yang sakit teruk dan sangat miskin.

Sejak itu Zhang Da, demikian nama kanak-kanak itu, hidup dengan ayahnya yang tidak bekerja, tidak boleh berjalan dan sakit-sakit. Dia terlalu kecil untuk memikul tanggungjawab yang berat itu, namun dia tetap berjuang.

Dia bersekolah dengan berjalan kaki melalui hutan kecil. Oleh kerana dia tidak bersarapan, semasa perjalanan itu dia makan daun-daun, biji-bijian dan buah-buahan yang dia temui. Dia juga mencuba memakan sejenis rumput, sehingga dia tahu mana yang masih boleh diterima lidahnya dan mana yang tidak.

Pulang sekolah, dia bekerja memecah batu-batu besar. Upah sebagai tukang pecah batu digunakan untuk membeli beras dan ubat-ubatan untuk ayahnya. Setiap hari dia mendukung ayahnya ke bilik air dan juga memandikan ayahnya. Dia membeli beras dan membuatkan bubur untuk ayahnya.

Segala urusan lain pun dia yang mengerjakannya sendirian. Ubat yang mahal dan jauh membuatkan Zhang memikir untuk menemukan cara terbaik untuk mengubati ayahnya. Dia pun belajar tentang ubat-ubatan melalui sebuah buku bekas yang ia beli.Dia belajar bagaimana seorang jururawat memberikan suntikan. Setelah berasa dia boleh, dia sendiri yang menyuntik ayahnya.

Ketika acara anugerah tersebut berlangsung, pengacara bertanya apa yang diinginkan Zhang Da
”Apakah wang atau lainnya. Disini ada banyak pejabat, peniaga, juga ada ratusan juta penonton telivision, mereka boleh dan bersedia membantumu nak!”

Namun apa yang dikatakan Zhang Da sangat sungguh mengejutkan kepada siapapun, dia hanya berkata,

”Aku tidak mahu apa-apa, aku hanya ingin ibuku kembali!.”

Kisah di atas bukan saja mengharukan namun juga menimbulkan kekaguman. Seorang kanak-kanak berusia 10 tahun dapat menjalankan tanggung jawab yang berat selama 5 tahun. Kesulitan hidup telah membuatkan kanak-kanak tersebut menjadi kuat dan pantang menyerah.

Zhang Da boleh dikatakan sangat berbeza dengan anak-anak kita. Dengan alasan sayang, kita selalu membantu anak-anak sudah mampu membuatnya sendiri.Ada kanak-kanak yang sudah bersekolah rendah pun masih disuap, dan memakai bajupun masih dibantu.

Juga seperti ucapan Zhang Da, pesanan kepada kita yang berumahtangga supaya menyayanyi keluarga masing-masing. Jangan kerapa pentingkan diri sendiri, kanak-kanak yang kecil dan tidak berdosa menjadi mangsa.-sumber

p/s: terharu sangat-sangat bila bacer kisah kanak-kanak ini

Faizal Tahir Digam Stesen TV Kerana Politik??

!Assalamualaikum!


Jika sebelum ini, Faizal Tahir pernah di gam stesen televisyen gara-gara tindakannya membuka baju ketika persembahan, kali ini timbul pula desas desus bahawa pelantun yang terkenal dengan lagu Biar ini digam lagi oleh stesen televisyen swasta.

Ia gara-gara status Faizal mengenai politik yang dikeluarkan ketika musim pilihan raya baru-baru ini.
Menerusi laman sosial Twitternya, Faizal turut memberi gambaran bahawa dia benar-benar digam dan ia bukan lagi spekulasi liar.

Antara status yang dimuat naiknya adalah: “Saya sedang memikir judul album terbaru Faizal Tahir The Banned. Ia sangat sesuai dengan saya,” katanya.

Menjadi spekulasi hangat di media sosial, pengurus Faizal, Dolly Lee tampil menjelaskan isu tersebut dan menegaskan ia sekadar khabar angin semata-mata.

Katanya, sekira perkara itu benar, pihak pengurus Faizal akan diberitahu terlebih dahulu.
“Kami tidak menerima sebarang kenyataan daripada pihak terbabit menyatakan Faizal telah digam.
“Jika perkara ini betul, pihak kami akan menyiasat terlebih dahulu kesahihannya,” ujar Dolly.

Dolly turut meluahkan kekesalan terhadap individu yang menyebarkan perkara tersebut tanpa mengetahui sama ada ia palsu atau benar.

Berbalik kepada status Faizal mengenai isu digam, Dolly menegaskan bahawa penyanyi lagu Gemuruh itu sekadar main-main dan tiada kena mengena dengan spekulasi tersebut  – Sinar Harian

p/s: owhh..teruskan membacesampai habis semua ini khabar angin ye=)

Buka Tudung Jika Mahu Bekerja??

!Assalamualaikum!

gambar hiasan sahaja

Aku sangat terkejut bila membaca satu artikel di blog harian metro online apabila seorang makcik mengadu bahawa anak saudaranya dipaksa membuka tudung jika mahu bekerja di hospital tersebut! memang tak patot langsungkan..jom baca artikel penuh dibawah ni:

SAYA sudah lama berhasrat untuk memberi pendapat dalam ruangan akhbar keramat ini namun sering tidak kesampaian oleh kekangan masa dan tugas. Kejadian yang menimpa anak saudara saya baru-baru ini memaksa saya menyuarakan pendapat demi keadilan semua pihak.

Anak saudara saya berkelulusan Diploma Kejururawatan daripada salah sebuah kolej tempatan. Pada 14 Mei 2013, beliau telah menghadiri temu duga di salah sebuah hospital di Kuantan.

Semasa ditemu duga, beliau diberitahu bahawa kelulusan, kelayakan dan pengalaman yang ada padanya adalah menepati syarat untuk diterima sebagai kakitangan jururawat di hospital berkenaan. Tetapi beliau hanya akan diterima bekerja di situ sekiranya bersetuju untuk membuka tudung! Anak saudara saya merayu agar dibenarkan memakai serkup/skaf hitam namun tetap tidak dilayan.

Terdapat 11 calon bertudung yang ditemu duga dan hanya calon yang bersetuju mengorbankan pegangan akidah dengan membuka tudung diterima untuk bekerja di situ. Akhirnya, anak saudara saya menolak tawaran tersebut walaupun beliau amat memerlukan pekerjaan kerana sudah hampir setahun menganggur.

Saya terpaku, terkejut dan tertanya-tanya, benarkah kita berada di Malaysia? Sebuah negara yang agama rasminya adalah Islam? Mengapa wanita Islam diperlakukan begini? Syarat yang ditetapkan begitu kejam!
Jika sebelum ini saya biasa mendengar syarat Bahasa Mandarin untuk bekerja di sesebuah syarikat tetapi rupa-rupanya ada syarat-syarat lain yang secara terang-terangan bertentangan dengan hak asasi seorang Islam.

Saya berharap perkara ini disiasat dan janganlah biarkan ‘cacing naik ke mata’ kerana jika dibiarkan akhirnya anak-anak Melayu akan merempat di negara sendiri atau terpaksa menggadaikan maruah diri dan pegangan agama demi sesuap nasi!-sumber

MOKTEH BEKENG,
Kajang, Selangor

p/s: amat bersetuju dengan mak cik ni, perlu diambek tindakan terhadap hospital yang sebegini

Kejam! Manusia Ini DiBunuh Dan Dimakan

!Assalamualaikum!

Peristiwa sadis ni berlaku di Kota Makeevka Ukraine dimana Alexander Nivikov telah menjadi mangsa kannibalisme dari pasangan Oxana dan Edward. Peristiwa ini terbongkar apabila orang awam menemui tulang Alexander di lorong-lorong dan melihat sepasang kaki manusia terkeluar dari celah lubang.




Pembunuhan ini berlaku apabila terjadinya pergaduhan antara Alexander dan Edward dan berakhir dengan pembunuhan Alexander. Pasangan tersebut cuba menyingkirkan mayat Alexander dengan memasak dan sebahagian lagi dibuang dalam sebuah lubang.

Apa yang menggerikan lagi, pasangan ini menyimpan danging dan organ Alexander di dalam peti sejuk. Polis menemukannya ketika memeriksa rumah mereka. Difahamkan daging tersebut akan dibuat makan malam pada hari berikutnya.


p/s: ngeri giler kan?ada lagi manusia kanibal zaman sekarang ye..ish3

Sakit Penghapus Dosa

!Assalamualaikum!

Semalam perut aku meragam, ntah apa yang aku makan sampai perut aku rasa senak sangat-sangat. Seharian jugak sakit perut tuh, kol mak..mak suruh minum air 100 plus je. Alhamdullilah, lepas je minum air 100 plus barulah perut rasa okay sikit. 

Gedik-gedik pos status kat FB pasal aku sakit ni..hee..adalah sorang rakan FB iaitu Nuha yang mengingatkan aku bahawa sakit tu kan penghapus dosa. 

ciap prinscreen lg sbgai bukti...hee



Ya, memang sakit itu penghapus dosa, alhamdullilah baru teringat satu hadis:

Rasulullah SAW bersabda, "Tidaklah seorang muslim menderita sakit kerana suatu penyakit melainkan Allah menggugurkan kesalahan-kesalahannya dengan penyakit itu, sebagaimana pohon yang menggugurkan daun-daunnya". (HR Bukhari, Muslim)

p/s: bukan meminta untuk sakit, cuma ingin mengingatkan semua yang berlaku pasti ada hikmahnya^____^ 

11 Golongan Diharamkan Syurga!

!Assalamualaikum!


Golongan yang diharamkan Syurga jika tidak sempat bertaubat :

1. Penagih arak
2. Orang yg memutuskan silaturrahim
3. Orang yang mengunakan sihir. 
4. Pemakan riba.
5. Pemakan harta anak yatim tanpa hak.
6. Orang yang derhaka kepada ibu bapa.
7. Lelaki yang dayus (membiarkan maksiat dilakukan oleh ahli keluarganya).
8. Orang yang mengungkit-ungkit pemberiannya.
9. Pemimpin rakyat yang tidak jujur.
10. Perempuan yang menyerupai lelaki. 
11. Orang yang sombong.

 Nabi saw. bersabda, "Tiga golongan yang Allah haramkan baginya Syurga, orang yang ketagih arak, anak yang derhaka kepada ibu bapa dan orang yang dayus (membiarkan maksiat dilakukan oleh ahli keluarganya)." (HR. Ahmad )

Nabi saw. bersabda, "Sesiapa yang Allah jadikan sebagai pemimpin rakyat, kemudian dia tidak jujur kepada mereka, maka Allah mengharamkan ke atasnya Syurga." (HR. Bukhari)

 Nabi saw. bersabda, "Tiga manusia tidak akan masuk Syurga, iaitu orang yang menderhakai kedua-dua ibu bapanya, lelaki yang dayus dan perempuan yang menyerupai lelaki". (HR. Nasa’i, Bazzar dan al-Hakim)

 Nabi saw. bersabda, “Tidak masuk syurga orang yang dalam hatinya terdapat perasaan sombong walaupun sebesar biji sawi.” (HR. Muslim)-sumber


p/s: semoga kita semua  bukan dari 10 golongan ini..aminn 

Pelik! Ikan Ini Bergigi Seperti Manusia

!Assalamualaikum!

Pernah tengok ikan bergigi tak?tak pernah kan*kalo ade pom ikan pirana jelah..hee*?aku pun first tyme tahu ni yang ada ikan bergigi seperti manusia. Ikan yang bergigi aku maksudkan ni ialah ikan Sheepshead. Ikan ini menggunakan giginya untuk menghancurkan ketam dan tiram yang dimakannya.



Ikan Sheepshead ni mudah dijumpai berhampiran pantai, di bawah jambatan dan kat mana sahaja yang tiram banyak didapati. Ikan Sheepshead ni paling mudah ditangkap mase waktu sejuk kerana pada mase itu dia akan datang ke panatai untuk membiak.



p/s: indahnya ciptaan Allah kan??bukan manusia je ade gigi, ikan pom ade..hee

5 Produk Kecantikkan Ini Bahaya!

!Assalamualaikum!


5 produk kecantikkan yang baru sahaja dibatalkan notifikasinya dibawah ini sangat bahaya kerana dicampur dengan bahan larangan termasuklah racun dan bahan kimia lain. Produk-produk dibawah ini juga tidak dibenarkan lagi dijual dinegara ini, produk tersebut ialah:

1 )Cellnex Anti-Sensitive Essence
    2) Natural 99 Night Cream    
3) Natural 99 Day Cream 
4 )SF Beauty Night Cream (Facial)
   5 )SF Beauty Day Cream (Facial)

Produk-produk tersebut kebanyakkannya mempunyai mercury. Mercury ini sangat bahaya dan boleh menyebabkan kanser, buah pinggang dan lain-lain lagi. Jika ingin tahu lebih lanjut bolehlah terus pergi ke laman ini---http://portal.bpfk.gov.my/index.cfm?&menuid=118&parentid=116

p/s: berhatilah-hatilah ketika menggunakan produk kecantikkan..cek dahulu bahan yang terdapat dalam produk tu sebelum menggunakannya=)

4 Tanda Lelaki Itu Mencintaimu

!Assalamualaikum!


Ehemm..jiwang ye tajuk hari ni?hee..tak adalah jiwang sangat cuma nak berkongsi apa yang aku tahu je. Macam mana nak tahu lelaki tu sayang dan mencintai kita?? kalo si lelaki tu ada 4 tanda yang aku senaraikan dibawah ni, memang tak syak lagi si dia tu mencintai korang.

SELALU BERHUBUNG
Kalau lelaki itu cintakan perempuan tu dia akan selalu mengingati wanita yang dia cintai tu. Walaupom bercinta jarak jaoh, si lelaki akan selalu berhubung dengan wanita itu dengan pelbagai cara..ala contohnya kol ke, mesej ke tak pom webcam..sekarang kan dah maju..hee..zaman-zaman dulu balas-balas surat je. Walaupom busy camne pom dia tak akan lupakan korang macam omputih cakaplah "No matter how busy someone is, if they love you and care they will find a way to make time for you. Even the smallest text message or quickest phone call can say a thousand words."

MENGAMBIL BERAT
Apa sahaja yang kamu buat, dimana sahaja kamu berada si lelaki ni akan tahu. Dia ingin tahu semuanya tentang perempuan yang dia cintai tu. Dia bimbang jika berlaku sesuatu yang buruk tentang korang. Bila korang perlukan bantuan atau apa-apa pertolongan dialah orang pertama yang akan membantu korang.

MENANGIS
Tersangat-sangat sukar dan susah nak tengok lelaki ni menangis tau. Kalau korang tak caye korang tengok sendiri ayah korang tuh, pernah dia menangis jika hal yang temeh-temeh berlaku??tak kan?susah sangatlah nak tengok lelaki ni menangis. Tapi lelaki yang mencintai korang akan menangis jika apa-apa berlaku kepada korang dan jika perhubungan korang tak kesampaian, percayelah..dia akan menangis walaupom seego mana pom si lelaki tu tetap akan kalah dengan perempuan yang dicintainya.

AJAK KAWIN
Okay, yang ni memang the best part...heee..tak kanlah cakap cinta, sayang bagai tapi tak ajak kawin kan?lelaki yang mencintai perempuan tu setulus hati kompem ajak perempuan tu kawin. Dia sanggup terima kelebiham mahupun kelemahan wanita tersebut dan dia ingin dirikan mahligai bahagia bersama hingga ke syurga..insyaAllah.

Pesanan aku buat gurlzz diluar sana mahupun yang sedang membace entry aku ni, pilihlah lelaki yang betol-betol mencintai korang..sebab bila lelaki mencintai dia betol-betol akan mencintai dan dia tak akan meninggalkan korang sendirian tanpa sebab yang kukuh*tak hensem takpe asalkan manis tu ade..kwi3*..insyaAllah bahagia milik kita.

p/s: entah kenapa malam ni rasa nak tulis bab cinta je..hee..arap korang enjoy=)

Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #3 Oleh Mialiana.com


Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.



Segmen ini hanya untuk hari ini sahaja, Ahad 16 Jun 2013 bermula dari jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malamMia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #3 Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.


tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....




Dapat Hadiah Produk Bernilai RM1000 Dari Mary Kay

!Assalamualaikum!

Alhamdullilah..banyak hadiah aku dapat bulan ni dari segmen kawan-kawan blogger tapi hadiah yang paling aku rasa terharu ialah aku dapat produk bernilai RM1000 dari Mary Kay beberapa hari lepas. Hadiah yang diberikan sebagai tanda terima kasih Mary Kay kepada aku sebab aku mempromosikan segmen Mary Kay kepada blogger lain kat SINI.

Mulanya macam tak percaya, tapi bila dah dapat barang barulah rasa percaya sikit..hee..yelah..barang bernilai RM1000 kot bukannya barang bernilai RM100 kan?alhamdullilah dan bebanyak terima kasih kat Mary Kay sebab bagi kepercayaan kat aku untuk mempromosikan segmen tu dan terima kasih untuk hadiah produk bernilai RM1000 kat bawah ni=)

nilah hadiah tuh, nampak macam sikitkan?tp semua sekali bernilai rm1000..wuuu
Hadiah yang dibagi kebanyakkannye ialah alat mekap..huuu..tapi ade perfume ngan losyen jugak..masa mula2 dapat tu tak percayalah hadiah semue ni RM1000 tapi bila tengok katalog yang diberi..memang semua sekali RM1000..camnelah tak bernilai RM1000 satu barang tu dah hampir RM200..hee

Tapi ape pom aku bersyukur dengan hadiah yang diberi..walaupom aku ni tak suka mekap..hee..ade jugak sebahagian hadiah tu aku bagi kat kawan..macam eye shadow semua tu memang tak pakailah..tapi hadiah yang aku paling suka ialah perfume dance kat bawah ni..serious...baunya wangi gilerrr.

minyak wangi ni pom dah RM160 taw*tp memang wangi*

Sejujurnya minyak wangi tu jelah aku paling suka..hehe..sebab aku tak suka mekap..dapat pulak hadiah mekap..adoiii..huuu..tapi ape pom aku bersyukur..bukan selalu dapat hadiah grand2 camni..almaklumlah kite ni bukan blogger femes memes..wuuu

p/s: harap-harap lain kali dapat lagi tawaran yang camni..aminnn^____^
Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^