Home » » 3 Sebab Malas Nak Join Segmen

3 Sebab Malas Nak Join Segmen

!Assalamualaikum!


Sekarang ni ramai sangat blogger yang menganjurkan segmen kan?macam-macam hadiah menarik yang ditawarkan..baik hati betol sponsor diorang ye..hee..ramai jugaklah yang jemput aku join segmen diorang..ada yang betol-betol menarik kompem aku join..yang aku tak join tu bukan sebab tak menarik hadiahnya TAPI...aku tak join atas 3 sebab di bawah:

TERLALU BANYAK KENA FOLLOW
Kadang-kadang kalo terlalu banyak sponsor yang kena follow rasa malas jugak nak join..wuu bukan sebab apa, kita pun banyak keje lain yang nak dibuat..kalo setakat 5 blog tu bolehlah follow..ni kalo 10 dan kadang sampai berbelas-belas kena follow tak larat jugak kan?kan?

SYARAT TAK TETAP
Haaa ni yang paling aku tak suka, mula-mula cakap lain pastu last-last cakap lain. Kalo boleh masa mulakan segmen pastikan betol-betol syarat yang nak dibuat. Ya, memang betol kadang-kadang ada yang tak disengajakan tapi kalo setiap segmen yang dianjurkan camtu memang kompemlah ramai blogger yang dah tak nak join segmen dia, sebab takut nanti cakap tak super bikin macam segmen sebelumnya.

KLIK IKLAN BANYAK SANGAT
Yang ni satu lagi, memanglah buat segmen tu kadang-kadang nak dapat earning jugak kan? Tapi janganlah sampai berpuluh iklan kena klik dik oiii..kita buat segmen ni tujuan asalnya nak tingkatkan follower dan nak mengeratkan lagi silaturahim antara blogger. Tingkatkan earning tu tak salah, tapi klik dua tiga iklan sudahlah..kalo kita senangkan orang insyaAllah orang akan senang nak join segmen kita=)

Aku membebel ni bukan sebab aku tak suka ke ape..cuma sekadar memberi nasihat buat blogger-blogger yang suka menganjurkan segmen termasuklah diri aku sendiri ni haa...buat yang nak ramaikan peserta yang join segmen korang, bolehlah bace tips menganjurkan segmen kat SINI ye..insyaAllah akan ramai yang join segmen korang nanti^_____^

p/s: aku pom pernah buat silap, tak ada manusia yang sempurna tapi kita boleh belajar dari kesilapan kan??

16 comments

15 June 2013 at 03:55

yeah setuju. lagi2 kalau line intenet slow. nak foloo tu folloo ni click situ click sini

15 June 2013 at 03:56

salam..ye betul tu..:-)

15 June 2013 at 04:00

assalamualaikum... hrmmmm sokong sangat-sangat. bila tengok banyak yang kena follow alamatnya kena tekan " x " lah..... ^3^

15 June 2013 at 04:03

sangat sangat setuju (y)

15 June 2013 at 04:17

yup.. btol tue.. harap2lh yg buat GA baca entry nih.. ☺ luahan drpd penjoin(peserta)..

15 June 2013 at 04:19

sb tu ler paly jrg join segmen2 cam tu..

15 June 2013 at 04:27

yup betul saya pun mcm akak juga kalau ada org ajak saya join dia punya segmen contest GA saya akan tgk dulu...kalau rasa saya boleh ikut syarat dia saya join klau x saya tak join lah...

15 June 2013 at 05:28

betul tu..lebih2 lgi kalau kena follow blog sponsor dahlah bnyak,lmbat plak tu..

15 June 2013 at 05:31

tak berani nak buat segmen sebab takada folower yg sudi....:P

15 June 2013 at 05:37

kadang2 nak kena ikut syarat banyak follow insta, twitter,blog dan fb.. tapi hadiah toup rm3 je pun 0.o"

15 June 2013 at 05:53

part follow2 tu yg payah...cuba elakkan join.. :)

15 June 2013 at 06:37

kita pun dulu tak nak join apa2 segmen o ga..tapi kalau yang senang tu okay la..huhu..yg banyak kena like o klik o follow tu fikir banyak kali

15 June 2013 at 07:08

Izni stuju sgt2. penat byk sgt kena buat nk 4low tweet la blog la.
-_-

15 June 2013 at 07:20

kALI pertama aq join segmen yg chekgu tu pun dye dtang jemput sendiri..takkan nak menolak lak kan. Bukan sombong tapi betul mcm kat atas tu sebab2 diri ni malas nak join ape2 segmen.. dah terlalu jauh terpesong niat tu. Segmen ni bukan utk mmbuat kuntungan semata2 tapi tuk eratkan silaturahim antara blogger.. pikir2 la..

15 June 2013 at 08:00

yess , saya pun setju sangat2 apa yg kamu cakapkan tuu .

15 June 2013 at 08:36

Setuju.. Sekarang saya pi;ih segmen senang jer..

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^