Home » » Syurga seorang isteri

Syurga seorang isteri



Tengok tak cerita syurga seorang isteri semalam?ala kat TV3 tuh...slot cekerama...hee..sedey kowt citer tuh...berkisahkan seorang isteri yang berkerjaya dan seorang suami yang bongokkk asyik nak suruh isteri dia tanggung jew hidup dia..*geram betol laki camni*

Kat sini sebenarnye bukan aku nak citer sangat pasal citer semalam...tapi aku pelik...isteri bukan main layan dengan baik...suami buat dajjal pulak kat isteri...syurga sorang isteri memang pada suami..tapi kalau suami yang camtu boleh ke kita berdiam diri??*nauzubillah dapat yang camtu*..huu

Aku nak share satu cerita...citer ni dialami sendirik oleh kakak kawan baik aku....akak dia ni sebelum kawen keje sebagai sorang lecturer di salah sebuah u swasta..mase akak dia keje selalu gak bagi duit kat family diorang..yela..family diorang bukan orang senang....kirenye mase akak diorang keje, diorang hidup okay jugaklah.

Tiba masenye..akak dia nak kawen...mule-mule lelaki tuh datang rumah nampak baik jew...yela..nampak macam alim jugaklah...lepas tuh diorang kawen...laki dia tak bagi keje..*tu kire ok lagik*..yela..kenalah ikut cakap suamikan...tapi yang paling bengang bile ayah diorang meninggal dunia...suami dia tak bagi akak dia balik...*ape kes laki camtu kan*..

Akak dia tak balik rumah diorang kat kampung selepas dia kawen dengan laki tuh..dahla tak boleh balik umah..ade anak pom tak balik jugak...ayah mati pom tak bagi balik..ya Allah..ade jugak laki camni kan..hurmmm..sedey betol..last2 diorang cerai sebab rupenye laki ni dah kawen sebelum tuh dengan orang lain...

Mak diorang sampai cakap yang dia dah tak nak menantu dari negeri laki tadi tuh...sampai camtu sekali kan..yela...dah serik agaknye..muke jew baik..tapi......hurmmm ntahlah.....susah nak cakap..buat lelaki di luar sana..hargailah isteri korang tu....nak halang pergi mane-mane pom berengatlah..tak kan ayah mati pom tak izin balik..ye dak??

Aku share ni sekadar pengajaran buat kite nie perempuan*yang tak kawen lagilah*..dari sekaranglah kite perlu berdoa supaya dapat suami yang baik...susah nak dapat laki yang baik sekarang ni kan?huuuu...arap kite semue dapat pasangan yang baik-baik...aminnn^^

p/s: fuhhh...ciyes betol entry aku kali ni kan?haha...moge dapat jadi iktibar untuk kite semue...*bukan semue laki jahat..tapi yang jahat tuh tetap ade*...kwi3

9 comments

3 February 2013 at 01:07

semoga dapat lelaki yang dicari... manusia boleh berubah... tapi buat si akak tadi... itu ciri ahli syurga taat kepada suami sepenuh hati... bila berkahwin dia sudah menjadi milik penuh suaminya...

3 February 2013 at 01:14

rilek2 cool2 cerita rekaan semata2 je tu. Mintak jauh la semua ni.

*salam ziarah

3 February 2013 at 01:18

@effortlab
haha..citer kat atas citer betol lah

3 February 2013 at 01:40

negeri mne tu? nak tau gak..hehe

blogwalking from http://beritaremajaonline.blogspot.com/

3 February 2013 at 01:43

insyaallah.. semoga ditakdirkan bertemu lelaki yg betul2 soleh dan dpt menerima diri ini seadanya.. :)

3 February 2013 at 01:57

@Firdaus Sazali
rahsia..haha

3 February 2013 at 02:44

haha..saya tahu dia negeri mana,, nigeria kn..haha

3 February 2013 at 05:50

Ada kisah benar.
suami tak suruh isteri kluar uma. sekali isteri dpt tau yg bpa dia sakit. dia tetap xkluar uma. last-2 bapa dia meninggal tapi masuk syurga sb isteri tu dgr kata suami :)

3 February 2013 at 06:48

itulah ramai je org yg mudah tertipu dgn luaran...asal nampak muka mcm imam muda je terus jatuh hati...hehehe....semoga peristiwa ni dijadikan iktibar kepada kita dalam menilai seseorg...tapi kalau dah jodoh dan ditakdirkan begitu takleh buat apa la.....

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^