Home » , » Tips Menganjurkan Segmen

Tips Menganjurkan Segmen


Segmen tak dapat sambutan?tak ada orang nak join?mesti rasa macam serba tak kena jew kan kalau segmen kita buat tak ada sambutan?okay tak apa..kita belajar dari kesilapan yew^^..cube tips kat bawah ni..insyaAllah segmen korang akan meriah lagik lepas ni.

TIPS-TIPS

SYARAT
Pastikan syarat segmen yang korang buat tuh mudah untuk dibuat..contohnya just follow blog dan like pages blog korang..dan kalau ada sponser..just 2, 3 sponser jew...janganlah ramai-ramai..jenuh blogger yang join nak ikut syarat korang nanti..mule-mule nak join..bila tangok banyak sangat syarat..terus malas nak join...*akulah tuh*..kehkeh

HADIAH
Sediakan hadiah yang hot dan meletup sikit..barulah orang terasa nak join...dan kalau boleh hadiah tu berbentuk barang....biar nampak jelas barang yang korang nak bagi tuh..letak gambar pom tak apa..untuk menarik minat blogger lain untuk join sekaki.

TEMPOH
Kalau buat segmen tuh janganlah sampai bertahun-tahun atau tak ada tempoh langsung...*ciap tulis selama-lamanya*...tak ade kesudahanlah kalau camtu kan?tak best kowt kena tunggu lama-lama untuk tahu pemenang..hee..paling lama pom..sebulan okaylah...^^

SPONSER
Ni part yang penting..kalau nak hadiah banyak pom janganlah cari sponser sampai beratus sponser...kalau sponser tuh just suruh like jew tak apa..ni ciap follow sekali..kan membebankan orang yang nak join...kalau aku..aku just pilih sponser yang nak bagi hadiah banyak dan best...tak payah nak ramai-ramai kan?*bagi akulah*

PEMILIHAN PEMENANG
Cara pemilihan pemenang pom perlu diambik kira...janganlah buat hadiah just untuk top reffral....sebab kebiasaannya..blogger yang femess dan ramai follower jew yang menang..tak adil lah bagi blogger yang masih baru kan?kalau korang nak selamat..buat dua-dua...random dengan top reffral..barulah blogger yang baru*macam aku ni*..nak join...kalau tak...jangan harap newbie ni nak join..hehe


Tu jew kowt tips yang boleh aku kongsikan kat korang..alhamdullilah...setakat ni segmen yang aku anjur ramai jugak yang join...just guna tips kat atas....insyaAllah..segmen korang akan gempak dan luar biasa sambutannya...amin..^______^


p/s: apa tunggu lagi...cubelah tips diatas sesuka hati..kehkeh...*kompemm gegar*

15 comments

24 February 2013 at 00:28

btul2..ina x setuju klu ada setengah blogger pilih top referral..ina yg x ramai follower ni xdpt la mng kn..kita dh join tp top referral yg dpt..

24 February 2013 at 00:29

Nice sharing :)

24 February 2013 at 00:32

thanks akak :)

24 February 2013 at 00:43

skong,,,

24 February 2013 at 00:51

Yeah..sokong semuanya..hehe..betul lah tu. Lagi2 segmen yang tak ada tarikh..alahai..

24 February 2013 at 01:32

a'ah.. geram jugak bile tengok segmen takde tarikh akhirnye... siap kata "suka hati aku la nak habiskan bila"... >_<

24 February 2013 at 04:14

tios bagus nih..boleh dipertimbangkan..nnti nak buat ga husna refer ni jelaa..haha..

24 February 2013 at 04:39

Sangatlah setuju....dari A sampai Z.... tak caya, leh tenguk entry saya yg tadi...tapi jangan terasa naaa, x spesifik pada sesape ni...hehee... http://www.nizamriadzi.com/2013/02/segmen-anjuran-blogger-makin-menyusahkan.html

24 February 2013 at 05:38

niii dia perkongsian dr yg berpngalaman hehe thx.. *xtau laa layak ke x nk wt segmen hehe :P

24 February 2013 at 06:44

betul3x...kebetulan sy pon bakal buat GA...haa nice tips. noted

24 February 2013 at 08:36

betul tu biela...apa2 pun penganjur kena fikirkan kebajikan peserta...pasal yg dah tentu untung dalam segmen ialah penganjur itu sendiri....tanpa peserta siapa la penganjur...

25 February 2013 at 06:57

terbaik ....ct pon memilih nk join mne2 contest...tgk kepada hadiah dan pesertanya..klau rmai sgt...ct xjoin..hahaha

tp klau kawan2 ct yg buat mcm kamu, in shaa allah ct join, tnda support :D

24 March 2013 at 09:53

dah bca nabila..thanks :)
hope dpt idea lg lepas ni :)

16 June 2013 at 06:55

tips yg baik. boleh tak akk ajar cara nak cari sponsor yg beri banyak hadiah ? mcm dalam tips sponsor.

16 June 2013 at 07:03

@NurShabrina
insyaAllah dik=)

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^