Home » » Tak nak solat?Test api dunia dulu

Tak nak solat?Test api dunia dulu



Orang zaman sekarang ni kan....kalau tak solat macam biase jew...macam tak ade apa....amboiiii senang lenang jew tak nak solat...tak tahu ke yang amalan pertama dinilai diakhirat nanti ialah SOLAT??jika solat tak lepas macam mane nak nilai amalan lain??adushhh sedarlah...kita hidup ni kejap jew..tak kiralah ko ni tua ke..mude ke...kaya ke...miskin ke..kita ni same jew kat akhirat nanti..

Okay...serius sikit pasal solat ni yew...tadi bawu jew abis tengok video Ustaz Azhar pasal solat ni...hurmmm takut dan insaf...huhu...aku just nak share dengan korang ape yang aku tengok dan tahu*sharing is caring kan?*...mehh semue pakat tengok video niii



Paling mengerunkan bile ustaz cakap pasal hadis yang menyatakan "sekiranya api didunia diletakkan dineraka, nescaya orang yang tinggal dineraka tuh tidow kerana sejuk"...bayangkan...api kite kat dunia ni 1:70 panasnye dari api neraka..subhannallah...panaskan???*takutnye..hurmmm*

Jadi..same-samelah kite jage solat kite...masuk jew waktu...teruslah solat...dan jangan melambatkan solat sebab kerja dunia ni tidak akan habis....kalau malas solat jugak??macam ustaz cakaplah..testlah api dunia ni dulu yew...

p/s: kalau ade tersilap or terkasar bahase..mohon dimaafkan yew...heee^^

7 comments

30 January 2013 at 23:49

sama2lah kita ingat memperingati...

31 January 2013 at 02:45

ADUH..NGERIIIII

31 January 2013 at 04:04

gerun baca ~

31 January 2013 at 04:53

betul tu...sama2 kita usaha....

31 January 2013 at 05:01

huhuhu..gerun lah.kena api dunia pon dah sakit,inikan pulak api neraka..huhu

31 January 2013 at 11:11

insaf2.... T_T

31 January 2013 at 19:38

solat itu tiang agama..kalaud ah tak solat..mcmna nk tegakan agama? nice n tq for share dear..:D

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^