Home » » 5 Makanan Paling Mahal Di Dunia

5 Makanan Paling Mahal Di Dunia

!Assalamualaikum!

Hari ni tiba-tiba rasa nak tahu sangat apa makanan paling mahal kat dunia ni. Yela, orang kuat makan macam aku ni, semua nak tahu bab-bab makan ni..hee. Kalau makanan tu mahal, konfemlah makanan tu sedap kan? kalau ikut logiklah..okay, dahlah merepek..meh tengok 5 makanan termahal di dunia ni.



Nampak macam sedap sangat stik ni kan? Nilah  tulang rusuk Wagyu yang terkenal di New York Craft sana. Makanan sedap ni berharga RM8478.40..woowww!! Katanya stik terbaik..hihi



Matsutake ni ialah sejenis kulat yang amat sukar ditanam..sebab itu harganya sangat tinggi di pasaran dunia..dan boleh mencapai hingga RM6056.00 sekilo.*kulat pun mahal okay..hehe*



Siapa suka tembikai susu? bolehlah try tembikai yubari yang termahal di Jepun ni. Harga dalam lingkungan 6,000 ke 15,000 yen (RM181 ke RM454)..okay..tutup mulut tu ye. =P



Apa ni??batu ke??eh tak..tak! ni lah Coklat yang paling sedap dan paling mahal di dunia adalah chocopologie oleh Knipschildt. Pada RM7872.80 per paun, coklat lembut buatan tangan ini hanya dimiliki melalui pesanan. Ia mengandungi coklat lembut hitam dan 70% koko Valrhona.



Okay, yang ni nampak sangat menyelerakan..hahaha, di panggil Samundari Khazana iaitu Khazana dari laut, salah satu campuran telur Beluga yang sedap, iaitu siput laut dan udang karang dengan emas yang boleh d makan. Kari yang paling mahal di dunia telah dilancarkan meskipun harga kerangupannya bernilai RM6056 sepinggan.

p/s: amecam? terliur tak? bolehlah cuba bila dah kaweng dengan anak raja or datuk nanti..hahahaha

10 comments

8 December 2013 at 23:44

Takdelar terliur sangat , tapi terliur lar jugak. =.=

9 December 2013 at 00:01

x sggup nak makan bila tgk harga macam tu.. buat koleksi je mknn tu.

9 December 2013 at 00:05

Mahalnya..Kopakla duit..Hahah

shafiqhashim.blogspot.com

9 December 2013 at 01:03

mahalnya!baik shopping ^^gabung sumer makanan ni dah boleh byr duit muka keta..haha

9 December 2013 at 01:21

teringin nak makan cheese cake

9 December 2013 at 01:23

mahal gler..huhu tkot dengar harga dia..huhu t_t

9 December 2013 at 03:26

Yang udang tu sedap !!
Kami menjemput semua blogger Ping di PingBlog.Net,Skrip agregator terkini dengan ping sangat mudah kerana auto description dan juga auto image.Artikel anda akan dipost pada twitter dan 294 fanpage serta group facebook.Kualiti Backlink,dan highkan rank blog anda

9 December 2013 at 04:48

haha satu hidangan boleh beli berkali kali kali kali kali ganda hidangan lain lagi...

9 December 2013 at 08:44

pengsan tengok harga...
mampu bau jela..
huhu

21 July 2014 at 00:47

Kat Malaysia pon x kurang mahalnya... pernah dengar x Ikan patin Sungai..

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^