Home » , » Hot! Jangan Kongsi Dosa!

Hot! Jangan Kongsi Dosa!



Fitrah manusia memang tak kan lari dari melakukan dosa..siapa sahaja pernah buat dosa..termasuklah diri aku sendirik..tapi kita mampu untuk berubahkan??gerun jew tengok ustaz Azhar cakap kat atas tuh..."Bila kita post atau share gambar yang buka aurat..kita juga akan berdosa..jika 10 ribu orang tengok gambar itu..maka kita dapat 10 ribu dosa!!yup...absolutely true lolll..T__T

Seharusnya aku jeles dengan blogger yang post citer pasal artis...bila post jew pasal artis...meletup-letuplah pageviews kan??tapi yang tak sedap mata memandang artis yang tak pakai tudung or tak tutup aurat pom diletaknya..malah ada yang sengaja letak gambar artis yang seksi-seksi untuk meningkatkan lagi pelawat di blog....ok ke macam tuh??*??*

Bukan setakat di blog..kalau ternampak kawan kita yang tak bertudung tayang-tayang gambar di FB janganlah gatal-gatal tangan nak share or nak like gambar diorang tuh..bukan nak boikot ke ape..cume kita tak nak kongsi dosa...kan..kan..kan?..

Memang...orang yang pakai tudung tak semuanya baik dan orang yang tak bertudung tak semestinya jahat..tapi perempuan yang baik tuh mesti bertudung kan?...tutuplah aurat...pakailah tudung..kompemm lebih comey..*ciyess tak tipu*..hehehe

Maaflah andai entry aku ni membuatkan korang rasa tak puas hati..tak ada niat pom nak sakitkan hati korang..just nak share apa yang aku tahu...sharing is caring kan?tak payahlah nak dapat dosa free dengan menyebarkan gambar perempuan yang tak tutup aurat....maybe blog kita akan femes di dunia ni..tapi di akhirat nanti nak jawab apa yew? (-.-")

p/s: Nak dapat pahala senang..nak dapat dosa lagilah senang..semuanya atas kita..^_____^



12 comments

23 February 2013 at 07:32

salam..pendapat sya pulak..how about blogger yg gunakan khidmat ping kat busuk ka mana2 ja la..pastu ada entry2 dri blog lain yg paparkan imej buka aurat n sebagainya..entah ka,,tak tahu mcm mana nak explain apa yg sya komen ni..huhu..

23 February 2013 at 07:36

@Nana Liena
sy paham nana...tu lah sy xletak pom widget tuh..kalau kita boleh elak..kita elak..kan?heee

23 February 2013 at 07:36

SO TRUE !! ambik pengajaran, semoga kita dberkati Allah di dunia dan d akhirat :D

*done following you, salam ukhwah :D

23 February 2013 at 07:42

betul...sama2 menjaga :)

23 February 2013 at 07:43

setuju!!

23 February 2013 at 07:49

setuju2!!

23 February 2013 at 07:56

terima kasih atas kongsian....ada betulnya jugak..tapi silap asalnya mesti lah tuan punya gambar itu sendiri

23 February 2013 at 18:16

betol tu nabila. sy pn skarang dah x like gamba yang ttup aurat even dorg kwn sy sndiri.. ^^

23 February 2013 at 21:03

Mmg benar kata2 awk nie trmasuk UAI.. I agree sangat2...!! Betl3... Hhmm...:D

24 February 2013 at 00:58

Betul..kita cuba elakkan. Tak tutup aurat, maknanya langgar perintah Allah, kalau kita like seolah2 kita like dia tak tutup aurat dan like dia langgar perintah Allah. Mungkin tak terniat, Mungkin juga ramai lagi yang tak tahu. Bagus peringatan ni. ^_____^

24 February 2013 at 01:35

betul tu. Buat pe nak like bende maksiat yang orang dah buat kan ?

25 February 2013 at 06:52

in shaa allah..terima kasih igtkn :)

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^