Home » » 5 Produk Kecantikkan Ini Bahaya!

5 Produk Kecantikkan Ini Bahaya!

!Assalamualaikum!


5 produk kecantikkan yang baru sahaja dibatalkan notifikasinya dibawah ini sangat bahaya kerana dicampur dengan bahan larangan termasuklah racun dan bahan kimia lain. Produk-produk dibawah ini juga tidak dibenarkan lagi dijual dinegara ini, produk tersebut ialah:

1 )Cellnex Anti-Sensitive Essence
    2) Natural 99 Night Cream    
3) Natural 99 Day Cream 
4 )SF Beauty Night Cream (Facial)
   5 )SF Beauty Day Cream (Facial)

Produk-produk tersebut kebanyakkannya mempunyai mercury. Mercury ini sangat bahaya dan boleh menyebabkan kanser, buah pinggang dan lain-lain lagi. Jika ingin tahu lebih lanjut bolehlah terus pergi ke laman ini---http://portal.bpfk.gov.my/index.cfm?&menuid=118&parentid=116

p/s: berhatilah-hatilah ketika menggunakan produk kecantikkan..cek dahulu bahan yang terdapat dalam produk tu sebelum menggunakannya=)

19 comments

16 June 2013 at 09:11

produk SF Beauty tersenarai? nasib baik FD guna AS Beauty je dulu. tengok SF macam sama dengan AS Beauty je. btw AS Beauty memang berkesan

16 June 2013 at 09:14

thanks for the information, boleh berwaspada ar lepas nie

16 June 2013 at 09:22

thanks sharing dear..

16 June 2013 at 09:24

Setahu saya sf beauty selamat.:) sebab bahan terlarang y dikesan adalah dalam sf beauty tiruan. Packaging sf beauty byk kali ditukar srbab ada org tiru produk sf.huhu

16 June 2013 at 09:29

@Adda Saadah
maaf sis..sy ambik sumber ni kat portal kmenterian sendiri...si ley tgok kat link sini---http://portal.bpfk.gov.my/index.cfm?&menuid=118&parentid=116

16 June 2013 at 10:04

eh2 hana pun odw nak buat pasal bahan dalam produk ni..hehe

16 June 2013 at 11:15

Nice sharing. Nak harap diri ni search sendiri memang tak lah. Haha =)

16 June 2013 at 12:54

assalam,

nak cantik pun kene berhati2 tentang produk nyer baru beli..

16 June 2013 at 14:47

Pernah guna Sf, sekarang dah tinggal. btw saya baru follow this blog, salam kenal.

16 June 2013 at 15:59

tq for sharing! tu yg rsu ble beli produk2 ni...sbb tu mai klu beli produk msti dr tmpt cm guardian or watson so xda la ragu2 sgt

16 June 2013 at 16:36

takot dgr benda mcm ni >.< hmm, thanks atas perkongsian :)

16 June 2013 at 19:35

kita pkai bedak sejuk je... hehe...

16 June 2013 at 20:03

Adeiiu. Bahayanya

17 June 2013 at 08:27

tq for sharing. Dulu kawan ramai pkai natural 99 tu..tapi skarang dah stop pakai..

Anonymous
28 June 2013 at 04:13

Kkm tidak akn sewenang2nya publish yg produk sf beauty tidak selamat..n dlm website portal.bpfk.gov.my/product_search.cfm hny tunjuk beberapa produk yg msih boleh di pakai..but for sure night cream n day cream conform x leh pakai lg..
coz dlu i pn pki sf beauty... kwn2 suma puji muka licin..tp bla kua brita yg sf mengandungi mercury..i stop pki immediately..sal tkt kesan jgka pnjg..takde la nak muka licin cm bby tp orgn bdn yg len rosak..
Anyway suma ni tpulang ngn indvdu msg2.,nk pcaya ngn dealer yg of coz nak prodk laku or kkm yg nak kualiti idup tjamin,.hehe..msg2 pkir yee..

Anonymous
26 September 2013 at 03:34

Ya.sy setuju dgn pendpt tersebut.sehingga sekrg sf beauty cream tiada dlm kelulusan bpfk.hati2.

28 September 2013 at 09:12

Krim mlm bkilat mercury..bla sapu kan nmpk mcm bkilat

16 October 2014 at 04:47

Still guna AS Beauty ke ? Okey tak pakainya ? Saya baru nak cuba . Tercari-2 produk yang berkesan .

4 February 2015 at 02:51

produk as beauty bahaya ke ?

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^