Home » » Aku Si Penjual Tudung??

Aku Si Penjual Tudung??

!Assalamualaikum!

Alhamdullilah rezeki di bulan Ramadhan ni mencurah-curah ibarat hujan turun dengan lebatnya..hihi*ntah pape peribahasa yang aku guna*...banyak untung yang masuk, banyak jugaklah kerja yang nak dibuat ya??sampai blog aku ni dah berhabukk aku tengok.

Apa kaitannya dengan tudung?? oh ya..selain dari jual baju dan jubah di FB aku, aku jugak jual tudung di kedai tudung. Jadi siang dan malam aku dipenuhi dengan jadual kerja. Siang-siang aku jual tudung di kedai, malam pula aku jual baju di FB..ohhh memang aku busy sekarang ni, kadang-kadang sampai tak terlayan customer yang nak membeli.

Kalau ikutkan hati, aku just nak ngadap laptop je dan just berniaga on9 tapi disebabkan aku kesian dekat akak yang kedai tudung ni, yang nak aku kerja dengan dia sepanjang aku cuti sem ni, aku jadi berat nak tolak permintaan akak tu..so, terpaksalah berkerja di siang hari di kedai dia.huu

Di kedai kak nah ni, ada macam-macam tudung yang dijual tau. Yang femes-memes sekarang ni tudung yang ala-ala fareeda tulah..ada berlambak dijual di kedai kak nah..macam-mcam jenislah boleh aku katakan...orang membeli memang best, orang yang menyimpan ni balik??seksa-seksa..hihi

yang ni tudung jenis baru dikedai kak nah..memang cumeyy

Aku tak menjual keseorangan, aku menjual dengan kawan aku si kiera kecik molekk ni..hehe..nasiblah si kiera ni ada, kalo taak memang bowink dan penatlah aku layan customer sorang-sorang..hewhew..kalo bowink2 startlah bergosippp sakan..wuuu

kekecikkan kiera terselah..nampak??hahaha*kiera..sila jangan marah..hihi*

Walaupom banyak tudung yang dijual di kedai kak nah, tapi tak sedikit pom menggugat aku..hihi..sebab aku tak suka sangat tudung jenis blink2 ni..kalo baju takpe..jadi tersangatlah untung bakal suami aku nanti kan??muahahaha..satu jenis tudung je aku suka..iaitu tudunggg bawah niiii


tudung bawal kosong je pilihan hati =)


Penat tu memang penat, tapi seronok jugak..dari aku melepak je duk kat rumah kan sepanjang cuti sem ni. Hurmm kalo kerja ni boleh jugak topup duit masuk sem baru kat U nanti..hehe..lagipom sem depan kena pergi Indon pulak..so, kena kumpul duit banyak2 nak shopping nanti.

tengoklah..hepy je kitaorang keje kat sini kan??hahaha

Aku tepek besar-besar gambar aku dan kiera kat atas untuk pengakhiran citer aku pada kali ni...entahlah bila pulak aihh boleh taip entry panjang-panjang camni. InsyaAllah aku akan rajinkan diri untuk taip entry lagi lepas ni..huhu..doakan jelah ye..si penjual tudung ni nak bersiap-siap pergi keje pulak ni....daaa

p/s: ohh ya, sape2 yang duk ganu tu bolehlah usha2 aku di kedai tudung kak nah di atas bustand kuala terengganu ya..kedai no. 181 =)

7 comments

26 July 2013 at 16:26

Lia duk Kemaman, tengoklah, balik kampung nanti gi kot? Hehe :D

26 July 2013 at 16:33

@♥ Lia Abdillah ♥
boleh2..dtg je..hehe

26 July 2013 at 22:39

akan ku terjah nanti kedai 181.hhahaha

26 July 2013 at 22:52

patutlahh lama tak update blog hee.

teringt plak time kak biela aja yg klu tdg yg tone tuu , kena pndai tarik balik hee

27 July 2013 at 07:13

@amal
eh bile akak ajar ni amal??haha..xengat dah aihh

27 July 2013 at 09:15

selamat berpuasa

27 July 2013 at 17:14

Tak lama lagi boleh jadi tokey dh ni :D

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^