Home » » Isu Hangat Blog Di Facebook

Isu Hangat Blog Di Facebook

!Assalamualaikum!

Hari ni bukak je facebook, aku tengok ramai blogger yang update status pasal pagerank blog diorang. Wahh semuanya hepy sebab pagerank diorang naik. Aku pun apa lagi, terus bukak web pagerank untuk cek pagerank blog aku, alhamdullilah blog aku pun dah naik jadi 2..hehe..terkejut jugaklah. Isu hangat blog di Facebook aku maksudkan ialah pageranklah.

Kalau ikutkan pagerank blog aku dah lama dah satu. Lepas je aku tukar ke blog domain, pagerank aku jatuh jadi kosong balik. Masa tu memang sedih jugaklah, sebab bukan kejap nak naik kan pagerank ni sebenarnya. Tupp tupp hari ni, tengok-tengok google dah update pagerank web.

Mesti blogger baru or newbie tak tahu apa tu pagerank kan? ala pagerank ni dalam bahasa mudahnya nak tengok ranking blog kita dan nak tahu sejauh mana blog kita mendapat pembaca setia. Pagerank yang paling bagus ialah 10/10 dan yang paling rendah 0/10. Alhamdullilah, bila pagerank dah naik ke 2/10 ni, rasa hepy jugaklah.

Tahniah jugak kat blogger lain yang pagerank mereka yang dah naik. Gembira jugak bila semua blogger update pasal pagerank diorang dah naik ni. Yang tak naik, janganlah putus asa pulak. Teruskan taip entri, kalau setiap hari ada entri, insyaAllah makin mudah untuk naik kan pagerank. Jangan jadi macam aku ni, bila ada idea baru nak taip entri.hehe

Owhh lupa, bagi yang nak cek pagerank tu boleh terus ke link kat bawah ni.Jomlah cek, manalah tahu pagerank korang dah naik kan ;)

CEK KAT SINI YE ^__^

p/s: penantian setahun lebih akhirnya terbalas...hihihi

9 comments

7 December 2013 at 02:49

hihih//wat suspen je la...tahniah dear

7 December 2013 at 03:39

taniah

7 December 2013 at 03:42

x tau menahu pun pasal benda nie.. tp btl la... banyak blogger cte pasal benda nie..

7 December 2013 at 04:08

Waha mant0p nih..

7 December 2013 at 05:10

waw, tahniah .

7 December 2013 at 07:47

untunglah..tahniah..ehhee..lyeen negatif 0..hahahahah

7 December 2013 at 09:34

untgla dpt pr2..
kte bru nk bermula, stil pr0 lgi..
huhu

7 December 2013 at 17:42

mai bru cek..kte pn 2/10...serius b4 dis xpenah cek..hee

8 December 2013 at 07:37

tahniah dah naik =)

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^