Home » , » Ini Ke Dinamakan Wanita Solehah?

Ini Ke Dinamakan Wanita Solehah?

!Assalamualaikum!

Wahai wanita-wanita Islam diluar sana..kalau ye pun tak nak layan lelaki yang kacau korang tu, janganlah cakap kasar macam kat atas ni haa...cakap elok-elok sikit tak boleh?? kalau tak nak layan sangat tak payah lah gatal-gatal tangan untuk balas..senang..abis citer kan??*oppss maaf kalau ada sesiapa yang terasa*

p/s: Islam itu indah, jangan cemarinya dengan perbuatan kita yang kurang adab!

24 comments

30 March 2013 at 00:19

Memang layak dikatakan kurang ajar... Orang tegur elok elok je... Kalaulah ade lelaki macam tu tegur kite dengan cara sopan macam tu, mesti seronok bukannye rase nak maki... Haish teruk =/

#saya tak kate saye baik yer =)

30 March 2013 at 00:24

betul tu betul . Tp kalau saya jadi lelaki tu saya dah ckp dah die tu perasan je lebih. hehe :)

30 March 2013 at 00:29

nampak DP pompuan tu macam pakai purdah .. astagfirullahhalazim

30 March 2013 at 00:32

kurang ajaq dia ni . org tnya dia jawab mcm tu pulak . macam ni pmpuan bajet hot , hubungan sesama manusia kena jaga len kali :D salam satu malaysia

30 March 2013 at 00:36

Wow dahsyatnya!! Orang tanya elok2 tu! And bila masa pulak orang yang add lepas tu hantar chat ni gatal? Kolotnya perempuan tu. Kalau dah add lepas tu tak bertegur, apa guna? Itulah guna chat kan. Oemgee, perlu diajar moral. If Im not mistaken, itu Ustaz kan? Kenapa ckp dgn Ustaz sampai macam tu sekali.. Im not a Muslim but these people that leads us, yang mengajar kita agama harus kita hormati, bukan diherdik begini. Huhuhuu.. Kesian Ustaz tu.

30 March 2013 at 00:42

salam kenal. tq join ga akak. hehe :)
semoga berjaya! :)

30 March 2013 at 00:51

xbaik la die ckp cm2...if xmo knal pon..ckp la elok2.....ish3....memalukan.....

30 March 2013 at 00:57

Pepandai je nak maki orang mcm tu..
Lelaki tu just tnye madrasah mana jek?-__-

30 March 2013 at 00:58

Memalukan kaum perempuan je... Sy dulu buaya darat pun elok je sy layan....tolak cara baik... Huhu

30 March 2013 at 01:22

err cmni pun hado...terus hentam xbleh blah...mgkin dia ada pnyakit perasan terokk.-.-

30 March 2013 at 01:35

pergh... ayat..

30 March 2013 at 01:48

waa that was harsh o.O

30 March 2013 at 01:49

Harap purdah je labuh bhahaha XD

30 March 2013 at 01:57

mudah aje.. jangan layan kalau dapat PM camtu :)

30 March 2013 at 02:10

Na'uzubillah..Astargfirullahal'adzim. Nasib baik saya bukan jenis macam tu. Saya pun ada juga chat dgn seorang lelaki (masih budak). Dia sedih sbb takde siapa nak kawan dgn dia dan juga sering sakit. Bila dia hantar chat, saya akan ambil berat dan tanya mengapa dia sedih, sakit ke.. Tenangkan segala kekusutan fikiran dia. Bila kita berbuat baik pada orang maka, orang akan ingat kita semula walau apapun. Walaupun cuma berkawan atau lain jantina. Tak perlulah nak berburuk sangka. Lainlah kita sudah mengenali perangai sebenarnya, tapi kita tak perlulah nak memaki hamun habis-habisan pada. Cuma benci perbuatan sahaja sudah mencukupi.

-Wasalam-

30 March 2013 at 02:48

tapi kann, ramai lelaki berhidung belang mulakan bicara ala islamik...bila dah makin kenal dan rapat...hemmm, nauzubillah...just rapat gadis2 kat luar beringat..kalau x sayang diri, kesianlaa kat mak bapak...insyaAllah berkat...btw, TUTUR BICARA TU LAMBANG PERIBADI...

30 March 2013 at 02:59

Astaghfirullahalazim..knp perlu balas komen lelaku tu sampai macam tu sekali..jatuh martabat kita sebagai wanita..

30 March 2013 at 03:40

^_^ ,,
Kalau tak nak layan : Tak payah balas langsung . Ni siapa yang memalukan .. Lelaki tu hanya bertanya madrasah Anti .. :') malu bagi pihak perempuan ..

-arya addin-

30 March 2013 at 03:45

salam..astagfirullah al-'azim..na'uzubillah..if xnak layan jgn rep msg tu..jgn berprasangka bruk kat org..tgk niat dia dulu then baru buat conclusionnye..:-)..lain org lain fi'ilnye..sama2 kita trus perbaiki diri kita..in shaa ALLAH

30 March 2013 at 04:39

Tak kira apa jua agama kita, setiap perbuatan kita mestilah mencerminkan yang kita ni beragama :)

30 March 2013 at 05:24

budi bahasa budaya kita...

betul2... kalau tak nak layan, tak yah lah balas chat tu... percuma aje dapat dosa... bersangka buruk dengan orang lain...

30 March 2013 at 07:38

btul tu..klu taknak org kacau, jgn apprve..pe daa...

30 March 2013 at 08:36

wah garangnya dia nak bg penumbuk...hihihi....taknak berkenalan jgn masuk laman sosial...dah nama pun sosial kan...

31 March 2013 at 00:27

betul tu, kalau tak suka sgt buat lah cara yg elok kan. :)

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^