Home » » Allah Tak Bagi Mesti Ada Sebab

Allah Tak Bagi Mesti Ada Sebab

!Assalamualaikum!

Nak kawin awal, nak keje awal, nak hidup mewah, nak dapat dekan, nak suami hensem dan kaya...wah banyaknya angan-angan dan impian kita kan? jeling sana..jeling situ..jeling kiri...jeling kanan..tengok kawan-kawan dapat apa yang kita nak..mahu tak jeles bukan??kenapa Allah tak bagi lagi apa yang kita nak?? Allah tak bagi mesti ada sebab.

Kadang-kadang tu ada juga terfikir, sampai bilalah nak tunggu apa yang dihajat tu tercapai, tengok kawan-kawan dapat senang je..tapi kita bukan main payah. Bila dapat, tak bersyukur pulak kan?menunjuk pulak tu, adoii camnelah nak berkat hidup ni kan..nauzubillah.



Entry kali ni bukan nak mengata siapa-siapa cuma nak memperingatkan diri sendiri serta kawan-kawan semualah yang Allah tak kejam cuma dia rindu nak dengar rintihan kita sebenarnya. Bukan hanya mengharap, bukan hanya berdoa tapi berusahalah..insyaAllah semuanya dipermudahkan.

Ketika Allah rindu pada hambanya, Allah akan mengirimkan sebuah hadiah istimewa melalui malaikat Jibril yang isinya adalah ujian. Dalam hadith qudsi Allah berfirman: “Pergilah pada hambaku lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya.” (HR. Thabrani dari Abu Umamah)

Allah answers prayers in 3 ways:

He says YES and give what you want,
He says NO and gives something better,
He says WAIT and give you the BEST!!

p/s: esok aku ade dua test, mohon doakan ye ^__^

8 comments

25 December 2013 at 03:04

Betul tu... Allah xbg mesti ada sebab. Bersyukurlah kita kan..
Btw. Good luck esok yeaaa

25 December 2013 at 03:16

@NinaAz
insyaAllah tq nina =)

25 December 2013 at 04:18

allah tak bagi sekrg mungkin allah nk bagi yg lebih baik nnti.. yakin dgn allah :)

25 December 2013 at 06:52

sgt tersirat dan terbaik nabila..:) Lyeen suka entry ni..:) allah sedang menguji kita krn rindu pada rintihan kita..:'(


ps: Lyeen nak jemput u olls untuk join Pencarian Bloglist & Review dekat sini http://ciklyeen.blogspot.com/2013/12/pencarian-bloglist-dan-review-blog.html

25 December 2013 at 08:14

Semoga berjaya :)
Semoga mendapat kejayaan cemerlang dengan izinNya.

25 December 2013 at 08:55

mcm zaza... ia mengingatkan.. ALLAH segalanya.. ada pelangi dia nak beri.. :)

25 December 2013 at 12:34

Yes so true dear...

Www.mummysayf.blogspot.com

25 December 2013 at 17:10

Sangat setuju. Kalau nak doa je tapi xde usaha pun x boleh jugak. Kalau usaha tapi tak pernah doa pun susah. Jai kena balance due-due. Bile doa dah usaha pun dah tapi tak dapat jugak, tandanya He has something way better for us in the future :))

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^