Home » » Bila Blogger Jadi Kaunselor

Bila Blogger Jadi Kaunselor



Semalam bermula semester 4 di U aku...huhh..first class dah ada assignment..hebak-hebak..kalau sem sebelum ni aku jadi klien...sem ni aku terpaksa jadi kaunselor! yang paling menarik...aku kena cari klien aku sendirik..menarik ke?*kompius*...hehe

Tengah aku berangan-angan nak cari kat mana klien yang bertuah tuh...tiba-tiba kawan aku cakap dia dah dapat klien..5 orang pulak tuh...aku ni sorang pom tak ada lagi...T_T..tapi sebenarnya lecturer aku suruh cari  2 orang klien jew..so, kawan aku bagilah 2 orang klien dia kat aku...fuhhh..selesai satu masalah.

Excited jugaklah sem ni....dah kena berlatih jadi seorang kaunselor...tak boleh bayangkan camne aku handle kan masalah klien tuh nanti...kena pikir jugak teknik apa yang nak diguna..dan kena cari masalah klien yang sebenar...maybe klien datang dia cakap dia just ada masalah dalam pelajaran...tapi bila ditanya dan diselidik...rupanya dia ada masalah lain..tapi malu nak bagitau...*kena busy bodylah masa ni*..kehkeh

InsyaAllah..aku akan buat yang terbaik untuk sem ni dan seterusnya..menjamin masa depan yang lebih cerah*terskema jap*...hee...harap cita-cita aku tercapai...nak jadi seorang blogger dan kaunselor yang mantoppp!!aminnnn<3

p/s: bila blogger jadi kaunselor ke..bila kaunselor jadi blogger?*jawab sendirik*...(-.-")

8 comments

18 February 2013 at 20:44

:) good luck dear! akak dah menempuhinya dengan seronok dulu. ekceli pengalaman paling best bila kita belajar untuk jadi kaunselor neh bila kita buat sesi kaunseling dan klien kita berubah. 1 kepuasan yang tak boleh nak gambarkan :) btw, akak settingnya di sekolah. nabila di mana?? apa2 pun good luck yer untuk sem neh! :)

18 February 2013 at 21:05

hehe.. nak jadi klien jgak lah.. ^_^

18 February 2013 at 21:58

Assalammualaikum.. wah!! besnya akQ jadi kauselor.. em.. jdi kaunseolr ne mst kna byk sbr kn,kQ?? yela.. jmpa dgn mcm2 ragam an.. smg akQ brjya!! chaiyo2!! aja aja fghting.. hehehehe

18 February 2013 at 22:32

^_^ Waaaa... Buat yg terbaek yerh kak..!! Smoga brjaya.. Msti bleh punya lah kalau tu minat akak, u can handle it.. In Sya Allah..!! :D

18 February 2013 at 23:18

wau bez tu,,jdi kaunselor,,wau,, mesti bez,, btw,, thniah ya akak,,buat yang terbaik,,

19 February 2013 at 00:10

owh study kaunseling eh..? bezt2
bleh la minta kongsi ilmu cemni, kite pun tngah blaja psychology cket2.. ^_^

19 February 2013 at 06:29

hehe semoga berjaya dalam assignment ni.....

19 February 2013 at 07:11

nk jd kaunselor mmg kena busybody sket, kalau x,xthu la cmne nk selesaikannya...goodluck ye biela :D

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^