Ayat-ayat cinta sedih


Sebenarnya aku hari ni rasa sedih,tak tahulah kenapa..jadi untuk mengubat kesedihan aku ni,aku sajalah nak kongsi dengan korang  ayat-ayat cinta sedih yang aku curik kat google..hehe..tq cik google
kamu memang tak layak untuk ku tangisi*betul3*

Jika ku bisa memilihhhh

awak...sakitnye hati saya...

Saya harap awak bahagia walaupom orang tu bukan saya

p/s: ehh kenapa jiwang sangat aku hari ni...hurmmm...jeng-jeng..korang fikirlah sendiri..bak kata nabil..'lu pikirlah sendiri..bye2..

Dalam ku mencari sang putera




My dear 'Adam'.
you don't have to drive any
BMW or mecedes or skyline to
be gorgeous. Be an Imam in prayer.
That's how i define gorgeous. You don't have to have nice voice
and hush me with lovely songs t woo me.
Recite the kalamullah,Al-Quranulkareem.
That's how i would melt.
You don't have to be rich for me to love you.
Sincerely, your  'hawa'.
ololoh,sweetnye ayat kat atas kan..ayat ni aku ambek kat fb..hurmm memang sweet giler..adoiii kawan2 ramai dah kawen,bilalah turn aku pulak nihh..woii jangan cakap aku gatal pulak,semua orang nak kawen kan..muahaha..*ni namenye gelak tak ikhlas*

Berbalik pada tajuk,sebenarnya perempuan ni digalakkan atau tidak uutuk mencari sang putera dia??patot ke tak patut?kalau korang tanya aku,aku akan cakap ok jew..sebab sedangkan Khadijah yang meminang nabi..haa betul tak??tapi kalau ikut adat melayu kita ni,nampak tak manis pulak kan..itu atas pandangan masing-masing.

Rasanya 3 tahun lagi aku kena abiskan study aku..oiii memang lama tuh..dan 3 tahun tu jugaklah aku terpaksa sabar menanti turn aku untuk kawenn... yeaaa!!haha..kawan-kawan aku ramai dah kawen,siap dah ada anak lagi..haa tak ke jelesss bunyi nye tuh..

Sebenarnya hari ni,aku tak tahu nak tulis apa,jadi aku bantai jelah apa-apa yang aku rasa nak tulis...hehe..aku harap korang tak kutuk aku yew..kalau nak kutuk dalam hati sudah...

p/s: mood hari ni..aku jelessss ngan kawan-kawan aku yang dah kawen..argghhhhhhhhhhhh...muahahah*sekali lagi gelak tak ikhlas*

Surat untuk awak


Malam yang hening ni,tiba-tiba saya ingat kat awak..awak,ingat tak lagi masa kita kecik-kecik dulu?kita selalu main sama-sama kan?saya ingat lagi,kawan-kawan kita yang lain selalu gosipkan saya dengan awak sebab bila main kejar-kejar saya mesti kejar awak dulu sebab awk kuat lari..tapi diorang ingat saya suka kat kat awak..tapi dalam hati kecil saya sebenarnya memang saya ada hati dengan awak..

Awak....masih saya ingat lagi,dulu saya selalu cakap kat mak saya yang bila saya besar nanti saya nak kawen dengan awak,dan mak saya senyum je bila saya cakap camtu...walaupun masa tu saya hanyalah budak 5 tahun tapi memang saya ikhlas cakap kat mak saya yang saya suka kat awa..saya suka semua tentang awak dan lagi satu kita banyak persamaan...

Masa akhir saya tahun tingkatan 3,saya sakit...saya disyaki sakit buah pinggang..tapi belum tahap yang serius..masa tu sepupu kita kak mi yang jaga saya...yang selalu usik saya dengan awak tu..masa dia jaga saya tuh tiba2 dia tanya saya nak tak nombor telefon awak..saya cakap saya malu..lepas tu tanpa saya sangka dia yang kacau awak guna telefon saya..bermula dari tu lah saya makin rapat dengan awak..

Awak..saya terlalu sayangkan awak..sebab awaklah cinta pertama saya dan tak pernah dalam hidup saya jatuh cinta dekat lelaki kecuali awak. Suatu hari awak tanya saya,adakah saya sayangkan awak?sebab awak cakap awak sayang saya sejak kita kecil lagi..nampaknya saya tak bertepuk sebelah tangan..

Awak rapat sangat dengan ummi awak kan,sampai semua benda pasal kita awak cerita kat ummi awak 
walaupun saya tak bagi awak cakap kat mak awak,tapi awak degil!!saya tahu ummi awak pun suka saya sebab dari kecik ummi awak cakap nak jadikan saya menantu dia..hmm malunya saya kalau ingat balik..

Sejak dari tu,hubungan kita jadi renggang sebab ummi awak cakap kat mak saya yang awak suka kat saya,tapi mak saya tak bagi kerana kita sepupu..awakk...kenapa kita sepupu??sedangkan saya sayang awak 
lebih dari itu.

Demi mak ayah saya,saya cuba untuk lupakan awak..namun saya memang tak boleh..saya tetap kol awak dekat sekolah dengan menggunakan public phone sebab masa tu saya kan duk asrama penuh..awak tahu tak,saya memang tak boleh fokus kat belajar sebab selalu ingatkan awak..entahlah..saya memang betul-betul buta masa tu..buta dengan cinta saya sendiri.

SPM semakin dekat,tapi saya tetap macam tu..masa SPM pun saya tetap kol awak...hmm...rezuk SPM saya biasa-biasa jew..hinggakan saya tak boleh masuk u..saya hanya dapat matrik..mak saya,saudara-saudara kita yang lain semua salahkan awak..padahal saya yang salah..kesian kat awak...

Saya tak pergi matrik tapi saya sambung tingkatan 6..sejak saya masuk f6 awak langsung tak contact saya..kenapa??memang saya sedih sangat-sangat..tapi untuk tunaikan janji saya kat awak yang saya akan tetap masuk u..saya belajar rajin-rajin dan sekarang saya telah bergelar seorang mahasiswa..

Kini kita dah besar kan..awak pun dah keje...sekarang saya baru saya sedar,awak sengaja tak contact saya dulu sebab awak nak saya fokus kat belajar saya..awakk...sekarang saya dah tunaikan janji saya..saya harap awak hepy..
Awak....saya memang rindu sangat kat awak..tapi saya pendam dalam-dalam rindu tu..sebab saya tak nak sakitkan hati awak lagi kerana saya harus terima hakikat yang kita tak kan boleh bersama...dimana pun awak berada sekarang,dengan siapa pun saya harap bahagia..saya doakan awak akan dapat jodoh yang lebih baik dari saya..sebab saya perlu beljar menerima kenyataan yang cinta tak semestinya memiliki...

p/s: surat ni aku tujukan khas untuk si dia yang pernah bermaharaja lela dihati aku dulu..time kasih untuk segalanya..mood:sedih!!

Suka makan coklat?



Taip laju-laju kat sini..hehe..korang suka makan coklat tak?aku suka sangat-sangat makan coklat..lagi-lagilah coklat cadbury..bagilah banyak mana pun,mesti aku habis punyer..tapi sebenarnya kan,coklat ni baik tak untuk kesihatan?bagi pencinta coklat macam aku,jangan bimbang ye sebab hari ni aku nak share dengan korang kebaikkan coklat untuk manusia..

BAIK UNTUK KESIHATAN
Utusan Malaysia, Jumaat - 20 Ogos 1999
London - Penyelidik mendapati coklat adalah sumber sejenis bahan anti pengoksidan cetechin yang serupa dengan teh. Kajian yang dijalankan oleh sekumpulan doktor Belanda mendapati coklat itu sebenarnya adalah bahan perasa asli seperti teh mengandungi kompaun yang mampu melindungi kimia dalam tubuh daripada membinasakan sel-sel kita. Kebaikan coklat pula ialah sebagai bahan anti pengoksidan yang berkesan. Kandungan anti pengoksidan tersebut dalam coklat adalah empat kali ganda banyaknya berbanding kandungannya di dalam teh.

COKLAT UNTUK KECANTIKAN
Bagi kecantikan, coklat dapat membantu meningkatkan kecantikan. Kandungan yang terdapat dalam coklat memiliki banyak manfaat bagi kulit, misalnya berfungsi untuk menjaga kelembutan, melembapkan, mengencangkan dan memperhalus kulit. Coklat juga dapat memperlambat penuaan pada kulit, termasuk mencegah kerutan pada wajah. Coklat juga boleh dibuat mask dengan cara yang betul.

MELINDUNGI SERANGAN JANTUNG
Coklat adalah kaya dengan antioxidant seperti catechins an phenols. Ia membantu dalam pencegahan sakit jantung dan kanser. Kandungannya sama seperti dalam teh hijau, jus oren, bayam, bawang, jagung dan pisang.
Coklat hitam dikatakan mempunyai empat kali kadar catechins dan phenols berbanding teh. Untuk makluman, satu kajian menyatakan, minumlah teh tanpa susu untuk mendapat khasiat antioxidant teh.
Phenols dikatakan dapat melindungi daripada serangan sakit jantung. Antioxidant yang wujud bukan setakat melindungi sel-sel dan DNA daripada radikal bebas malah ia menghalang pembentukan bahan lemak yang boleh menyebabkan salur darah jantung tersumbat.

COKLAT HILANGKAN STRES
Coklat mengandungi bahan seperti ubat penenang, yang menjadi penahan sakit dan meningkat tahap rasa sihat. Coklat keluarkan endorphins yang membuat kita rasa gembira.
Makan seberapa banyak dan kerap, coklat bukanlah bahan ketagihan. Permakanannya boleh dihentikan bila-bila masa.
Makan coklat dikatakan boleh menguatkan sistem pertahanan badan. Ini boleh mengurangkan risiko jangkitan selsema dan flu.
Coklat bukanlah penyebabkan jerawat. Jerawat disebabkan oleh perubahan hormon dan genetik. Jangan streskan diri, makanlah coklat. Ia boleh tenangkan anda sewaktu stres.

p/s: lepas ni bolehlah makan coklat dengan senang hati kan,tapi janganlah melebihi kuota pulak yew..

Teman Baik ku


Malam-malam yang sunyi dan sepi ni,teringat pulak aku kat kawan-kawan baik aku..dari kecik sampai besar,aku ramai gak kawan baik..rindu sangat kat diorang..rindu sangat2...tuhan je yang tahu..malam ni aku rasa nak cerita pasal semua kawan baik yang pernah aku ada...

Ok,aku start kawan aku dari sekolah rendahlah..hehe..start dari bawah dulu...kawan yang memang baik sangat-sangat dengan aku dari sekolah rendah sampai sekarang ialah Nurul,Fathin dan Rozana..sekarang mereka semua dah masuk u..sama macam aku,tapi kiteorang bukan belajar di u yang sama...

Tudung hitam tuh,Nurul...dia belajar kat UIA

Nampak tak yang tudung warna kuning tuh..tulah rozana..dia belajar kat UM sekarang

Ok..yang comey ni Fathin,dia nilah yg paling pandai antara kiteorang,dia belajar kat Polland

Kita tinggalkan zaman sekolah rendah,sekarang kita pergi pulak ke zaman sekolah menengah aku..hehe..kawan sekolah menengah aku ramai..antara yang aku rapat sangat ialah sakinah,liyana dan ainil..yang selalu ada bersama aku tak kira senang ataupun susah..

Yang tudung kuning tu Ainil..dia belajar kat Mesir ambek medik

Kawan aku liyana yang pakai tudung biru tu,sama U dengan aku tapi jarang jumpa

Nilah Sakinah,pandai Math orangnya..hehe..sama U dengan aku

Kalau korang nak tahu,aku dulu sebelum masuk u,aku belajar F6 dulu taw..jadi aku tak kan tinggalkan kawan-kawan aku yang selalu disamping aku masa F6 dulu..huhu..diorang adalah Wahidah,Kiera,imi dan marini...

Kawan aku yang memang kecik molek ni kiera..belajar kat UPSI

Budak dekan ni wahidah..hehe..UPSI gak...tahniah wahidah!!

Kawan aku yang cun melecun ni Marini...bergaya sangat sekarang..hehe..dak UKM

Nilah Imi..selalu bagi nasihat kat kiteorang..study in UM

Huhu..penatnya taip..hehe..ok...yang last..kawan aku kat u pulak yew...ramai ni taw..tapi yang paling rapat dengan aku ialah Syafiqah,Aswad,Mida dan ramai lagi...hehehe(sowi tak sebut nama)...

nilah Syafiqah..selalu dengan aku dekat u...hehe

Yang tudung pink terang tuh Mida n yang jubah hitam tu Zainur

Budak kelas aku dengan madam Kartini:)

Aswad yang pegang plastik hijau tuh..yang lain-lain budak kaunseling

Budak kos aku..time ni time nak solat hajat

Ni mase kampus rayer..tekalah yang mana aku..kwi3

Penatnye...hehe..semua gambar kawan aku ada kat sini..tapi macam ada yang kuranglah..ala tak kan korang tak perasan...hehe..ada dak sorang tuh tertinggal gambar dia...muahaha..sape lagi kalau bukan aku..hihi

Dah lengkap citer ni dengan gambar aku diakhirnya..muahaha...sila muntah jauh2
p/s: Maaf yew kawan-kawan,sebab ada gambar yang aku terpaksa curik kat fb korang..hehe..dah memang   terdesak sangat...















SENARAI PESERTA

  1. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2012/09/segmenblogwalking-tergempak-by-nabila.html
  2. http://destinicinta.blogspot.com/2012/09/segmen-2.html
  3. http://doodlemerah92.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak-by-nabila.html
  4. http://ceritanurmaslidakhalid.blogspot.com/2012/09/segmenblogwalking-tergempak.html
  5. http://imaniiwani-myprincess.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak.html
  6. http://juejaynee.blogspot.com/2012/09/segmenblogwalking-tergempak.html
  7. http://www.azriff.com/2012/07/segmen-blogwalking-tergempak.html
  8. http://juzabluelygirlz.blogspot.com/
  9. http://cuasahmad.blogspot.com/2012/09/segmen-blog-walking-tergempak.html
  10. http://pentasmaya.blogspot.com/2012/09/segmenblogwalking-tergempak-by-nabila.html
  11. http://www.erazfadli.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak.html
  12. http://khairunnisa3020.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak.html
  13. http://sjelfblog-nis.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak_28.html
  14. http://budaksekolahpunyablog.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak.html
  15. http://jayjayz-mint.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak.html
  16. http://ishasweetyluvu.blogspot.com/2012/09/segmenblogwalking-tergempak.html
  17. http://gagamiami12.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak.html
  18. http://be-readers.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak.html
  19. http://coretangirlblog.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak.htm
  20. http://melodicinta-junejune.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak.html
  21. http://andisakinah.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak.html
  22. http://everlasting-frend.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak.html
  23. http://aenyminnie.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak.html
  24. http://bird7842.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak.html
  25. http://vanilacoklatpeace.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak.html
  26. http://itsmetira.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak.html
  27. http://hazwanahashim88.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak.html
  28. http://atynaqillah.blogspot.com/2012/09/segmen-tangkap-follower-sebanyak-mungkin.html
  29. http://zamani84.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak.html
  30. http://theazrilworld.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak.html
  31. http://cxopportunities.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak.html
  32. http://dhiadirham.blogspot.com/2012/09/segmenblogwalking-tergempak.html
  33. http://papaporet.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-tergempak.html
  34. http://timizero.blogspot.com/2012/10/segmen-blogwalking-tergempak.html
  35. http://hatorubisco.blogspot.com/2012/10/segmen-blogwalking-tergempak.html
  36. http://www.aimisyahirah.com/2012/10/segmen-blogwalking-tergempak.html
  37. http://flowerbucket92.blogspot.com/2012/10/segmen-blogwalking-tergempak.html
  38. http://hudamj.blogspot.com/2012/10/segmen-blogwalking-tergempak-by-nabila.html
  39. http://twentydotnine.blogspot.com/2012/10/segmen-blogwalking-tergempak-by-nabila.html
  40. http://nielaisma97.blogspot.com/2012/10/segmen-blogwalking-tergempak_19.html
  41. http://daushye.blogspot.com/2012/10/segmen-blogwalking-tergempak.html
  42. http://choco-fantastic-world.blogspot.com/2012/10/segmen-blogwalking-tergempak.html
  43. http://aimishyuu.blogspot.com/2012/10/segmen-blogwalking-tergempak.html 
  44. http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-blogwalking-tergempak.html
  45. http://waniey-missmustache.blogspot.com/2012/10/segmenblogwalking-tergempak.html
  46. http://shastory-sha.blogspot.com/2012/10/segmen-blogwalking-tergempak.html

p/s: korang nak join jugak?sini yew..TEKAN CINI COMEY

Segmen:Blogwalking tergempak

segmen ini sudah tamat


Hye semua..aku bosan sangat hari ni,jadi terdetik plak dalam fikiran aku nak buat segmen aku sendiri..sebenarnya ni kali kedua aku buat segmen,segmen sebelum ni tak dapat sambutan sangat maybe sebab follower aku sikit sangat masa tu..aku harap segmen kali ni korang semua akan join dan support aku yew..ok jom tengok syarat-syarat segmen ni

SYARAT-SYARAT
1.Follow blog ni yew
2.Buat entry:'SEGMEN BLOGWALKING TERGEMPAK
3.Copy banner kat atas dan link kan ke blog ni
4.Pastikan entry yang anda buat letak kat komen entry ni taw
5.Kalau korang rajin,korang kliklah kat burung purple di sidebar aku tuh..hehe
Ok,tu jew syarat2 nye,...senang je kan?dan para peserta akan aku update dari semasa ke semasa..jadi korang bolehlah follow antara satu sama lain k..

3 orang top reffral akan di bloglist di blog aku ni..

SENARAI PESERTA

p/s: harap korang join untuk tambahkan lagi follower korang dan jangan bimbang,aku akan follow korang jugak:)

SEGMEN E'RAZ FADLI BLOGWALKING




Rajin plak hari ni,,so aku join segmen E'raz ni..hehe..nak join gak..just tekan kat banner di atas tu taw...kite pakat follow mengfolllow...

Negara Terkaya di Dunia



Bila sebut je negara terkaya dunia,ramai yang pikir semua negara kaya ada kat barat,tapi ramai yang tak tahu,negara jiran kita pom antara negara terkaya dunia taw..

Senarai Negara Terkaya Di Dunia
  1. #Qatar - KDNK per kapita lebih AS$88,000 (RM266,306)
  2. #Luxembourg - KDNK per kapita lebih AS$81,000 (RM245,175)
  3. #Singapore - KDNK per kapita hampir AS$56,700 (RM171,620)
  4. #Norway - KDNK per kapita AS$52,000 (RM157,356)
  5. #Brunei - KDNK per kapita sekitar  AS$48,000 (RM145,252)
  6. #United Arab Emirates
  7. #United States
  8. #Hong Kong
  9. #Switzerland
  10. #Netherlands
  11. #Australia
  12. #Austria
  13. #Ireland
  14. #Canada
  15. #Kuwait
Faktor Kedudukan Sesebuah Negara Terkaya Di Dunia : 
Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) per kapita yang diselaraskan dengan kuasa beli
Kuasa beli yang disesuaikan dengan KDNK telah digunakan oleh pakar ekonomi ketika membuat perbandingan, yang mana mengambil kira faktor perbezaan kos sara hidup dan kadar inflasi

Kedua-dua negara-negara jiran kita Malaysia turut sama tersenarai iaitu, Brunei dan Singapura :
  • Singapura tiada balak, tiada hasil minyak, pun masih mampu tersenarai dikalangan di negara terkaya di duni. Mereka lebih  bersandarkan status Singapura itu sendiri sebagai hab teknologi, pembuatan dan kewangan.
  • Brunei ada minyak seperti Malaysia, tetapi terus mengukuh kedudukan sebagai antara negara terkaya di dunia.
  • Brunei dan Singapura tidak memerlukan istilah projek super mega tertinggi, terpanjang, tetapi masih mampu tersenarai 15 negara terkaya di dunia
  • Dua negara – satu pernah sama-sama membentuk Malaysia, dan satu lagi hampir-hampir mahu membentuk Malaysia, sudah tersenarai dalam kalangan negara terkaya di dunia.
Tetapi apa yang membezakan negara ini dengan negara-negara yang lain. Adalah pengurusan. Bagaimana pemimpin negara tersebut menguruskan kekayaan negara mereka dan dipulangkan semula kepada rakyat untuk sama-sama “merasainya” tanpa merompak untuk kepentingan sendiri.
sumber 

p/s: Hmm..bila lah turn Malaysia pulak jadi kaya ye?apa pendapat korang?

Kata-kata perempuan yang terselindung



Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?
Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!
Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.
Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.
Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.
Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?
Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la... Rasa macam nak jadi awek you je.
Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.
Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.
Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.
Kalau perempuan kata:
Ini motor abang ker?
Makna tersembunyi:
- kereta abang kene tarik ke...?
- MOTOR KAPCAI BURUK ADA HATI NAK BAWAK AKU. KALAU SUPERBIKE KE OK LAH.
- "ko gile nak suruh aku naik moto ni???!"

Sumber: Facebook

p/s: tapi bukan semua perempuan macam kat atas ni..termasuklah bukan aku..muahahaha

Hakikat Bahagia



Bahagia,
Sering diidamkan oleh manusia,
Tidak kira siapa dia,
Kaya,miskin,tua,muda,
Semuanya inginkan kebahagiaan,
Walaupun hidup dalam kesenangan,
Bahagia jua yang diimpikan.

Siapa kata,
Orang kaya yang tidur di katil empuk itu semua bahagia?
Siapa kata,
Orang yang berpangkat besar itu bahagia?
Siapa kata,
Orang yang cantik itu bahagia?
Tidak!!
Sedangkan orang yang tinggal di pondok usang itu,
Lebih bahagia dari orang yang kaya,
Orang yang tiada rupa,
Lebih sempurna hidupnya,
Kesenangan dan kecantikan tidak juga menjanjikan kebahagiaan.

Kadang-kadang,
Kebahagian datang untuk seketika sahaja,
sedangkan kita inginkannya untuk selamanya,
Kenapa??
Kita selalu tertanya-tanya,
namun ingatlah satu perkara,
Hakikat bahagia itu,
Sentiasa ada sekiranya kita,
Selalu berada didalam keredhaanNya.

p/s: Tiada yang lebih penting dalam hidup ni,selain mendapat keredhaanNya(",)

Kegunaan Kad Diskaun Siswa

Hye n hello..maaf sangat-sangat sebab dah lame tak update blog,huhu..broadband buat hal lah..ok2..aku malas nak belebel panjang kat sini..korang pernah dengar pasal kad diskaun siswa??xpernah?siapa-siapa yang bergelar siswa tu konfemlah tahu kan..dah namenye kad diskaun,maknanya dapat diskaunlah..hehe
Aku tak pernah guna lagi kad ni..sebab mula-mula tak tahu nak guna kat mane..bukan semua kedai boleh guna..tadi tup2 ada orang post kat fb pasal tempat dan berapa diskaun yang kita dapat dari kedai tu..so,kawan-kawan siswa semua jom tengok kat mane kita boleh dapat diskaun nie..jeng-jeng....hehe


KAD DISKAUN SISWA.. :-
BUKU/ALAT TULIS
• MPH BOOKSTORES (10% off)
• IMLAQ BOOK CENTRE (10% off)
• BORDERS (10% off)
• RONA (5% - 20% off)
• KIANG TRADING (10% off)
• KOPERASI DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA MALAYSIA BERHAD (5% - 15% off)
• KOPERASI KEDAI BUKU UNIVERSITI MALAYA BERHAD (3% off)
• KOPERASI UNIVERSITI SAINS MALAYSIA BERHAD (2% - 10% off)
• K.L COMMERCIAL BOOK CO. (M) SDN BHD (10% off)
• KMK RESOURCES SDN. BHD. (10% off)
_______________________________________
̲KELENGKAPAN SUKAN/ALATAN/PAKAIAN
• BATA (10% off)
• KOPERASI KELUARGA DATO' HAJI HASHIM MAMAT KUALA TERENGGANU BERHAD (10% - 45% off)
• TEXLINE LINO (5% - 10% off)
• PROMINENT MILLION SDN BHD (MIZI SPORTS) (10% off)
______________________________________
̲KLINIK KESIHATAN/OPTOMETRI/CERMIN MATA
• POLIKLINIK AN-NISA' (20% off)
• QUALITAS HEALTH (10% off)
• FOCUS POINT (20% - 50% off)
• MENARA OPTOMETRY (10% - 60% off)
______________________________________
̲MAKANAN DAN MINUMAN
• KFC (5% off)
• DAILY FRESH (10%)
• A&W (50% off)
• COFFEE BERRY (20% off)
• THE CHICKEN RICE SHOP (Student Meal at RM9.90nett)
• RESTORAN KENNY CRAB (10% off)
• SWEET CHAT (RM12.90nett meals)
• LEGEND’S CLAYPOT BRIYANI HOUSE (5% off)
• DUBU DUBU SEOUL FOOD (RM16.90nett meals)
• MY JAVA COFFEE (10% off)
• PANCAKE HOUSE INTERNATIONAL (RM5.++ @ 2pcs classic pancake)
• STATION ONE PRODUCT (5% off)
• GLORIA JEAN’S COFFEES (10% off)
• BANGI KOPITIAM (10% off)
______________________________________
̲PENGINAPAN DAN PENGANGKUTAN
• ANCASA HOTELS & RESORTS (10% off)
• TUNE HOTELS REGIONAL SERVICES SDN BHD (25% off)
• LEO EXPRESS HOTEL (20% off)
• KOPERASI AL-TAQWA KAMPUNG KISAP LANGKAWI BERHAD (2% - 15% off)
• KOPERASI GURU-GURU MELAYU KEDAH BERHAD (15% off)
• KOPERASI MAJLIS GURU UGAMA MENENGAH BERHAD (5% off)
• KOPERASI MELAYU BERJAWATAN KERAJAAN NEGERI SEMBILAN BERHAD (15% off)
• RAKYAT TRAVEL SDN. BHD. (special rate)
• RAPID KL (50% off)
• MAS (25% off)
• FIREFLY (50% off)
_______________________________________
̲SALUN.PUSAT/PRODUK KECANTIKAN
• FOOT MASTER (30% off)
• PARIS HILL (30% off)
• PROACTIV (5% off)
• CLARA (10% off)
• KOPERASI PUTRI TERBILANG MALAYSIA BERHAD (5% - 20% off)
______________________________________
̲PRODUK IT
• KOPERASI CELCOM BERHAD (2% - 5% off)
• KOPERASI PEGAWAI-PEGAWAI DEWAN BANDARAYA KUALA LUMPUR BERHAD (10% off)
• IFAMILY (15% off)
_______________________________________
LAIN-LAIN
• BKZ BIKERZ (special rate)
• ROLLER STAR ARENA (10% off)
• DOUBLE SITE (10% - 15% off)
• KOPERASI KAKITANGAN MAKTAB KERJASAMA MALAYSIA BERHAD (2% - 5% off)
• KOPERASI KOLEJ KEMAHIRAN TINGGI BALIK PULAU BERHAD (4% off)
• MYDIN (special rate)

P/S: Waa banyak kan..so apa lagi,jomlah pakat serbu kedai-kedai ni...

Baru daftar BLIN.GD dah dapat RM3


Hye3...aku hepy hari ni tapi agak penat jugak sebab kelas sampai petang hari ni..ok2..korang nak tahu kenapa aku hepy??aku hepy sebab malam ni baru aku daftar BLIN.GD dah dapt RM3 malm ni hasil aku promote iklan dia..hehe

Tak tahu apa BLIN.GD??website ni macam nuffnag dan says jugak..tapi bagi aku BLIN ni lebih best lah..sebab income dia cepat naik..korang tak percaya?try lah daftar jugak macam aku...haha..puas hati aku bila tengok naik income aku tadi..

Sebenarnya say dan nuffnag aku payah giler nak naik, aku tak tahu kenape..huhu..setiap kali tengok income tak naik-naik aku jadi malas lah nak promote kan..korang pom macam aku gak??kalau korang macam aku gak daftarlah BLIN sekarang,konfem korang akan hepy macam aku malam ni..hehe..jom ramai-ramai daftar BLIN...kat bawah ni link dia..selamat mencuba!!

BLIN.GD

p/s: aku boleh jamin,yang korang tak akan menyesal daftar BLIN.GD ni..for sure ok!!

Kenangan

Kenangan,
Banyak mengajar aku,
tentang kehidupan,
tentang cinta,
tentang sahabat,
tentang semuanya,
aku belajar melalui kenangan.

Sukarnya melupakan kenangan,
sehingga aku termimpi-mimpi,
terbayang-bayang benda yang jauh meninggalkan aku,
sesungguhnya hati ini sakit dan pilu,
bila kenangan menusuk dijiwaku.

Hati...tenanglah,
kenangan memang sukar dilupakan,
tapi cubalah melupakan benda yang telah tiada,
sesungguhnya wahai hati,
aku terasa sangat sakit didalam,
walau diluar nampak indah,
kerana ditenggelamkan oleh ego yang dalam.

Aku belajar untuk melenyapkan,
belajar untuk melupakan,
belajar untuk menghilangkan,
kenangan yang silam,
kenangan yang membuatkan,
hati ini tidak tenteram,
oh Tuhan,
hanya Kau yang mampu.
Kenangan bukan semua indah kan??tapi yang indah tetap akan ku kenang sehingga akhir hayatku:)

Handbag dan jubah


Hepy sunday yew semua..hari ni aku dan kawan-kawan aku pergi nilai 3,sebenarnya dah puas pergi nilai 3 tapi sebab kawan-kawan yang mendorong,jadi terikut jugak aku..haha..punyalah aku tekad sem ni nak jimat cermat tapi nampaknya berunsur hilang impian aku tuh..huhu

Mula-mula ingat pergi nilai 3 just nak cuci mata tengok barang-barang kat sana,tapi akhirnya aku tewas dengan nafsu membeli aku..last-last aku terbeli jugak jubah dan handbag..aku beli jubah ni sebab pakcik ni jual murah dari tempat aku...jubah yang banyak manik ni biasanya orang jual dalam RM100 lebih gak,tapi pakcik ni jual just RM80 dan apabila dipujuk rayu dapat jugak RM70..haha..ni hasil pujukan dan godaan kawan aku lah ni dapat murah sket..kwi3

Sebenarnya aku tak suka sangat pakai handbag tapi sebab kalau pergi jalan jauh kena gak ada handbag nak letak apa-apa,jadi aku beli lah jugak handbag ni sebab handbag kelabu aku hilang entah kemane..hmm sedih gak lah sebab aku sayang gak handbag tuh sebab handbag tu kecik dan comey cam aku..wekk perasan plak aku ni!!haha..bak kata lecturer aku kalau kita tak puji diri sendiri sape lagi nak puji kita kan...jadi aku hanya menurut perintah...muahahaha

Sedikit terkilan hari ni,sebab aku belanja hampir RM100 lebih gak untuk kuar jalan-jalan hari ni.Faktor ni lah yang aku malas sangat nak keluar..sebab bukan sahaja aku keluar tapi duit aku pun keluar macam air mengalir..huhu..tapi tak apalah asalkan aku puas hati apa yang aku beli hari ni..yela,kalau suka ambik jelah kan..tak kan nak pendam-pendam..nanti merana...macam bercintalah pulak..

Ni lah jubah tuh..lawa tak??kalau tak lawa sebab gambar ni kabur kowt..hehe

Beg ni dekat sejam jugak aku pilih...memang banyak warna dan pilihan

Beg ni unik..tulah aku suka...well blueeeee in my eyes..muahaha
Untuk sekian kalinya aku harus bertekad lagi untuk berjimat-cermat mulai hari ni...sebab banyak benda lagi yang penting untuk aku gunakan dengan duit yang aku ada sekarang ni..ya!!!aku tekad!!!support me yew...hehe..hmmm cukuplah dah abis banyak duit hari ni....





Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^