Home » , » Bila tak ada idea

Bila tak ada idea



Duduk kat umah ni kan..tak tahu nak tulis ape kat blog ni..yela..duk kat umah bukan pergi mane-mane pom..terperap jew kat umah ni haa...kalau duk kat u tuh..macam-macam nak citer...citer pasal kawanlah..pasal malas nak studylah..citer pasal kampuslah...fuhh macam-macam gosiplah..heee*nampak sangatkan*

Bagi blogger macam kite ni..boleh jew tak nak update setiap hari..tapi tak ade orang lawatlah blog kite nanti yew??bukan nye macam blog Fatin liyana, yuyu zulaikha, lysaa faizureen tuh...setiap hari beribu-raban pageviews*blogger dah otai*..blogger macam aku ni..ade entry bawu ade orang nak jenguk...*sades betol*..

Walaupom macam tuh...aku ade tips2 macam mane nak tingkatkan pageviews setiap hari tanpa update blog sokmo...haha...*kalau salah tolong tunjukkan ye sifu*

TIPS

Rajin Blogwalking
Bila kite rajin lawat blog lain dan tinggalkan link blog kite di chat box ke or di komen diorang..insyaAllah diorang akan jenguk kite balik..puji-pujilah sikit blog die tuh*bodek*..bahaha

Buat segmen
Kalau nak cepat lagi pageviews naik..buatlah segmen...segmen simple-simple pom tak apa..segmen bloglist ke...segmen blogwalking ke...*konfem ramai lawatlah*..macam segmen aku bawu buat ni ha..dah dekat seribu orang view...nak join??tekan sini..*sempat lagi berkempenkan*..kwi3

Tukar link bloglist
Yang ni pom penting jugak bagi aku..sebab orang yang melawat..kadang-kadang tengok kotak bloglistkan??so,walaupom kita tak update...orang lain akan lawat blog kite bile tengok link blog kite dekat blog orang lain..jadi..rajin-rajinlah tukar link bloglist korang tuh*jangan kedekut sangat*..hehe

Letak gambar comey
Jarang update blog..tapi selalu orang lawat??memang tak pelik kalau setiap entry kite tuh ade gambar yang comey-comey dan buat orang nak tengok selalu..contonya blog Fatin liyana n Yuyu zulaikha..memang best tengok gambar kat blog diorang..hehe...*cun-melecun*

Main Keyword
Ade orang tuh..dia pandai main keyword..satu entry tuh beribu-raban pageviews..disebabkan keyword dientry...contohnya entry aku yang NI...biasa jew kan??tapi dah 2000 views...hukhuk...aku tak pandai sangat..masih belajar lagi

p/s: aku rase tuh jew yang boleh aku kongsikan..so, cubelah tips kat atas kalau malas update entry yew...heee

5 comments

27 January 2013 at 03:30

takda idea pun boleh bg tips tu..ehhee..hebat..hehe....ni nk tinggal jejak la ni kat sini..ehhe

27 January 2013 at 04:19

Tulis je yang kat hati. Jangan terpendam dah la hehe

27 January 2013 at 05:53

wah yg letak gambar comel tu mmg tips terbaik tu...hehehe...

27 January 2013 at 07:13

sokong2, last2 tulis ja apa yang terjadi dalam kehidupan seharian,,hhi

27 January 2013 at 18:35

ina pun x pndai main keyword2..masih beljar juga..

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^