Home » » Entry Copy Paste, Apa Pendapat Anda??

Entry Copy Paste, Apa Pendapat Anda??

!Assalamualaikum!


"Entry copy paste, apa pendapat anda??", wahhh entry kebabomm ye hari ni. Entry copy paste yang aku maksudkan pada hari ni, ialah entry yang copy paste tanpa meletakkan sumber asal entry tuh. Nampak macam biasa je kan?tapi sebenarnya entry copy paste ni bahaya jugak tau, kenapa bahaya??meh nak citer yerr.
 
Apa yang aku tengok dan meneliti banyak blog yang cepat naik kerana entry dicopy paste, errr copy paste tu tak salah, tapi apa yang salah bila kita copy entry orang lain tanpa meletakkan backlink ke blog asal itu semula. Perbuatan tu memang tidak patot untuk seorang blogger yang profesional..lagi-lagilah blogger yang dah otaiii.

Tak kanlah semua entry nak dicopy paste??kalo dapat berita yang hangat mahupom hangittt pandai-pandailah olah ayat sendiri buat entry..jangan malas sangat aihhh...sikit-sikit nak copy paste, tak letak sumber pulak tuhhh..bahaya tau..*sekali lagi bahaya yang ta terucap*..hee

Okay, dah banyak kali aku cakap bahaya entry copy paste kan??kenapa bahaya??bahayanya entry copy paste tanpa backlink kerana apabila blogger yang asal nampak entry dia dicopy paste tanpa backlink, jika dia tidak berpuas hati lalu report blog kita kat google, dengan mudahnya google akan delete blog kita tau..BAHAYA KAN??

Haa...jadi adik-adik, kakak-kakak, mahupom abaang-abang semua, kalau nak copy paste tu pandai-pandailah backlink balik ye ke blog yang asal, bukan apa..takut blog didelete google nanti karangg..siapa yang susah??heee..*nasihat untuk diri aku sendiri jugak nih*

p/s: dulu-dulu suka jugak copy paste entry orang, bila dah tahu ni..barulah kurang sikit..wuuu

15 comments

31 July 2013 at 08:17

wuuu takutnya google delete blog kita. tak pepasal hilang satu blog nanti

31 July 2013 at 08:42

Penulis blog perlu ada integriti. Jangan main sebat jer entri orang tanpa letak backlink

31 July 2013 at 08:46

Maaf tompang lalu
------------------
Saya ingin menjemput anda utk menyertai : Contest Blogger Jejaka Jambu.

31 July 2013 at 08:48

agak makan hati jugak dengan blogger jenis gini,tapi rasanya kena jugak tegur kan.

31 July 2013 at 09:08

Bahaya mudah meletop!..haha.. ye memang bahaya..bahaya ke?..banyaknya bahaya..merbahaya pun..hehe.. xpe2..kopi2 je..yg penting bg kredit... akhir2 ni ada beberapa blogger yang pemalas tapi rajin,tau rajinnya apa?.. rajin cari cerita tapi tak bagi sumber!.. agak2 lah. haisshh..malas nak melatah..cukup lah bahaya apa yg TT katakan tu.. :)..

31 July 2013 at 09:44

patutnya jangan lah macam 2...huhuhu cilop2 karya org ni salah walaupn tuan dia xde daftar hak cipta.. camner klu tuan dia xhalalkan???? hehehehe btw elakknlah kan...

31 July 2013 at 11:03

tak syok lgsg copy paste.
karang la ayt sndri .
baru syioook sendiri.
kan ? :)

31 July 2013 at 15:33

plagiarism..hee..xsepatutnyer blogger wt cm tu smata2 nk tgktkan trafik

31 July 2013 at 17:19

ada entry yang kita boleh copy paste..tapi insyallah akan pastikan letak sumber...pernah jugak buat macam tu..la nie takde dah...hehehe

31 July 2013 at 20:12

thanks ingatkan , kak biela , kadang2 nina terlepas pandang juga bila copy paste ni , ehehe :)

31 July 2013 at 23:24

Bukan best pun copy paste entri orang lain . hehehe .

#dina suke buat ayat sendiri . Ayat rekaan sendiri yang buatkan ramai readers yang datang kan ? Tak main la copy paste tambah-tambah tanpa backlink . Hehhehee :D

1 August 2013 at 00:27

takutlah nak buat entry copy paste lepas ni takut blog kena padam dengan google pulak nanti

1 August 2013 at 07:59

Gua tgk, bnyk blog jugak blog yg pakai copy paste tanpa bagi backlink.

Elok je ade.

Maybe xde orang report kowt.

Bhuhuhuhu~

Pastikan blog anda ori. Baru ade jati diri, dok gituw?

1 August 2013 at 08:04

oww.. Tip yg berguna... ^_^ tima kasi manyak2

1 August 2013 at 20:56

sila la singah2 blog n website drnabisar untuk mendapatkan tips dan info berkaitan kesihataan dan kecantikan
http://drnabisarnatural.blogspot.com/
http://drnabisar.com/index.php

hehe, mintak izin nk promote sikit ye... :)

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^