Home » , » Teruk Sangat Ke Ada Blog??

Teruk Sangat Ke Ada Blog??


!Assalamualaikum!

KAWAN: Eh ko tak malu ke ada blog?
AKU: Dah kenapa?tak boleh ke ada blog?
KAWAN: Taklah..yang ko post entry dekat group kos kita tu kenapa?
AKU: Aku tak sengaja, sebab aku just send banyak-banyak dekat group blog yang aku join, kadang-kadang tak perasan tersend sekali dekat group kos tuh.
KAWAN: Yelah tu tak perasan.
AKU: Dalam hati..(TERUK SANGAT KE ADA BLOG?)

Tu lah antara dialog aku dan kawan-kawan. Hurmm sejujurnya aku cakap..aku tak malu ada blog tapi aku malu bila kawan-kawan yang rapat dengan aku perli aku ada blog. Aku bukannya buat benda tak baik...bukannya merompak..menyamun..atau apa sahaja yang seumpama dengannya. Aku just ingin ada blog sendiri...luahkan apa aku rasa..sebarkan maklumat yang patut..hiburkan hati manusia..bercakap mengenai cinta yang aku tahu..salah ke??

Aku tak malu ada blog...walaupun dulu pernah terdetik ingin berhenti berblogging, tapi sekarang tak ada dah perasaan tu..kata perlian,cacian atau hinaan aku tolak ketepi..yang penting bagi aku..aku suka buat apa yang aku minat.

Buat yang memerli aku sikit pom tak marah...cuma aku terasa hati..buat yang menyokong aku ucapkan ribuan terima kasih..sebab sokongan tu buat aku lebih kuat untuk maju kedepan...satu perkara je aku pegang.."Bila kita buat benda yang kita suka..kita akan berjaya".

p/s: malu? tak ada lagi dalam kamus blogging aku...*poyo je kan?*..hahaha

32 comments

20 March 2013 at 10:11

Betul2!! Teruskan dgn lakukan perkara yg kita suka!! :)

20 March 2013 at 10:14

abaikan jela...
mybe die xtaw keseronokan berblog tu...
:)

20 March 2013 at 10:15

hmm kalau saye pon .mesti lahh terase . mcm wat bnde slah pulakk. tapi tak pee . keep bloging !

20 March 2013 at 10:26

Dio org xraser lagi mcm mner prasaan ader blog.. best kot!!
jom join GA!
http://ezbil-official.blogspot.com/2013/03/mega-topup-giveaway-by-incik-b-ss.html

20 March 2013 at 10:30

dorang jeles sbb dorg xde mase nk blogging. abaikan. ahhaha

20 March 2013 at 10:32

hehe sabar 1 hari nanti pasti diorang akan tabik kita balik :D

20 March 2013 at 10:35

hanya org yg ada blog ja yg tau macam mna best nya b'blog :)

20 March 2013 at 10:36

situasi kita lbih kurang sama tpi mungkin sikit berbeza..saya pun pernah alami macam ni tpi buat tak tau je..selagi ada perkara bermanfaat yg boleh dikongsikan dgn umum,silakan je,jgn berhenti..mcam sy,blogging ni 1 hobi yg sy pupuk utk dtgkan kebaikan pd diri sendiri.. :)

20 March 2013 at 10:40

tak teruk lah. maybe diorang tak tau apa faedah ada blog ni. diorang dengan dunia diorang je. hehe sabar lah ea kalau ada yang tak suka tu

20 March 2013 at 10:44

abaikan kritikan org luar yunk. dyorg sbnrnye jeles tgk kita popular dalam dunia blogging. sbb tu la dyorg ckp cmtu

20 March 2013 at 10:53

Sebenranya jadi sorang blogger ni kena tahan hati dan sentiasa tabah serta usaha...jangan asal ada komen negatif terus patah jiwa...tapi sebaliknya... buat lah komen,kritikan itu sebagai pengajaran dan sebagai pembakar semangat untuk berblogger lebih jauh..apa-apa pun ada blog memang best... :)

p/s..aku kena paksa baca entry ni... :(

by JR

20 March 2013 at 10:55

org yg cakap gitu sbb dia takdak blog cuba kalau dia ada blog, dia tak pernah tau apa perasaan bila libatkan diri dalam dunia blogging ni, bahagia, n satu ketenangan, malah dapat ramai kenalan d alam maya.
nabila, abaikan ja omong2 kosong macam tu..

pssss, felinna dah sampai..;-)

20 March 2013 at 11:13

sebenarnya macam nie. Rasa dunia sekarang dah semakin canggih. Why nak malu ada blog?
Sepatutnya malu kalau takde blog.. :)

20 March 2013 at 11:42

hihi lawak pulak org yg tanya tu....kasik tepek sikit gambar dia biela...

20 March 2013 at 12:58

cakap kat dia balik... macho per ada blog...hahaha...

peduli pe orang kata.. blogging ni bagus pe..banyak ilu yg dapat..kawan lagi..kan ^^

20 March 2013 at 13:25

awak tau tak.. sepanjang saya berblog ni, yang menyokong saya bukan kawan2 baik saya sendiri tau. tapi kawan2 yang saya kenali dekat blog.. saya siap dipandang serong dan dipandang rendah lagi oleh kawan2 rapat saya sendiri. saya mengharapkan dorang menyokong saya, tapi saya tak pernah mendapat sokongan tu. jadi saya buat keputusan untuk teruskan apa yang saya minat ni dan tinggalkan kawan2 saya tu.. untuk sementara. sehinggalah saya mencapai kejayaan dekat blog ni..

20 March 2013 at 16:06

tak salah ada blog bahkan itu satu kelebihan kan??
hepi blogging :)

20 March 2013 at 16:21

asam garam hidup sebagai blogger..yang penting kita happy!!!

20 March 2013 at 17:47

sepatutnya sesama kawan kenalah support even minat lain2.. lagipun bukannya akak buat blog sbb nak sebar fitnah ke apa ke.. chill aje kak.. teruskan ngan minat akak ^^

20 March 2013 at 18:04

blogging nie byk faedah. . :D jd jgn skli brenti. .hehhe

20 March 2013 at 18:16

Nabila..tak payah peduli apa orang kata, yang penting kita tahu kita buat perkara yang betul dan tak salah kan..SOkong awak..teruskan je ye..Semangat!!!! ^____^

20 March 2013 at 19:42

dorang jeles tu...sabar yea..abaikan jer...

20 March 2013 at 19:43

terbaik la entry ni ! ye, mula2 malu, lama2 lantak lah. yang penting kawan kita kat blog lebih mesra, lebih bagus, dan lebih memahami ! :)

20 March 2013 at 20:38

xde apa nak di malukan dengan adanya blog sendiri... kecuali kalau kita tulis benda2 yang x elok kan ... neway, salam kenal... :)

20 March 2013 at 22:05

btl tu..hak kita sbb blog kita..hehe..biasa r manusia macam2 ragam..

20 March 2013 at 23:34

dia taktaw lagi camne rasa nyer bergelar blogger ni...walaupon blogger biasa2 je, tapiii bestt apa...hehehe

21 March 2013 at 00:00

x malu pun ada blog..cuma kwn2 je yg xnk baca..huu :p

21 March 2013 at 02:12

xptt kn dia ckp mcm tu..mybe dia jeles kut sbb dia xde blog..hehe

21 March 2013 at 04:43

aiseh statement boleh bg member sentap...

21 March 2013 at 11:16

alaa diorang jeles tu haha buat tak tau jee..blogging ni best woo :D

31 March 2013 at 10:32

biasela tu..org suka perlu2..nnti dia ade blog dia pon wat cmtu jgak.haha

1 April 2013 at 03:43

diorang jeles tuh sebab diorang tak ada blog. haha. btw. kuatkan semangat k? jangan pernah putus asa dalam berblogging. ^^

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^