Home » » Petua Lembabkan Kulit Muka

Petua Lembabkan Kulit Muka



Petua melembabkan kulit muka ni khas untuk korang yang berkulit sedikit kering...*kurang lembablah maknanya*..sebenarnya sejak akhir-akhir ni kulit aku sedikit menggelupas...dan kawan aku lah yang suruh aku cuba petua ni..dan...dan...dan...memang berkesan!

Caranya teramat senang..dan bahannya juga amat mudah didapati*kat belakang rumah pom ada*...hehe...bahannya cuma sebijik limau nipis dan satu sudu madu lebah...bergantung kepada berapa orang nak pakailah..kalau ramai..buatlah lebih lagi yew.

Limau nipis tadi korang perah dan letak dalam bekas...lepas tuh campur madu lebah dalam bekas tadi sekali...kemudian korang just gaul sampai sebati*macam nak masak pulak*...hihi...apabila dah sebati...korang sapu jew ramuan tadi kat muka korang.

Dalam masa 20 ke 30 minit..korang bolehlah bilas muka korang dengan air yew..kalau rasa nak buat lama lagi pom okay jew*tak ada kesan sampingan*..hee...lepas tuh korang akan rasa muka korang macam lembab dan lembut sangat*macam bayi tuh*..hahaha...cubelah!!

p/s: petua ni aku dah cuba sendirik...alhamdulillah memang berkesan..korang trylah..insyaAllah..kulit muke korang pom akan lembab macam baby..hehe

14 comments

14 February 2013 at 08:14

Terasa mcm nak cuba plak..hihi..tkasih utk info^_^

14 February 2013 at 08:18

tak pedih ka yunk?

14 February 2013 at 08:42

berminyak x

14 February 2013 at 08:43

@NaZiRaH @ Ezyra
pedih mnje jew kak,,,sebab kan dah cmpur ngan madu...hehehe

14 February 2013 at 08:45

@◕ D Y S H A S A H H I R ◕
xbrminyak...cume melekit sikit..tp lame2 oklah

14 February 2013 at 09:10

Haha, petua menarik , nanti nak try lah . Terima kasih sebab berkongsi :D

14 February 2013 at 09:51

Nice, thanks for sharing..

14 February 2013 at 10:06

boleh cuba ni.. thanks for sharing dear:)

14 February 2013 at 10:42

nice.. ^^ ada lg..guna air basuhan beras.. basuh muka guna air tu.pastu dlm 5 minit cuci la dgn air suam.. nanti rasa lembut n lembab..

14 February 2013 at 10:48

Madu lebah mmg elok..thanks for sharing :)

14 February 2013 at 21:57

kalo nak senang, beli je mask je ;) hehe

14 February 2013 at 22:47

weeeeeeeeeeeeeeeeeee...kita sama
ecah pon pakai petua ni jgk..
slama 4 bulan duk kg xde nak buat pe..ecah belek2 buku petua milik mak su ecah,trjumpa petua ni..

bagus3..

15 February 2013 at 05:33

nak cuba nak cuba!!!! thank!!!!

10 January 2014 at 01:31

klu gntikan mdu dgn gula,boleh?

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^