Home » , » 3 Benda Penting Blogger Perlu Tahu

3 Benda Penting Blogger Perlu Tahu


3 benda penting blogger perlu tahu  ni aku cipta khas untuk semue blogger...*membajetkan diri jap*..tak kiralah blogger lame ke baru ke..memang kena tahu benda nih...ada yang pandang remeh jew benda camni..tapi aku rase penting untuk menjaga ukhwah antara blogger=)

KOMEN
Blogger yang komen kat blog kita biasanya blogger tu pom mahu kita komen balik kat blog dia..maybe bukan semua blogger inginkan balasan komen balik tapi kita sebagai blogger yang prihatin dan ingin jalinkan hubungan yang lebih baik dengan blogger lain haruslah komen balik..bak kate omputih.."what you give..you get back"..kan?kan?hehe

SEGMEN
Majoriti blogger yang buat segmen ni nak kita join sekali...yela..penat-penat buat segmen tapi tak ada orang nak join...*sadess taw*..dulu aku pom malas nak join segmen-segmen ni..tapi bila aku buat sendiri segmen dan tak dapat sambutan sangat baru aku tahu apa yang blogger lain rase...hurmmm...jadi aku belajar dari kesilapan..tu lah banyak sangat join segmen tuh...*join sambil menang hadiah*..apa lagi jemputlah join segmen aku NI..*sempat lagi promote*..muahaha

FOLLOW
Bila blogger lain tinggal jejak kat blog kita dan cakap dia dah follow kita, ringankanlah jari tu untuk follow balik....kalau kita jaga hati orang..orang akan jaga hati kita jugak kan?pikir tu jelah...tapi yang follow tu pom janganlah paksa-paksa untuk difollow balik..macam tak ikhlas pulak kan...jadi yang difollow tu faham-faham sendriklah bila orang dah follow kita tuh yew=)

Tu lah 3 benda penting yang blogger perlu tahu dan perlu buat untuk jaga ukhwah sesame blogger...benda aku cakap ni taklah wajib..sebab ni semua dari pikiran aku jew...tapi kalau semua blogger buat camni barulah best kan?heee

p/s: kalau kita jage hubungan sesame blogger, insyaAllah cepat jew blogger kita naik..aminnn

27 comments

6 February 2013 at 22:22

hana ikut semua dah apa yang biela cakap ;) HAHAHA. sepatutnya satu lgi, jangan menipu. kalau nak suh kita follow blog dye, dye ckp dah follow tapi tak pun .HAHA.

6 February 2013 at 22:27

@вʋввℓɛ ρσρƨ
huisshh lupe plak nak ckp yg tu..hehe

6 February 2013 at 22:43

setuju dgn hana..hehe

6 February 2013 at 22:44

thumbs up...agree sangat2...

6 February 2013 at 22:53

mcm mne pulak yea kalau blogger tuh kate pd kite , "saya da follow awak!" , tapi sbenanye dia tak buat pown . Huhu :3

6 February 2013 at 22:53

bab komen, betul tu..tu kiranya secara tak langsung la kan..akk akui agak bz sekarang ni..tapi bila berkesempatan, akk curi2 jgk la komen..kadang tu ambik msa jgk teliti entry2 yng lepas dan komen..

bab segmen tu, akk dulu mmng rajin bersegmen..sekarang tak sempat dah..hehehe..

follow tu, insyaAllah akk akn follow balik.. lagi2 yang dah tinggalkan link..kalau tak tinggalkan link tu, cuba godek2 cari smpai jumpa jgk..tak jmpa, terpaksa la tunggu kut2 dapat linknya..hehe..tapi bab mcm memaksa suh follow balik tu mmng akk selalu terima..

6 February 2013 at 22:54

betul! betul! betul! *gaya ipin ^^

6 February 2013 at 23:14

@Fara Fiqa
sbar jelah blogger cmtu..xpew..hari ni kita yg rse..nti esok2 dia pulak yg trkena bawu dia pham=)

6 February 2013 at 23:14

@Mimie Najib
hehe..kalau bz tu boleh dimaafkan kowt

6 February 2013 at 23:27

time line laju seronok nak tinggalkan jejak n follow mollow. time tenet cm siput xdapek nak nolong..

6 February 2013 at 23:53

bab segmen dya selalu je fail..klu nak join sure date dh nj expired..hihihi yg lain tue dh ok kot...

7 February 2013 at 00:07

Mmg setuju...

7 February 2013 at 00:07

@taufikmaria
haha..btol3

7 February 2013 at 00:56

ct suka sgt komen2 wlaupon thu xdibalas...haha..yg segmen tu ct tgk mood n adiah jugak..hehe..psl follow tu ct follow je siapa yg suruh...dorg nk follow balik atau x tu,ats dorg.. :D

7 February 2013 at 00:59

ina setuju..ape yg kita buat kita akn dpt balik. cume tula kdg2 ade blogger yg xde masa nk terjah balik kn..

7 February 2013 at 02:50

Betul.. mula2 berblog tak tahu pun semua ni. Sekarang tahu lah sikit2..hehe.

7 February 2013 at 04:03

betol3.. setuju sgt2.. ehem ehem da follow blog kite ke belum? ;)

7 February 2013 at 06:18

setuju dgn biela...apa yg penting dalam komuniti blogger ni ialah hubungan silaturrahim tu....

7 February 2013 at 06:47

Info yberguna.. thanks for sharing

Cara Mandi Wajib Atau Junub Yang Sah

7 February 2013 at 07:08

So true kak nabila...

Next time u may visit my blog..hehehhe

8 February 2013 at 04:34

btol..btol

19 March 2013 at 23:34

sokong sangat...yang bab2 follow & komen nie,.penat jek aku nak follow,tapi xdepun org prihatin nak follow balik..hmmm sedih nyee.....:(

29 March 2013 at 06:36

salam dari bunda

29 April 2013 at 01:15

betul 2... haha ! !

28 June 2013 at 03:43

segmen dulu mls juga nk join..tp bila dah mng best pula..hahaha..lagipon dpt rmai kenalan blogger :)

28 June 2013 at 04:52

setuju ngan Kak Biela.. pasal segmen tu, kalau Hana ada masa Hana join la.. rajin sikit join segmen dr join GA.. hehe.. kalau betul2 rajin baru join GA

5 August 2013 at 02:54

best entry! akak setuju sesangat.. :)

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^