Home » Trip ke Melaka

Trip ke Melaka


Seperti yang aku nyatakan dua minggu yang lepas*memang dah lame..hee*..aku dengan budak kos aku pergi Melaka..tapi kiteorang pergi Melaka bukan just nak ronda-ronda. Sebenarnya kiteorang pergi ke penjara Dusun Dato' Murad di Melaka tuh...ade lawatan for assignment..nak tengok camne banduan di sana menjalani kehidupan di penjara.

Penat jugak lah pergi sana hari tuh..bukan penat buat apa, tapi penat sebab banyak sangat senyum untuk bergambar..hee..adatlah kan, kalau boleh semua sudut kat penjara tuh nak ambek gambar..fuhh..memang best giler..sebab kat penjara ni bukan setakat ada penjara jew taw...mini zoo, taman botani, tempat cating batik pom ada...yang pasti aku memang enjoy.

Eh korang tunggu apa lagi ni??owhhh..nak tengok gambar yew??muahahaha...yela..jap yew..ada benda lagi nak citer ni.....kiteorang naik mini train ronda dalam penjara tu taw*jangan main-main*..dalam penjara pom ada train...kwi3..semua berebut nak naik...maklumlah kiteorang kan ramai..hihihi*akulah salah sorang budak yang berebut tuh*..^^

Bowink jew citer banyak-banyak kan..jom layan gambarlah pulak ea...jom-jom.....

Dalam bas*aku kat belakang*..hee

sesi dengar ceramah*best*

depan bas u kiteorang*semue tempat nak kan*muahaha

abang polis hnsem bagi penerangan

Mee ni hanya terdapat dipenjara taw

Tak kire..aku nak bergambar jugak*cari aku*..hee
bersama polis-polis yang cool

Hepy ke pergi penjara?

awek cun...*senyum lebar duk atas mini train tuh*

nilah mini train yang aku cakap tuh...*mini trak sebenarnya*..hihi

antara koleksi batik yang banduan buat
kat belakang tu antara batik yang dibuat jugak

ehemmm...heee

xnak candid..tak suke..muahaha

nilah mini zoo tuh...nampak tak ap kat belakang kiteorang?

oppsss...aku gemuk??baju tu yang besarlah...hihi

p/s: penjara dato' murad memang best...kalau nak pergi lawatan pergilah kat cini yew....*macam-macam ade*






14 comments

5 January 2013 at 21:23

wah2. bestnya ! nak gi jugak !!

5 January 2013 at 21:53

Ceh abg polis encem :) kemain dia.. Hehehe

6 January 2013 at 01:29

@aisyah humaira'
pergilah...wat rombongan...ramai2 bawu best....

6 January 2013 at 01:30

@baby comel
haha...cyes hensem baby comeyyy

6 January 2013 at 01:36

wah,, datang ke sini dekat dengan rumah saya.. ^_^

6 January 2013 at 02:37

wah siap ada zoo...huhu...

6 January 2013 at 03:05

@Mohd Lokman Bin Ramli
eh yke?xckp awal2...hihi

6 January 2013 at 03:06

@Hatimi Tahirruddin
semue ade..zoo..taman..mmg lawalah tmpat ni

6 January 2013 at 03:20

Tak try bergambar drp dlm sel penjara? hehehe

6 January 2013 at 03:21

lar..asal dgn banduan xdak?? =P

6 January 2013 at 07:34

@Ibnuismaini Ismail
tak msuklah pulak..hehe

6 January 2013 at 07:35

@fatin amalina husna
xboleh ambek gmbar banduan...nti malulah dye...hee

5 December 2014 at 02:22

ecieeee..jalan-jalan.. maaf aku download gambar di artikel ini "terlalu lama" :)

btw,.kapan keKarimunjawa ?

nitip ini yah, Karimunjawa trip

makasih looh ^_^, wassalaam

23 May 2015 at 21:52

Abis ini trip ke karimunjawa yuk :)

Paket wisata karimun jawa, buka http://karimunjawamenjanganresort.com

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^