Home » Petua Hilangkan Parut Dengan Mudah

Petua Hilangkan Parut Dengan Mudah



!Assalamualaikum!

Tengah duk godek-godek kat FB tadi, tiba-tiba adalah seorang pembaca blog aku ni tanya..macam mana nak hilangkan parut. Kerana aku seorang sangat prihatin*perasaan*..aku merajinkan diri untuk kongsi petua nak hilangkan parut nih..caranya sangat mudah..dan semua orang boleh amalkannya=)

Cara untuk hilangkan parut ni banyak sebenarnya..tapi cara menghilangkan parut yang aku inginkan kongsikan ni just menggunakan daun pokok lidah buaya. Jangan cakap tak kenal pulak pokok lidah buaya..ala ni haa pokoknya..

lendir tuh yang kita nak guna

LENDIR daun lidah buaya bukan sahaja boleh menyejukkan kulit, tetapi berkhasiat menghilangkan parut luka atau kudis. Caranya, ambil sehelai daun lidah buaya, belah dua dan ambil lendirnya. Sapukan lendir itu pada bahagian tubuh yang berparut sebanyak dua kali sehari dan biarkan ia sehingga kering. Insya-Allah dalam tempoh dua minggu, korang dapat melihat kesannya.*cubalah!*

p/s: malas nak amalkan cara kat atas??beli jew bio oil kat farmasi..kehkeh


15 comments

8 March 2013 at 23:20

THNKS FOR SHARING. PATUTLAH KULIT DIA CANTIK JE :p

8 March 2013 at 23:22

Yup.. Mmg betul pun.. Sy dh amalkn.. Nk luka cpt smbuh pun sapu lidah buaya...

8 March 2013 at 23:31

ahahaha..betul tu..malas nk kerat lidah buaya tu sbb duri dia tajam..

8 March 2013 at 23:55

Dekat rumah banyak lidah buaya ni..tapi habis akak ambil untuk kulit dia. errm...tinggal duri je lah dekat saya..hehe.

9 March 2013 at 00:13

Betul tu, lidah buaya bagus tuk kulit. setuju :)

9 March 2013 at 00:57

Lidah Buaya selalu digunakan dalam perubatan. :) Hebat!

9 March 2013 at 01:51

erm2....

9 March 2013 at 02:19

LIDAH BUAYA NI MMG BYK MANFAATNYA KAN..KHAS DLM KECANTIKAN

9 March 2013 at 02:56

guna bahan yg natural mesti tak ada apa2 efek kat skin.. hehe

9 March 2013 at 08:49

Nice sharing. Teringin nak cuba tapi sekitar IPG saya tak ada daun lidah buayalah pulak..

9 March 2013 at 16:17

daki bleh hilang skali x.. heheh

16 March 2013 at 07:09

lepas ni nak try lah :)

8 April 2013 at 04:18

kalau saya nak buat kat muka boleh?

pliss jawab

22 March 2014 at 01:38

Perkongsian yang sangat menarik admin. Menurut kajian dan respon dari pengguna vitamin E, mereka mengatakan bekas parut jerawat serta parut luka hilang dan meninggalkan kulit yang bersih dan cantik selepas mengambil vita E secara oral dan menjadikannya sebagai masker. Ada yang mengambilnya secara konsisten, untuk 3-4 bulan, bukan sahaja parut hilang, malahan jerawat pun dah tak timbul lagi. Saya ada kongsi testimoni mereka di sini, http://bit.ly/1f7OeYq

21 June 2014 at 03:36

betul ke lendir daun lidah buaya boleh hilangkan parut?

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^