Home » » Tips elak dari serangan jerung

Tips elak dari serangan jerung



Ade yang suke berenang atau memancing ikan kat laut??saya suke main air kat laut..tapi saya tak pandai berenang..aik camne tuh??hahaha...tadi terbacelah satu buku ni.....dikongsikan tips nak elakkan diri daripada diserang jerung...wowww menarik kan??so..aku pom nak kongsikan kat korang pulak lah...tipsnye ialah:

1) Senyap dan jangan buat sebarang pegerakan
2) Tidak membuang sampah keluar dari rakit korang
3) Jangan memancing*mase nampak jerung tuh lah*
4) Jika umpan pancing korang dimakan ikan waktu tuh,putuskan tali joran korang.
5) Jangan biarkan tangan, kaki dan sebarang peralatan terjuntai di dalam air

Pesan buku ni lagi...kalau korang ke laut tuh...bersiap sedialah pakai stokin kaki...kenapa??sebab jika berlaku sebarang kecemasan...kita boleh selamat dari perhatian jerung...kerana tapak tangan dan kaki manusia mampu pantulkan cahaya ke dalam laut dan ia kelihatan bersinar-sinar pada satu jarak yang agak jauh!!!*so rajinkan diri pakai stokin yew*...hee

p/s: Tips ni langkah berjaga-jaga dari diserang jerung...so..beware^^

3 comments

22 January 2013 at 10:03

Alhamdulillah setakat ni tak pernah jumpa jerung depan mata time berenang ke apa.. just tengok kat dalam akuarium je.. hahaha... apapun, terima kasih share tips ni

22 January 2013 at 10:15

macam mana lah agaknya kan kalau tengah mandi laut tiba2 nampak ikan jerung besar datang mendekati kita.. pergh.. menakutkan betul

4 February 2013 at 07:46

xberani2. hana xpernah tengok jerung yang real depan mata. xsempat nak amalkan tip2 ni, gelabah dulu

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^