Home » » Renew kad bank

Renew kad bank



Balik jew dari exam tadi aku terus ke bank dengan kawan sebab nak renew kad bank aku yang dah tamat tempoh..sampai jew di bank terkejut giler aku..sebab beratus orang masih menunggu turn diorang..cuba bayangkan, no still 31...tapi no aku 130..haa lagi seratus orang aku kena tunggu..fuhhh takde maknanya aku nak tunggu...*sebab kawan aku tunggu dalam kereta*..tak sampai hati pulak kan nak duruh diorang tunggu..huu

Kemalasan yang melanda untuk menunggu, so kiteorang terus balik rumah tapi kawan aku mida yang berhati baik sangat tuh, sanggup teman aku lagi pergi pukul 12.30 tadi sebab nak kejar no 130 aku tuh lah. Tepat pukul 12.45 kami sampai di bank dan orang semakin sikit*ramai dah tak tahan nak tunggu kowt*..so, i think i'm very lucky sebab tak payah tunggu orang yang beratus tuh.

Tunggu punyer tunggu...kawan aku mida yang tak sabar nak balik tu, terus pergi tanya abang dekat kaunter pasal nak renew kad bank..tibe-tibe abang tu cakap HQ atau orang atasan dia cakap..yang kad bank aku tu boleh guna 3 bulan lagi, start dari esok...tapi aku nak ambek duit sekarang sebab nak beli tiket bas lagi n memang dalam beg tinggat RM1 jew..camne nak hidup kan??

Abang kaunter yang nampak baik hati tuh suruh isi borang keluar duit kalau nak duit tu masa tuh jugak..so, aku pergilah isi borang...is borang dan terus pergi kat dia balik..tibe-tibe...dia nak IC..IC???aku cari-cari...tapi tak ada...IC aku tertinggal dekat dalam pencil box...aku letak sekali dengan slip exam aku...sebab kan aku exam hari ni...hurmm..sedey giler..abang tuh tak boleh tolong selagi tak ada IC...*dalam hati ni rasa macam nak menjerit*.....huuuuu

Abang tuh suruh datang balik pukul 2 setengah..tapi tak kan aku nak menyusahkan kawan aku lagi nak temankan aku..so, aku buat keputusan untuk ambek duit esok jew...sebab esok kad tuh dah boleh guna balik...hmmm...cuai betol lah aku ni kan...kesian kat kawan aku...tunggu punyer tunggu tapi IC aku tak bawak..huuu....*menangis tak berlagulah aku*....maaf yew mida.

Bagi mereka yang senasib dengan aku tuh...jangan risau kalau kad bank BSN dah expired..sebab esok dan 3 bulan lagi masih boleh digunakan balik...janganlah susah-susah ke bank macam aku ni yew..*cuai tak bertempat*..marah diri sendiri...=(

p/s: hari ni mood kurang ok..dan rase macam nak............tidow puas-puas...heee..^^


5 comments

4 January 2013 at 01:09

Jemput join :-)

http://ikajohans.blogspot.com/2013/01/fivers-hijabis-giveaway-by-mv.html

4 January 2013 at 04:34

haha...takpe tu tgu sehari je...

4 January 2013 at 04:39

@Hatimi Tahirruddin
sehari tu lame....hehe..lgpom nk beli tiket riney..tp dh jd cmni...esok jelah jwbnye..huu

4 January 2013 at 06:45

alamak..boleh tinggal ic.hehe..kesiannya..saya pernah rasa macam tu..nak keluar duit tapi tak bawa kad..rasa nak ketuk kepala ni.

4 January 2013 at 08:15

aiyokk..keluar x bawak ic..

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^