Home » , » Tempat Hot untuk Ping Entry

Tempat Hot untuk Ping Entry



Rasanya tulis entry dah best dan mantop..tapi tak ada pom yang nak jenguk kat blog..kenapa yew??haa...meh cik Biela nak share tempat hot yang boleh korang ping entry...selain dari group blog kat FB ada laman web yang best untuk korang ping entry blog.

BUSUK.ORG
Siapa yang tak kenal dan tak pernah dengar pasal laman web busuk.org ni memang peliklah..kecuali newbie...hee..tempat ping entry ni memang best giler kowt...kita ping entry kejap jew kat sini..berduyung orang datang kat blog kita taw..banyak jugak entry aku meletup bila ping kat busuk.org nih..*cubelah kalau tak percaye*

PINGJE.ORG
Pingje.org ialah sebuah laman web yang mantopp untuk kita ping entry...walaupom pingje.org ni masih baru berbanding busuk.org tapi telah ramai blogger yang join laman web ni untuk ping entry blog diorang..memang power rangersss wooo..

KARTIKEL.COM
Aku baru jugaklah sertai kartikel.com ni...tapi entry aku yang ping kat laman web ni banyak jugak yang meletup...seperti laman web yang lain kartikel.com memang cool...aku tahu pasal kartikel.com ni pom dari blogger lain yang biasa post kat FB...owhh..baru aku tahu rahsia blog dia ramai pelawat...rupanya ping kat kartikel.com ni haaa..heee*pecah rahsia*

GILAPING.COM
Tak silap aku gilaping.com ni pom masih baru..tapi dah ramai blogger yang join gilaping.com ni....dah nama pom gilaping.com...kompemmmlah korang boleh ping entry menggila kat sini...hehe..pastikan entry korang tuh pom powerr yew...*barulah hitsss*

Sebenarnya banyak lagi tempat hot untuk korang ping entry..tapi tempat hot kat atas nilah biasanya aku ping entry aku..hee...korang cubalah ping entry kot situ jugak..insyaAllah...pageviews korang akan meningkat dan terus meningkat...*cube..jangan tak cube*

p/s: aku pom masih baru dalam dunia blog ni...kalau ada silap salah toong bagitau yew...sharing is caring kan..=)


21 comments

19 February 2013 at 07:05

thanks sharing sis ..

19 February 2013 at 07:14

me tak berapa suka nak ping2 sangat kat tempat2 tu..tapi selesa guna busuk.org la.. senang.. hehe

19 February 2013 at 07:44

waa..dah tau dah secret akak. pasti boleh buat for my blog pulak. Nice! :)

19 February 2013 at 07:52

Arol tak pernah sekali pun ping entri kat situ. Kat Facebook pun dah lama tak ping entri. Selalunya blogwalking jek. Tapi tetiba rasa nak mencuba pulak! :D

19 February 2013 at 08:10

yup samelah ping kt sini ... tpi bnyk lgi tmpt pingg :)

19 February 2013 at 08:24

Kena cuba ni...x larat nk blgwk jerk

19 February 2013 at 09:15

ada setengah yang ct dh guna,tp entry ct xmeletop lah..hihihi

19 February 2013 at 17:39

ina xpnh nk ping entry. tq for sharing :)

19 February 2013 at 19:36

akak br cuba..tq nabila..

19 February 2013 at 22:05

Nak try tapi kalau ada kena masukkan segala macam dalam blog itu yang malas..hehe..iklan2 dia tu kan..Itu yang tak nak sebab malas..hehehe.. lagi satu blog saya dah berat, bertambah berat lah nanti.

20 February 2013 at 06:58

mmg bagus website2 ping ni utk naikkan trafik....

20 February 2013 at 07:29

Sy dah ping entry di busuk.org...terus pageview sy naik sekali ganda dr biasa..
Thanks nabiela 4 ur tips

20 February 2013 at 07:35

@QasehSuci
same2 kak^^

15 May 2013 at 04:45

Thanks sharing ye :)

8 July 2013 at 19:05

thanks for sharing sys :)

12 November 2013 at 21:50

How about http://www.kongsiblog.com

5 January 2014 at 01:48

tq for sharing :)

25 February 2014 at 04:54

Tak pernah tahu pun pasal ping entry ni sbb masih baru dlm dunia blog, anyway tq 4 sharing,

18 June 2014 at 16:49

Thanks sbb listkan kakiping sekali :D

8 June 2015 at 01:46

byk jugak ye, thanks share info ni

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^