Home » , » I love him

I love him
Aku sayang dia...banyak pengorbanan yang dia telah lakukan, hingga aku tak dapat membalas jasanya..siapa dia??tentulah nabi kita..nabi Muhammad S.A.W...terlalu banyak yang telah dikorbankan...terlalu banyak kesakitan yang telah dialami...sehingga kita boleh mengecapi nikmat Islam sekarang ni..alhamdullilah...

Tapi sebanyak mana kita telah membalas jasa dan pengorbanan tuh??tahu ke kita esok hari kelahiran nabi kita??atau kita leka dengan cinta?leka dengan dunia?leka dengan harta yang sementara tuh??ya Allah..lalainya kita kan...sedangkan semasa disaat akhir hayat nabi pom dia menyebut nama kita..."ummatku".."ummatku".."ummatku"...begitu sayang nabi kepada kita..tapi kita??

Untuk membalas jasa nabi begitu mustahil...namun tanda kita sayang kepada nabi...kita perlulah mengamalkan sunnahnya...dan meninggalkan apa yang dilarang...banyak kan juga berselawat kepadanya....insyaAllah...dengan cara tu dapat membuktikan yang kita pom sayangkan dia.

Sempena maulidur rasul esok...marilah kita sama-sama berselawat kepada rasul kita...semoga kita dirahmati olehNya...amin...Salam maulidur rasul semua....I love him more!!

Terima kasih untuk segala pengorbananmu


Jom selawat sam-sama^^*jomlah*

p/s: sambutan maulidur rasul esok mesti meriah kan???hee...*tak sabar loll*

3 comments

23 January 2013 at 21:56

berselawat bukan sahaja pd masanya tp setiap waktu..in shaa Allah..=)

24 January 2013 at 03:44

salam maulidur rasul :)

25 January 2013 at 01:54

salam maulidur rasul..
perbanyakkan selawat buat baginda...

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^