Home » » Awas!! Penyakit Ini Boleh Membawa Maut

Awas!! Penyakit Ini Boleh Membawa Maut

!Assalamualaikum!



Ini kisah sedih arwah adik Fatin Imanina yang  yang mendapat chickenpox pada awalnya dan semakin lama semakin teruk. PERHATIAN UNTUK SEMUA PEMBACA jika chickenpox seteruk ini, kira dah stage teruk. Darah sudah dicemari oleh kuman.Ianya nampak seperti darah beku kat tubuh.

Sebenarnya Fatin dah dibawa awal berjumpa doktor, tapi doktor tu cakap, "normal la ni...takde pa per....ambik ubat, balik rumah makan yea". Esokannya jumpa doktor lagi, tapi doktor tu cakap, "biasa la tu..chicken pox..mesti la demam....balik rumah, makan ubat yer...". 
Tapi, bila oksigen turun below 60, barulah cakap kes ini kritikal, kena refer pakar dekat hospital kerajaan.

Sedihnya. Moralnya, kadang-kadang apa yang doktor cakap tak semua betul , kita kena cari hospital-hospital lain untuk mengesahkannya .-FB

p/s: Al-Fatihah buat adik Fatin dan marilah sama-sama share kisah ini sebagai pengajaran untuk kita semua

8 comments

27 May 2013 at 03:13

sedih dan kesian.. memang kita sebagai ibu bapa kena amik action lebih bila anak demam.. walaupun biasa.. masa anak mamamyja masuk ward pon der jgak patient sakit chicken pox, tapi sbb time tu anak dah discharge. so xtahu per citer patient tu... rajin follow mamamyja.. thanks

27 May 2013 at 03:15

sedih :( ermmm kesian adik nie... al fatihah

27 May 2013 at 03:33

kesian adik ni hmmm

27 May 2013 at 03:42

Ya Allah kesiannya adik ni..semoga keluarganya tabah hadapi dugaan hidup ini.. Al Fatihah

27 May 2013 at 04:01

kasihannya...tak sangka pulak penyakit chinckenpox ini merbahayakan nyawa...

27 May 2013 at 04:14

alfatihah. sampai hitam2 camtu dah. :'( tula kdg2 sesetengah dktr ni pndg ringan je bnde2 camni. semoga tak berulang.

27 May 2013 at 06:36

kesian kat dia...al fatihah...xleh main2 dgn sakit ni...

27 May 2013 at 08:21

bila anak demam biasa pun dah cukup merisaukan.inikan pula demam chicken pox,amat2 la merisaukan..
Takziah buat keluarga adik Fatin..

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^