Home » » Titik Merah Ini Tanda Mengandungi Gelatin Babi!!

Titik Merah Ini Tanda Mengandungi Gelatin Babi!!


!Assalamualaikum!

Perhatikan titik Merah di dalam simbol merah persegi yang ditunjukkan di atas bar coklat seperti: Bounty bar Chocolate / Marikh dan yang mempunyai simbol merah ini ... ia ditunjukkan secara khusus di belakang sebelah nombor berat. Cap Ini bermakna bahawa produk-produk ini mengandungi gelatin yang berasal dari daging babi!!

Mereka meletakkan bahawa tanda untuk memberi amaran kepada orang-orang vegetarian bahawa coklat mempunyai kandungan bukan vegetarian / bahan-bahan terlarang.

 TOLONG berkongsi info ini dengan semua rakan anda dan ingat bahawa "Siapa memberi Peringatan yang BAIK Kepada yang lain AKAN Mendapat kebaikan yang sama dengan yang MEREKA yang Melakukan KEBAIKAN itu dari ALLAH S.W.T

p/s: kalau nak share kat FB sila tekan butang send kat bawah ye=)

7 comments

5 April 2013 at 21:32

Hmm... Carilah yg halal... Dan tgk ingredientnya...

5 April 2013 at 21:36

baru tau laa,nasib baik tak pernah makan lagi,kena hati-hati laa nanti.

jemput join contest dari saya,banyak hadiah di tawarkan untuk 16 pemenang :)

http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/04/contest-header-paling-meletop-2013-by.html

5 April 2013 at 21:48

Tapi sebenarnya sneakers takde tanda merah tu. setahu saya lah. Sebab masa pegi umrah dulu, selalu gak beli sneaker kat sana sebab selalu kena sugarrush.. then, bila beli tengok takde pun tanda ni.. taktahu lah kalau2 tanda ni cuma ada pd sneaker di Malaysia je..

p/s: sneaker kat sana 1 riyal jee..

5 April 2013 at 22:17

oooo...tq share.. saya baru tau..

5 April 2013 at 23:26

coklat mars memang tak de tanda halal pun. but, snickers ada tanda halal. tapi, tanda merah tu, tak perasan pulak.

6 April 2013 at 00:43

nak copy

6 April 2013 at 01:52

tadi dah pergi kedai. snickers tak de tanda merah tu. ada tanda halal lagi. Alhamdulillah, selamat dimakan. tapi, coklat mars memang tak de tanda halal.

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^