Home » » Gambar Pelik 2

Gambar Pelik 2

!Assalamualaikum!

Hollaa...*berape kali holla ntah aku nie*...hihi..engat tak lagi yang aku tanye pasal gambar ajaib n gambar pelik hari tuh??sekarang aku dah tahu gambar tuh buat macam mane..tapi still aku tak pandai buat..hehe*bukan IT sangat aku nih*..kene belajar lagilah kan...

Ade orang cakap buat gune format gif..ade orang lain cakap lagi gune photoshop tapi save as gif ke png etc..rupenye banyak care nak buat gambar macam kat bawah ni yew...tenkiuu bagi yang share camne nak buat tuh...*bawu taw*..time kasih banyak-banyak yew sifu...jom kite tengok lagi gambar yang kononnye ajaib bagi aku ni...muahahaha

nampak tak teksi bergerak tuh??hihi

takut plak aih..tengok baju ni gerak...

surat khabar pom boleh goyang2 eh

p/s: siapa yang pandai tuh..boleh tak ajar aku?tak pom bagilah link tutorial yang boleh buat gambar camni..excited pulak nak belajar...hihihi




11 comments

31 January 2013 at 23:50

format gif ni..

1 February 2013 at 00:14

woah... cool gila kalau boleh buat... heheheh

1 February 2013 at 00:45

Cuba try Google cari. cam best, Bella pun nak try google :)

1 February 2013 at 01:04

saya reti skit..sye buat gune photoscape..kat animated gif..

1 February 2013 at 01:08

suka tgk..mcm lain mcm je..=D

1 February 2013 at 01:13

1st, ni format gif
2nd, mungkin video yg dipotong menjadi satu atau dua saat then tukar ke format gif
3rd, mmg pakai photoshop pun.. hehe..

#kalau biela perasan kan, kaedah dia sama je macam buat banner segmen :)

1 February 2013 at 01:59

yup setuju dgn iha zaliza....biela cuma perlu cari converter dari video kepada GIF je.....lepas tu yg lain adalah terserah kpd kreativiti...misalnya yg mana nak static yg mana nak gerak...

1 February 2013 at 02:00

wahhhh...cooool giler!!!sgt inovatif..hehe

*ada masa, ajarkan lah :D

1 February 2013 at 04:06

cantik dan pelik :)

1 February 2013 at 09:17

teringin din nk blajar buat gmbar cmni :D

1 February 2013 at 09:47

Betul kata iha..ala edit je video..pastu leh buat gif guna photoscape :)

Macam buat banner gerak-gerak

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^