Home » » Cara Mudah Hias Casing Handphone

Cara Mudah Hias Casing Handphone

!Assalamualaikum!

Handset HTC kesayangan

Walaupom tengah busy dengan assignment dan test tapi hati ni membuak-buak untuk berkongsi cara hias handphone dengan mudah..hehe..sebenarnya aku terasa nak hias sendiri casing hanset ni sebab susah sangat nak cari casing hanset HTC yang comel-comel...so, buat sendiri lebih senang.

Okay..caranya mudah je..korang hanya perlukan satu casing handset yang kosong dan sticker ape-ape je yang korang suka..kalau yang aku..sticker kartun rabbit yang comel..kwi3

ni sticker rabbit tuh..hehe*cam budak2??mana ade..wuu*

Lepas tu korang tampalkan sticker2 tu kat belakang casing handset korang tu..hiaslah dengan cara korang sendiri....cantik dimata korang kompemlah korang hepy kan?kan?kan?

I
I
I
I
I
I

done hias casing handset dengan sesuka hati..haha

Kalo korang tak suka letak banyak-banyak..letaklah sikit je okay?janganlah tiru aku punyer..sebab aku memang suka kartun2 ni haa..rasa nak tampal semua je sticker tu..harap handset aku kecik je..hehe....sekarang dah comel dah handset HTC rabbit aku..*jangan jeles*...muahaha

p/s: sticker RM5....casing kosong RM10..baru RM15 semue sekali..kalo beli kat kedai ni RM20+++ tau..so, jimat2..hihi




15 comments

19 May 2013 at 05:22

BEtul3.. Jimat dan berbaloi baloi.:D

19 May 2013 at 05:25

comelnya! jimat lak tu :D hehe.. nice tips Kak Biela!

19 May 2013 at 05:45

cntek hp..

19 May 2013 at 05:54

wah! nampak menarik lah sebab ada benda comel. hihi :D

19 May 2013 at 05:59

bagus cara ni , btw awak gune htc ape eh ? hehe

19 May 2013 at 06:21

Creative gilaa . Haha

19 May 2013 at 06:23

chomelnya....=D

19 May 2013 at 06:32

@rodiyatul akmar

HTC wildfire s je..huhu

19 May 2013 at 06:38

comel comel..btw fon awk sama dgn fon adik yaya ^_^

19 May 2013 at 07:33

kreatif...ye betul tu better DIY.jimat pun ye ^^

19 May 2013 at 21:28

patut try ni hehe leh hias caver nset aku nt haha jimat

19 May 2013 at 23:28

comel XD

20 May 2013 at 21:35

Kreatif.. >.<

30 May 2013 at 01:33

Kalau x segan boleh tgk fb Get Bedazzled...ade jual custom made casing handphone.. :)

9 February 2014 at 22:24

Selalu lalu buat macam gituk kekadang dekat screen pon tampal jugak sticker

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^