Home » , , » Subhanallah! Bayi Hidup Walaupun Dalam Lumpur

Subhanallah! Bayi Hidup Walaupun Dalam Lumpur

!Assalamualaikum!


Seorang bayi ditemui dalam sebuah lubang yang berlumpur ketika banjir melanda di kawasan tersebut. Apa yang luar biasanya, bayi tersebut baru sahaja dilahirkan oleh ibunya, namun tiada siapa yang tahu siapa yang menyambut kelahiran itu.

Ceritanya bermula daripada bencana banjir besar yang terjadi di Bangladesh yang telah menggelamkan seorang wanita hamil yang hampir melahirkan anak. Wanita tersebut telah dihanyutkan oleh air banjir dan terkubur di dalam tompokan lumpur.

Difahamkan, selepas beberapa hari pencarian, suatu keajaiban terjadi di mana perempuan hamil yang telah mati dan terkubur dalam lumpur tu, telah melahirkan bayinya yang menyembul di atas permukaan lumpur tanpa diketahui atas bantuan siapa. Bayi tersebut selamat walaupun sempat beberapa hari berada di dalam rahim ibunya yang sudah mati di dalam lumpur (Maha Suci Allah). Berikut merupakan gambar-gambar bayi tersebut semasa dijumpai.

masa diangkat

dan dicuci

ternyata masih hidup


Subhanallah! Sukar dikatakan bagaimana bayi sekecil ini mampu hidup di dalam lumpur walau seketika. Tiada siapa yang mengetahui bagaimana bayi ini disambut. Jika ibunya masih hidup lagi, sudah pasti dia akan gembira bahawa anaknya masih lagi hidup dalam keadaan normal.-sumber

p/s: Ya Allah, sesungguhnya Kau yang Maha Besar*sedih dan kagum*

4 comments

9 April 2013 at 23:51

subhanallah...

9 April 2013 at 23:54

Allahuakbar...Allah Maha Besar...Kun Fa Ya Kun...

10 April 2013 at 00:29

Subhanallah...

Ohye, jemput join.

http://bondaqalish.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html

10 April 2013 at 01:31

SubhanAllah..

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^