Suka suki 2013



Adakah terlalu lambat untuk aku ucapkan selamat tahun baru?tak lagi kowt..hihi...selamat tahun baru semua..harap tahun ni lebih baik dari tahun lepas kan...i hope so!...Dah masuk tahun baru ni mesti ada azam baru kan?apa azam baru korang ek?*cer citer*..

Tahun baru ni banyak betol azam aku...antaranya nak dapat dean list, nak beli kamera, nak jadi kaya, cantik...amboiii semuenye duniawi lah semata-mata..heee..maklumlah, orang lain ada kita pom nak ada kan??tapi janganlah over sangat azam tu kan?*Allah kan tak suka orang yang lebih-lebih*

Sebenarnya esok aku exam taw...tapi bila nak bukak buku jew macam-macam dugaan dan halangan yang datang, contohnya??apa lagi kalau tak tidow...tengok movie, gosippp...fuhhh semuenye best..kwi3..paling best kawan ajak pergi jalan-jalan...*hurmm memang pantang diajak*

Secara jujurnya memang tak tahu nak tulis apa untuk new year ni...cuma sekali lagi aku nak ucapkan selamat tahun baru kepada uoolllss semue....moge apa yang dihajati untuk tahun ni tertunai...*make ur wish guys*...^^







Sabun collagen+ vitamin A,C,E



Zaman sekarang ni semua guna collagen kan..hee..family, kawan-kawan aku semualah guna collagen dan memang berkesan sangat-sangat. Bukan citer tipu...tapi adik-adik aku semua dah nampak putih dan jeragat mak aku pula beransur hilang dengan cepatnya...wow??huishhh jangan tak percaya...nak kulit halus mulus lagi gebu sekarang ni kan mudah jew..rahsianya gunalah kologen...

Sebagai manusia yang prihatin*ececece*..aku nak promote satu produk iaitu sabun collagen + A,C,E...macam-macam jenis kolagen yang ada dipasaran sekarang ni kan..tapi kolagen yang aku nak promote ni berunsurkan sabun dan tak yanh susah-susah nak makan...hee..memang berkesan!!
Halal ke tak??jangan bimbang...produk ni halal lagi suci...ciap ade cop lagi..tengok bawah ni:



Haa camne??tak payah ragu-ragu lagi..harga pom sangat berpatutan..RM35 jew...dari produk yang mahal tapi tak berkesan baik cuba produk yang harga berpatutan tapi memang berkesan..percayalah!!..eh-eh promote-promote ni tak engat pulak nak bagitau kelebihan sabun ni..tak apa..tengok bawah ni pulak:


Banyak kan kelebihan sabun ni??fuhhh...memang berbaloilah kalau beli...hee..korang still tak percaya cakap aku ea??ok tak apa..jom tengok respon pembeli yang dah guna sabun ni..jom2:




Testimoni pengguna*adik aku sendirik*..hehe

Sebelum guna

selepas guna



wah-wah...semua dah guna kolagen..anda bile lagi??kwi3..jangan bimbang..kalau nak boleh beli dengan aku...boleh order or pm aku dekat FB aku dekat CINI..yang lelaki tuh nak beli kat mak or makwe pom boleh..biar nampak lebih gebu lagi kan..hihi...jom-jom order sebelum habis..^^




Entry best yang perlu dibaca


Pejam celik..rupanya 2012 telah nak tinggalkan kita kan?rasa macam tak percaye pulak..hee*akui jelah dah nak tua*..bukan aku yang tua..tapi blog aku yang semakin meningkat usianya...*tak nak ngaku lagi*..muahaha..sepanjang penglibatan dalam blog ni, ada entry yang ramai terjah dan ada pulak sebaliknya..tapi malam ni aku nak bagitau entry yang best jew untuk tahun ni yang perlu korang bacer...^^

Malas untuk bercerita panjang..meh bacer entry yang best kat blog aku sepanjang 2012 ni yew...harap korang suker...=)

Ayat-ayat cinta sedih
Aku tak tahu kenapa entry ni mendapat view yang terbanyak..padahal aku letak gambar jew banyak dalam entry ni..hee...maybe sebab cinta sedey..ramai yang nak tengok kan....*giwang semuenye*...kwi3

Produk pencerah muka yang best
Siapa nak putih kat cini??cepat-cepat terjah entry ni..hee..entry ni mesti ramai perempuan yang terjah sebab nak kulit cerah berseri kan...hahaha..yang pasti bagi aku produk ni memang best..produk apa??tengoklah sendirik^^

Mak aku tak bagi kawen selagi...
Pasal kawen-kawen ni ramai jew nak bacer kan...ishhh sibuk jew nak tahu pasal orang kan*gosip memang best ek?*...hehe...entry ni memang gempaklah...pasal mak aku tak bagi kawen???

Cara bezakan ais dari air masak atau air mentah
Ehem..korang tahu ke nak bezakan ais dibuat dari air mentah or air masak??kalau tak tahu tu buat cara tak tahu....klik entry ni cepat-cepat..memang berguna...

Tips lupakan orang yang kita sayang
Tips yang direka aku sendirik berdasarkan pengalaman yang lampau...hehe..terskema pulak...yang pasti tips ni memang berkesan untuk anda yang baru putus cinta.

p/s: ni lah antara entry terbaik untuk tahun ni...korang pulak??letak jew link entry terbaik korang kat komen ni..nanti aku pergi terjah ea..



Don't blaming others


Making BAD decisions is a part of life. BLAMING others for your bad decisions is IMMATURITY.

Surat untuk Aaron Aziz




Sumber: FB

p/s: siapalah yang tulis surat ni agaknye kan??pape pom memang lawak...kwi3....

5 Faedah berblogging


Eh ada yang cakap belakang yang ada blog ni tak dak faedah yew??meh cini nak habaq sikit faedah berblogging ni...*biar tutup rapat mulut bucuk tuh*..heee

Diary hidup
Aku tak suka tulis diari ni..tapi aku suka tulis dalam blog pasal kehidupan aku..beza antara diari buku dengan diari online ni, kita boleh share dengan orang lain pasal kehidupan harian kite, diari buku tak boleh...dan kite selalu tulis bertapis dalam blog ni kan*takut orang kutuk kan*..hee..kalau diari buku tuh macam-macam kita umpat orang...bila ada orang lain terbace..kan dan dah katoi!!...maknanya..diary blog ni lebih hebat dan mantop...kwi3

Buat duit
Ramai jugak yang berblogging sebab nak kejar duwittt...yeke?*yang pasti bukan aku*..hehe...tapi ok lah...kiteorang boleh buat duit dengan blog...dengan pasang iklan sana sinung dalam blog ni..yang tak ada blog tuh..apa ade??*ouppss sowi kalau terasa*..si mulut laser tengah berbicara..^^V

Sebarkan dakwah
Dalam blog pom boleh berdakwah??ofkoslah cik kak oi...tu semua terpulang atas blogger tu lah pulak kan..tapi kalau macam aku ni...ade jugaklah aku masuk kan unsur-unsur dakwah sikit-sikit*lama-lama nanti jadi bukitlah kan*..kwi3...aku letak dalam label makanan rohani...jemput bacer^^

Kenalan baru
Berkawan biar beribu..bercinta biar.....?isi sendirik..so aku ambek peluang ni untuk kenal lebih ramai kawan....best dapat kawan ramai-ramai ni...banyak perkongsian yang kita dapat taw...tak rugii...so apa lagi...jom-jom buat blog..*aik tibe-tibe*..muahaha

Kahwin cepat
Kenapa tiba-tiba ada pasal kawen??haha...weii tentulah cepat kawen, sebab manelah tahu anak orang kaya+hensem terbacer blog kite..n terus terppikat kat kite..wowww...tak anak orang kayer pom..blogger lain kew jadilah...*ade unsur kedongengan kat sini*...haha..*yang last ni aku reka citer okay*..dah pergi main jauh-jauh..hiiii

p/s: ada lagi faedah yang aku tertinggal?okay para blogger femes memes sekalian...sila bagitau apa lagi yang aku tertinggal...


Sebuah perjanjian



Tanggal 25.12.2012, sebuah perjanjian telah termetrai antara aku dan dia. Satu perjanjian yang akan mengubah sebuah kehidupan kami berdua. Dan ofkoslah aku yang buat perjanjian ni...hee...aku nak uji selama mana kami boleh bertahan....menahan ujian yang datang dalam kami tak berhubung.

Perjanjian ni dibuat selama dua tahun..siapa yang menang akan mendapat apa yang dikehendaki dan siapa yang kalah akan menuruti...fuhh konfius??satu perjanjian yang perlukan pengorbanan...dan aku yakin bila saat tu akan tiba..membuatkan semua orang disekeliling akan turut bahagia*termasuk aku^^*

Lamanya dua tahun??kejap jew...relax-relax sudah*ayat tak boleh bla*...hehe...aku malas nak citer banyak...perjanjian apakah ini??korang fikirlah...siapa yang betol meneka aku review blog korang..muahahaha*gelak yang sememangnya tak ikhlas*

Maknanya 25.12.2014 perjanjian akan ditamatkan??fuhhh tak sabar nak tunggu siapa yang menang...harap aku yang menang..ya!!aku kena banyak bersabar...walaupun kadang-kadang terasa goyah...hukhuk...bukan senang nak bahagia kan??

p/s: blurr entry apakah ini?hanya orang yang memahami akan faham*so cuba-cuba lah memahami*..^^

Makna sebuah kehidupan



Semua orang kat dunia ni mempunyai matlamat hidup masing-masing kan?apa matlamat hidup korang sekarang?nak berjaya dalam hidup?nak jadi orang yang paling dikagumi?nak jadi orang paling bijak??yew..semua orang ada matlamat..dan semua matlamat tuh tentulah berbeza..

Ada orang fikir, kalau dia menjadi ratu cantik dunia dialah orang yang paling bahagia, ada pulak yang cakap kalau dia jadi pemain bola sepak femes, dialah orang berjaya...dan pelbagai lagi..tapi apakah hakikat sebuah kebahagiaan tu??siapakah orang yang paling berjaya??

Kita selalu lupa, selalu alpa...apa tujuan kita diciptakan di dunia?kepada siapa kita akan kembali??kita lupa...kita hanyalah seorang hamba...hamba Allah...dan diciptakan hanyalah untuk beribadat kepadaNya...rupa-rupanya hakikat sebuah kebahagiaan tuh bukannya terletak kepada pangkat, rupa, dan harta...tapi kebahagiaan hanya dapat dikecapi apabila kita mendapat keredhaan dariNya...jika selalu difikirkan tentang dunia..sampai bila pun tak kan habis...percayalah..^^

p/s: terlalu fikirkan dunia, hingga lupa makna sebenar kehidupan..*belajar untuk berubah*



Mood Exam



Alhamdulillah..aku selamat sampai kat nilai pukul 8 pagi tadi....sampai kat kajang, terus ambek teksi ke KTM...terkejut gile bila pakcik teksi tu mintak RM10..biasanya aku naik RM6 jew..hurmmm..nak tak nak terpaksalah bayar*tak kan nak marah pulak kan*..hukhuk

Sampai jew Nilai, terus tidow..ngantuk+penat duk atas bas,,bangun tidow tengok kawan semua dah tak ada..semua pergi library..tinggal lah aku dalam bilik sorang-sorang...nak study tak ada mood lagi...huuu..sedey+jeles tengok budak-budak ni rajin study..*aku bile lagi ni???*

Kenapalah tyme exam ni asyik rase ngantuk jew yew??aku tak study lagi ni..minggu depan dah nak exam..hurmm nampaknye aku kena rajinkan diri untuk study...malam ni insyaAllah bermulalah episod cium+peluk buku yew*jangan buat ulik tidow dah*..muahaha

Study belom..tengok citer jew banyak..camnelah nak dapat dean list kan??yela-yela..sem ni kena buat betol-betol biar dapat dean list*setiap tahun cakap camni*...tak boleh main-main dah...pesan untuk diri sendiri dan semualah yang exam minggu depan macam aku^^

p/s: esok aku ada lawatan ke melaka..pergi penjara Dato' Murad..yuhuuu..*excited*

5 panggilan manja couple


Pernah bercople?atau pernah tengok kawan-kawan lain bercouple?adoiii mestilah pernah kan..heee..biasanya korang guna panggilan apa ye untuk pasangan korang tu?mesti malu nak bagitau kan..tak apa..aku boleh bagitau..muahaha*panggilan yang biasa aku dengar*

Abang = Sayang
Kebiasaannya panggilan abang sayang yang biasa didengar, normal lah kalau suami isteri pom panggil abang sayang kan?tapi jarang benor suami isteri panggil abang sayang..biasanya orang bercouple..*aku pom pernah guna dulu*..aik??tibe-tibe..hehe

Hubby = Baby
Amboi-amboi, macam budak-budak pulak kan..baby bagai..muahaha..biasalah orang bercouple ni, semuanya nak giwang..bila kawen nanti agak-agak panggil camni jugak ke ek???*pikir jauh*....^^

Papa = Mama
Eh sejak bila pulak kawen ni??papa mama lagi tuh..couple yang guna panggilan camni mesti dah tak sabar nak kawen dan ada anak kan? harap-harap bila kawen pom guna panggilan papa mama jugak lah yew...barulah cinta sejati namenye..kwi3

Panggilan nama
Pernah dengar tak orang bercouple tapi just panggil nama jew??contohnye minah abu...tak pom just panggil saya awak??ehh jangan engat tak ada..ada taw...couple ni memang malu-malu lagi ni..hee..tak pom still konfius, "aku ni couple ke kawan jew?"..

Ummi = Walid
Kalau tadi papa mama, ni ummi walid lah pulak. Biasanya orang yang guna panggilan ni orang "couple islamik"..masalahnya ada ke couple islamik dalam islam??jawapannya tak ada yew..aku ni sekolah agama..nak bernanah telinga aku dengar kawan-kawan aku yang konon nya alim..panggil ummi walid dengan pakwe dia..kononnye islamik sangatlah kan*oppss sowi kalau ada sesiapa terasa*..

p/s: minngu ni study week...aku buat jadi study blog..aci tak??hihi


Siapa nak keropok lekor?



Siapa nak keropok??cepat-cepat..tinggal sikit jew lagi ni..muahaha..mesti ramai nak kan? aku baru balik beli keropok ni..fuhhh penat kowt beratur panjang-panjang sebab nak beli keropok punyer pasal...aku dah selalu makan keropok ni..tapi kesian kat kawan-kawan kat u tuh..*jarang makan*...maybe selalu makan, tapi jarang makan yang sedap punyer..hehe

Biasanya kalau korang pergi terengganu korang beli keropok kat mana ek??mesti kat losong kan?sebenarnya keropok losong yang diwar-war kan sedap tuh hanyalah lagenda sahaja...aku pom tak tahu kenapa..tapi kalau korang betol-betol nak sedap belilah dekat batu rakit...dekat terengganu jugak..kat situ memang sedap*buat masa sekaranglah*..

Aku jadi nak tergelak pulak bila pergi kat negeri luar dari terengganu ni, mesti diorang just tahu yang keropok losong yang paling sedap..bukan semua tak sedap..ada jew yang sedap tapi tak semualah..yang aku tahu kat losong kat kedai adik- beradik sedap..heee..sebab aku baru jew pergi beli kat sana tadi...*nak bawak naik bas pergi nilai malam ni.*

Ramai giler yang beratur tadi..maklumlah hari ni hari cuti..ramai orang luar datang nak beli keropok lekor ni..terpakslah beratur jugak..masa aku beratur panjang-panjang tuh ada lah satu makhluk yang tak reti bahasa ni dengan selambanyer potong barisan aku...adoiii...sakit hati benor aku rase*harap muka jew lawa*..kalau taak dah lama aku sound..*tapi sabar jelah*..hukhuk

Malam ni dah nak pergi nilai balik...minggu depan exam..huu...takut pulak aku rasa..tadi sempatlah beli 5 bungkus keropok..untuk kawan-kawan dan aku sekali..hee..korang nak jugak??datanglah beli kat terengganu ni..kalau nak tahu kat mane yang sedap, tanya jew aku..hee..ok..choww lu babe

p/s: camnelah nak bawak keropok banyak-banyak tuh malam ni...huu..

Jubah Moden CHIFFON


Hello..ada sesiapa kat sini suka pakai jubah?atau mak dia pengemar jubah??ok...hari ni aku nak promote sikit jubah moden chiffon yang aku ambek dari kak ayu..*aku tukang promote+jual*..hee..sesiapa berminat bolehlah PM aku dekat FB aku atau pom dekat komen ni pom tak apa..mana-mana jelah..ok..jom tengok antara jubah chiffon yang ada...^^

SAIZ 38/40/42...RM 170 FREE POS..


SAIZ 38/40/42...RM 170 FREE POS..

SAIZ 38/40/42...RM 170 FREE POS..

SAIZ 38/40/42...RM 170 FREE POS..



Sesiapa yang berminat bolehlah PM aku dekat FB aku yew...tekan CINI untuk terus ke FB aku....harga jubah ni memanh dah berbaloi..sebab harga asalnya dalam RM 190 dan telah dikurangkan menjadi RM 170..jadi apa lagi??jom2 beli...^^

Kecelaruan berlaku


Saat aku update entry ni..fikiran aku memang betol-betol celaru dan serabut..huu..engat tak lagi segmen grandblogwalking aku tu?..kalau engat baguslah..camni citernye..ada hadiah yang belom sampai kat pemenang sebab ada satu sponser ni buat senyap jew bila aku bagitau alamat pemenang..*tension*

Bukan semua sponser..tapi adalah satu sponser ni..pening aku dibuatnya bila blogger yang menang bertanyakan pasal hadiah diorang tuh...adoii..pastu ade pulak pemenang yang sama name..buat aku konfiusss si blogger ni menang kategori apa...huu

Memang celaru betol hidup hari ni...tapi sabar jelah...ade jugak pemenang cakap aku penipu..sebab hadiah dia tak sampai lagi..aku mintak maaf banyak-banyak..sebab bukan aku yang post hadiah tu..semuanya disponser...

Aku tak marahkan blogger yang menang tu..cuma aku terkilan kat salah satu sponser ni yang tak bagi respon lagi...kalau akau jadi pemenang pom aku marah sebab hadiah belom sampai..hurmmm...memang celaru kan??

Kat sini aku nak mintak maaf banyak kat pemenang yang belom sampai lagi hadiah diorang tu..sesiapa yang dah sampai hadiah tu..tolong cakap gak kat aku..biar aku tahu...sekali lagi aku nak bagitau yang bukan aku post hadiah..semuanya sponser...


Kenapa awak nak putus?



Boy - npe nk ptus?
Gurl - wateva
Boy - awk mmg xsyg sy da ke..?
Gurl - erm..?
Boy - fine!sy tau awk da ade laki lain,tp npe awk wat sy cmni?
Gurl - ske ati sy la..hak sye tuk memilih..
Boy - msti ade sbb,ape klemahan sy.please bgtau
Gurl - wtpe nk tau?
Boy - sje..
Gurl - sy xske awk bwk keta kancil je,xde klass lgsung
Boy - hah??tu je?
Gurl - yup,npe?
Boy - xde la,keta tu adik sy pnye..
Gurl - huh..! hbis keta awk mne, pkai keta apa..?
Boy - keta sy ade kt umah, BMW 7 series..sje xnk bwk lg..
Gurl - err..yeke?sygg...jom kte kuar nk?(gediks)
Boy - xpe la awk..kta kn da ptus..bye :(

sumber: fb


Siapa orang yang bahagia?


"Orang-orang yang paling berbahagia tidak selalu memiliki hal-hal terbaik, mereka hanya berusaha menjadikan yang terbaik dari setiap hal yang hadir dalam hidupnya."

Mencintai tak semestinya memiliki



Sudah berjuta kali ku angankan,
Agar cinta yang diimpikan,
menjadi kenyataan.

Namun,
Apa yang kita mahukan,
Belum tentu ditunaikan,
Kerana kita hanya merancang,
Dia jua yang menentukan.

Cubalah untuk menelan kepahitan,
Agar kemanisan yang akan datang,
 Aku yakin dengan janji tuhan,
Semua yang terjadi ada balasan.

Aku belajar melupakan,
Kenangan cinta yang silam,
Agar hidup dalam ketenangan.

Dirimu telah menjadi milik orang,
Hiduplah jua dalam kebahagiaan,
Lupakan kisah silam,
Moga perhubungan berkekalan.

kini aku yakin,
mencintai tak semestinya memiliki

p/s: selamat pengantin baru,,semoga berbahagia...*hati ditusuk yang amat dalam*



segmen-review-blog-saya-by-eira


Join segmen ni...bestnye kalau blog direview blogger lain..hehe..nak join segmen banyak2..hehehe..jom2...*tekan header comel untuk join*

"Segmen: Nak Masuk Dalam Bloglist Ain bulan Januari!!!".



Aku join segmen ain...bukan senang nak masuk bloglist blogger lain kan?jom join sekali*tekan header atas untuk join*

Bila jin naik marah




Khamis baru ni ada program ceramah pasal perubatan islam dekat kampus aku, dan budak kos aku yang handle sebab ni salah satu dari assignment kiteorang. Ceramah ni best sebab ustaz sulaiman iaitu ustaz dari Darul Syifa' ni suka bercerita..heee..*aku memang suka dengar citer*

Jin adalah salah satu dari makhluk ciptaan Allah, jin pom ada yang Islam dan kafir taw*jangan tak tahu pulak*...macam manusia jugaklah ada yang baik dan jahat..camtu jugak dengan jin ni...ustaz Sulaiman ni pengamal rawatan Islam dalam kes-kes yang berkaitan dengan makhluk halus ni..walaupun ustaz ni berpendidikan barat, tapi ilmu agamanya mantop..

Banyak benda yang dikongsikan oleh ustaz Sulaiman, tapi aku tertarik satu cerita yang dimana jin naik marah sebab seorang manusia telah terpijak kepala anak jin itu sampai kemek kepala baby jin tadi. Huru-hara jadinya hidup orang tadi.

Ceritanya bermula camni......*haa misteri tak?*...haha...sorry, ok jom ciyes..ada seorang perempuan ni, dia pergi picnic dekat sungai apa ntah yang pasti dekat selangor ni hah..perempuan ni sedikit comel*maksud aku montel*..hee..sedang dia bermandi-mandi di sungai tu, tiba-tiba masa dia nak berjalan atas batu dekat sungai tu dia terjatuh. Tapi kecederaan jatuhnya tu tak terok sangat pom. Semasa dia ingin menuju ke kereta untuk pulang, dua kali dia terjatuh tanpa dia sedar*macam ada orang tolak dia*..tapi tak ada pom.

Di rumah, tiba-tiba kaki perempuan ni sakit*sakit dekat dia jatuh tadi*..sakitnya tu membuatkan dia tak boleh jalan, padahal lebam sikit jew..perempuan ni dah pergi hospital, dan penyakit misterinya tu tak baik jugak, lalu dia pergi ke Darul Syifa' untuk berubat secara lain pulak.

Ustaz Sulaiman ni lah yang mengubat perempuan ni, lepas ustaz ni tengok, rupanya ada jin yang bergantung di kaki perempuan ni tadi. Ustaz ni pelik dan bertanya kepada jin tersebut kenapa dia mengacau perempuan ni? jin itu menyatakan yang perempuan ni telah buat baby dia koma sebab perempuan ni terpijak kepala baby tu di sungai tadi.

Nak ringkaskan citer, ustaz ni tak tahu nak buat apa lagi sebab semua jin di sungai tadi tukar shif untuk bergantung di kaki perempuan tadi*rupanya ayah baby tadi, ketua kg kat situ*..jadi semua jin kat situ marah dekat perempuan tu..ustaz cuba memujuk ketua jin tadi untuk tidak mengacau perempuan tu, tapi jin tu cakap, aku boleh lepaskan dia kalau anak aku sembuh balik.

Ustaz ni pun cakaplah, tak apa..aku boleh buat anak kau sembuh. Jin terkejut, dan bertanya camne nak sembuhkan dia?...ustaz cakap, kita kan ada Allah, mari kita sama-sama berdoa semoga anak kau sembuh. Jin tu bersetuju...seminggu kemudian, baby tu sembuh dan jin itu tidak mengacau perempuan tu lagi....TAMAT..muahaha*penat taip*

Nak cakapnya kat sini, kalau pergi hutan ke sungai ke...jaga tingkah laku kita dan mulut kita ni sebab tempat tu semua tempat tinggal diorang..dah pergi tempat orang tu, pandai-pandailah jaga adab yew...sebenarnya banyak yang ustaz ni citer..tapi aku dah penat nak taip..huu..korang nak tahu lagi ke?tunggu next enrty yew...^^

p/s: sebaik-baik jin, sejahat-jahat manusia...*so berhati-hati*..hihi


Don't even start


It’s hard to hold on to something that you know would never be yours in any way you think of, you just have to learn to let go and face the fact that while good things never last
…some don’t even start

Mengubat hati yang duka


Pilunya jiwa tak terkata,
Bila hati dah terasa,
semuanya jadi tak kena,
padahal benda itu biasa cuma,
membuatkan jiwa merana.

Eh kalau dah sakit hati tu, jangan pendam lama-lama...aku ta suruh korang serang orang yang sakitkan hati korang tuh, cuma kalau boleh berbincanglah secara elok. Kalau korang tak suka apa yang dia buat kat korang, just cakap kat dia..maybe dia tak tahu korang tak suka benda tu..biasalah..kita kan manusia biasa...^^

Kadang-kadang kita nampak benda tu kecik jew..tapi bila dah lama-lama kita simpan,adakah benda tu makin kecik???ibaratnya apilah..makin kita main dengan api, makin besarlah jadinya kan...macam tu jugak dengan perasaan kita ni..makin lama dipendam makin bahaya taw*kadang-kadang boleh jadi gila*..fuhh..tak takut ke??hee

Apa motif aku tulis semua ni??aku just nak cakap,kalau korang ada terasa hati dengan sape-sape tu, jangan simpan lama-lama....nanti boleh jadi dendam..just terus terang..itulah yang terbaik sebenarnya..percaya pada diri, bertekad dalam hati...dan semuanya akan ok!!

p/s: orang yang berterus-terang ni memang hebat orangnya*tapi ingat!!jangan terover pulak yew*

Jatuh motor!



Aku jatuh motor tadi...abis luka-luka...jatuh dalam hujan pulak tuh!huh!*jangan percaya,ini rekaan semata-mata*..muahaha..bukan aku yang jatuh tapi ada lah seorang budak dekat u aku tadi, jatuh motor betol-betol depan kereta yang aku naik..huu..nasib baik kawan aku tak bawak laju masa tu.

Ceritanya macam ni, balik kelas petang tadi, hujan dekat kampus aku..lepas tu tiba-tiba adalah seorang perempuan ni bawak motor laju bukan main*sebab hujan kowt*..baru jew kawan aku cakap, jatuh motor nanti baru tau, masin tak masin mulut kawan aku tu, tiba-tiba perempuan tu jatuh dari motor..maybe sebab jalan licin...naik motor scooter pulak tu..huu

Banyak betol lah accident yang berlaku dekat u aku ni..hurmm.. yang terjadi depan mata aku sendiri dah dua kali...yang tak terjadi depan aku konfemlah banyak kan...kadang-kadang takut sangat kalau di atas jalan raya tu..naik kereta pom dah takut, apatah lagi naik motor..

Yang pasti memang kesian gak lah aku tengok perempuan tu tadi, nasib baik tak ada apa-apa. Lepas jew jatuh motor dia terus bangun...maybe sebab malu sebab ada dua orang budak laki nak tolong dia...*kalau aku pom malu*.

Kesimpulannya, musim hujan-hujan ni berhati-hatilah naik kenderaan yew,,terutamanya motor, yela jalan bukan main licin kan.....bawak tu jangan laju-laju..*engat orang tersayang*..^^

p/s: taip laju-laju ni..sebab malam ni ada kelas ganti...=(


Bila fikiran dah buntu



Taip laju-laju kat sini sebab terlalu banyak lagi assignment yang perlu dihantar minggu ni..fikiran aku sekarang ni dah tak tahu nak cakap macam mana lagi...sampai dah tak ada mood nak buat*ni tengah cari mood lagi ni*..huu...acilah kan, nak lepas perasaan jap dekat belog ni haa..

Bila fikiran korang dah buntu korang selalu buat apa ek?tengok citer?shopping?gosip?? or ada apa- apa lagi yang aku tertinggal?hee..kalau aku, kalau fikiran dah tak boleh fikir, aku suka tengok running man...hee..tapi dengan aku sekarang ada satu episod jew lagi aku tak, so kena simpan dulu..lepas abis buat keje baru boleh tengok...*nak reward diri sendiri*

Kawan-kawan aku kat rumah ni hah same jew dengan aku, tapi ramai jugak yang suka dengar lagu kalau stress sangat kan??tapi kalau lagu tu lagu sedih??*bertambahlah stress tu kan*..hee..tu lah aku tak suka sangat dengar lagu tyme stresss..tyme hepy tak pew...^^

Sememangnya aku stress sikit minggu ni..dahla banyak keje lepas tu banyak pulak kelas ganti..adoiii...malam esok dan malam lusa full dengan kelas ganti..abis tu bila aku nak buat keje ni???*nampaknya tak tidow malam lah malam ni yew*

Setiap orang ada cara tersendiri nak hilangkan stress diorang kan...tapi aku memang tabik lah siapa yang nak hilangkan tekanan dengan memabaca Al-Quran...huuu..memang bagus sangat-sangat...hati memang jadi tenang dan beban yang berat akan terasa ringan*try lah kalau tak percaya*..hee

Okay..dah!cukup setakat ni sahaja untuk hari ni...engat satu benda lagi..apa-apa pun yang kita buat, jika kita utamakan cara yang diajarkan dalam Islam...kita tak kan pernah rasa terbeban dengan masalah kita ada atau alami...*pesanan untuk diri sendiri*...

p/s: doakan agar semua urusan aku minggu ni berjalan dengan lancar...=(





Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^