Gambar Pelik 2

!Assalamualaikum!

Hollaa...*berape kali holla ntah aku nie*...hihi..engat tak lagi yang aku tanye pasal gambar ajaib n gambar pelik hari tuh??sekarang aku dah tahu gambar tuh buat macam mane..tapi still aku tak pandai buat..hehe*bukan IT sangat aku nih*..kene belajar lagilah kan...

Ade orang cakap buat gune format gif..ade orang lain cakap lagi gune photoshop tapi save as gif ke png etc..rupenye banyak care nak buat gambar macam kat bawah ni yew...tenkiuu bagi yang share camne nak buat tuh...*bawu taw*..time kasih banyak-banyak yew sifu...jom kite tengok lagi gambar yang kononnye ajaib bagi aku ni...muahahaha

nampak tak teksi bergerak tuh??hihi

takut plak aih..tengok baju ni gerak...

surat khabar pom boleh goyang2 eh

p/s: siapa yang pandai tuh..boleh tak ajar aku?tak pom bagilah link tutorial yang boleh buat gambar camni..excited pulak nak belajar...hihihi




Segmen Jiaktreatifelt 3 in 1: Apakah?



Follower: 1320
Fan pages: 370
url pages: LIKE

p/s: Jomlah join segmen blogwalking ni..best taw...*tekan header untuk join k*

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013


Aku join segmen giveway dan hadiahnye memang meletop..jom join ramai2..heee*klik header atas untuk join yew*

Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-

1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013 dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry

Segmen Blog Kesayangan


Jom join segmen bloglist dari belog coklateyes ni....best2..jom join....*tekan jew header comey kat atas tuh yew*


" Segmen: 10 Jam Tambah Bloglist!"


Okay..nampak tak banner yang comey dan rase nak makan jew banner tuh sebab ade cupcake...haha..fine..over!!tu lah segmen cik lyeen kite...jomlah join....*just tekan jew cupcake kat atas untuk join^^*

Mangsa Tags
Miz Ruha

Tak nak solat?Test api dunia dulu



Orang zaman sekarang ni kan....kalau tak solat macam biase jew...macam tak ade apa....amboiiii senang lenang jew tak nak solat...tak tahu ke yang amalan pertama dinilai diakhirat nanti ialah SOLAT??jika solat tak lepas macam mane nak nilai amalan lain??adushhh sedarlah...kita hidup ni kejap jew..tak kiralah ko ni tua ke..mude ke...kaya ke...miskin ke..kita ni same jew kat akhirat nanti..

Okay...serius sikit pasal solat ni yew...tadi bawu jew abis tengok video Ustaz Azhar pasal solat ni...hurmmm takut dan insaf...huhu...aku just nak share dengan korang ape yang aku tengok dan tahu*sharing is caring kan?*...mehh semue pakat tengok video niii



Paling mengerunkan bile ustaz cakap pasal hadis yang menyatakan "sekiranya api didunia diletakkan dineraka, nescaya orang yang tinggal dineraka tuh tidow kerana sejuk"...bayangkan...api kite kat dunia ni 1:70 panasnye dari api neraka..subhannallah...panaskan???*takutnye..hurmmm*

Jadi..same-samelah kite jage solat kite...masuk jew waktu...teruslah solat...dan jangan melambatkan solat sebab kerja dunia ni tidak akan habis....kalau malas solat jugak??macam ustaz cakaplah..testlah api dunia ni dulu yew...

p/s: kalau ade tersilap or terkasar bahase..mohon dimaafkan yew...heee^^

Pelik ke gambar ni?

!Assalamualaikum!


Haa..hari tu aku dah tunjuk gambar yang yang ajaib kat entry NI..ajaibkan??hehe..hari ni pom lebih kurang jew dengan gambar hari tuh...tengoklah gambar kat atas ni...ape yang pelik dan muskil korang tengok???huisshhh excited aku tengok gambar-gambar camni taw....camne nak buat yew??boleh tolong bagitau guna ape nak buat gambar camni?*kompiusss banyak kali*...hikhik

p/s: kan bagus kalau pandai buat gambar camni*berangannnn jap*

SEGMEN – Blogger i2 Sahabat ku



Hollaa semue..jom join segmen blogger i2 sahabatku ni...boleh kenal ramai lagi kawan kan???*kenape aku skema semacam ni*...hehehe...jom pakat joinnnn*tekan header kat atas untuk join*

Maafkan semua orang



Sebelum tidur,maafkan semua orang tak kira siapa...insyaAllah, Allah akan lipat gandakan rezeki..

Comel lah awak ni


Semuenye anak sepupu aku...hikhik

Ehemmm..siapa yang comey??tentulah aku*perasaaan jap*..janganlah marah...heee....yang comelnye anak-anak sepupu aku ni haa..yelah..anak saudare kompemmmlah aku tak ade lagik..sebab aku kan sulong...so, menumpang kasih sayang anak sepupu aku jelah......semuenye comel-comel dan cuteee mute..rase macam nak picit-picit jew pipi diorang...bahaha*jaattt tak aku*..

Wahaiiii semue anak sepupu aku..kenapa korang ni comey sangat yew..dahlah datang umah aku jarang-jarang jew....rinduuulah kat korang....T_T...so, untuk mengubati rindu aku yang menggedikkk ni...aku selalu gak usha-usha gambar diorang dalam FB mak bapak diorang...teehheee..dan aku ade curik sekali nak letak dalam diary online aku ni...


Anak Kak Ros

Hai..sayelah zulaikha...bawu jew lahir taw..mohon jangan cubit pipi saya..hihi

Ok...inilah zulaikha..anak kak ros aku..bawu jew lahir taw..amecam??rase nak cubit tak pipi dia yang gebu tuh??mohon dengar cakap dia tadi...*jangan cubit saya yew auntie2 dan uncle2 semue*...muahahaha..aku tolong translate bahase si kecekkk nii

Anak abang Duan dan kak Tati

abang yang baik...teman adiknye tidow..

Ni pulak si Fahmi dan adiknye....bile tanye jew budak fahmi ni..adik dia kat mane??dia just jawab...hah?hah?hah?...tu jew lah dia mampu jawab..geram betol....hahaha...*sayang sangat dia kat adik dia  kan*..hihi....kasih seorang abang kecekkk...kwi3

Anak Nadia dan Mat Pin

Ape tengok-tengok saya??hehe

Helloo..sayalah Damia Batrisya.....

Haa..ni lah si comel damia...kiteorang panggil Mia..hihihi..Mia ni bukan boleh duk diam...kalau datang umah aku...ade jew dia nak pergi...fuhhh...penat jugak layan karenah Damia ni...naseb baik comeyyyyy ko ni yew Mia....

Anak Kak Ya

Hyeeppp sylah Danishhh

Nilah danish..perangai dia dua kali lima jew macam damia...tak boleh duk dia jugak...ade jew kerjaannn dia nak buat...pening mak dia dibuatnye..ishhh3...hehe

Anak Kak Ja

saye pulak erin natasya

saye adik erin..adam mukrizzz...sedeyyy*hahaha*

Bile berenang bawu hepy balik....

Anak Siti

Humairah....bawu jew lahir ni...

Anak Kak Da

Nilah Haziqqq

Haziq si suke main...tengoklah tuh...main kuda-kuda pulak yew...hahaha...tak boleh jauh dari ibu dia...haziq owhhh haziq......kecian kat ibu taw*aikkk aku pulak yang lebih-lebih*...bahahaha

Okay..tu jew semue anak sepupu aku semue tuh yew...hee...tak ade anak saudare lagik lah katekan*kecian tak kat aku*..untunglah korang semue yang dah ade nak saudare yew...i'm around da corner...kwangggg3....ok...adik aku dah mengacau aku nihhh...daaaaa

p/s: tunggu aku kawen dululah kalo adik aku nak anak saudare kan??bahahaha*moodd gatal***












3 gambar pelik

!Assalamualaikum!


Ouchhh..ni gambar nangka ke gambar orang??heee..sah-sahlah gambar nangka tapi macam muke orang kan???subhanallahhhh......memang indah ciptaan Allah ni yew...*pelik tapi coolll*



Ni pulak gambar ape??dah banyak kali aku tengok dan meneliti...tapi kesudahannye hampa...sebab tak tahulah gambar ape...korang agak-agak gambar ape??*kompius*



WOOOOOwww..tulah first tyme mase aku tengok gambar ni...amboiii...bestnye kalau rumah kite macam ni yew?tapi camne nak pergi keje...nak pergi shopping..nak pergi mane2 kalau umah camni??hehe..kuat berangan aku ni..tapi untuk honeymoonnnn bestttlahhhh...bahahahaha*booo untuk aku*..kwi3..#agak2 gambar ni betol ke or dah diedit??

p/s: ehemmm tengah berangan..bilelah nak kawen yew...hikhik*kutuk dalam hati sudah*...bahahaha





3 Blog Random Review


Haa sekali lagi aku marajinkan diri mereview blog....owhh yew...3 blog bertuah yg terpilih dari komen entry NI..ialah no 5,6 dan 8....hehe...semue ade 9 komen kan??so tiga no tuh jew yang bertuah,,korang bilang sendiriklah yew kat komen entry tuh....belog-belog yang bertuah tu adelahhh:

BLOG 5


Camne??cantik kan tuan belog ni*akulah tuh comey*..haha...gurau jew...belog Fatin aziz ni best...santai jew bacer kat belog dia taw....*tekanlah header tuh kalau nak serbu*



BLOG 6
Ala tomey-tomeynye belog dye..hello kitty lagi..mesti si tuan belog ni suke hello kitty kan??*buat tanye lagik*..hahaha..tengoklah...dia pom pegang patung hello kitty tuh..hee...kite samelah dik...*aik..tibe2?*...kwi3...*tekan header untuk terjah*

BLOG 8

Sejujurnye..belog ni memang best dan santai....tengok header dye pom dah tahu kan??heee...fuhhh memang panaslah belog ni....rugi korang tak lawat...duk kat belog ni...dah payah dah nak gerak kat lain...sebab powerrr...powerrr rangerssss....bahahah*kliklah header tuh*

p/s: maaflah yew....entah ape2 aku komen belog korang kan..huu..dah malam sangat nih...ngantukk...tulah mengarut jew banyak...huu..sowi..T_T

Review 3 Blog Terpantas

Ehemmm..malam ni aku terajin pulak nak review blog orang...so, nak adil aku pilih 3 blogger terpantas komen kat post aku di Kelab Blogger tadi..heeheee..*korang jangan jeles pulak yew*....kwi3...ok2...malas nak membebel panjang...jom tengok sape yang kena...
BLOG 1



Blogger pertama yang terpantas ialah......bloggggg aisyah humaira'...hee..sape tak kenal dengan blogger yang comel lagi kecik molek ni yew...kalau tak kenal tuh memang pelik bin ajaiblah....sebenarnye niera ni kawan satu u aku....cume kos jew lain-lain..kalau jumpe kat kampus..aku segan nak tegur..heee....sowi yew niera comey*sesi membodek*...bahahha...blog niera memang comey macam tuan dia....haa niera jugak ade kongsikan cerita pasal perkhawinan dia....best sangat2 taw*kawen awal*..tahniah niera..moge bahagia sokmo...hehe..*jumpe kat u..tegur2lah kite yew*...heee*tekan header atas untuk terjah*

Blog 2



Auni belog name diberi...si empunya blog cantik sekali....izinkan hamba mereview beog saudari...moge kite boleh jadi kawan blogger nanti....hahahaha...ape ntah aku merapu ni kan..hee..nilah blogger kedua yang terpantas....aku rase dia newbie kowt....jomlah support belog auni ni.....*tekan header untuk serbu*



BLOG 3


Semoga bahagia itu milik kita selamanya...aminnnn..haaa besst jew kan trademark akak mastura kite ni??manis jew akak masturah ni kan....hee...aku rase akak masturah ni pom newbie...betol tak  kak?kalau salah maafkan saya yew..heeee...jomlah follow akak masturah ni...*macam biase..tekan headerlah untuk terjahhh*

p/s: rase rajin jew malam ni nak review belog orang..nak 3 belog lagi nak review....nak??komen kat bawah ni yew...kalau ramai..terpakse undilah..heee

Butik Zalora komen kat blog aku!

motif??sje2 letak..sebab comeyyy loll

Holla....ishhh aku ni..sket2 holla kan...hahaha...weiii aku happy n excited sangat nak citer kat korang semue ni..tadi..buka jew blog butik zalora online yang terkenal tuh komen kat blog aku!!!heee...nak tahu apa yang dia komen??meh tengok bawah ni...*ciap printscreen lagi aku ni*

best ke blog aku ni?*ehemmm*..bahaha

Rase macam nak melompat jew dapat komen ni..korang rase ok ke kalau aku bagi respon ek??rase macam tak layak jew...hukhuk..yela...blog aku ni just untuk suke suki jew..bukan ilmiah sangat.....hurmm kene pikir panjang jugak nih....

Tapi kan best jugak sambil berblog dapat income kan??hehe...eh..korang biasa ke shopping kat zalora nih??aku pernah dengarlah butik zalora ni femess..heee...tapi tak pernah pulak membeli belah kat situ.....*kene selidik lagi*..kwi3..over!!

p/s: patot ke tak bagi respon ni??malulah...hukhuk*korang rase???*

Kenapa sedih?



Pernah tak korang tiba-tiba jew rase sedih??tak ade apa pom yang menyedihkan sebenarnye..tapi hati ni tiba-tiba jew rasa nak nangis...hukhuk..aku dah banyak kali rasa sedih tapi aku tak tahu kenapa aku nangis...*pelik benokan*..tapi tulah hakikat....jadi nangis jelah..hee

Ada satu hari tuh..aku tak boleh tidow...pukul 2 pagi masa tu...tiba-tiba jew aku rasa sedih..dan nangis sepuas hati aku..teresak-esak pulak tuh...tapi pagi esok tuh, aku dapat tahu kematian mak saudare aku..dia mati masa pukul 2 pagi tuh!!..hurmmm patotlah aku rasa sedih dan serba tak kena..kuat jugak instinct aku ni kan??bahaha*peraasaaann*.

Hari ni....aku pom rasa macam sedih jew..hurmm tak patot betol aku nak sedih tanpa sebab kan....buat insan-insan yang tengah sedih macam aku sekarang..janganlah sedih-sedih..Allahkan ade..owhh ye..aku ade cari kata-kata semangat di google tadi...semoge dapat sembuhkan hati-hati yang berduka sekarang ni=)

yew..kita beruntung*yakinlah*


Allah tak kan bebankan kita dengan apa yang kita tak mampu
Jangan biarkan kesedihan kita  menghalang impian hidup kita

Janganlah sedih..Allahkan ada=)
p/s: kenapa nak sedih pulak ni??adoiiii...tak nak sedih-sedih lagi

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^