Home » » Nak Sambung Master Atau Tidak?

Nak Sambung Master Atau Tidak?

!Assalamualaikum!

Ehemm degree belom abis, dah nak cakap pasal master ye?tak salah kan kalau kita nak rancang masa depan kita??haa ni lah yang nak citer ni..tadi cakap dengan mak kat handphone..citernya camni:

Aku: Mak..ila rasa nak sambung masterlah nanti, kejap je master..setahun setengah je.
Mak: Sambung jelah..okay jugak.
Aku: memanglah okay, tapi nak kawin umur berape ya mak?
Mak: Amboi..dah pikir kawin??
Aku: Errrr...(gelak)



Haaa...camne??kalau sambung master nak kawin bila?nak kerja pulak bila?umur semakin meningkat...wuuu..tapi ramai je yang akan cakap, kawin jelah masa belajar kan?apa salahnya kan?kalau ikut hati aku, okay je..tapi tak tahulah pulak family macam mana..hehehe

Kalau nak sambung master, insyaAllah lah aku akan sambung family counselling..kalau tak sambung, kompemlah keje terus dengan ijazah ni haa. Kalau tak, kawin jelah anak dato' mana-mana kan?kan?hahaha...nak sambung PHD terus pun tak apa*al-maklum suami tanggung*

Banyaknya kalau? insyaAllah..kita hanya merangcang, sebaik-baik perangcang hanyalah Dia. 

p/s: dalam masa terdekat ni aku akan buat segmen yang grand, nantikan ye ^__^

6 comments

23 September 2013 at 09:32

sambung je nabiela..kalau husna, husna nak smbung..=)

23 September 2013 at 13:11

Assalamualaikum, hai nabila. salam kenal. If i were you, i'll continue masters. As long as you minat shouldn't be problem. Sy sgt galakkan. I think skrg certain university like UTM n uitm they did offer utk directly amik PhD but u have to get 1st class honor lah ms time degree. so instead of buat master. boleh directly buat phd so x buang ms. xdelah buang ms pun bila menuntut ilmu ni. hehe..yes, it took like 1 and half years for coursework but utk mixmode and research biasanya 2 years or more. Pasal marriage don't worry, kalau dah jodoh tak ke mana. apa pun best of luck. suka tgk u have a very clear plan for ur future. :)

23 September 2013 at 17:01

ala, kawin bila2 pun bole..life begins at 30 :p

All the best dear.

23 September 2013 at 17:22

mai skrg bru hbs degree...mmg ada planning nk smbung master tp mai tetapkan dalam 2 thun lagi...nk amik pgalaman dulu..sbb klu nk jd lecturer mmg better continue master trus but for keje kat industri, agak susah bila xda experience...pape pn, slagi boleh teruskan lah belajar...hee..yg pntg ada smgat n ksungguhan kan..

24 September 2013 at 01:16

Sambung jer.

24 September 2013 at 09:13

BBL pun sekarang dah nak habis degree. bila nak kerja.. bila nak kawin. haha

Terbaru Di Blog : Hanya Di Malaysia Versi Instagram Episode 7

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^