Home » » Pelik! Ikan Ini Bergigi Seperti Manusia

Pelik! Ikan Ini Bergigi Seperti Manusia

!Assalamualaikum!

Pernah tengok ikan bergigi tak?tak pernah kan*kalo ade pom ikan pirana jelah..hee*?aku pun first tyme tahu ni yang ada ikan bergigi seperti manusia. Ikan yang bergigi aku maksudkan ni ialah ikan Sheepshead. Ikan ini menggunakan giginya untuk menghancurkan ketam dan tiram yang dimakannya.



Ikan Sheepshead ni mudah dijumpai berhampiran pantai, di bawah jambatan dan kat mana sahaja yang tiram banyak didapati. Ikan Sheepshead ni paling mudah ditangkap mase waktu sejuk kerana pada mase itu dia akan datang ke panatai untuk membiak.



p/s: indahnya ciptaan Allah kan??bukan manusia je ade gigi, ikan pom ade..hee

6 comments

16 June 2013 at 21:51

comel gigi tu :D

16 June 2013 at 23:23

subhanallah gigi ikan tu banyak sampai nak ke tengah2 lelangit ^^

16 June 2013 at 23:28

memang macam orang giginyer...hahaa

17 June 2013 at 06:35

gigi palsu ke apa nie.. keh..keh
leh la buat iklan colgate..

17 June 2013 at 09:43

Mcm manusia jugak..

17 June 2013 at 16:25

Hai..
Salam kenal.. =)

Jangan lupa follow sy balik ye..
Kalau sudi singgah-singgah lah dkt page AZ Collection..
Mcm-mcm pilihan peplum ada,barangan kesihatan pn ada..
Nak tempah KRAF FELT pn blh..
https://www.facebook.com/pages/AZ-Collection/199515420202002

Nak mintak tlg LIKE page blh? Thanks.. =)

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^