Home » , » Couple Satu Permainan?

Couple Satu Permainan?



Ramai remaja sekarang ni bercouple kan? cuba korang bayangkan, budak darjah satu pom dah pandai benda-benda ni semua. Seingat aku masa aku sekolah rendah taklah sehebakk macam budak sekarang ni, darjah satu tuh hidung pom berhingus lagi kowt..tapi sekarang lain macam aku tengok..budak-budak pom dah pandai ber I LOVE YOU ni..*adushhh*

Sebenarnya aku teringat masa zaman aku kecik-kecik dulu, tak kecik jugaklah dalam umur 15-18 tahun camtu..aku selalu ingat yang orang bercouple just nak main-main taw..dan pernah aku terfikit yang COUPLE NI SATU PERMAINAN..permainan cinta yang akan tamat pada bila-bila masa..expired yang tak tahu bila waktunya..*bongok betol kan*

Bila start jew bercinta..semuanya indah...pertengahan cinta mula jadi hambar...bila bosan terus mintak clashh..owhh begitulah definisi COUPLE bagi aku sewaktu dahulu kala purba...dan benda tu lah yang berulang-ulang.....malu pulak bila difikirkan balik..aku memang lambat matang tentang soal ni...sehinggalah aku temui satu cinta yang sebenar.

Rupa-rupanya cinta yang sebenar bukan macam tuh..bukan permainan yang aku sangkakan..cinta yang sebenar mesti setia pada pasangan, cinta sebenar membuatkan hati tak keruan, cinta yang sebenar boleh membuatkan kita hilang arah tujuan...owhh itulah cinta rupanya. Tapi dalam masa tu pom tetap aku tak matang...tetap dengan pendirian..COUPLE SATU PERMAINAN.

Diri mula meningkat dewasa...masuk U dah kira besarlah kan?hahaha...aku mula mengingat kembali kata ustaz aku waktu sekolah dulu..COUPLE NI HARAM...diri mulai insaf..dan cuba untuk berubah..aku ubah pemikiran dan pendirian aku yang COUPLE NI PERMAINAN...kepada COUPLE NI HARAM...

walaupun hakikatnya memang susah nak ubah perangai dan prinsip lama namun kini aku masih berusaha..hakikatnya cinta sebenar hanyalah untuk bakal suami yang halal nanti...COUPLE HANYA HALAL LEPAS NIKAH^________________^



p/s: cinta datang dan pergi..cinta sejati sentiasa dihati...insyaAllah..satu hari nanti akan temui jua=)

12 comments

12 March 2013 at 04:06

biaselah ..pengalaman yang kita ada mendewasakan kita :)

12 March 2013 at 04:09

nice entry biela :)
setuju dengan pernyataan tuh ^.^

12 March 2013 at 06:54

mak bapak sekarang setuju jea bila anak ada couple baru jea couple tapi daa siap cop bakal menantu lagi ^^ rasanya mereka tersangat kelakar ...

12 March 2013 at 07:06

@Aku Penghibur
kan...heee

12 March 2013 at 07:06

@Farisya Anastasyia
tq dear

12 March 2013 at 07:06

@ieka farhana
mmg pom..pelik3

12 March 2013 at 07:48

bdk2 zaman sekarang. matang sebelum masanya.

12 March 2013 at 07:49

couple before nikah. haram.

12 March 2013 at 07:50

follow #1762

12 March 2013 at 11:49

bukan zaman sekarang je masalah couple ni....cuma apa beza dulu dan sekarang ialah...budak2 sekarang ni lebih berani utk tunjukkan keintiman mereka...haha

13 March 2013 at 01:31

alhamdulillah. baguslah camtu. :) Bercinta lepas nikah. InsyaAllah.. Allah tengah sibuk nak karang kisah cinta awak dan pasangan awak.. (^.^) Dah jodoh tak ke mana.. heeee~ :DDD

13 March 2013 at 08:03

Saya sokong..hehe..pendapat timi pun betul juga. Kalau orang dulu2 bercinta juga,,,tapi tak macam budak sekarang. Cara mereka yang salah sebenarnya. Tak ada cinta dan tak ada yang halal sebelum nikah. Cintai Allah, Rasulullah dan ibu ayah dulu, jangan lupa diri sendiri juga..kemudian baru orang lain. kan..hehe.. ^___^

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^